ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Βιβλία που προσφέρουν έμπνευση και γνώσεις στα παιδιά

    Πραγματικά πόσο φοβάμαι ότι κάποια φορά θα ρωτήσουν την κόρη μου ποιος είναι ο Χατζιδάκης ή η Μελίνα Μερκούρη ή κάποιον ακόμα σπουδαίο Έλληνα και δεν θα τον ξέρει, και θα πουν, μα τίποτα δεν σου έμαθε η μαμά σου; Και άντε εμένα αφήστε με, εκείνη πόσο άσχημα θα νιώσει και τι κρίμα που θα έχει χάσει μια τόση σπουδαία γνώση! Πόσες πληροφορίες πρέπει να δίνεις καθημερινά στα παιδιά σου και πόση, με λύπη μου αντιλαμβάνομαι, λίγη γνώση παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο. Τα βιβλία ας είναι ο σύμμαχος μας σε αυτή τη γνώση που συγχρόνως είθε να γίνει έμπνευση για τα παιδιά μας. Και σας αφήνω με την ευχή να γραφτούν πολλάπαιδικά βιβλία που προσφέρουν έμπνευση και γνώσεις στα παιδιά και για ελληνικές μεγάλες προσωπικότητες.

    Βιβλία που προσφέρουν έμπνευση και γνώσεις στα παιδιά 1

    Μικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες: Μαρί Κιουρί + Κοκό Σανέλ + Αγκάθα Κρίστι

    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

    Ηλικία: 4+

    Βιβλία που προσφέρουν έμπνευση και γνώσεις στα παιδιά 3

    Τα τρία αυτά βιβλία περιέχουν γραμμένες σαν μικρές ιστορίες με ρίμες τη ζωή 3 σπουδαίων γυναικών. Η εικονογράφηση είναι ιδιαίτερη και πιάνει όλη τη σελίδα, γεγονός που τα κάνει ιδανικά και για μικρά παιδιά. Προσωπικά ως ανάγνωσμα βάλαμε προτεραιότητα την Αγκάθα Κρίστι, για την οποία δεν είχαμε διαβάσει άλλη φορά και μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τους συγγραφείς. Όσο για την Κοκό Σανέλ, τι να πω πια… μας έδωσε την ευκαιρία και για λίγο σερφάρισμα ώστε να δούμε τι ρούχα είχε ράψει. Η fashionista Μελίτα βρήκε το στοιχείο της!

    Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα βιβλία τις σειράς και να τα αποκτήσετε με έκπτωση. Πατώνας πάνω στο καθένα θα βρείτε το κατάλληλο link για να τα ξεφυλλίσετε.


    Γυναίκες – 40 αγωνίστριες για την ισότητα
    Ειρήνη – 40 Υπέρμαχοι της ειρήνη στον κόσμο

    Εκδόσεις: Μίνωας

    Ηλικία: 7+

    Βιβλία που προσφέρουν έμπνευση και γνώσεις στα παιδιά 5
    Βρείτε τα και εδώ: Γυναίκες-Ειρήνη

    Τα βιβλία με προσωπικότητες μεσουρανούν αυτή την στιγμή στην παγκόσμια σκηνή του παιδιού βιβλίου και δεν θα σας το κρύψω ότι μου αρέσει ιδιαίτερα αυτό. Τα συγκεκριμένα όμως βιβλία δεν θα τα έλεγα και τόσο παιδικά. Μπορεί να σας τα προτείνω για παιδιά από 8 ετών και άνω αλλά ουσιαστικά πιστεύω ότι η ιδανική ηλικία είναι μην σας πω και στο γυμνάσιο. Μπορεί να παραπλανεί η λίγο αστεία εικονογράφηση αλλά στο εσωτερικό του θα βρείτε άτομα και πληροφορίες που θέλουν αρκετή ωριμότητα για να γίνει κατανοητό το έργο τους. Έννοιες όπως αντικομφορμιστής, μποϊκοτάζ, ολοκαύτωμα, εθνικιστής θέλουν αρκετή προσοχή στο πώς θα τις εξηγήσετε αν το παιδί είναι μικρό και εγώ προσωπικά έκανα επιλογή για το ποιον/α θα διαβάσουμε. Ωστόσο οι προσωπικότητες που αναφέρονται είναι πολύ σημαντικές, όπως ο Νέλσον Μαντέλα, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και άλλοι.


    Μικρά παιδιά με μεγάλα όνειρα: Άλμπερτ Αϊνσταιν + Λεονάρτνο ντα Βίντσι

    Εκδόσεις: Διόπτρα

    Ηλικία: 7+

    Βιβλία που προσφέρουν έμπνευση και γνώσεις στα παιδιά 7

    Αυτό που χαίρομαι είναι ότι τα βιβλία προσωπικοτήτων ποικίλουν κι έτσι ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας, έχετε επιλογές. Αυτά τα δύο βιβλία, ας πούμε, ήταν ιδανικά για τη Μελίτα μου που κοντεύει τα οχτώ. Με όμορφη εικονογράφηση και λόγια τόσα όσα να κατανοείς το έργο και τη ζωή του πρωταγωνιστή αλλά όχι και τόσα που να γίνεται βαρετό, ενθουσιάστηκε με όσα έμαθε για τον Άλμπερτ Αϊνστάιν αλλά ιδιαίτερα για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι καθώς έχει κι ένα κόλλημα με τη Μόνα Λίζα και γενικά με τους ζωγράφους και τις τέχνες. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα!

    Βιβλία που προσφέρουν έμπνευση και γνώσεις στα παιδιά 9

    Δείτε εδώ για δύο υπέροχα βιβλία και το πώς ενέπνευσαν την κόρη μου αλλά και μένα.


    Ιστορίες για αγόρια που ονειρεύονται να αλλάξουν τον κόσμου

    Συγγραφέας: Γκ. Λ. Μαρβελ

    Εκδόσεις: Ψυχογιός

    Ηλικία: 7+

    Και μετά από τη μεγάλη επιτυχιά του βιβλίου Ιστορίες για κορίτσι που ονειρεύτηκαν να αλλάξουν τον κόσμο έρχεται και το αντίστοιχο βιβλίο για τα αγόρια. Έτσι γονείς και παιδιά μέσα από τις σελίδες του θα μάθουμε για 50 ήρωες που τόλμησαν και πέτυχαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο και στον δικό του τομέα φυσικά! Μια υπέροχη έκδοση από τις εκδόσεις Ψυχογιός που αφιερώνει μία σελίδα κείμενο εύκολο και κατανοητό και μία σελίδα με την προσωπογραφία της κάθε προσωπικότητας. Ένα βιβλίο που θα εμπνεύσει τα παιδιά να αναζητήσουν τις κλίσεις τους και να πιστέψουν στον εαυτό τους και στα όνειρά τους. Ένα βιβλίο που θα τους δώσει γνώσεις για κάποιους ανθρώπους που είναι γνωστοί για μας αλλά και την ανθρωπότητα γενικότερα άλλοι για την ιδιοφυία τους, άλλοι για την έμπνευσή τους, άλλοι για το ταλέντο τους και για όσα κατάφερα στη ζωή τους. Θα αναφέρω λίγα από τα ονόματα μόνο: Μπετόβεν, Μότσαρ, Μπίλι Γκέιτζ, Άινστάιν, Μέσι Δαλάι Λάμα, Νικόλα Τέσλα, Στίβεν Σπίλμπεργκ και άλλοι. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν σελίδες για να ζωγραφίσει το παιδί την προσωπογραφία του ή να καταγράψει τα όνειρά του αλλά και λίγες σελίδες για να παίξει ένα μικρό τεστ γνώσεων με βάση το βιβλίο που διάβασε. Πολύ ενδιαφέρον πραγματικά!

    Βιβλία που προσφέρουν έμπνευση και γνώσεις στα παιδιά 11

    Οι απόλυτοι ήρωες του ποδοσφαίρου

    Μέσι , Σαλάχ, Ρονάλτο, Νεϊμάρ

    Συγγραφείς: Ματ και Τομ Ολντφιλντ

    Εκδόσεις: Ψυχογιός

    Ηλικία: 10+

    Κι αν ψάχνετε απεγνωσμένα ένα βιβλίο για το 10χρονο που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι το ποδόσφαιρο αλλά εσείς θέλετε να το οδηγήσετε στη μαγεία των μυθιστορημάτων τότε ξεκινήστε με κάτι κοντά στα ενδιαφέροντά του. Βιβλία που θα τους μάθουν για τη ζωή και το ξεκίνημα των αγαπημένων του ποδοσφαριστών όπως του Μέσι ή του
    Νεϊμάρ. Ο Θάνος μας παρόλο που δεν τον λες και τρελό βιβλιοφάγο είναι ένα παιδί που διαβάζει εξωσχολικά βιβλία. Ωστόσο η συγκεκριμένη σειρά τον ενθουσίασε και πήρε μαζί του στο σχολείο τα βιβλία για να τα δείξει και στους κολλητούς του!

    Ξεφυλλίστε το βιβλίο για τον Μέσι εδώ. Βρείτε όλα τα βιβλία της σειράς και εδώ με έκπτωση.


    Ελπίζω να σας άρεσαν οι επιλογές μας για τα βιβλία που προσφέρουν έμπνευση και γνώσεις στα παιδιά και αυτή την φορά. Θέλω πολύ να μου πείτε, ωστόσο, αν ξέρετε κάποιο παιδικό βιβλίο για σημαντικούς Έλληνες και Ελληνίδες να μου το προτείνετε με σχόλιο. Σας ευχαριστώ πολύ!

    Βρείτε στο Ανθομέλι και προτάσεις για βιβλία ενηλίκων

    Κι άλλες προτάσεις για παιδικά βιβλία

    Προτάσεις για εφηβικά βιβλία

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης