ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Σοκολατένιο Brownies

    Η φίλη μου η Μαρία ήρθε σήμερα το πρωί για καφέ στο σπίτι μου και μου έφερε ένα πολύ ωραίο σοκολατένιο brownies φτιαγμένο από τα χεράκια της! Ο γιος μου και η κόρη μου καταβρόχθισαν την μερίδα τους αμέσως μόλις έφαγαν το μεσημεριανό τους και ζητούσαν κι άλλο! Πράγματι ήταν πεντανόστιμο! Φυσικά μου έδωσε την συνταγή για να την μοιραστώ μαζί σας! 

    Σοκολατένια Brownies

    Θα μπορούσε κανείς να το πει και σοκολατόπιτα. Όμως είναι ένα πεντανόστιμο brownie!

    Υλικά

    1. -150γρ ζάχαρη
    2. -200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
    3. -200γρ βούτυρο μαργαρίνη
    4. -150 γρ αλεύρι
    5. -3 αυγά
    6. -100 γρ καρύδια κοπανισμένα (προαιρετικά)
    7. -2 βανίλιες
    8. -½ κ.γ. αλάτι

    Εκτέλεση

    1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη (στο μίξερ δυνατή ταχύτητα).
    2. Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την σοκολάτα με το βούτυρο.
    3. Ανακατεύουμε απαλά τα δύο προηγούμενα μίγματα και συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας απαλά με κυκλική κίνηση από πάνω προς τα κάτω για να μην φύγει ο αέρας.
    4. Γεμίζουμε τα ατομικά πυρεξάκια-μπολάκια (λίγο πιο πάνω από την μέση). Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα ή μία φόρμα σιλικόνης. Ακόμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια μάφινς με ειδικά χάρτινα θηκάκια.
    5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου (Σε πυρεξάκι 15-17 λεπτά αν το θέλουμε υγρό και 20 λεπτά αν το θέλουμε σαν κέικ. Για μικρά φορμάκια υπολογίστε 12 λεπτά περίπου)
    Σοκολατένιο Brownies 1

    Σημειώσεις

    Βγάζουμε από τον φούρνο όταν αρχίσουν να σκάνε στην επιφάνεια. Η επιφάνειά τους θα είναι τραγανή και το εσωτερικό τους υγρό.

    Τα σοκολατένια brownies τρώγονται ζεστά αλλά και κρύα. Μπορούμε αν θέλουμε να τα ξαναζεστάνουμε λίγο στο μικροκυμάτων, για να λιώσει η σοκολάτα στο εσωτερικό τους, πριν τα σερβίρουμε. 


    Διαβάστε περισσότερα

    Ι love ♥ Chocolate Brownies! (σοκολατένιo brownie)

    Υγιεινό κέικ καρότου με καρύδια

    DREIKÖNIGSKUCHEN, το κέικ των τριών βασιλιάδων

    Κέικ κάστανου με σοκολάτα! Μιάμι!

    Το κέικ σοκολάτας της Έφης που θα σας κολλάσει!

    Το αλμυρό κέικ που θα σας ενθουσιάσει!


    Καλή επιτυχία! 

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Μαράκι σήμερα αξιώθηκα να κάνω την συνταγή σου! Είναι πολύ εύκολη, πολύ νόστιμη. Μόνο βρε Μαράκι….λίγο μικρή η δόση! Εγώ έβγαλα 12 brownies σε φορμάκια για μάφινς. Δύο έδωσα από δώ, δύο από κει, τί μου έμεινε; Αν έχεις και καλεσμένους δε…..τότε σίγουρα χρειάζεται διπλή δόση!
      kathy! Η μαμά μου ξετρελάθηκαν!

    2. Εεε !!! Κατερίνα όπως ξέρεις τα ωραία πράγματα είναι και σε μικρές μερίδες γιατί αλλιώς χάνουν την αξία τους . Σου είπα ότι είναι δοκιμασμένη συνταγή ακριβώς σαν αυτές που προτείνεις και εσυ στο blog σου !!! Καλά μαγειρέματα και πάντα επιτυχίες !!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης