ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα

    Είναι κάποιες φορές που θέλεις κάτι ξεχωριστό για τη διαμονή σου σε ένα ταξίδι! Είτε αυτό πρόκειται να το κάνεις με τον/την σύντροφό σου ή τους φίλους σου, είτε γιατί θέλεις να γιορτάσεις κάτι, είτε απλά επειδή σου αρέσει να ευχαριστείς τον εαυτό σου με μικρές δόσεις πολυτέλειας. Πριν λίγες μέρες στο ταξίδι μας με τους Travel Bloggers Greece στην Ήπειρο είχα τη χαρά να μείνω για δύο βράδια στο Kamares Boutique Hotel & Spa, στο υπέροχο αυτό ξενοδοχείο στα Ιωάννινα, που με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και διακόσμησή του σε κάνει να νιώθεις πως ζεις σε μιαν άλλη εποχή. Αυτό θα πει, “με ταξιδεύει”

    To Kamares Boutique Hotel & Spa βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και πιο συγκεκριμένα στην ιστορική συνοικία Σιαράβα, στην οδό Ζαλοκώστα. Είναι πολύ κοντά στην καστροπολιτεία, στη λίμνη αλλά και στην αγορά της πόλης. Η θέση του και μόνο το κάνει ιδανική επιλογή για τη διαμονή σας. Όμως για μένα αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι η αρχιτεκτονική του, η εξαιρετική διακόσμηση και το στυλ του! Όταν μάλιστα γνώρισα τους ιδιοκτήτες και έμαθα από τους ίδιους την ιστορία του και το πώς έφτασε να έχει τη σημερινή μορφή του το αγάπησα ακόμα περισσότερο!

    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα
    Ο χώρος της υποδοχής του ξενοδοχείου

    Λίγα λόγια για την ιστορία του ξενοδοχείου Kamares

    Το κτίριο του ξενοδοχείου είναι ένα από τα επτά αρχοντικά που διασώθηκαν από την πυρκαγιά του 1820 όταν ο Αλή Πασάς έκαψε όλα τα Γιάννενα, εκτός του Κάστρου, για να βλέπει τη θέα προς τη λίμνη από το σπίτι του. Η φωτιά έκαψε όλο τον επάνω όροφο που ήταν από ξύλο αλλά όχι το ισόγειο που ήταν πέτρινο. Από τότε, στο αρχοντικό έμειναν διάφορες οικογένειες, με τελευταία την οικογένεια Κραψίτη. Ο τελευταίος απόγονος της οικογένειας δεν είχε παιδιά και το άφησε κληρονομιά στις δύο οικιακές βοηθούς του. Η μία είχε το μέρος που σήμερα είναι η ρεσεψιον και το λειτουργούσε ως ενοικιαζόμενα δωμάτια πολλών ατόμων, ενώ η άλλη είχε το μέρος που είναι σήμερα η τραπεζαρία και είχε φτιάξει εκεί ένα μπακάλικο. Τελικά η δεύτερη πούλησε το μερίδιό της στην πρώτη και η κόρη της με τον γαμπρό της έφτιαξαν ένα μικρό ξενοδοχείο που το κράτησαν για 25 χρόνια. Το ξενοδοχείο πέρασε στα χέρια των σημερινών ιδιοκτητών του που αρχικά το κράτησαν όπως το πήραν αλλά το ανακαίνισαν (5 χρόνια κράτησε η ανακαίνιση!) και σήμερα αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη των Ιωαννίνων!

    Αξίζει όταν το επισκεφτείτε να αναζητήσετε στη βιβλιοθήκη της υποδοχής το άλμπουμ της ιστορίας του ξενοδοχείου και να δείτε την παλιά του μορφή. Σήμερα μπορείτε να θαυμάσετε την ξύλινη πόρτα της εισόδου που έχει επισκευαστεί στην αρχική της μορφή από τα ξύλα που ήταν αρχικά φτιαγμένη το 1820, το φωτιστικό της τραπεζαρίας και τη μεταλλική πόρτα που οδηγεί στην πίσω αυλή, πραγματικά έργα τέχνης που προϋπήρχαν στο παλιό ξενοδοχείο και τα ξυλόγλυπτα ταβάνια φτιαγμένα από τεχνίτες της Ηπείρου που φημίζεται γι’ αυτήν την τέχνη. Αν μάλιστα τύχει να μείνετε στο δωμάτιο “Ζωσιμάδεςδείτε το ταβάνι που υπήρχε στην ρεσεψιόν του παλιού ξενοδοχείου.


    Με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του αρχοντικού και στην παράδοση της περιοχής οι σημερινοί ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Καμάρες δημιούργησαν έναν χώρο για τη διαμονή των επισκεπτών στα Ιωάννινα που μένει πραγματικά αξέχαστος!

    Χώρος υποδοχής

    Πρώτη φορά ένιωσα τόσο φιλόξενα σε ρεσεψιόν ξενοδοχείου! Οι πέτρινοι τοίχοι και οι καμάρες που σχηματίζουν, η βιβλιοθήκη, το μεγάλο τζάκι με τον καθρέφτη και τα σαλόνια εποχής με τα αναπαυτικά μαξιλάρια, τα διακοσμητικά αντίκες, οι καράφες με τα λικέρ και τα σπιτικά παραδοσιακά κεράσματα δίνουν στον χώρο μια οικεία αίσθηση.

    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα
    H ρεσεψιόν του ξενοδοχείο είναι σαν σαλόνι ενός σπιτιού!

    Και μπορεί η διακόσμηση του πατρικού μου να μην ήταν αυτού του στυλ αλλά όλα είναι έτσι φτιαγμένα που πραγματικά σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι σπίτι σου!

    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα
    Φρέσκια φρέσκια πρωινή, έτοιμη για την εξόρμηση στο Μέτσοβο!

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι:


    Η εσωτερική αυλή

    Βγαίνοντας από τον χώρο αυτό και περνώντας τη μεταλλική ημικυκλική πόρτα, συναντάς την εσωτερική αυλή που είναι ονειρεμένη! Ανάλογα με το δωμάτιό σου οδηγείσαι στον 1ο όροφο επάνω από τη ρεσεψιόν ή στο πίσω κτίριο του ξενοδοχείου.

    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα
    Μια γωνιά της εσωτερικής αυλής του ξενοδοχείου

    Ο ένας τοίχος της εσωτερική αυλής είναι ζωγραφισμένος και οι πέτρινες καμάρες και τα φανάρια δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στα Ιωάννινα μιας άλλης εποχής.

    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα
    Δεν θα είναι τέλεια να απολαμβάνεις το πρωινό σου εδώ την άνοιξη ή το καλοκαίρι;

    Το δωμάτιο

    Το δικό μου δωμάτιο, το Ριζάρειο όπως ήταν το όνομά του, είναι το standard δωμάτιο το οποίο δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλο. Ωστόσο, μπορεί να του έλειπαν ορισμένα τετραγωνικά αλλά δεν έχανε σε τίποτα από το ύφος του ξενοδοχείου και είχε την πολυτέλεια και τις ανέσεις που χρειαζόμουν για ένα διήμερο. 

    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα
    Το δωμάτιο “Ριζάρειο” στο Kamares Boutique Hotel & Spa

    Μεγάλο άνετο κρεβάτι, με 2 είδη μαξιλαριών, μαλακό και σκληρό για να διαλέξει ο επισκέπτης ανάλογα με τις ανάγκες του, μεγάλη επίπεδη τηλεόραση και πολλές επιλογές σε φωτισμό αλλά και πρίζες και usb που είναι απαραίτητες για τις φορτίσεις κινητών και φωτογραφικών μηχανών σε ένα ταξίδι.

    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα
    Το δωμάτιο Ριζάρειο στο Kamares Boutique Hotel & Spa. Τι μπορεί να κρύβει όμως η νουλάπα;

    Με μια πρώτη ματιά όλα τέλεια! Για πάμε και στα ενδότερα…! Μέσα στη σκαλιστή ντουλάπα εκτός από τον χώρο για κρέμαση υπήρχε σιδερώστρα, μίνι ψυγείο, καφετιέρα και βραστήρας με όλα τα απαραίτητα για τον καφέ σας.

    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα
    Το πρωί ξύπνησα κατά τις 6.30 και απόλαυσα τον πρώτο καφέ της μέρας, ένα lugo εσπρεσάκι όπως ακριβώς κάνω στο σπίτι μου!

    Σε ένα ξενοδοχείο μεγάλη σημασία δίνω πάντα και στο μπάνιο! Ένα μεγάλο τσεκ κι εδώ για το Kamares! Αν και μικρό ήταν θαυματουργό το μπάνιο με μια γυάλινη ντουζιέρα με υδρομασάζ που μάλιστα είχε και θέα προς το δωμάτιο, εξτρά φωτιζόμενο μεγεθυντικό καθρέπτη και αρκετών βατ πιστολάκι μαλλιών (πόνος για μας τις μακρυμάλλες)! Οι παροχές ειδών για το μπάνιο, δε, εξαιρετικές και χρήσιμες για τον ταξιδιώτη που δεν θέλει να παίρνει μαζί του πολλά στο νεσεσέρ καλλυντικών.

    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα

    Η θερμοκρασία στον χώρο ήταν άψογη και αυτή η ζεστασιά με τύλιξε γλυκά κάνοντάς με να μην θέλω να βγω! 

    Τα μόνο αρνητικά για μένα ήταν ότι δεν υπήρχε ένας έστω μικρός καθρέπτης στο μπουντουάρ για να μπορώ να βαφτώ και ότι τα παράθυρα κοιτούσαν στο αίθριο και ήταν ακριβώς μπροστά στη σκάλα που ανεβαίνει στον όροφο με αποτέλεσμα να είμαι αναγκασμένη να έχω κατεβασμένες τις συσκοτίσεις στα παράθυρα μέρα και νύχτα ώστε να μην με βλέπουν από έξω. 

    Φυσικά να πω πως υπάρχουν πολλά ακόμη δωμάτια για να επιλέξετε, το καθένα με τη δική του αρχοντική ομορφιά, την ξεχωριστή διαρρύθμιση, τα χαλιά, τα σκαλιστά ταβάνια, τα μπάνια, τα μικρά σαλονάκια ή τις πολυθρόνες για να χαλαρώσετε.

    Υπηρεσίες spa

    Όμως είχε έρθει η ώρα για χαλάρωση μετά από μια γεμάτη μέρα με δραστηριότητες στην Ήπειρο! Ένα γρήγορο ντουζάκι και με το μπουρνουζάκι μου αλλά και τις παντοφλίτσες που βρήκα στο μπάνιο και έφυγα για τον χώρο του spa για να απολαύσω το χαμάμ και το τζακούζι παρέα με τις φίλες μου! 

    Κατεβαίνοντας από τη ρεσεψιόν οδηγήθηκα στο γυμναστήριο και στον χώρο σπα του ξενοδοχείο που περιλαμβάνει γυμναστήριο, δωμάτιο μασάζ, χαμάμ και τζακούζι. Πριν από την είσοδό σας στο χαμάμ μπορείτε να προμηθευτείτε από το διπλανό δωματιάκι μια πετσέτα χαμάμ (πεστεμάλι) για να τυλιχτείτε μέσα στο χαμάμ ακόμα κι αν δεν έχετε μαζί σας μαγιό, να ξεβαφτείτε αλλά και να κρεμάσετε το μπουρνούζι σας.

    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα 10

    Μετά το χαμάμ και το τζακούζι σειρά είχε η χαλάρωση το κρεβάτι του δωματίου μου. Ο ύπνος ήταν ό,τι χρειαζόμουν!

    Το πρωινό

    Η δεύτερη μέρα στα Ιωάννινα θα ήταν επίσης απαιτητική αφού θα επισκεπτόμασταν τη Λίμνη Πηγών Αώου και το Μέτσοβο. Οπότε το πρωινό έπρεπε να είναι χορταστικό για να μας κρατήσει και να μας δώσει ενέργεια. Μα ακόμα και να μην το θέλαμε δεν θα μπορούσαμε να μη δοκιμάσουμε από τον μπουφέ του ξενοδοχείου. Μόνο το στήσιμό των εδεσμάτων σε καλούσε να τα γευτείς όλα!

    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα
    Η τραπεζαρία του πρωινού. Χαμηλός φωτισμός (εδώ νυχτερινή φωτογραφία) που σε κάνει να ξυπνήσεις χαλαρά ενώ απολαμβάνεις το πρωινό σου.
    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα
    Ψωμί, σπιτικές μαρμελάδες και πολλά είδη μετσοβίτικων τυριών, όπως το γνωστό μετσοβόνε.
    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα
    Ζεστές φρεσκοψημένες πίτες κεκάκια, πάστα φλώρα, τραχανάς είναι λίγα από αυτά που μπορείτε να δοκιμάσετε.

    Κάθε πρωί ο μπουφές του ξενοδοχείου γεμίζει με σπιτικά καλούδια που φτιάχνονται την ίδια μέρα και παραδοσιακά προϊόντα της Ήπείρου (διαφορετικά κάθε μέρα παρακαλώ) που είναι απαραίτητο να δοκιμάσετε!

    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα
    Γάλα, κριτσίνια και κεκάκια…

    Μπορείτε να ζητήσετε να σας φτιάξουν αυγά εκείνη την ώρα σε μορφή ομελέτας, τηγανιτών ή scrambled. Δεν θέλω να φανώ υπερβολική αλλά δεν έχω φάει πιο νόστιμη και αφράτη ομελέτα και πώς να μην είναι άλλωστε αφού τα αυγά είναι δικής τους παραγωγής στο κτήμα της οικογένειας.

    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα
    Εκτός από τον έτοιμο γαλλικό μπορείτε να ζητήσετε και όποιο άλλο είδος καφέ θέλετε.
    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα
    Φρέσκια ομελέτα με υλικά της επιλογής σας είναι το τέλειο ξεκίνημα για μια απαιτητική (ή όχι μέρα). Ε, δεν το κάνουμε και κάθε μέρα!

    Tip: Αν δεν έχετε βρεθεί στα Γιάννενα ή γενικότερα στην περιοχή της Ηπείρου θα πρέπει να σας πω πως δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές πίτες, τα τυριά και τα γαλακτοκομικά, αλλά και τα γλυκά τους και φυσικά τον βασιλιά των σιροπιαστών τους τον γιαννιώτικο μπακλαβά!

    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα
    Στον μπουφέ του πρωινού θα βρείτε ακόμα γάλα λευκό ή κακάο (μπορείτε να ζητήσετε και αμυγδάλου ή κάποιο άλλο ιδιαίτερο γάλα), γιαούρτια, φρεσκοστημένο χυμό πορτοκάλι, γλυκά και είναι σίγουρο ότι θα έχετε μια καλή μέρα!

    Το δεύτερο βράδυ μας βρήκε κουρασμένους αλλά ενθουσιασμένους με όσα είχαμε δει στο Μέτσοβο (σύντομα θα σας γράψω και γι αυτά) κι ενώ το ταξίδι μας έφτανε στο τέλος του (είχαμε ακόμα να δούμε και τα αξιοθέατα των Ιωαννίνων) εμείς δεν το βάζαμε κάτω. Θα βγαίναμε και για ένα ποτάκι εκεί κοντά! Πριν από αυτό όμως μαζευτήκαμε στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου όλη η ομάδα, παρέα πλέον θα πρέπει να πω, για μια σύντομη αναδρομή του ταξιδιού και για να δούμε στο videowall ένα υπέροχο βίντεο για τις ομορφιές της Ηπείρου κι ένα ακόμη με στιγμές από ταξίδι των TBG στην Ήπειρο! Ένα μέρος μαγικό που πρέπει οπωσδήποτε να το ανακαλύψετε και υπόσχεται στον επισκέπτη πλήθος δραστηριοτήτων σε βουνό, θάλασσα, ποτάμια, λίμνες αλλά και στις πόλεις και τα πανέμορφα χωριά του.

    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα
    Οι travel bloggers δεν σταματούν ποτέ! Ακόμα και οι στιγμές χαλάρωσης είναι στιγμές αναζήτησης, έμπνευσης και συζήτησης γύρω από τα ταξίδια.
    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα
    Συγκίνηση νιώσαμε όλοι που γνωστοί και άγνωστοι γίναμε μία ομάδα με σκοπό την ανάδειξη των ομορφιών της Ηπείρου
    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα 21

    Ποτό και Φαγητό

    Για ποτό κοντά στο ξενοδοχείο προτείνουμε το coffee & bar denoar (πατήστε στο link για να δείτε πόσο όμορφο είναι) σε μια περιοχή που ήταν μαγαζιά και αποθήκες των Εβραίων εμπόρων των Ιωαννίνων. Σήμερα πολλά από αυτά έχουν μετατραπεί σε μπαράκια.

    Για φαγητό σας προτείνουμε το εστιατόριο του συγκροτήματος Φρόντζου πολιτεία που έχει την καλύτερη θέα της πόλης. Από γεύσεις δε, θα εντυπωσιαστείτε και θα απολαύσετε παραδοσιακά αλλά παράλληλα και εντυπωσιακά πιάτα.

    Δραστηριότητες και Αξιοθέατα

    Για πολλά από τα αξιοθεάτα των Ιωαννίνων σας έχουμε γράψει εδώ ενώ σας προτείνουμε να συνδυάσετε το ταξίδι σας με την επίσκεψή σας στα Ζαγοροχώρια, στο Μέτσοβο αλλά και στα Τζουμέρκα. (η ανάρτηση θα ανανεωθεί με νέες προτάσεις σύντομα)

    Η Κάλη είναι ήδη ενθουσιασμένη με την εξερεύνηση της περιοχής των Τζουμέρκων και σας προτείνει να τα εξερευνήσετε κι εσείς μόνοι σας ή με τους ειδικούς της Epirus Adventures αλλά και της Trekking Hellas Ioannina.

    Διαβάστε πατώντας εδώ την ανάρτησή της για τα Τζουμέρκα:

    Ευχαριστούμε το Epirus Travel για την πρόσκληση και την υπέροχη φιλοξενεία. Το Epirus Travel αποτελεί έναν ιστοχώρο αφιερωμένο στην Ήπειρο όπου μπορείτε να πάρετε όλες τις πληροφορίες για τα χωριά και τα αξιοθέατα, να βρείτε καταλύματα και φυσικά να κλείσετε εκδρομές και δραστηριότητες. Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για την Ήπειρο σε ένα κλικ! (Tο site τους θα ανέβει σύντομα. Προς το παρόν βρείτε τους στο fb και στο instagram)

    Eπιστρέφουμε πολύ σύντομα με νέες αναρτήσεις από το ταξίδι μας στην Ήπειρο! Στον παρακάτω χάρτη θα βρείτε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος που αναφέρουμε στις αναρτήσεις μας για την Ήπειρο. Ζουμάρετε ή κάντε κλικ στα μπλε στίγματα.

    Ήμασταν καλεσμένοι του Kamares Boutique Hotel & Spa και του epirus.travel αλλά όπως πάντα οι απόψεις εντός της ανάρτησης είναι δικές μας και προέρχονται από την προσωπική μας εμπειρία.

    If you like it, pin it

    Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα 23

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης