ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πρόσκληση για Brunch στο σπίτι: ιδέες για νόστιμες συνταγές

    H σημερινή ανάρτηση θα σας εμπνεύσει με τις συνταγές της για μία πρόσκληση για brunch στο σπίτι σας για φίλες. Δεν θα ήταν όμως ολοκληρωμένη αν δεν υπήρχε και αυτή εδώ η ανάρτηση αλλά και το γενέθλιο brunch που είχα διοργανώσει με επιπλέον συνταγές και έμπνευση. Μην παραλείψετε να μπείτε σε όλες!


    Μετά τη γέννηση της Μελίτας αποφασίσαμε ομόφωνα με τον άντρα μου να μην δεχτούμε κόσμο στο σπίτι για τουλάχιστον 40 ημέρες γιατί θέλαμε να ζήσουμε τις πρώτες ημέρες του μωρού μας χωρίς παρεμβολές, καλέσματα και κόσμο. Δεν σας κρύβω ότι συγχρόνως ένιωθα και την ανάγκη να ξεκουραστώ και να ηρεμήσω. Πραγματικά δεν το μετανιώσαμε καθόλου. Όταν όμως πέρασαν αυτές οι ημέρες, δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τους φίλους μας άλλο μακριά. Χτυπούσαν που χτυπούσαν τα τηλέφωνα σαν τρελά, μετά το πέρας της «απαγορευτικής» περιόδου έγινε χαμός.

    Σιγά σιγά άρχισαν, λοιπόν, να έρχονται όλοι στο σπίτι  μας, υπό έναν όρο όμως. Ότι θα έρχονταν πρωί. Το βράδυ βλέπετε το παιδί ήταν πιο ανήσυχο και ήθελα να είμαι δίπλα της για να την καθησυχάζω και να τη νανουρίζω. Τελικά η ιδέα είχε μεγάλη επιτυχία. Ετοίμαζα πρωινό (άλλες φορές απλό κι άλλες φορές γκράντε) και περνούσαμε πάρα πολύ όμορφα. Και αυτοί ευχαριστιόντουσαν κι εγώ ήμουν ήσυχη αφού το παιδί συνήθως κοιμότανε το πρωί. 

    Χθες το βράδυ, προς μεγάλη μου χαρά, έλαβα κι εγώ μια πρόσκληση από μια φίλη μου για χριστουγεννιάτικο brunch. Επιτέλους αυτό που τόσες φορές τους τελευταίους μήνες ετοίμασα, να το γευτώ κι εγώ. Η Λ. διοργανώνει κάθε χρόνο τσάι για τις φίλες και ξαδέρφες της που έχουν παιδιά. Φέτος, λοιπόν, λάβαμε κι εμείς πρόσκληση για brunch!  

    Η ιδέα παιδιά είναι απλή. Ετοιμάστε όμορφα κέικ, βάφλες, κουλουράκια ή ακόμα και μικρά τοστάκια, βάλτε το νερό να ζεσταίνεται, βγάλτε το καλό σας σερβίτσιο του καφέ και είστε έτοιμες! Ωστόσο, επειδή μπορεί πολλές από εσάς να είστε νέες στο “παιχνίδι” του καλέσματος ή να θέλετε μια βοήθεια στις συνταγές, πάμε να δούμε παρέα μερικές συνταγές και συμβουλές.

     

    Συμβουλές για Πρωινό ή Brunch (Δεκατιανό)

    • Εάν το κάλεσμα είναι για λίγα άτομα (4-6) θα σας πρότεινα να στρώσετε οπωσδήποτε το τραπέζι της τραπεζαρίας ή έστω το τραπεζάκι του σαλονιού και να καθίσετε όλοι γύρω από αυτό. Εάν πάλι το κάλεσμα είναι για πάνω από έξι άτομα, μπορείτε να το κάνετε σε στυλ μπουφέ. Εάν είναι καλοκαίρι, μην διστάσετε να βγείτε στο μπαλκόνι.
    Πρόσκληση για brunch στο σπίτι με φίλες. Ιδέες για συνταγές και οργάνωση.
    Πρόσκληση για τσάι από την κουμπάρα μου την Εύη, η οποία έχει δύο παιδιά, ένα εκ των οποίων μόνο 3 μηνών.
    Πρόσκληση για brunch στο σπίτι με φίλες. Ιδέες για συνταγές και οργάνωση.
    Το στυλ του καλέσματος θα το καθορίσετε εσείς. Μπορεί να είναι brunch επίσημο ή όπως στην φωτογραφία… λίγο πιο country!

    Ροφήματα για Brunch

    • Όσον αφορά στα ροφήματα, καλό θα ήταν να έχετε τουλάχιστον δύο επιλογές, τσάι και καφέ, κατά προτίμηση γαλλικό ή espresso αν έχετε μηχανή εσπρέσο, για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή να φτιάχνετε ελληνικό ή νες. Φυσικά τα τελευταία χρόνια είναι στη μόδα και οι κάψουλες του καφέ που μπορούν να σας λύσουν τα χέρια. Εναλλακτικά μπορείτε να παραγγείλετε τον καφέ της αρεσκείας του καθένα. Τέλος, η ζεστή σοκολάτα είναι μία πολύ καλή λύση ειδικά εάν ανάμεσα στους καλεσμένους υπάρχουν και παιδιά. 

    Tip: Αυτό που κάνω εγώ για το τσάι είναι να γεμίζω μια όμορφη γυάλα με διάφορες γεύσεις από τσάγια έτσι ώστε οι καλεσμένοι μου να έχουν να επιλέγουν. Δεν ξεχνάμε φυσικά το γάλα, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το μέλι ώστε να μην αναγκαστούν οι καλεσμένοι να ζητήσουν μόνοι τους το συνοδευτικό που προτιμάνε.

    • Από χυμούς, ανάλογα φυσικά και με τα άτομα, νομίζω ότι δύο επιλογές είναι ό,τι πρέπει. Μπορείτε να στύψετε φρέσκα πορτοκάλια αν είναι χειμώνας ή αν έχετε αποχυμωτή να ετοιμάσετε ένα πολύ ωραίο μιξ φρούτων. Το καλοκαίρι το κρύο τσάι σε διάφορες γεύσεις ενδείκνυται πολύ. Βέβαια υπάρχει πάντα και η επιλογή των έτοιμων χυμών που δεν θα την έλεγα καθόλου κακή ειδικά εάν ο χρόνος σας περιορίζει.  
    Πρόσκληση σε brunch. Ιδέες και συνταγές.
    Ιδέες για brunch

    Ψωμιά και είδη φούρνου για brunch

    • Το είδος του ψωμιού είναι πολύ σημαντικό. Εάν έχετε κάποιο καλό φούρνο μπορείτε να προμηθευτείτε διάφορα μικρά φρατζολάκια ή να αγοράσετε νόστιμο ζυμωτό ψωμί. Βέβαια για εσάς που φτιάχνεται μόνες σας ψωμί, δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερη επιλογή (Δείτε 4 συνταγές ψωμιού αν έχετε αρτοπαρακσευαστή). Μια πιο απλή λύση είναι να φρυγανίσετε φέτες του τοστ και να βγάλετε ένα όμορφα στολισμένο καλαθάκι με φρυγανιές για τους πιο λιτοδίαιτους.

    Tip: Μην ξεχάσετε, φυσικά, να βγάλετε  και βούτυρο που πάει με όλα. Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να προσφέρετε ατομικά βουτυράκια, βγάλτε σε ένα πιατάκι ολόκληρη την πλάκα του βουτύρου και αφήστε τους να κόβουν όσο θέλουν με το μαχαίρι τους. 

    • Οι βάφλες ή τα πανκέικς για μένα είναι must. Ζεστές και μοσχομυριστές κάνουν τους πάντες να μην μπορούν να αντισταθούν. Γεμίστε όμορφα μικρά μπολάκια με μερέντα, μαρμελάδα, μέλι, τριμμένο μπισκότο και ότι άλλο τραβάει η ψυχή σας και αφήστε τους να αυτοσχεδιάσουν. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας σος από φρούτα του δάσους (βρείτε τα κατεψυγμένα στα ψυγεία του σούπερ μάρκετ). Το σιρόπι σοκολάτας, βύσσινου ή σφένδαμου είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή. 
    ιδέες για brunch στο σπίτι
    Προμηθευτείτε επίσης κουλουράκια ή βουτήματα
    • Εάν πάλι κάποιος την θέλει να τα συνδυάσει με κάτι αλμυρό, μπορείτε να φτιάξετε μια πιατέλα  με τυριά και αλλαντικά (στυλ ξενοδοχείου), τα οποία θα καταναλωθούν άλλωστε και με το ψωμί. 

    Πίτες για brunch

    • Πολύ καλή επιλογή είναι επίσης οι πίτες (έτοιμες ή παρασκευής σας). Μια ζεστή τυρόπιτα μπορεί να κάνει τα πάντα να ωχριούν μπροστά της. Όσον αφορά στη γέμιση μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε. Πίτες στο ανθομέλι μπορείτε να βρείτε εδώ,  εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ.  Εάν πάλι είστε πιο πολύ του τσιμπιτού, φτιάξτε τυροπιτάκια ή λουκανοπιτάκια. Μια εναλλακτική λύση είναι οι φωλίτσες σφολιάτας
    Brunch στο σπίτι. Τυρόπιτα
    Τυρόπιτα για brunch στο σπίτι
    Πρόσκληση για brunch στο σπίτι με φίλες. Ιδέες για συνταγές και οργάνωση. Σπανακόπιτα
    Πεντανόστιμη σπιτική σπανακόπιτα για brunch
    Πρόσκληση για brunch στο σπίτι με φίλες. Ιδέες για συνταγές και οργάνωση.
    Τυροπιτάκια και σφολιατοειδή είναι must για brunch

    Επιπλέον ιδέες για brunch

    • Εάν έχετε χρόνο μπορείτε να φτιάξετε και μικρά σαντουιτσάκια με φετούλες του τοστ και γέμιση της επιλογής σας. Για ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά θα σας πρότεινα να αγοράσετε ζεστά ψωμάκια μπριός από το φούρνο και να τα γεμίσετε με ντοματούλα και κάποιο αλμυρό αλλαντικό για αντίθεση.
    Πρόσκληση για brunch στο σπίτι με φίλες. Ιδέες για συνταγές και οργάνωση.
    Σαντουιτσάκια για brunch
    • Κρουασάν σοκολάτας!!! Υπάρχουν κάποιοι που δεν τους αντιστέκονται με τίποτα. Αν και δεν ανήκω σε αυτούς, γέμισα προχθές τα κρουασανάκια της Πίλσμπουρι με σοκολάτα και ήταν ένα θαύμα. Μμμμ.
    Πρόσκληση για brunch στο σπίτι με φίλες. Ιδέες για συνταγές και οργάνωση.
    Πρόσκληση για brunch
    • Τι θα λέγατε να έχετε ετοιμάσει κρέπες από το προηγούμενο βράδυ και να τις γεμίσετε με αλλαντικά και τυριά; Τις βάζετε σε ταψάκι στο ψυγείο και την άλλη μέρα περιχύνετε με κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ και ζεσταίνετε στον φούρνο ώσπου να ροδίσουν! Έτοιμες και οι κρέπες!!! 
    Πρόσκληση για brunch στο σπίτι με φίλες. Ιδέες για συνταγές και οργάνωση.
    Ιδέες για brunch – Κρέπες αλμυρές στον φούρνο

    Κέικ για brunch

    • Τα κέικ αποτελούν μια ασφαλή επιλογή για όσες από εσάς δεν το έχετε και πολύ με την μαγειρική. Μπορείτε να το ετοιμάσετε από βραδύς και να μην χάσετε χρόνο το πρωί του καλέσματος. Κέικ σοκολάτας, κέικ πορτοκάλι, κέικ κάστανο, κέικ γιαουρτιού, κέικ καρότο, κέικ με κομματάκια σοκολάτας κέικ βανίλιας με επικάλυψη μερέντα ή ακόμα και αλμυρό με τυριά! Μια εναλλακτική λύση είναι τα brownies. Αν πάλι έχετε διάθεση και θέλετε να εντυπωσιάσετε μπορείτε να φτιάξετε εύκολα κεικ pops. Τέλος, η πάστα φλώρα ταιριάζει με το καφεδάκι και είναι πολύ γρήγορη και εύκολη! 
    Πρόσκληση για brunch στο σπίτι με φίλες. Ιδέες για συνταγές και οργάνωση.
    Κέικ λεμόνι με γλάσο λεμονιού για brunch

    Κι άλλες ιδέες για πρόσκληση για brunch

    • Τελευταία είχα πάθει κόλλημα με μια μπουγάτσα (στυλ πατσαβουρόπιτας) που άρεσε πολύ στον άντρα μου. Δοκιμάστε να φτιάξετε τη δικιά σας μπουγάτσα και θα σας φιλάνε όλοι τα χέρια. Πασπαλίστε με γλυκιά άχνη ζάχαρη και μυρωδάτη κανελίτσα και είστε έτοιμες. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με μια υπέροχη μηλόπιτα
    Πρόσκληση για brunch στο σπίτι με φίλες. Ιδέες για συνταγές και οργάνωση.
    Μηλόπιτα τριανταφυλλο δια χειρός της κουμπάρας μου
    • Κουλουράκια και παντός είδος μπισκότων είναι ευπρόσδεκτα. Είτε έτοιμα είτε από τα χεράκια σας αποτελούν απαραίτητο συνοδευτικό του καφέ. Μπισκότα κανέλας, μουστοκούλουρα και λοιπά βουτήματα είναι must.
    • Και για το τέλος, μπορείτε να βγάλετε μια ωραία πιατέλα με φρούτα, τα οποία να συνοδεύσετε με γιαούρτι ή απλά να τα πασπαλίσετε με κανέλα (δείτε μια ωραία ιδέα για yogurt parfait εδώ). Το γιαούρτι παίζει αρκετά καθώς μπορείτε να το συνοδέψετε με κομπόστα, μέλι ή κάποιο γλυκό του κουταλιού από τα χεράκια σας.

    Tip: Εάν το κάλεσμα είναι για δύο άτομα (δηλ. μαζί με εσάς θα είστε 4) μπορείτε να ετοιμάσετε ομελέτα με μπέικον ή λουκάνικα (english breakfast). Δεν το προτείνω πολύ όμως γιατί το σπίτι θα μυρίσει και δεν είναι ότι καλύτερο. Aφήστε αυτή την επιλογή για όταν θα είστε μεταξύ σας μεταξά.

    Γλυκά για brunch

    • Να μην ξεχάσω να σας πω, φυσικά, ότι ένα γλυκάκι είναι πάντα ευπρόσδεκτο, ακόμα και πρωινές ώρες!!! Δεν πιστεύω να διαφωνεί καμία μαζί μου; Ωραία ιδέα θα ήταν μία πάστα φλώρα ή ακόμα ένας λευκός κορμός ή  ένας σοκολατένιος κορμός. Μια εύκολη και εντυπωσιακή επιλογή είναι και τα τρουφάκια ή η το brownies
    Πρόσκληση για brunch στο σπίτι με φίλες. Ιδέες για συνταγές και οργάνωση.
    Τρουφάκια κακάο
    Πρόσκληση για brunch στο σπίτι με φίλες. Ιδέες για συνταγές και οργάνωση.
    Πορτοκαλόπιτα
    Πρόσκληση για brunch στο σπίτι με φίλες. Ιδέες για συνταγές και οργάνωση.
    Σοκολατόπιτα

    Διαβάστε περισσότερα σχετικά με πρόσκληση για brunch:


    Δεν ξέρω αν είστε πρωινοί τύποι ώστε να μπορέσετε να τα ετοιμάσετε όλα αυτά στην ώρα τους για μία πρόσκληση σε brunch αλλά σίγουρα μια στο τόσο αξίζει τον κόπο να ξυπνάτε νωρίς. Εάν πάλι αυτό ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, μπορείτε να κάνετε απογευματινή πρόσκληση στους φίλους σας. Με μερικές μικρές αλλαγές στο μενού όλα γίνονται. Διάθεση να υπάρχει. 

    Καλά να περάσετε!

    Callie 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    18 ΣΧΟΛΙΑ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης