Δωρεάν εκτυπώσιμα για την οργάνωση των μαθητών

Kathy
organosi_mathiti

Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς! Δεν ξέρω σε τι φάση σας βρίσκω αλλά εγώ είμαι σε φάση οργάνωσης! Οργάνωση του σπιτιού μετά τις διακοπές, οργάνωση των μαθημάτων μου, οργάνωση των δραστηριοτήτων των παιδιών, οργάνωση των γραφείων τους, οργάνωση, οργάνωση οργάνωση! Και φυσικά για να κυλήσουν όλα αυτά που πρέπει να κάνω σε συνδυασμό με όλα όσα θέλω να κάνω πρέπει να οργανωθώ σωστά! Μόνο εγώ όμως; Οι μαθητές που ακόμη έχουν το μυαλό τους στα μπάνια δεν πρέπει να οργανωθούν; Φυσικά και ναι! Γι’ αυτό ετοίμασα ένα πακέτο εκτυπώσιμων στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ για να οργανωθούν μικροί και μεγάλοι μαθητές αλλά γιατί όχι… κι εμείς οι γονείς αλλά και οι καθηγητές και οι δάσκαλοι

Οργάνωση του προγράμματος του μαθητή

Το πακέτο για την οργάνωση του προγράμματος του μαθητή περιλαμβάνει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα για τα μαθήματα του σχολείου (το οριζόντιο), ένα πρόγραμμα της εβδομάδας, ένας ημερήσιο πρόγραμμα, μία λίστα για όλα όσα πρέπει να θυμάται και να μην ξεχνάει (to do list), ένα πρόγραμμα για τα διαγωνίσματα ανά μάθημα και ημερομηνία και μία σελίδα όπου μπορεί να γράφει ή ακόμη και να σκιτσάρει ό,τι θέλει

Πρόγραμμα εβδομάδας

Εκτυπώσιμο για να γράψουν οι μαθητές τα μαθήματά τους στο σχολείο αλλά και τις εξωσχολικές δραστηριότητες. 

Η εβδομάδα μου

Εδώ οι μαθητές σημειώνουν, ώστε να μην ξεχνούν, τι έχουν να κάνουν μέσα στην εβδομάδα. Προτείνουμε να εκτυπωθούν 4-5 τέτοια εκτυπώσιμα για κάθε εβδομάδα του μήνα. 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.
programma_mathiti_2

Ημερήσιο πρόγραμμα

Εκτυπώστε αρκετές σελίδες. Δεν είναι απαραίτητο να έχει ο μαθητής για κάθε μέρα μία νέα σελίδα φυσικά, γιατί θα είναι και δαπανηρό για σας, ειδικά αν δεν έχετε δικό σας εκτυπωτη, αλλά μπορείτε να προτείνετε στα παιδιά να το χρησιμοποιούν σε δύσκολες μέρες που πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα! Προτείνεται ειδικά για τα παιδιά στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο!

To Do List – Λίστα «Πρέπει να κάνω»

programma_mathiti_1

Εδώ μπορούν να σημειώνουν ανεξάρτητα από την ημέρα ή την εβδομάδα όλα όσα δεν πρέπει να ξεχάσουν να κάνουν.

Προγραμματισμένα Διαγωνίσματα

Τα διαγωνίσματα στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στα αγγλικά ή στο ωδείο είναι κάτι που σίγουρα δεν πρέπει να ξεχαστεί! Κι όχι μόνο! Πρέπει να οργανωθεί και το διάβασμα γι αυτά! Οπότε εδώ γράφουν την ημερομηνία που πρόκεται να γράψουν, το μάθημα και μετά μπορούν να συμπληρώσουν και τον βαθμό. Ειδικά για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ο βαθμός είναι κάτι που θα πρέπει να θυμούνται!

Ιδέες και έμπνευση!

Ώρα για χαλάρωση! Ένα σκίτσο, ένα σκαρίφημα, ένα σύνθημα, ένα τηλέφωνο ή ένα κολάζ από post-it  μπορούν να γεμίσουν αυτό το τελευταίο εκτυπώσιμο. 

Tip: Ανάλογα τώρα με την οργάνωση του μαθητή μπορεί να τα καρφιτσώσει σε έναν φελοπίνακα ή να τα κολλήσει στο τοίχο ή να τα βάλει σε ένα ντοσιεδάκι για να τα έχει και στην τσάντα του. 

Πώς θα αποκτήσετε το εκτυπώσιμο πακέτο οργάνωσης του μαθητή

Γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας "Ταξιδεύοντας με το Ανθομέλι" στο Facebook και ακολουθήστε μας στο "greek_travel_family" στο Instagram.
Γίνετε μέλη της ομάδας μας "Let's blog party" στο Facebook, και ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Pinterest στο "We Love Pinatas"

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας και ξεκλειδώστε το εκτυπώσιμο. Συμπληρώστε όνομα και μέιλ και πατήστε εγγραφή. Μην ξεχάσετε να μπείτε στο e-mail σας για να κάνετε και επιβεβαίωση εγγραφής! Μετά θα εξαφανιστεί το παρακάτω κουτάκι και θα πατήστε εκεί που λέει «Kλικ εδώ για κατέβασμα». (αν είστε ήδη συνδρομητής εμφανίζεται άμεσα). Αμέσως θα λάβετε το εκτυπώσιμο στον υπολογιστή σας! Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα εκτυπώσιμα για τους συνδρομητές του newsletter μας από την κατηγορία εκτυπώσιμα.

Με την εγγραφή σας στο newsletter του Ανθομέλι έχετε πρόσβαση σε όλα τα δωρεάν εκτυπώσιμα αρχεία που φτιάχνουμε για τους συνδρομητές μας. Επίσης, ενημερώνεστε για όλα μας τα νέα άρθρα κι έτσι παραμένουμε σε επαφή! Σύντομα θα λάβετε και το επόμενο newsletter μας. (Τσεκάρετε και τα spam σας γιατί πολλές φορές μπορεί αυτόματα να μπαίνουν εκεί κάποια newletter ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας).

Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή δυσκολία με την εγγραφή σας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ελπίζω να σας αρέσουν και να σας φανούν χρήσιμα!