ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά

    Φέτος είχαμε τη χαρά να έχουμε ένα κάλεσμααπό το Epirus Travel με προορισμό τα Τζουμέρκα, ένα προορισμό εντελώς άγνωστο για μένα καθώς εκτός από τα Γιάννενα και το Μέτσοβο δεν είχα ξαναβρεθεί στην Ήπειρο. Ήθελα πολύ να σας έχω την εμπειρία ενός τέτοιου ταξιδιού με την οικογένειά μου ως family travel blogger και έτσι σήμερα να είμαι σε θέση να σας προτείνω τα μέρη και τις δραστηριότητες στα Τζουμέρκα που πιστεύω ότι είναι κατάλληλες για οικογένειες με παιδιά

    Το Epirus Travel αποτελεί έναν ιστοχώρο αφιερωμένο στην Ήπειρο όπου μπορείτε να πάρετε όλες τις πληροφορίες για τα χωριά και τα αξιοθέατα, να βρείτε καταλύματα και φυσικά να κλείσετε εκδρομές και δραστηριότητες. Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για την Ήπειρο σε ένα κλικ! Bρείτε τους στο fb και στο instagram.

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά
    Τζουμέρκα, Ήπειρος
    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά
    Τζουμέρκα, Ήπειρος

    Πριν ξεκινήσω θέλω να σας πω ότι προσωπικά πιστεύω ότι τα Τζουμέρκα ως προορισμός είναι κυρίως για οικογένειες που είναι εξοικειωμένες με ταξίδια καθώς είναι σχετικά δύσκολος λόγω του δρόμου με τις στροφές και των μακρινών αποστάσεων. Επίσης είναι ιδανικός για οικογένειες που αγαπούν τη φύση και τις εξωτερικές δραστηριότητες. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν είναι κατάλληλος για όλες τις άλλες απλά σίγουρα ανήκει στην κατηγορία με μεγαλύτερη δυσκολία στο να περιηγηθείτε με άνεση. Στις παρακάτω δραστηριότητες θα βρείτε πολλές επιλογές με διάφορους βαθμούς δυσκολίας ή απόστασης, ανάλογα με το πού θα είναι το ορμητήριό σας, που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με το στυλ της οικογένειάς σας και τον στόχο του ταξιδιού σας.

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά
    Στα Τζουμέρκα με τη Μελίτα μας

    Με ορμητήριο το Βουργαρέλι

    Κατά την ξενάγησή μας είχαμε ως ορμητήριο το Βουργαρέλι (4 ώρες από Αθήνα, 1 ώρα από Άρτα και περίπου 1,5 από Ιωάννινα, 4,5 από Θεσσαλονίκη), το κεφαλοχώρι των Τζουμέρκων (στη νότια πλευρά στα Αθαναμανικά όρη σε υψόμετρο 800 μ.) όπου έχει αρκετή κίνηση και ζωή και μπορείτε να βρείτε από φαρμακείο μέχρι και Κέντρο υγείας (αυτό το αναφέρω για όσους έχουν μικρότερα παιδιά και ανησυχούν σε περίπτωση που χρειαστούν περίθαλψη σε περίπτωση ανάγκης). Υπάρχουν επίσης σχολεία, σούπερ μάρκετ, αστυνομικό τμήμα και όλα τα καλά!

    Δραστηριότητες

    Από το Βουργαλέρι ξεκινούν αρκετά περιπατητικά μονοπάτια και πολλά από αυτά είναι για αρχάριους και οικογένειες, οπότε μη διστάσετε να δοκιμάσετε να κάνετε λίγο ήπιο hiking μαζί με τα παιδιά σας μέσα στο υπέροχο δάσος και στη φύση. Κι αν σας φοβίζει η λέξη “πεζοπορία” τότε απλά περπατήστε μέχρι το υπέροχο Νεραϊδογέφυρο και απολαύστε τη διαδρομή.

    Κοντά στο χωριό μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τη Βυζαντινή Κόκκινη Εκκλησία (13ος αι.) καθώς και το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου (1690), από το οποίο ξεκίνησε η επανάσταση των Ελλήνων για την περιοχή της Άρτας. Στην εικόνα του Αγίου Γεωργίου μάλιστα που βρίσκεται πάνω από την κεντρική πόρτα του ναού, η παράδοση λέει, ότι όταν ένας Τούρκος στρατιώτης μπήκε από την αυλή να σκοτώσει τον ιερέα, το βόλι του χτύπησε πάνω στην εικόνα (υπάρχει και τρύπα) και εξοστρακίστηκε πάνω του και τον σκότωσε! Το λες και εντυπωσιακό θαύμα για να τραβήξετε την προσοχή των παιδιών σας! 

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, Βουλγαρέλι
    Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, Βουργαρέλι.
    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, Βουλγαρέλι
    Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, Βουργαρέλι με το Epirus Travel

    Επίσης για να πάρετε μαζί με τα παιδιά σας μια δόση από τη ζωή της Ηπείρου συστήνω ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε τον χώρο Κύτταρο Τέχνης Τζουμέρκων και να δείτε τη μόνιμη φωτογραφική έκθεση του Κ. Μπαλάφα με στιγμές από την ηπειρώτικη ζωή από το 1950 και μετά. Θα σας στιγματίσουν βαθια οι εικόνες που θα δείτε, να είστε σίγουροι! Από τα βουνά, στην αντίσταση και στη νεότερη εποχή στην πόλη των Ιωαννίνων. Μια ωραία ευκαιρία να μιλήσετε στα παιδιά σας για αυτόν τον ιστορικό τόπο με ντοκουμέντα!

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά 6
    Κύτταρο Τέχνης Τζουμέρκων

    Διαμονή

    Στο Βουργαρέλι σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Rouista Tzoumerka Resort με τα υπέροχα δωμάτια τους που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 6μελή οικογένεια, πράγμα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Παρόλο που θα σας μιλήσω για το ξενοδοχείο αυτό αναλυτικά, να σας πω ότι έχει έναν υπέροχο κοινόχρηστο χώρο που μπορείτε να απολαύσετε μικροί και μεγάλοι τον καφέ σας αλλά και τις οικογενειακές σας στιγμές με πολλά επιτραπέζια παιχνίδια που θα βρείτε εκεί αλλά και να ξεκινήσετε περιπάτους μέσα στο δάσος. Υπέροχοι άνθρωποι, υπέροχα μέρη! 

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, Rouista
    Rouista Tzoumerka Resort

    Περισσότερα για το ξενοδοχείο Rouista Tzoymerka Resort μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

    Rouista Tzoymerka Resort στην Ήπειρο


    Φαγητό

    Στο Βουργαρέλι φάγαμε στην ταβέρνα “Η Γέφυρα, η οποία είναι ακριβώς αυτό που περιμένετε σε έναν τέτοιο τόπο. Ωραία σπιτικά φαγητά, πίτες, σαλάτες και καλό κρέας (φάγαμε τέλειο κοντοσούβλι!). Οπότε μη διστάσετε να την επισκεφτείτε καθώς θα χορτάσετε μικροί και μεγάλοι με ωραίες ελληνικές γεύσεις. Εγώ ωστόσο που αγαπώ πίτες δεν μπορούσα να μην δοκιμάσω αυτή με γλυκιά μυζήθρα παραγωγής του ευγενικότατου ζευγαριού που έχει το μαγαζί. Υπέροχη (σαν ημίγλυκια μπουγάτσα!)

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά
    Πίτα με μυζήθρα στο εστιατόριο Η Γέφυρα στο Βουργαρέλι

    Θεοδώριανα για πεζοπορία προς το Ρέμα Μαρκς 

    Για να φτάσετε στο Ρέμα Μαρκς πρέπει να κατευθυνθείτε προς Θεοδώριανα, ένα κεφαλοχώρι με ωραία αρχιτεκτονική που όπως μας είπαν είναι σπάνιο τέτοια εποχή να μην είναι θαμμένο στο χιόνι. Εμείς όμως ήμασταν τυχεροί κι έτσι ο δρόμος δεν αποτέλεσε πρόβλημα στο να προσεγγίσουμε την περιοχή. H μέρα μας θα ξεκινούσε δυναμικά με μια πεζοπορία!

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, πεζοπορία
    Στο δρόμο προς το Rema Marks με το Epirus.Travel και την Trekking Hellas

    Εάν σας αρέσει έστω και λίγο η πεζοπορία, το Ρέμα Μαρκς αξίζει την επίσκεψή σας (φυσικά με ξεναγό αν είστε αρχάριοι!). Μετά από περίπου 45-60 λεπτά περπάτημα μέσα σε ένα υπέροχο δάσος θα φτάσετε στο υπέροχο Ρέμα Μαρκς, κοινώς το Ρέμα του Μάρκου καθώς ήταν ένας τύπος που ζούσε εκεί παλιότερα, και θα πείτε ότι άξιζε το κάθε λεπτό “πόνου” που περάσατε στη διαδρομή. Δεν θα πω πολλά νομίζω ότι οι φωτογραφίες τα λένε όλα! Φυσικά αν πάτε εκεί καλοκαίρι μη διστάσετε να βουτήξετε στα δροσερά νερά!

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, πεζοπορία
    Ρέμα Μαρκς, Τζουμέρκα
    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, πεζοπορία
    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, πεζοπορία
    Στο Ρέμα Μαρκς με το το Epirus Travel και την Trekking Hellas

    Για περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο δείτε όλα τα stories μας μαζεμένα στο instagram εδώ


    Θεοδώριανα για πεζοπορία προς τους Καταρράκτες της Σούδας 

    Λίγο μικρότερης διαδρομής πεζοπορία (γύρω στο 20λεπτο) θα χρειαστεί να κάνετε για να φτάσετε στους δύο υπέροχους δίδυμους καταρράκτες της Σούδας ή των Θεοδώριανων.

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, πεζοπορία
    Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια στα Τζουμέρκα, Ήπειρος

    Και όταν φτάσετε… μαγευτικό και άγριο τοπίο! Νομίζω ότι τα λόγια μου δεν είναι αρκετά για να το περιγράψω.

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, πεζοπορία
    Καταρράκτες της Σούδας ή Θεοδώριανων, Τζουμέρκα, Ήπειρος

    Αλλά ένα θα σας προτείνω. Αφού βγάλετε τις κλασικές φωτογραφίες, καθίστε και απολαύστε το μέρος, νιώστε τη δροσιά και τις σταγόνες του νερού πάνω σας και εισπνεύστε δυνατά. Δυστυχώς λόγω της ταχύτητας της δουλειάς που χρειάζεται να κάνεις όταν είσαι travel blogger νιώθω ότι πολλές φορές δεν απολαμβάνω όσο θα ήθελα ορισμένα μέρη και τώρα που σας γράφω ήδη μου λείπει η αίσθηση που ένιωσα όταν φτάσαμε εκεί. Εσείς θυμηθείτε με και απολαύστε το περισσότερο!

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, πεζοπορία
    O Κώστας με τους δημιουργούς του Epirus Travel, Δημήτρη, Γιώργο και Φιλίκο.

    Tip: Λίγο πριν υπάρχει και τραπεζάκι για πικ νικ οπότε μπορείτε να κάνετε και μια μικρή στάση για ένα σνακ πριν ξεκινήσετε για την επιστροφή.


    Παραλία του Αχελώου και κρεμαστή γέφυρα στο Αθαμάνιο

    Και μπορεί εγώ να πήγα στα Τζουμέρκα χειμώνα και να απόλαυσα το ποτάμι μόνο ως εξωτερικός θεατής, ο Αχελώος όμως σας καλεί το καλοκαίρι για να κάνετε μπάνιο και να απολαύσετε τα δροσερά νερά του.

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, πεζοπορία
    Αχελώος Ποταμός

    Με κατεύθυνση προς το Αθαμάνιο, ένα χωριό μέσα στα έλατα, στην περιοχή Τερπνά και με μόλις σχεδόν 10 -15 λεπτά περπάτημα από εκεί που θα αφήσετε το αυτοκίνητο, θα βρεθείτε στην αγκαλιά του Αχελώου. Πόσο ήθελα να έχω και αυτή την εμπειρία του μπάνιου σε ποταμό! Αλλά δεν πειράζει, την επόμενη φορά!

    Ωστόσο αν δεν κάνετε μπάνιο μπορείτε να ξεπεράσετε τα όρια του φόβου σας, όπως έκανα εγώ για να είναι περήφανη η κόρη μου που με παρότρυνε πως δεν πρέπει να φοβάμαι τίποτα, και να περάσετε την κρεμαστή γέφυρα από την μία πλευρά στην άλλη. Τολμήστε το κι εσείς! Για τα παιδιά σας είμαι σίγουρη ότι θα έχουν να το καυχιούνται στους φίλους τους.

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, πεζοπορία
    Κρεμαστή γέφυρα πάνω από τον Αχελώο ποταμό
    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, πεζοπορία
    Κρεμαστή γέφυρα πάνω από τον Αχελώο ποταμό

    Info: Αν θέλετε να βιώσετε τη μαγεία των Τζουμέρκων χωρίς το άγχος της οδήγησης και με το να είστε μαζί με την παρέα σας στο ίδιο αυτοκίνητο, τότε επιλέξτε το Epirus Adventures. Ο Γιώργος θα σας πάει στα καλύτερα σημεία με ένα Day Tour που θα σας κάνει να αγαπήσετε τη φύση και τα Τζουμέρκα. Εμείς πάντως απολαύσαμε το ταξίδι μας γιατί είχαμε μαζί με τους καλύτερους!


    Γέφυρα Πλάκας για Ιππασία  

    Στην περιοχή Πλάκα που είναι ίσως περισσότερο γνωστή ως Γέφυρα Πλάκας, όπως καταλάβατε θα θαυμάσετε μία από τις παλιότερες γέφυρες των Τζουμέρκων, η οποία σε αυτή τη φάση βρίσκεται σε ανακατασκευή και είναι η μεγαλύτερη μονόξοτη γέφυρα της Ελλάδας. Αφού, λοιπόν, βγάλετε τις απαραίτητες φωτογραφίες, περάστε τη σιδερένια στρατιωτική γέφυρα κι από εκεί κλείστε θέσεις για να κάνετε ιππασία.

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, πεζοπορία
    Γέφυρα Πλάκας

    Στο Αrachthos Horse Riding Center, ο Πήγασος, η Ήρα, ο Ξάνθος και τα υπόλοιπα άλογα σας περιμένουν για να σας ξεναγήσουν στην περιοχή! Δύο από τα άλογα της ομάδας είναι άλογα Πίνδου και είναι ελληνικά οπότε θα είναι ιδιαίτερο να γνωρίσουν τα παιδιά τα χαρακτηριστικά τους και να έχουν την τιμή να ιππεύσουν αυτά τη ράτσα αλόγου που κατά τον πόλεμο ήταν τόσο ήρωες όσο και οι άνθρωποι ήρωες! Για τη Μελίτα η ιππασία ήταν η καλύτερη δραστηριότητα που κάναμε σε αυτό το ταξίδι! 

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, πεζοπορία
    Ελληνικό άλογο Ηπείρου στο Arachtos Horse Riding Center
    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, πεζοπορία
    Arachtos Horse Riding Center
    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, πεζοπορία
    Arachtos Horse Riding Center

    Info: O Άραχθος είναι ένα από τα ποτάμια που επιλέγουν πολλές οικογένειες για να κάνουν ράφτινγκ. Αν το αποφασίσετε (είναι τέλειο, μη διστάσετε!) τότε επιλέξτε τους καλύτερους, H Trekking Hellas και ακόμα πιο συγκεκριμένα η Trekking Hellas Ιωαννίνων έχει στο πρόγραμμά της πολλές δραστηριότητες για οικογένειες και θα σας περιποιηθούν πάρα πολύ καλά. Είναι και για αρχάριους και για προχωρημένους και έτσι δεν θα έχετε να φοβηθείτε τίποτα.


    Καταρράχτης 

    Εδώ θα χρειαστεί να ανεβείτε αρκετά ψηλά για να φτάσετε στο χωριό Καταρράχτης και ακόμα λίγο πιο ψηλά για να δείτε τους υπέροχους δίδυμους καταρράκτες του. Τα νερά πέφτουν ορμητικά από πολύ ψηλά και είναι πραγματικά εντυπωσιακοί. Αυτό ωστόσο το ξέρω μόνο από φωτογραφίες καθώς για κακή μας τύχη λόγω της παγωνιάς οι καταρράχτες είχαν παγώσει κι έτσι δεν είχαμε την ευκαιρία να τους δούμε σε πλήρη “λειτουργία”. Ωστόσο αν ανεβείτε κι εσείς κι είστε τόσο άτυχοι όσο εμείς, μην παραλείψετε να κάνετε τη βόλτα σας μέχρι τους καταρράκτες ή να θαυμάσετε την υπέροχη θέα. Κι αν ούτε κι αυτό δεν μπορεί να γίνει, όπως στην περίπτωση που έχει ομίχλη, απλά καθίστε στη ζεστή ταβερνούλα με τις σπιτικές πίτες και πιείτε τον καφέ σας ώστε να πάρετε δυνάμεις για τον επόμενο προορισμό σας. 

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, πεζοπορία
    Στο δρόμο για τους καταρράχτες στο χωριό Καταρράκτης. Είναι πολύ πιο κοντά απ’ότι φαίνεται από το πάρκινγκ που θα αφήσετε το αυτοκίνητο.
    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, πεζοπορία
    Κανονικά από εκεί ψηλά θα έπρεπε να τρέχει ο καταρράχτης αλλά τα πάντα ήταν παγωμένα. Ωστόσο μη νομίζετε ότι για όλα ευθύνεται ο καιρός αλλά και η αλλαγή του κλίματος! Η φύση μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου!
    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, πεζοπορία
    Εντάξει μην φανταστείτε όμως ότι δεν είδαμε και καθόλου νερά!
    Καταρράχτης, Τζουμέρκα

    Καλαρρύτες 

    Ανεβαίνοντας ακόμα πιο ψηλά θα φτάσετε στο πιο γνωστό και “διάσημο” χωριό των Τζουμέρκων, στους Καλαρρύτες (1,30 ώρα από Ιωάννινα και σχεδόν 2 ώρες από Βουργαρέλι). Ένα χωριό ομοιόμορφης αρχιτεκτονικής με γκρίζα πέτρα που το καλοκαίρι γεμίζει κόσμο, φωνές παιδιών και τουριστών. Το χωριό Καλαρρύτες (ή Καλαρίτες) διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα των Τζουμέρκων καθώς την εποχή της τουρκοκρατίας ήταν ένας φορολογικός παράδεισος γεγονός που έφερε πολλά χρήματα στο χωριό. Από αυτό το χωριό κατάγονται και πολλά μέλη της φιλικής εταιρείας και γενικά έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην επανάσταση και στην εξέλιξη της οικονομίας της χώρας. 

    Φαγητό

    Η Ταβέρνα/Καφενείο/Παντοπωλείο του κύριου Ναπολέοντα, Άκανθος, είναι η πιο γνωστή της περιοχής καθώς ο κύριος Ναπολέων εκτός από μια εξαιρετική προσωπικότητα έχει και το “θάρρος” να είναι ανοιχτός όλο τον χρόνο! Στον ιδιαίτερο χώρο του θα βρείτε σπιτικό φαγητό φτιαγμένο από τα χεράκια του και θα απολαύσετε τις συζητήσεις μαζί του. Αν μάλιστα τον βρείτε και σε κέφι ζητήστε του να σας τραγουδήσει κι ένα βλάχικο τραγούδι! Είμαι σίγουρη ότι θα σας συγκινήσει! Αν πάλι διψάτε για ιστορικές πληροφορίες για την περιοχή, ο κύριος Ναπολέων ξέρει τα πάντα από τη μυθολογία έως και το σήμερα!.

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά
    Μπαίνοντας στην ταβέρνα Άκανθος , του κύριου Ναπολέοντα, μπαίνετε σε έναν άλλο κόσμο!
    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά
    Στην Ταβέρνα, παντοπωλείο, του κύριου Ναπολέοντα, Άκανθος
    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά
    Ταβέρνα Άκανθος στους Καλαρρύτες, Τζουμέρκα

    Σημείωση: Εξίσου όμορφο είναι και το χωριό Πράμαντα και Συρράκο, τα οποία δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ. 


    Διαβάστε περισσότερα:


    Μοναστήρι της Κηπίνας 

    Στον δρόμο προς τους Καλαρρύτες, προτείνω να κάνετε στάση στο Μοναστήρι της Κηπίνας, ειδικά αν είναι να επιλέξετε μόνο έναν θρησκευτικό προορισμό! Αυτό που θα δείτε μαζί με τα παιδιά σας είναι μοναδικό! Το μοναστήρι είναι κυριολεκτικά χτισμένο μέσα στο βράχο και είναι ένα μαζί του. Εσωτερικά αποτελεί πλέον μουσειακό χώρο και μπορείτε να δείτε τον κοινόχρηστο χώρο, τα υπνοδωμάτια των μοναχών αλλά και τη σπηλιά, η οποία χρησίμευε ως σημείο διαφυγής σε περίπτωση εχθρικής επίθεσης και έσωσε σε καιρό πολέμου πολλούς Έλληνες πολεμιστές. 

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, Μοναστήρι Κηπίνας
    Μοναστήρι της Κηπίνας στα Τζουμέρκα, Ήπειρος

    Tip: Τα κλειδιά για το Μοναστήρι, όσο κι αν σας φαίνεται αστείο, θα τα βρείτε 500 μ πριν φτάσετε στην Κιπίνα, σε ένα παλιό σπίτι που λειτουργεί σήμερα ως καφενείο και γράφει απ’ έξω “εδώ είναι τα κλειδιά για το μοναστήρι”. Χτυπάτε την πόρτα, βγαίνει ο ιδιοκτήτης και σας τα δίνει!! Αλλά προσοχή, η εμπιστοσύνη είναι μεγάλη υπόθεση, οπότε καλό θα ήταν όντως να του τα επιστρέψετε!

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά μοναστήρι Κηπίνας
    Στο Μοναστήρι της Κηπίνας με το Epirus Travel

    Χάρτης για ταξίδι στην Ήπειρο

    Για να καταλάβετε πού βρισκόμαστε και ποια σημεία ενδιαφέροντος σας προτείνουμε συμβουλευτείτε τον χάρτη που έχουμε φτιάξει. Πατώντας επάνω στα γαλάζια σημαδάκι μπορείτε να δείτε τι είναι το καθένα. Κάντε zoom (με το +) για περιηγηθείτε ακόμα καλύτερα σε αυτόν. Πατήστε το πάνω δεξιά σημαδάκι για να τον μεγαλώσετε. Μόνο βλέποντας αναλυτικά στον χάρτη θα καταλάβετε πόσα μέρη επισκεφτήκαμε!

    Και κάπου εδώ τελειώνει η πρώτη μας ανάρτηση για τα Τζουμέρκα. Ωστόσο έχουμε πολλά ακόμα να σας πούμε για την Ήπειρο αλλά δεν θα είναι όλα στα ελληνικά. Θα υπάρξουν και στα Αγγλικά στο νέο μας blog, το The Greek Travel Family, οπότε και θα σας ενημερώσουμε σχετικά. Για να μην χάνετε ανάρτηση όμως μπορείτε να γραφτείτε και στο newsletter μας κι έτσι να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!


    Θα ήθελα πολύ να ευχαριστήσω επίσης την Jeep Hellas που σε αυτό το ταξίδι μας έκανε να νιώθουμε ασφαλείς και σίγουροι έχοντας μαζί με το Jeep Renegate (σας έχουμε μιλήσει και παλιότερα εδώ). Σύντομα με περισσότερο φωτογραφικό υλικό!

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά, Jeep

    Καλή συνέχεια και θα χαρώ να μάθω την άποψή σας και οσα σας έγραψα αλλά και την εμπειρία σας αν έχετε ήδη πάει!

    Κάλη


    Pin it for later

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πόσο με ταξίδεψες Καλη! Ηταν για εμας ενα ταξιδι που με το αυτο κινούμενο δεν αποφασιζαμε να το κανουμε και τωρα με το κειμενο σου εσυ μας μετεφερες εκει και ταξιδεψαμε μαζι σου. Εξαιρετικες φωτογραφιες! Θα ηθελα ακομα περισσοτερες και τα κολαζ να ειναι μεμονομενες.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης