Μια εορταστική ιδέα για το γιορτινό τραπέζι και ιδέα για δωράκι στους καλεσμένους σας

Kathy

Αυτές τις μέρες ετοιμάζουμε μπαζάρ για το νηπιαγωγείο του μικρού μου. Φυσικά δεν θα μπορούσα να λείπω! Αν και λίγοι οι γονείς που συμμετείχαμε μαζί με τις δασκάλες στην ετοιμασία του μπαζάρ είχαμε πολύ διάθεση και οίστρο δημιουργίας! Έφτιαξα πολλά και εν καιρό θα σας τα δείξω! Σήμερα θα προτείνω 2 ιδέες για το γιορτινό τραπέζι! 

Εύκολη κατασκευή με ξύλα κανέλας

Σπάμε μεγάλα ξύλα κανέλας και τα κολλάμε στις δύο άκρες τους με πιστόλι σιλικόνης. Επιλέγουμε τα κομμάτια έτσι ώστε να εφάπτουν μεταξύ τους όσο γίνεται περισσότερο. Η σχισμή που δημιουργείται ανάμεσα στα δύο ξύλα κανέλας είναι το σημείο όπου μπορούμε να βάλουμε ένα καρτελάκι με το όνομα του καλεσμένου μας έτσι ώστε να βρει την θέση του στο τραπέζι. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα καλέσετε τον πρέσβη στο σπίτι σας ή ότι μια τέτοια ιδέα είναι μόνο για όσους έχουν μπάτλερ! Όχι, φυσικά! Είναι ένας τρόπος να δώσουμε μια πιο επίσημη και  ξεχωριστή όψη στο τραπέζι μας δείχνοντας στους καλεσμένους μας ότι έχουμε επιμεληθεί και την παραμικρή λεπτομέρεια!

Τι θα λέγατε αν φτιάχναμε 6 ή 8 θήκες με τα αντίστοιχα καρτελάκια τα βάζαμε σε ένα σακουλάκι δεμένο με κορδελίτσες και το χαρίζαμε στους καλεσμένους μας; 
Σίγουρα θα ήταν ένα πρωτότυπο δώρο που θα τους ξάφνιαζε αλλά και χρήσιμο για να το χρησιμοποιήσουν σε ένα επόμενο κάλεσμα στο δικό τους σπίτι. 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Αν πάλι δεν είστε καθόλου του επίσημου (ονόματα δεν λέω….) έχω να σας προτείνω και μια ακόμα εναλλακτική λύση! 

Εύκολη κατασκευή με φελλούς 

Ανακυκλώνοντας τους αγαπημένους μας φελλούς μπορούμε να φτιάξουμε βάσεις για τα καρτελάκια με τα ονόματα στο τραπέζι μας! 
Ειλικρινά, δεν χρειάζεται να είναι το τραπέζι των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς για να το κάνετε αυτό! Μπορείτε να το εφαρμόσετε ακόμα και στο οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής! 
Θα χρειαστείτε φελλούς! Θα τους κόψετε στη μέση κατά μήκος με ένα κοφτερό αλλά όχι πριονωτό μαχαίρι έτσι ώστε να είναι σταθερή η βάση τους. Θα ξαναχαράξετε το κάθε κομμάτι από την φουσκωτή πλευρά χωρίς όμως να το κόψετε. Ίσα που να μπορεί να στηριχτεί το καρτελάκι σας. Έτοιμοι!
Οι φελλοί μπορούν να μπουν και πάλι ανά 6 ή 8 μαζί με τα αντίστοιχα καρτελάκια σε σακουλάκια και να τα δωρίσετε!

Υπάρχει κι άλλη μια χρήση των φελλών. Μπορείτε να φτιάξετε μίνι κορνίζες ή μάλλον μπορούν να γίνουν βάση για μικρές φωτογραφίες των παιδιών. Χαρίστε τες ή βάλτε τες στο γραφείο σας για να μην πιάνουν πάρα πολύ χώρο!   Kathy