ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Γιορτινό τραπέζι: 3 ιδέες για δώρο στους καλεσμένους

    Αυτές τις μέρες ετοιμάζουμε μπαζάρ για το νηπιαγωγείο του μικρού μου. Φυσικά δεν θα μπορούσα να λείπω! Αν και λίγοι οι γονείς που συμμετείχαμε μαζί με τις δασκάλες στην ετοιμασία του μπαζάρ είχαμε πολύ διάθεση και οίστρο δημιουργίας! Σήμερα θα προτείνω 2 ιδέες για το γιορτινό τραπέζι! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά που θα φτιάξετε για να γράψετε τα ονόματα των καλεσμένων ή να φτιάξετε δώρα για τους καλεσμένους σας.

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Προτάσεις για το χριστουγεννιάτικο μενού από το Ανθομέλι

    Πως να οργανώσετε ένα χριστουγεννιάτικο αφρόλουτρο για τα παιδιά σας

    Πρωτότυπα προσωποποιημένα δώρα για τους αγαπημένους σας

    Πως να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο DIY Advent Calendar σε βάζο για έφηβα κορίτσια

    Εύκολη κατασκευή με ξύλα κανέλας

    Σπάμε μεγάλα ξύλα κανέλας και τα κολλάμε μεταξύ τους στις δύο άκρες τους με πιστόλι σιλικόνης. Επιλέγουμε τα κομμάτια έτσι ώστε να εφάπτουν μεταξύ τους όσο γίνεται περισσότερο. Η σχισμή που δημιουργείται ανάμεσα στα δύο ξύλα κανέλας είναι το σημείο όπου μπορούμε να βάλουμε ένα καρτελάκι με το όνομα του καλεσμένου μας έτσι ώστε να βρει την θέση του στο τραπέζι.

    Γιορτινό τραπέζι: 3 ιδέες για δώρο στους καλεσμένους
    Γιορτινό τραπέζι: 3 ιδέες για δώρο στους καλεσμένους 4

    Αυτό δεν σημαίνει ότι θα καλέσετε τον πρέσβη στο σπίτι σας ή ότι μια τέτοια ιδέα είναι μόνο για όσους έχουν μπάτλερ! Όχι, φυσικά! Είναι ένας τρόπος να δώσουμε μια πιο επίσημη και  ξεχωριστή όψη στο τραπέζι μας δείχνοντας στους καλεσμένους μας ότι έχουμε επιμεληθεί και την παραμικρή λεπτομέρεια!

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Φτιάξε βήμα-βήμα ξύλινες πινακίδες για τα Χριστούγεννα

    Προτάσεις για το χριστουγεννιάτικο μενού από το Ανθομέλι

    Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι του Ανθομέλι

    Ιδέες για do it your self χριστουγεννιάτικες στέκες

    Ιδέα για δώρο στους καλεσμένους μας

    Τι θα λέγατε αν φτιάχναμε 6 ή 8 θήκες με τα αντίστοιχα καρτελάκια τα βάζαμε σε ένα σακουλάκι δεμένο με κορδελίτσες και το χαρίζαμε στους καλεσμένους μας; Σίγουρα θα ήταν ένα πρωτότυπο δώρο που θα τους ξάφνιαζε αλλά και χρήσιμο για να το χρησιμοποιήσουν σε ένα επόμενο κάλεσμα στο δικό τους σπίτι. 

    Γιορτινό τραπέζι: 3 ιδέες για δώρο στους καλεσμένους
    Γιορτινό τραπέζι: 3 ιδέες για δώρο στους καλεσμένους 5

    Εύκολη κατασκευή με φελλούς 

    Αν πάλι δεν είστε καθόλου του επίσημου (ονόματα δεν λέω….) έχω να σας προτείνω και μια ακόμα εναλλακτική λύση! Ανακυκλώνοντας τους αγαπημένους μας φελλούς μπορούμε να φτιάξουμε βάσεις για τα καρτελάκια με τα ονόματα στο τραπέζι μας! 

    Δεν χρειάζεται να είναι το τραπέζι των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς για να το κάνετε αυτό! Μπορείτε να το εφαρμόσετε ακόμα και στο οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής! 

    Θα χρειαστείτε φελλούς! Θα τους κόψετε στη μέση κατά μήκος με ένα κοφτερό αλλά όχι πριονωτό μαχαίρι έτσι ώστε να είναι σταθερή η βάση τους. Θα ξαναχαράξετε το κάθε κομμάτι από την φουσκωτή πλευρά χωρίς όμως να το κόψετε. Ίσα που να μπορεί να στηριχτεί το καρτελάκι σας. Έτοιμοι!

    Γιορτινό τραπέζι: 3 ιδέες για δώρο στους καλεσμένους
    Γιορτινό τραπέζι: 3 ιδέες για δώρο στους καλεσμένους 6

    Πως να κόψω φελούς

    Το κόλπο για να κόψετε τους φελλούς χωρίς να τριφτούν είναι να είναι βρεγμένοι. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι νερό να βράζει. Βάλτε τους φελούς από πάνω μέσα σε ένα τρυπητήρι και αφήστε τους να υγραθούν από τους ατμούς για 3 λεπτά. Οι φελλοί θα κοπούν πολύ εύκολα!

    Γράψτε το όνομα των καλεσμένων σας για να βρουν τη θέση τους στο τραπέζι ή χρησιμοποιήστε τους φελλούς ως βάση για μικρές φωτογραφίες.

    Ιδέα για δώρο από φελούς

    Οι φελλοί μπορούν να μπουν και πάλι ανά 6 ή 8 μαζί με τα αντίστοιχα καρτελάκια σε σακουλάκια και να τα δωρίσετε!

    Οι φελοί μετατρέπονται σε μίνι κορνίζες

    Υπάρχει κι άλλη μια χρήση των φελλών. Μπορείτε να φτιάξετε μίνι κορνίζες ή μάλλον μπορούν να γίνουν βάση για μικρές φωτογραφίες των παιδιών. Χαρίστε τες ή βάλτε τες στο γραφείο σας για να μην πιάνουν πάρα πολύ χώρο!   

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τι ωραία! Εννοείται ότι δεν χρειάζεται να είναι γιορτές για να περιποιηθούμε τους επισκέπτες μας! Κάθε μέρα γιορτή 🙂
      Αυτό με τους φελλούς τι καλό!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης