ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια

    Πωπω, πριν ένα περίπου μήνα ήταν που γκρίνιαζα στην Ελπίδα (του Νικόλα καλέ!) ότι με άγχωνε με όλα αυτά τα.. “σε 32 μέρες Χριστούγεννα”, “σε 28 ημέρες Χριστούγεννα”… δεν μπορούσα να τα βλέπω, αλήθεια σας λέω! Άργησα να μπω σε mood Χριστουγέννων φέτος, δεν ξέρω γιατί. Ή μπορεί και όλοι οι υπόλοιποι να μπήκαν πολύ νωρίς! Όπως και να χει φτάσαμε δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα κι εγώ δεν σας έχω γράψει τίποτα για τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ προεόρτιες… όμορφες στιγμές.

    Στόλισμα με καλεσμένους

    Κάπου εκεί στο τέλος Νοέμβρη, πάντα τότε στολίζουμε καθώς 29 Νοεμβρίου είναι τα γενέθλια του Κώστα και θέλουμε να μας βρουν οι φίλοι μας εορταστικούς, άρχισε ο μαραθώνιος στολίσματος. Γιατί Μαραθώνιος; Φέτος είχα την φαεινή ιδέα, τα γενέθλια του Κώστα να τα συνδυάσω με τον στολισμό του δέντρου. Δηλαδή το κέρασμα δεν θα το έδινα έτσι τζάμπα, κύριοι, χι χι! Θα έπρεπε να δουλέψουν οι καλεσμένοι μου για να το πάρουν! 

    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια
    Τα στολίδια έτοιμα στα καλαθάκια τους… ώστε να τα στολίσουμε με τους καλεσμένους μας.

    Λόγω αυτού, ξεκινήσαμε τον στολισμό ένα σαββατοκύριακο πριν τα γενέθλια, στο τέλος της εβδομάδας στήσαμε το δέντρο και την Κυριακή ήρθαν οι φίλοι μας με δώρα και ευχές να το στολίσουμε όλοι μαζί! Εννοείται πως το κάλεσμα ήταν μαζί με παιδιά, καθώς νομίζω ότι αυτά θα το χαίρονταν ακόμα περισσότερο! Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά και πραγματικά το χαρήκαμε όλοι μας… ελπίζω!

    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια
    Η Μελίτα ξεκίνησε πρώτη τον στολισμό…ε, μα πόση ώρα θα περίμενε η καημένη!  
    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια
    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια 18

    Βέβαια είχα κάνει και τις ετοιμασίες μου καθώς θα ξεκινούσαμε με καφεδάκι και μετά θα πηγαίναμε στα πιο αλμυρά, παίξαμε τα παιχνίδια μας, γελάσαμε, καήκαμε κι από το τζάκι (χε χε, είχε πολύ ζέστη αλλά το τζάκι, τζάκι!) και εννοείται ότι ο στολισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Φυσικά δεν έλειψαν και τα δωράκια στα παιδιά που μοίρασε η Μελίτα (για αυτό θα σας πω σε επόμενη ανάρτηση).

    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια
    Ξεκινήσαμε με καφεδάκι, τσαγάκι, brownies, κρουασάν σοκολάτας, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και λοιπά γλυκάκια.
    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια
    Και συνεχίσαμε με αλμυρά…
    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια
    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια 19

    Στο Ανθομέλι θα βρείτε: Πρόσκληση για Brunch στο σπίτι: ιδέες για νόστιμες συνταγές

    Στολισμός και μασκαρέματα!

    Highlight εκτός από τον στολισμό ήταν φυσικά τα μασκαρέματά μας (όλοι οι καλεσμένοι είχαν σκουφάκι ή στέκα με κερατάκια) και φυσικά η χριστουγεννιάτικη τούρτα που με καμάρι έσβησε ο Κώστας με ένα σωρό παιδιά γύρω του!

    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια
    Με το καλωσήρθατε τους καπελώναμε κιόλας!
    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια
    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια 20

    Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης

    Από εκείνη την ημέρα μπήκαμε σε εορταστικό κλίμα καθώς την επόμενη ημέρα ξεκινήσαμε να ανοίγουμε και το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης! Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που έφτιαξα ημερολόγιο και ομολογώ με την ψυχή στο στόμα, καθώς επειδή είμαι συνέχεια με την Μελίτα δεν είχα χρόνο να αγοράσω τα δωράκια μόνη μου. Τελικά κάποια τα αγοράσαμε μαζί και δέχτηκε ότι θα τα παίρνει λίγα λίγα. Και όντως κάθε φορά που της τύχαινε δωράκι χαιρόταν σαν να μην το είχε ξαναδεί ή αν το θυμόταν έκανε φοβερό σαματά από τη χαρά της!

    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια
    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια 21

    Το ημερολόγιό μας ήταν αρκετά διαφορετικό. Δεν είχα τυλίξει τα δώρα αλλά όλα ήταν γραμμένα σε χαρτάκια και κλεισμένα σε φακελάκια. Έτσι κάθε πρωί ανοίγαμε το κάθε φακελάκι. Με πολύ χαρά μου έλεγε η Μελίτα…”Μαμά, ε (βλ. δεν) ανοίτσαμε το φάκελο;” και ακολουθούσαμε αυτό που μας έγραφε το μήνυμα. Αν είχε δωράκι η Μελίτα έκλεινε τα μάτια της και εγώ έβγαζα από την ντουλάπα το δωράκι. Αν είχε δραστηριότητα που έπρεπε να περιμένει μέχρι το απόγευμα, συνήθως συνοδευόταν από ένα σοκολατάκι που είχαμε μαζί κρύψει στην μπότα της ή στον χιονάνθρωπο που μας έφτιαξε πέρυσι ο παππούς μας!

    Διαβάστε στο Ανθομέλι: Ιδέες για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικο advent calendar

    Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

    Ένα από τα πιο όμορφα που υπήρχαν μέσα στο ημερολόγιο ήταν φυσικά το γράμμα στο Άγιο Βασίλη… που ήταν και το πρώτο μας. Και το στείλαμε κανονικά… ναι, δεν κάναμε τσιγκουνιές, χεχε! Το μπουντουάρ μας το ζητήσαμε, τη ζωγραφιά μας τη στείλαμε, τώρα περιμένουμε το δώρο μας με χαρά την Πρωτοχρονιά και όχι τα Χριστούγεννα!

    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια
    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια 22

    Η συνέχεια είναι λίγο ή πολύ γνωστή. Δεν κατάλαβα πότε πέρασαν οι τρεις εβδομάδες! Η αλήθεια είναι πως φέτος, το μεσοβδόμαδο περνάει πολύ γρήγορα. Λίγο τα μαθήματα, λίγο το μπαλέτο της Μελίτας, οι φίλοι της από την πολυκατοικία που συχνά πυκνά βλέπουμε και εννοείται πως στις δέκα το βράδυ είμαστε όλοι σε αποσύνθεση (εντάξει, η Μελίτα όχι τόσο, χεχε!).

    Βρείτε δωρεάν εκτυπώσιμα:

    Θα γράψουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη φέτος; (με εκτυπώσιμα αρχεία)

    Γράμμα προς και από τον Άγιο Βασίλη (Δωρεάν Εκτυπώσιμο)

    Η αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη με ένα γράμμα

    Λίστα και το γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη (δωρεάν εκτυπώσιμα)

    Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα και παραστάσεις

    Με εξαίρεση το απόγευμα που φτιάξαμε τα μπισκότα με τους φίλους της, τα περισσότερα τα στριμώχναμε μέσα στο Σ/Κ. Και φέτος είχε πολλά όμορφα να κάνουμε! Πήγαμε στο Disney on ice που ενθουσιαστήκαμε, πήγαμε στο σινεμά με την φίλη της την Έλλη, στο Paddington το Αρκουδάκι και μετά για φαγητό, που της άρεσε πάρα πολύ και το προτείνω ανεπιφύλακτα, κάναμε ψωνάκια, είδαμε φίλους για φαγητό… Ο Άγιος Βασίλης μας περίμενε στην Μαρίνα Φλοίσβου με τους Πιγκουίνους που μας έκαναν και facepainting!

    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια
    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια 23

    Στρωματσάδα κάτω από το δέντρο

    Εννοείται βέβαια ότι δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε και τα υπέροχα λευκά στολιδάκια της Λαμπρούκας αλλά και τις τέλειες χιονονιφάδες της… παρέα με τον μπαμπά μας, εννοείται, ο οποίος πετάει την σκούφια του για τέτοια! To σκηνικό φυσικά εκείνης της ημέρας συμπλήρωσε και ο ύπνος κάτω από το δέντρο που κράτησε δύο μέρες και αν ακούγαμε την Μελίτα για καμιά βδομάδα μας έβλεπα κατάχαμα,χαχα!

    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια
    Το δικό μας έθιμο πάντως είναι η στρωματσάδα

    Διαβάστε στο Ανθομέλι: 20 νέες χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις για να ομορφύνετε τις γιορτές σας

    Highlight των ημερών δεν θα μπορούσε να μην είναι και η οικογενειακή φωτογράφιση που κάναμε με την υπέροχη Μαριάννα από το 365daysofbliss σε ένα υπέροχο καφέ στον Μαραθώνα. Εντάξει, μπορεί έξω να είχε καλοκαίρι αλλά εμείς ευχαριστηθήκαμε την φωτογράφιση μπροστά στο τζάκι με υπέροχο στολισμό και μια Μαριάννα να στάζει γλύκα! Υπέροχο ιδέα για να κάνετε δώρο στην οικογένειά σας! 

    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια
    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια 24

    Mama Colada

    Φυσικά, πολύ χρόνο από την καθημερινότητά μου, μου “έτρωγε” και το ραδιόφωνο που εκτός από την εκπομπή των mama colada είχαμε την προετοιμασία και την φωτογράφιση για το promotion της εκπομπής! Αλήθεια έπεσε στο μάτι σας κάποια από αυτές;

    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια
    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια 25

    Ακούστε τις Mama Colada ιντερνετικές ραδιοφωνικές εκπομπές

    Η καλύτερη μακράν εκπομπή ήταν αυτή που φιλοξενήσαμε την Λίτσα Φραουλίτσα από το Home is where your story begins και περάσαμε υπέροχα. Το ομολογώ δεν ήταν η Λίτσα το θέμα… αλλά όλα αυτά που έφερε στο σταθμό! Παρ’ όλη την καταραμένη βροχή και την κίνηση, η Λίτσα Φραουλοάγιοςβασίλης ήρθε με τα δώρα της και μας γέμισε ομορφιές και ευωδιές. Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και υπέροχα καλούδια μόνο για εμάς. Έχουμε και τα τυχερά μας τι να κάνουμε!

    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια
    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια 26

    Τα δώρα της νονάς

    Ωστόσο, αυτό το τελευταίο Σαββατοκύριακο δεν μας υποδέχτηκε με τόση αγάπη και στοργή. Μια ίωση χτύπησε την Μελιτούλα και μετά από 1-2 μέρες και εμένα! Οπότε δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε και πολλά. Πήραμε ωστόσο, το δώρο από τη νονά και το νονό μας που δεν γινόταν να μην τους δούμε (σε εξωτερικό χώρο για λόγους ασφαλείας) και πετάξαμε από τη χαρά μας! Κουκλοθέατρο για την Μελιτούλα φέτος και εννοείται πώς έχουμε παίξει την κοκκινοσκουφίτσα 3.000 φορές από τότε! Το αστείο βέβαια είναι ότι δεν μπαίνει απαραίτητα πίσω από τη σκηνή,χεχε! Είναι διαδραστικό το έργο… μπροστά πίσω και καμιά φορά κρύβεται και πίσω από τον καναπέ ο λύκο!!! ‘Ολα τα λεφτά σας λέω, χαχα!

    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια
    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια 27

    Στολίζοντας το δέντρο της γιαγιάς

    Φυσικά, δεν παραλείψαμε όπως και κάθε χρόνο να στολίσουμε το δέντρο της γιαγιάς και του παππού! Αν και αργήσαμε φέτος με όλα αυτά, ήταν ανέλπιστα όμορφα! Και όταν λέω ανέλπιστα δεν εννοώ ότι άλλες φορές δεν περνούσαμε όμορφα απλά φέτος με την Μελίτα να έχει πάρει τα ηνία του δέντρου και να μην θέλει ούτε να της αλλάξουμε θέση στα στολίδια, νομίζω ότι ήταν η καλύτερη φορά! Και κακά τα ψέματα το δικό μας με τόσο κόσμο δεν το ευχαριστήθηκε… στης γιαγιάς όμως το έδωσε να καταλάβει!! Και του χρόνου, λοιπόν!

    Γλυκά… γλυκά… γλυκά

    Όσο για γλυκά, φέτος, ούτε λόγος! Να είναι καλά η κουμπάρες μου που μου φέρανε μελομακάρονα και κουραμπιέδες γιατί εγώ δεν είχα κέφι για γλυκά! Άσε που με τόσα που μου φέρανε, θα ήταν υπερβολή να κάνω κι εγώ! Οπότε επειδή οι γιορτές είναι μπροστά μας… έχει ο Θεός!

    Στολισμός εισόδου

    Για το τέλος σας άφησα τον στολισμό της πόρτας μας που κάθε χρόνο είναι διαφορετικός! Εδώ θα δείτε το στολισμό με κωδικό όνομα “Το χριστουγεννιάτικο δέντρο των αναμνήσεων”.

    Βρείτε στο Ανθομέλι: 20 νέες χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις για να ομορφύνετε τις γιορτές σας

    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια
    Τα καλύτερα είναι τα προεόρτια 28

    Αν και θα ξαναμιλήσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα, να πω σε όλους να έχετε τις πιο υπέροχες προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα και φυσικά πάντα να διασκεδάζετε ό,τι κι αν κάνετε!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πω πω τι όμορφη ανάρτηση, πλούσια, γεμάτη χρώμα και άρωμα Χριστουγέννων !!
      Απ' αυτές που όταν τα τις βλέπετε μετά από πολλά χρόνια θα γεμίζουν την ψυχή σας χαρά !!!!!
      Εύχομαι καλά Χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία
      Φιλιά
      Σίφη

    2. Μα φυσικά η προσμονή είναι η καλύτερη…όπως και σε πολλά άλλα πράγματα! Υπέροχες οι αναμνήσεις σας και εύχομαι πολλές καλές ακόμα! Καλά Χριστούγεννα μέσα από την καρδιά μου<3

    3. είδες που έφτασαν οι μέρες και χαμπαρι δεν πήραμε..Τι ομορφα πράγματα κάνατε!!! Ολα ομορφα και ξεχωριτσα.. Και βόλτες και στολισμούς και κατασκευες.. κι απ'όλα!! Αυτο που μου αρεσε πιο πολυ είναι η φωτογραφιση (καθοτι εχουμε και αδυναμιες..χεχεχε..) Και του χρόνου Κάλη μου!! Καλές γιορτες!! πολλα πολλα φιλια

    4. Κάλη μου (και Κατερίνα μου που διαβάζεις) σας εύχομαι καλές γιορτές με πολλές ξέγνοιαστες ευτυχισμένες στιγμές. Μιας και θα είστε μαζί, είμαι σίγουρη ότι θα τα περάσετε πανέμορφα!

      Η ιδέα πάντως, Κάλη μου, να "χώσεις" τους καλεσμένους να στολίσουν το δέντρο, πολύ μου άρεσε. Χμμμ, νοτ μπαντ αιντία για του χρόνου 🙂
      Φιλάκια πολλά!
      Ασπασία <3

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης