ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Γράμμα στον μελλοντικό εαυτό μου, φτιάξε τη δική σου χρονοκάψουλα

    Η νέα χρονιά για πολλούς είναι μια αφορμή για νέους στόχους. Αυτό δεν το έκανα ποτέ μου και δεν πρόκειται να το κάνω γιατί με αγχώνει αφόρητα. Ωστόσο, όπως το τέλος της χρονιάς συνδυάζεται με αναδρομή στους μήνες που πέρασαν ή σε ό,τι έχουμε καταφέρει, στα όσα μας στεναχώρεσαν ή μας έκαναν να χαμογελάμε διάπλατα, έτσι και η αρχή της χρονιάς μπορεί να γίνει η αφορμή για να καταγράψουμε όλα όσα νιώθουμε, τι θέλουμε να πετύχουμε και γενικά να αποτυπώσουμε τα πιστεύω μας, τον χαρακτήρα μας και το τι μας αρέσει. Μια ωραία ιδέα για παιδιά και εφήβους είναι να αποτυπώσουν γραπτώς συναισθήματα, συνήθειες, στόχους, προτιμήσεις σε ένα γράμμα το οποίο θα διαβάσουν στο μέλλον. Ετοιμάσαμε δύο δωρεάν εκτυπώσιμα γράμματα που μπορεί κάποιος να γράψει στον εαυτό του είτε στην αρχή του έτους, είτε ακόμα και στα γενέθλιά του.

    Γράμμα στον εαυτό μου – χρονοκάψουλα

    Είτε είσαι παιδί, είτε είσαι έφηβος, είτε ακόμα και ενήλικας μπορείς να γράψεις ένα γράμμα στο μελλοντικό εαυτό σου που θα το διαβάσεις αργότερα, στα επόμενα γενέθλιά σου ή κάποια συγκριμένη ημερομηνία που θα επιλέξεις και θα θυμηθείς πώς ένιωθες ή τι σου άρεσε τότε που το έγραψες. Άραγε κατάφερες τους στόχους σου, έχεις τις ίδιες προτιμήσεις, τις ίδες φοβίες ή τους ίδιους φίλους με τότε; Πόσο έχεις αλλάξει τελικά όλον αυτόν τον καιρό;

    Τι να γράψω;

    Σε αυτό το γράμμα μπορείς να καταγράψεις όλα όσα θέλεις να πετύχεις αυτή τη χρονιά ή το χρονικό διάστημα που θα επιλέξεις και να συμπεριλάβεις αν θέλεις όλα όσα σου αρέσουν, αγαπημένα αντικείμενα, αγαπημένα μαθήματα, στόχους, τι θέλεις να μάθεις στο μέλλον, τις φοβίες που προσπαθείς να ξεπεράσεις, αυτά που σε χαροποιούν τι επάγγελμα θα ήθελες να κάνεις ή ακόμα και κάποιες ευχάριστες ή δυσάρεστες στιγμές που έζησες.

    Που θα το βάλω;

    Προτείνουμε να βάλεις το γράμμα σε έναν φάκελο ή ένα βάζο ή ένα κουτί και να το ανοίξεις όταν θα έρθει η στιγμή που επέλεξες. Εναλλακτικά μπορείς απλά να το διπλώσεις και να το “σφραγίσεις” με ένα κομμάτι washi tape.

    Γράψε πάνω στον φάκελο την ημερομηνία που θέλεις να το ανοίξεις γράφωντας “Do not open until…” ή “Μην το ανοίξεις πριν από…”και κρύψ’ το σε ένα σημείο στο δωμάτιό σου. Ακόμα και να το πετύχεις κάποια στιγμή τυχαία, ενώ για παράδειγμα συμμαζεύεις, μην μπεις στον πειρασμό να το ανοίξεις! Και για να μην ξεχάσεις ότι το έγραψες βάλε μια υπενθύμιση στο κινητό σου για εκείνη την ημερομηνία!

    Τι μπορεί να συνοδεύει το γράμμα

    Στον φάκελο, στο βάζο ή στο κουτί που θα βάλεις το γράμμα μπορείς να συμπεριλάβεις κι άλλα:

    • Μια φωτογραφία προσωπική ή οικογενειακή για να θυμάσαι πώς ήσουν όταν το έγραψες
    • Κάτι σημαντικό για σένα
    • Κάτι που έφτιαξες

    Πότε να γράψεις και πότε να ανοίξεις το γράμμα

    Μπορείς να το γράψεις στην αρχή της χρονιάς, δηλαδή μετά την αλλαγή του χρόνου, στην αρχή της σχολικής χρονιάς ή στα γενέθλιά σου. Πότε να το ανοίξεις; Όποτε εσύ θέλεις! Μπορείς να ορίσεις μία ημερομηνία στο μέλλον σε λίγους μήνες, έναν χρόνο ή ακόμα και σε 5-6 χρόνια αν οι στοχοι σου είναι πιο μακρινοί!

    Εκτυπώσιμα γράμμα στον μελλοντικό εαυτό μου

    Τα γράμματα που ετοιμάσαμε είναι δύο: Το ένα έχει κενά τα οποία μπορείς να συμπληρώσεις ενώ το δεύτερο είναι ουσιαστικά ένα επιλόχαρτό όπου μπορείς να γράψεις ελεύθερα το δικό σου γράμμα με ό,τι περιεχόμενο θέλεις εσύ. Παρόλο που είναι έγχρωμα επιλέξαμε παλ αποχρώσεις ώστε μπορείς να επιλέξεις ασπρόμαυρη εκτύπωση σε περίπτωση που δεν έχεις έγχρωμο εκτυπωτή.

    Ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και να συμπεριλάβεις στο γράμμα σου:

    Αν είσαι δασκάλα ή δάσκαλος εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, τότε προτείνουμε να εκτυπώσεις αυτό το γράμμα στους μαθητές σου.

    Πως να κατεβάσετε το δωρεάν εκτυπώσιμο

    Για να κατεβάσετε δωρεάν τα εκτυπώσιμα και να τα εκτυπώσετε σε καλή ανάλυση κάντε εγγραφή στο newletter μας συμπληρώνοντας το μέιλ σας και το όνομά σας (προαιρετικά) στο παρακάτω κουτάκι. Μόλις πατήσετε το κουμπί εγγραφή θα εμφανιστεί στη θέση του ένα λινκ για να το πατήσετε και να κατεβάσετε το pdf δωρεάν εκτυπώσιμο. Από εκεί και πέρα θα έχετε πρόσβαση σε όλα τα εκτυπώσιμα του Ανθομέλι σε οποιαδήποτε ανάρτηση κι αν ανοίξετε στο μέλλον.

    Με την εγγραφή σας στο newsletter του Ανθομέλι έχετε πρόσβαση σε όλα τα δωρεάν εκτυπώσιμα αρχεία που φτιάχνουμε για τους συνδρομητές μας. Επίσης, ενημερώνεστε για όλα μας τα νέα άρθρα κι έτσι παραμένουμε σε επαφή! Σύντομα θα λάβετε και το επόμενο newsletter μας. (Τσεκάρετε και τα spam σας γιατί πολλές φορές μπορεί αυτόματα να μπαίνουν εκεί κάποια newletter ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας). Αν έχετε πρόβλημα με το κατέβασμα επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

    Pin it for later

    Γράμμα στον μελλοντικό εαυτό μου, φτιάξε τη δική σου χρονοκάψουλα 1

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης