ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Υπερτροφές για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής (Μέρος 2ο)

    Θυμάστε που πριν από αρκετό καιρό είχα γράψει ένα ποστ για τις 11 υγιεινές τροφές και superfoods που προσπαθούμε να εντάξουμε στην διατροφή μας αλλά και άλλες που τρώμε εδώ και χρόνια; Ε, η ανάρτηση αυτή πήγε τόσο καλά που σκέφτηκα να φτιάξω και part 2 αλλά με κάποιες δικές σας προτάσεις. Ωστόσο, προσωπικά και ως οικογένεια, εκτός από τα ζυμαρικά ολικής, δεν έχουμε στην καθημερινότητά μας κανένα από τα παρακάτω. Αλλά οι προτάσεις αυτές μου έγιναν από άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά τις υπερτροφές και τον υγιεινό τρόπο ζωής κι έτσι αποφάσισα να τους δώσω μια ευκαιρία. Εσείς ποια από αυτές έχετε καθημερινά ή έστω εβδομαδιαία στη διατροφή σας;

    Α, να μην ξεχάσω να σα πω ότι όπως και στην προηγούμενη ανάρτηση θα σας βάλω και προτεινόμενες συνταγές από φίλες food bloggers ώστε να δείτε και πως ακριβώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

    ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ

    Κεχρί

    Το κεχρί είναι ένα δημητριακό που το χρησιμοποιούσαν από αρχαιοτάτων χρόνων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Ιταλία. Το κεχρί αποτελεί μια πολύ καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης και είναι πλούσιο σε βιταμίνες. Περιέχει ακόμα και φολικό οξύ, ιδανικό για εγκύους.

    Φτιάξτε burger με κεχρί και μανιτάρια με μια συνταγή της The Veggie Sisters

    Κινόα

    Η κινόα είναι ένα ψευδοδημιατριακό καθώς περιέχει και πολλές από τις ιδιότητες των σιτηρών. Είναι ιδιαίτερα εύπεπτη και αντιοξειδοτική και βοηθάει στην τόνωση της πνευματικής υγείας. Ανήκει στις υπερτροφές αφού είναι πηγη ω-3 λιπαρών και προτείνετε σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Υπερτροφή με τα όλα της!

    Τι λέτε για μια δροσερή σαλάτα με κινόα από mamapeinao;

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Περέκ! Νόστιμα και υγιεινά στον φούρνο, στο τηγάνι και στο τεπανγιάκι!

    Ιδέες για Κολατσιό ή αλλιώς “Μαμά πεινάω”. Περιέχει εκτυπώσιμα!

    Μακαρόνια ολικής άλεσης

    Αααα, είχε φαγωθεί ο παιδίατρος να αλλάξουμε τα ζυμαρικά μας, που τρώμε και πολλά πανάθεμά μας, σε ολικής! Και όντως το κάναμε! Πάμε να δούμε τι κερδίσαμε: Αποτελούν πηγή φυτικών ινών, πρωτεινών και ιχνοστοιχείων που είναι απαραίτητα για την υγεία και ευεξία του οργανισμού μας. Και τι κάνουν όλα αυτά; Μας προστατεύουν από την αρτηριακή πίεση, τον διαβήτη τύπου 2 και καρδιακές νόσους. Κανονικά πρέπει όλα τα προιόντα μας να είναι ολικής άλεσης και όχι επεξεργασμένα!

    Τι καλύτερό από μια απλή μακαρονάδα με ντοματίνια και μελιτζάνες από Madame Ginger

    Αλεύρι ντίνκελ

    Τό αλεύρι ντίνκελ παράγεται από μια συγκεκριμένη ποικιλία σιταριού, η οποία είναι ευκολοχώνευτη και έχει υψηλότερη περιεκτικότητά σε πρωτεΐνες, μέταλλα και βιταμίνες. Περιέχει επίσης μια ομάδα υδατανθράκων που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα ζυμαρικά από αλεύρι ντίνκελ.

    Λαχανάκια Βρυξελλών

    Εντάξει κάθε φορά που τα σκέφτομαι, φαντάζομαι ζουμπουρλούδικα μικρά λαχανάκια πράσινα πράσινα… αλλά όχι για να τα φάω, αλλά για να παίξω μαζί τους. Ωστόσο σύμφωνα με αγαπημένες food bloggers τα λαχανάκια Βρυξελών είναι γεμάτα Βιταμίνη Κ. Βιταμίνη Κ; Τι ν’ τούτο; Η βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος που σημαίνει ότι βοηθάει στην επούλωση των τραυμάτων. Επίσης περιέχει βιταμίνη C που νομίζω ξέρουμε όλοι ότι βοηθάει στο ανοσοποιητικό μας σύστημα να ανδρωθεί και να μας προστατεύσει.

    Υπόσχομαι να δοκιμάσω το κοτόπουλο με γλυκοπατάτα και λαχανάκια Βρυξελλών του σεφ Γιώγου Τσούλη

    Χυμός Αλόης

    Και όπως την προηγούμενη φορά σας είχα και ένα ρόφημα, έτσι και τώρα σας έχω τον χυμό αλόης με τις ευεργετικές του ιδιότητες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Συμβάλλει επίσης στην μείωση του διαβήτη και της χοληστερίνης. Θα το βρείτε σε διάφορες συσκευασίες αλλά μπορείτε να τον φτιάξετε και μόνοι σας. Δείτε εδώ.


    Διαβάστε περισσότερα:

    9+2 υγιεινές τροφές και super foods για καλύτερη ζωή

    Υγιεινό κέικ καρότου με καρύδια

    Πιτάκια με τυρί! Το τέλειο κολατσιό για όλες τις ώρες!!


    Αυτά από εμάς σήμερα σχετικά με τις υπερτροφές. Θα χαρούμε να μάθουμε και για τα δικά σας αγαπημένη superfoods και βάλτε μας σε σχόλιο και κανένα λινκ με τις συνταγές που αγαπάτε.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης