Δωρεάν εκτυπώσιμα για την οργάνωση των μαθητών

Kathy

Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς! Δεν ξέρω σε τι φάση σας βρίσκω αλλά εγώ είμαι σε φάση οργάνωσης! Οργάνωση του σπιτιού μετά τις διακοπές, οργάνωση των μαθημάτων μου, οργάνωση των δραστηριοτήτων των παιδιών, οργάνωση των γραφείων τους, οργάνωση, οργάνωση οργάνωση! Και φυσικά για να κυλήσουν όλα αυτά που πρέπει να κάνω σε συνδυασμό με όλα όσα θέλω να κάνω πρέπει να οργανωθώ σωστά! Μόνο εγώ όμως; Οι μαθητές που ακόμη έχουν το μυαλό τους στα μπάνια δεν πρέπει να οργανωθούν; Φυσικά και ναι! Γι’ αυτό ετοίμασα ένα πακέτο εκτυπώσιμων στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ για να οργανωθούν μικροί και μεγάλοι μαθητές αλλά γιατί όχι… κι εμείς οι γονείς αλλά και οι καθηγητές και οι δάσκαλοιorganosi_mathiti

Το πακέτο για την οργάνωση του προγράμματος του μαθητή περιλαμβάνει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα για τα μαθήματα του σχολείου (το οριζόντιο), ένα πρόγραμμα της εβδομάδας, ένας ημερήσιο πρόγραμμα, μία λίστα για όλα όσα πρέπει να θυμάται και να μην ξεχνάει (to do list), ένα πρόγραμμα για τα διαγωνίσματα ανά μάθημα και ημερομηνία και μία σελίδα όπου μπορεί να γράφει ή ακόμη και να σκιτσάρει ό,τι θέλει

Πρόγραμμα εβδομάδας

Εκτυπώσιμο για να γράψουν οι μαθητές τα μαθήματά τους στο σχολείο αλλά και τις εξωσχολικές δραστηριότητες. 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Η εβδομάδα μου

Εδώ οι μαθητές σημειώνουν, ώστε να μην ξεχνούν, τι έχουν να κάνουν μέσα στην εβδομάδα. Προτείνουμε να εκτυπωθούν 4-5 τέτοια εκτυπώσιμα για κάθε εβδομάδα του μήνα. 

programma_mathiti_2

Ημερίσιο πρόγραμμα

Εκτυπώστε αρκετές σελίδες. Δεν είναι απαραίτητο να έχει ο μαθητής για κάθε μέρα μία νέα σελίδα φυσικά, γιατί θα είναι και δαπανηρό για σας, ειδικά αν δεν έχετε δικό σας εκτυπωτη, αλλά μπορείτε να προτείνετε στα παιδιά να το χρησιμοποιούν σε δύσκολες μέρες που πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα! Προτείνεται ειδικά για τα παιδιά στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο!

To Do List – Λίστα «Πρέπει να κάνω»

Εδώ μπορούν να σημειώνουν ανεξάρτητα από την ημέρα ή την εβδομάδα όλα όσα δεν πρέπει να ξεχάσουν να κάνουν.programma_mathiti_1 Προγραμματισμένα Διαγωνίσματα

Τα διαγωνίσματα στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στα αγγλικά ή στο ωδείο είναι κάτι που σίγουρα δεν πρέπει να ξεχαστεί! Κι όχι μόνο! Πρέπει να οργανωθεί και το διάβασμα γι αυτά! Οπότε εδώ γράφουν την ημερομηνία που πρόκεται να γράψουν, το μάθημα και μετά μπορούν να συμπληρώσουν και τον βαθμό. Ειδικά για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ο βαθμός είναι κάτι που θα πρέπει να θυμούνται!

Ιδέες και έμπνευση!

Ώρα για χαλάρωση! Ένα σκίτσο, ένα σκαρίφημα, ένα σύνθημα, ένα τηλέφωνο ή ένα κολάζ από post-it  μπορούν να γεμίσουν αυτό το τελευταίο εκτυπώσιμο. 

Ανάλογα τώρα με την οργάνωση του μαθητή μπορεί να τα καρφιτσώσει σε έναν φελοπίνακα ή να τα κολλήσει στο τοίχο ή να τα βάλει σε ένα ντοσιεδάκι για να τα έχει και στην τσάντα του. 

 

Πώς θα αποκτήσετε το εκτυπώσιμο πακέτο οργάνωσης του μαθητή

Το συγκεκριμένο πακέτο εκτυπώσιμων θα σταλεί σε όλους τους παλιούς και νέους συνδρομητές του newsletter* του Ανθομέλι! Από το link που θα βρείτε στο newletter μπορείτε να αποθηκεύσετε και εν συνεχεία να εκτυπώσετε όλο το πακέτο ή μέρος αυτού. 

 

Αν λαμβάνετε ήδη τα newletter μας (τσεκάρετε και τα spam σας γιατί πολλές φορές μπορεί αυτόματα να μπαίνουν εκεί κάποια newletter ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας) τότε θα λάβετε το link για αποθήκευση και εκτύπωση στο επόμενο newsletter μας.

Πώς κάνω εγγραφή στο newletter

Αν δεν έχετε κάνει εγγραφή στο newsletter του Ανθομέλι, βρείτε το κουτάκι για το newletter στη δεξιά στήλη του blog (ή αν μας διαβάζετε από κινητό να ρολάρετε προς τα κάτω για να το βρείτε), πληκτρολογήστε όνομα και μέιλ και πατήστε εγγραφή. Μην ξεχάσετε να μπείτε στο μέιλ σας για να κάνετε επιβεβαίωση στο μέιλ που θα σας σταλλεί. Μετά περιμένετε να σας στείλουμε το επόμενο newletter μας!

Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή δυσκολία με την εγγραφή σας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ελπίζω να σας αρέσουν και να σας φανούν χρήσιμα!