Κυριακάτικη βόλτα στη γιορτή κάστανου

Kathy

Κι έφτασε το τέλος μιας πολύ όμορφης μέρας! Μια Κυριακής ηλιόλουστης, που μας έκανε ακόμα πιο ευδιάθετους να ξεκινήσουμε την εκδρομή μας. Εδώ και δύο μέρες είχαμε κανονίσει μαζί με τους γονείς μου να πάμε στην γιορτή κάστανου στα Πετροκέρασα. Κατά την επιστροφή μας η «φρουτιέρα» μας γέμισε φθινοπωρινούς θησαυρούς από την εξόρμησή μας …μήλα, ρόδια αλλά και κάστανα και η ψυχές μας όμορφα συναισθήματα!  

Για την γιορτή κάστανου είχα μάθει πέρυσι από την Ιωάννα και τις Πυγολαμπίδες στο Κλουβί αλλά και από την Λίτσα του Home. Το έμαθα όμως μετά την γιορτή οπότε τα Πετροκέρασα καταφέραμε τελικά να τα επισκεφτούμε τα Χριστούγεννα, όταν φιλοξενήσαμε την αδερφή μου στο σπίτι μας. 

Πριν λίγες μέρες είδα πάλι μια κοινοποίηση της Ιωάννας και η ιδέα μου μπήκε στο μυαλό. Ο καλός ο καιρός μας βοήθησε κι εμείς δεν κρατιόμασταν!


Πήγαμε μέσω  Αγ. Προδρόμου και Δουμπιάς. Ο δρόμος ήταν καλός χωρίς πολλές στροφές αυτή την φορά αλλά με 1 περίπου χιλιόμετρο χαλικόδρομο (δρόμος που προφανώς δεν έχει τελειώσει). Υπάρχει δρόμος και από το Ζαγκλιβέρι αλλά και από την Περιστερά για αυτούς της Αν. Θεσ/νίκης. Το χωριό όπως είχα πει κι άλλη φορά παλιό, παραδοσιακό και προσεγμένο. Στην πλατεία ήταν στημένοι κάποιοι πάγκοι με παραδοσιακά προιόντα. 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Οι ταβέρνες ήταν γεμάτες. Κόσμος αρκετός! 
Η αλήθεια είναι ότι περίμενα καλύτερη οργάνωση. Φτάσαμε γύρω στις 12 το μεσημέρι και τα κρασιά που κερνούσαν είχαν τελειώσει. Υπήρχε μόνο ένας καστανάς που έψηνε λιγοστά κάστανα σε σχέση με τον κόσμο. Υποτίθεται ότι ήταν γιορτή κάστανου και περίμενα αφθονία. Ίσως και μια ορχήστρα…

Παρόλαυτά δεν πτοηθήκαμε και προσπαθήσαμε να μην χαλάσουμε την καλή μας διάθεση. 
Δοκιμάσαμε κάστανα, 


αγοράσαμε ρόδια, φύλλα περέκ και παραδοσιακό μαντολάτο. 

Η γιαγιά βρήκε φυσικά ευκαιρία να δείξει στα εγγόνια της όσα γνώριζε για τα κάστανα και τα ρόδια. 

Μια στάση στην προσεγμένη παιδική χαρά του χωριού ήταν απαραίτητη για να ανανεωθούν τα μικρά μας μετά την διαδρομή.

Εγώ είχα τη χαρά να δω σήμερα πολλούς φίλους! Άλλους από το κάμπινγκ και άλλους από την μπλογκογειτονιά. Είδα την Ελπίδα (έκανε κι εκείνη σχετική ανάρτηση) αλλά και την Τζορτζίνα με τις οικογένειές τους! 

Η αναμονή στην ταβέρνα ήταν το μόνο άσχημο στην όλη υπόθεση. Αλλά και πάλι κρατηθήκαμε για να μην χαλαστούμε. Μάλιστα για να περάσει η ώρα ζωγραφίζαμε με τα παιδιά στα χάρτινα τραπεζομάντηλα. Πώς αλλιώς να τα απασχολήσουμε;

Εκτός από τα σπιτάκι, τα παιδάκι και τους δράκους ζωγραφίσαμε και κάτι δικό μας….
Ευτυχώς το καλό φαγητό μας αποζημίωσε μετά την τόση αναμονή! 

Επίλογος της εκδρομής μας μια μικρή βόλτα στα στενά του χωριού ώσπου να φάμε το φρέσκο μαντολάτο μας και να βγάλουμε λίγες ακόμα φωτογραφίες.

Και του χρόνου! Σας εύχομαι να έχετε καλή εβδομάδα! Κι αν αγαπάτε τα κάστανα δεν έχετε παρά να πάτε στην Γιορτή κάστανου 2013 στο Λιβάδι στις 3 Νοεμβρίου στις 12μμ. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ από την Ιωάννα.
Επίσης, δείτε εδώ στο Ανθομέλι, tip για το πως να βράσετε τα κάστανα και να τα κάνετε ακόμα πιο νόστιμα αλλά και μια συνταγή για μια σαλάτα με ρόδι που ταιριάζει και στο καθημερινό αλλά και στο γιορτινό τραπέζι. 
Kathy
 

Y.Γ. 1 Διαβάστε για την εκδρομή μας στην Ορεινή Ναυπακτία και τα Καστανομαζέματα

Υ.Γ. 2 Μάθετε πώς να μαγειρέψετε τα κάστανά σας εδώ χρησιμοποιώντας ένα μυστικό

Υ.Γ.3 Φτιάξτε κέικ με κάστανο εδώ.