Γράμμα προς και από τον Άγιο Βασίλη (Δωρεάν Εκτυπώσιμο)

Kathy

Δεν θυμάμαι πόσο πολύ πίστευα στον Άγιο Βασίλη όταν ήμουνα μικρή ή πότε κατάλαβα ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Θυμάμαι όμως την μικρή μου αδερφή μια Πρωτοχρονιά που είχε ζητήσει μια κούκλα σε μέγεθος μωρού. Τι χαρά έκανε όταν είδε το δώρο του Άι Βασίλη κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μόλις γυρίσαμε σπίτι μετά την αλλαγή του καινούργιου χρόνου (άσχετα με το αν η μαμά μου έτρεχε σαν την παλαβή για ν΄ανέβει τρεις ορόφους πριν από όλους τους άλλους για να καταφέρει να βάλει το δώρο στην θέση του)!!

Το γράμμα του Άγιου Βασίλη προς την κόρη μου

(Το χαρτί αλληλογραφίας με το λογότυπο είναι γνήσιο από το χωριό του Άγιου στη Λαπωνία)

Το σίγουρο είναι ότι μ΄αρέσει να πιστεύουν τα παιδιά στην ύπαρξή του. Βέβαια δεν ξέρω πώς τα καταφέρνουν αφού πλέον υπάρχει ένας Άγιος Βασίλης παντού! (στα εμπορικά κέντρα, σε εορταστικές εκδηλώσεις, στα πάρκα κλπ). Τι όμορφη η παιδική αθωότητα! Εγώ πάντως λέω στα παιδιά μου πως όλοι αυτοί οι Άη Βασίλιδες είναι οι βοηθοί του κι ότι ο πραγματικός Άγιος Βασίλης έρχεται μόνο την Πρωτοχρονιά. 

Ο Άγιος Βασίλης τους έστειλε επίσης μία κάρτα και για τους δύο

Το γράμμα του Άγιου Βασίλη στον γιο μου

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Ο Άγιος Βασίλης τα ξέρει όλα! Αν είναι φρόνιμα και υπάκουα παιδιά, αν συμμαζεύουν τα παιχνίδια τους, αν είναι ευγενικά και δεν χτυπάνε ή φτύνουν… Μόνο τότε θα τους φέρει κάποιο από τα δώρα από αυτά που του ζητήσουν στο γράμμα που θα του στείλουν. 

Κάθε χρόνο λοιπόν του γράφουμε παρέα ένα γράμμα (μου λένε τι να γράψω εννοείτε γιατί ακόμα είναι μικρά) και του ζωγραφίζουν κάτι. Πάμε στο ταχυδρομείο και το ρίχνουμε στο ταχυδρομικό κουτί.

Πέρυσι, λοιπόν, η μαμά μου, η αδερφή μου και ο γαμπρός μου έφτιαξαν ένα γράμμα από τον Άγιο Βασίλη για το καθένα από τα δυο μου παιδιά και τους το έστειλαν ως απάντηση στο γράμμα τους. Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη! Κι ακόμα πιο μεγάλη όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Άγιος Βασίλης ήρθε στο σπίτι μας και μας έφερε τα δώρα. Τον κεράσαμε βγήκαμε φωτογραφίες και μετά έφυγε να πάει και σε άλλα σπίτια. Όταν μεγαλώσουν θα έρχεται από το τζάκι. Αλλά μέχρι τότε… έχουμε καιρό! 

Η πρώτη γνωριμία της Μελίτας με τον Άγιο Βασίλη… νομίζω το απόλαυσε!

Στο ίντερνετ μπορείτε να βρείτε άπειρα φύλλα αλληλογραφίας για να στείλετε γράμμα. Να μερικά που βρήκα εγώ και τα προσάρμοσα στα ελληνικά ακόμα και γι αυτούς που θέλουν κάτι έτοιμο.  

 
  
Τα παραπάνω γράμματα τα έφτιαξα για μια γιορτή που κάνανε η κουνιάδα μου στο μαγαζί τους για να γράψουν όλα τα παιδάκια γράμμα στον Άγιο Βασίλη!
Updated! Εκτυπώστε και άλλα γράμματα προς τον Άγιο εδώ
 
Ορισμένα χριστουγεννιάτικα site που μπορείτε να επισκεφτείτε μαζί με τα παιδιά σας είναι: 
  • http://www.santaclausvillage.info (το επίσημο site του Αγίου στην Φιλανδία όπου μπορείτε να δείτε το χωριό του και το πάρκο του)
  • http://www.northpole.com (παιχνίδια, συνταγές, ιστορίες στα αγγλικά)

Και φυσικά πολλά πολλά ακόμα site ανάλογα με τις διαθέσεις, την ηλικία του παιδιού σας και το τι θέλετε να βρείτε! Καλή σας διασκέδαση!