ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης

    Μα τι κακό πράγμα κι αυτό να είσαι λιμπισιάρης; Να μην μπορείς να πεις όχι στα γλυκά και να σου αρέσουν όλα τα φαγητά (ε καλά εξαιρούνται τα ρεβύθια!); Παρόλο που τα τελευταία χρόνια, από τις εγκυμοσύνες μου και μετά, πήρα αρκετά κιλά δεν μπορούσα να κάνω δίαιτα. Ή καλύτερα… δεν προσπαθούσα να κάνω δίαιτα. Το ίδιο είχε πάθει και ο άντρας μου, ο οποίος είχε βάλει πάρα πολλά κιλά και είχε ξεφύγει επικίνδυνα παρόλο που εκείνος είναι από τα άτομα που είναι, όταν το θέλει, περισσότερο εγκρατής. Εκείνος προσπαθούσε περισσότερο από εμένα αλλά τους τελευταίους μήνες μπήκαμε σε πρόγραμμα παρέα και νομίζω πως είναι πιο εύκολο και για τους δυο μας! Άσκηση και σωστή διατροφή και μάλιστα οργανωμένα σε ένα σούπερ εκτυπώσιμο που θα σας δώσω δωρεάν!

    Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης(pdf εκτυπώσιμο)

    Σωματική Άσκηση

    Το κακό με εμένα είναι πως δεν τα πάω και πολύ καλά με την έννοια της γυμναστικής! Όλο ξεκινάω κι ενώ μου αρέσει το αποτέλεσμά της στο σώμα μου αλλά και στην ψυχολογία μου και στην ενέργεια που μου προσφέρει, όλο βρίσκω δικαιολογίες να την αποφύγω. Πλέον τέρμα τα ψέματα! Αλλάξαμε τον ιμάντα του ηλεκτρικού διαδρόμου που είχαμε σε αφοπλισμό και έβαλα για αρχή στόχο να κάνω 3 φορές την εβδομάδα! Ο Γιώργος από την άλλη είναι και εκεί πιο τυπικός και πιστός στο ραντεβού του με τον γυμναστή του. Τα τελευταία χρόνια έχει χάσει πάνω από 30 κιλά αλλά και είναι πιο γυμνασμένος από ποτέ. Μάλιστα μέσα στην καραντίνα ξεκίνησε να κάνει ποδήλατο καθημερινά! Το ποδήλατο το ξεκίνησε ως τρόπο για να γυμνάζεται και να χαλαρώνει μαζί με τον γιο μας κατά τη διάρκεια του “εγκλισμού” μας. Το καλό είναι πως το συνέχισε και ελπίζω να μην το σταματήσει γιατί του κάνει πολύ καλό, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τους χρόνους του και τις αποστάσεις που διανύει (ξεκίνησε από λίγα χλμ/προπόνηση και σήμερα κάνει πάνω από 35 χλμ).

    Σωστή διατροφή

    Σε κάποια φάση όμως πριν την καραντίνα ακόμα ενώ γυμναζόταν και πρόσεχε τη διατροφή του σταμάτησε να χάνει κιλά. Η ζυγαριά είχε κολλήσει! Έτσι αποφάσισε να πάει σε διατροφολόγο και να μπει σε σωστή δίαιτα για να χάσει σωστά και τα κιλά αλλά κυρίως το λίπος. Μαζί του μετά από έναν μήνα πήρα την απόφαση να πάω κι εγώ (άργησα αλλά τα κατάφερα) και δεν το έχω μετανιώσει!

    Πρώτα απ’ όλα δεν στερούμαστε, τρώμε υγιεινά και έχουμε ένα εβδομαδιαίο μενού το οποίο δεν μας αφήνει να βγούμε από το πρόγραμμα. Εξάλλου αν εξαιρέσεις τις ποσότητες που μίκρυναν και τα γλυκά που ελαχιστοποιήθηκαν δεν μας λείπει τίποτα! Άσε που τρώμε περισσότερες σαλάτες και φρούτα. Για μεσημεριανό τρώμε τα φαγητά που έτσι κι αλλιώς θα φτιάχναμε και πολλές μέρες το βραδινό μας είναι πιο πλούσιο κι από κυρίως γεύμα! Στη διαιτολόγο ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να αλλάξουμε τον τρόπο μαγειρέματος ή να ζυγίζουμε σαν τρελοί τα γραμμάρια του κοτόπουλου που θα φάμε. Προτιμούμε να χάσουμε αργά αλλά σταθερά και χωρίς να στερούμαστε ώστε να έχει περισσότερη διάρκεια όλο αυτό και να μας γίνει συνήθεια.

    Δωρεάν εκτυπώσιμο

    Όπως πάντα όμως δεν βολεύομαι εύκολα και τα εκτυπώσιμα που μας δίνει η διαιτολόγος τα αλλάζω. Βλέπετε ένα ξεχωριστό Α4 με το εβδομαδιαίο πρόγραμμά μας για τον καθένα μας (αφού δεν τρώμε ακριβώς τα ίδια) έπιανε πολύ χώρο στο ψυγείο όπου τα αναρτούσα κι εγώ όταν βιαζόμουν να βάλω να φάμε ή να γράψω τη λίστα για τα ψώνια δεν μπορούσα να ψάχνω σε 100 μεριές. Γι αυτό αποφάσισα, αν και είναι πιο χρονοβόρο, να γράφω το εβδομαδιαίο μενού στο δικό μου πρόγραμμα με τον δικό μου τρόπο (πιο κωδικοποιημένα και οργανωμένα) ώστε με μία ματιά να βλέπω και αυτό που πρέπει να τρώω εγώ αλλά και αυτό που πρέπει να τρώει ο Γιώργος χωρίς να ψάχνω σε 2 σελίδες! Κόλλημα με μαγνητάκια στο ψυγείο και είμαστε έτοιμοι!

    Πως να κατεβάσετε το δωρεάν εκτυπώσιμο

    Για να κατεβάστε δωρεάν το εκτυπώσιμο και να το εκτυπώσετε σε καλή ανάλυση κάντε εγγραφή στο newletter μας συμπληρώνοντας το μέιλ σας και το όνομά σας (προαιρετικά) στο παρακάτω κουτάκι. Μόλις πατήσετε το κουμπί εγγραφή θα εμφανιστεί στη θέση του ένα λινκ για να το πατήσετε και να κατεβάσετε το pdf δωρεάν εκτυπώσιμο. Από εκεί και πέρα θα έχετε πρόσβαση σε όλα τα εκτυπώσιμα του Ανθομέλι. 

    Πώς σας φάνηκε το εκτυπώσιμο;


    Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν:


    Οργάνωση και οικονομία

    Εννοείται πως το συγκεκριμένο εκτυπώσιμο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα κι αν δεν είστε σε ειδική διατροφή γράφοντας απλά το μενού της εβδομάδας κάνοντας με αυτόν τον τρόπο λίγο πιο εύκολη τη ζωή σας. Πώς; Θα σας εξηγήσω! Αυτό το διάστημα αποδείχθηκε πως οργανώνοντας το εβδομαδιαίο μας μενού (εμένα με βολεύει η Κυριακή) και κάνοντας ψώνια την επόμενη μέρα κάνω περισσότερη οικονομία αφού ψωνίζω συγκεκριμένα τα προϊόντα που χρειάζομαι, δεν είμαι κάθε τόσο στο σούπερ μάρκετ και δεν πετάω προϊόντα που χάλασαν γιατί δεν προλάβαμε να τα καταναλώσουμε!

    Για πείτε εσείς σε τι φάση βρίσκεστε; Προσπαθείτε για σωστή διατροφή; Γυμνάζεστε;

    Κατερίνα

    Δωρεάν εκτυπώσιμο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης σε pdf για να οργανώσετε το μενού της εβδομάδας είτε κάνετε διατροφή (δίαιτα) είτε όχι.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης