ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    10+ τρόποι συνεργασίας με άλλους bloggers

    Πέρασε πολύ καιρός η αλήθεια είναι από την τελευταία φορά που έγραψα ανάρτηση σχετικά με το blogging και συγκεκριμένα για τη στήλη μας #newbiebloggersproject. Εάν μπαίνεις πρώτη φορά στο Ανθομέλι και δεν γνωρίζεις γι’ αυτή μας την στήλη, να σε ενημερώσουμε ότι μετά από επτά χρόνια παρουσίας στον χώρο του blogging, αποφασίσαμε με χαρά να μοιραστούμε με νέους bloggers αλλά και όσους επιθυμούν να μπουν στον χώρο αυτό, μερικά tips και συμβουλές για να ξεκινήσουν «με το δεξί» και να έχουν ένα λαμπρό μέλλον μπροστά τους. Στο σημερινό “επεισόδιο” σου δίνουμε ιδέες και “Τρόπους συνεργασίας με άλλους bloggers” και περιμένουμε από εσένα λινκ με αυτούς που έχεις χρησιμοποιήσει. Παρακάτω θα βρεις επίσης όλα τα άρθρα που έχουν γραφτεί αλλά και αυτά που θα έρθουν τις επόμενες εβδομάδες. 

    Τα έξι άρθρα που θα γραφτούν (αυτό ειναι το 4 στη σειρά) θα είναι τα εξής:

    1. Πώς να γίνεις ένας καλό blogger
    2. 6 τρόποι για να δικτυωθείς αν είσαι νέος blogger
    3. Λόγοι για να συνεργαστείς με άλλους bloggers
    4. Τρόποι συνεργασίας με άλλους bloggers
    5. Έχεις φίλους blogger; Δες εδώ πως να τους στηρίξεις. 
    6. 4 λόγοι για να σταματήσεις το Follow/Unfollow 

    Περισσότεροι από 10  τρόποι να συνεργαστείς με άλλους bloggers και να ανεβάσεις τα νούμερα του blog σου. More than 10 ways to cooperate with other bloggers and to increase your blog traffic.

     

    Πριν μιλήσουμε όμως για τους τρόπους συνεργασίας, και αφού σου ξεκαθάρισα στην προηγούμενη αναρτηση τους λόγους που πρέπει να συνεργαστείς με άλλους bloggers, θέλω τώρα να σκεφτείς με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς. Dream Big μας λένε όλοι, αλλά θα σου πρότεινα να μην ξεκινήσεις από τον αγαπημένο σου celebrity, χαχα, καθώς μάλλον θα φας πόρτα και θα απογοητευτείς. Ξεκίνα από τους ανθρώπους που σου αρέσει να διαβάζεις και έχετε και κοινή θεματολογία. Εχεις γνωρίσει κάποιον από κοντά και τον συμπαθείς; Μιλάτε με κάποιον σε μηνύματα σε fb και instagram? Επέλεξε για αρχή κάποιον άνθρωπο που θα έχετε και κοινή χημεία και όλα τα άλλα θα έρθουν. 

    Και αφού κάνεις μια λίστα με τους αγαπημένους σου, ώρα να τους μιλήσεις. Εδώ τώρα εξαρτάται από εσένα. Ανάλογα και με την σχέση που έχετε, μπορείς να τους στείλεις μήνυμα ή να τους πάρεις τηλέφωνο ή ακόμα και να βρεθείτε για έναν καφέ. Ολα τα ωραία άλλωστε ξεκινάνε από καφέ και κουβέντα (λέει αυτή που δεν πίνει καφέ! χεχε!) 

    Φυσικά όταν θα μιλήσετε, θα πρέπει και κάτι να έχεις να πεις. Οπότε δώσε την ιδέα σου και ζήτησε της να σου πουν την άποψή της για το πως θα μπορούσε να στηθεί καλύτερα. Δύο μυαλά είναι πάντα καλύτερα από ένα. Ωστόσο αν είσαι σαν εμένα… αναβλητική… τότε σίγουρα θα χρειαστεί βοήθεια για να καταστρώσετε τα σχέδιά σας! Το πόσες δικές μου ιδέες έχουν πάει άπατες επειδή τις ανέβαλα από μήνα σε μήνα και ποτέ δεν είχα χρόνο για αυτές, δεν λέγεται! Οπότε να είσαι to the point και να βάλεις από την αρχή ένα deadline! 


    Tip: Σε περίπτωση που αυτός που επέλεξες αρνηθεί, μην σε πάρει από κάτω. Υπάρχουν όντως φορές που κάποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα challenge ή μια συνεργασία για πολλούς λόγους. Οπότε δεν σημαίνει απαραίτητα απόρριψη προς το πρόσωπό σου. Στείλε μήνυμα στον επόμενο στην λίστα σου και σίγουρα θα βρεθεί  κάποιος που σε εκείνη την φάση θα έχει όρεξη  και χρόνο να συνεργαστείτε. 


    Τρόποι Συνεργασίας με άλλους Bloggers 

    Guest Posting 

    Εάν σε ενδιαφέρει να ανεβάσεις το domain ranking σου αλλά και να γίνει πιο ευρέως γνωστός, ο πιο κλασσικός  αλλά και συγχρόνως όμορφος και αποδοτικός τρόπος είναι το guest posting… δηλαδή να γράψετε ένα post για ένα άλλο blog. Σε αυτή την περίπτωση επωφελείσαι κι εσυ για τους λόγους που είπαμε παραπάνω αλλά και ο συνεργάτης σου καθώς θα δημιουργήσει μια νέα ανάρτηση (ίσως και στήλη) στο blog του αλλά θα γίνει γνωστός και στο δικό σου κοινό με τις κοινοποιήσεις που θα κάνεις. 


    Παράδειγμα: Δες το δικό μας guest post στο businessmum.gr στο workingmamam εδώ αλλά και στο Kalli’s blog εδώ


     Συνέντευξη/αφιέρωμα

    Παρουσίασε στο blog σου ή παρουσιάσου εσύ σε ένα άλλο blog μέσα από μια φιλική συνέντευξη. Απάντησε στις ερωτήσεις του φίλου/φίλης σου  για να σε γνωρίσει το κοινό του/της. Φυσικά μπορεί να γίνει και το αντίστροφο. Εάν ωστόσο εσύ δεν φιλοξενείς συνεντεύξεις στο δικό σου blog μπορείς ως ανταπόδοση να προτείνεις κάτι άλλο ώστε να υπάρχει μια αμφίρροπη συνεργασία. 


    Παράδειγμα: Είχαμε την χαρά να δώσουμε τρεις φορές συνέντευξη στο ραδιόφωνο (διαβάστε για τις δύο εδώ) και φυσικά στους αγαπημένους Travel Bloggers Greece (δες εδώ). 


     

    Γράψτε για ένα κοινό θέμα (την ίδια μέρα)

    To μόνο που έχεις να κάνεις ένα να διαλέξεις ένα θέμα που εσύ και μια φίλη blogger αγαπάς πάρα πολύ να γράψετε για αυτό και την ίδια μέρα να ανεβάσετε τα ποστ στο blogs σας. Η διαφορετική αλλά συγχρόνως και κοινή σας προσέγγιση είναι κάτι που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού και φυσικά θα “boostάρετε” ο ένας τον άλλον με τα λινκ και τις κοινοποιήσεις σας. 


    Παράδειγμα: Δες εδώ πως συνεργαστήκαμε για χατήρι της μόδα για μαμάδες με την φίλη μου mamasnpapas.gr .


     

    Round-up post

    Round up post είναι ουσιαστικά ένα ποστ που θα συμπεριλάβεις για ένα θέμα την άποψη πολλών άλλων bloggers ή ειδικών. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να στείλεις το θέμα ή μια συγκεκριμένη ερώτηση σε διάφορα άτομα και να χρησιμοποιήσεις (αυτούσιες φυσικά) τις απαντήσεις τους στο άρθρο σου. Ωστόσο, αν έχουν ήδη γράψει κάποιο σχετικό ποστ, θα μπορούσες να συμπεριλάβεις το λινκ τους στην δική σου ανάρτηση και έτσι να συγκεντρώσεις για τους αναγνώστες σου όλα τα σχετικά άρθρα. Με αυτό τον τρόπο χτίζεις καλή σχέση με τους “συνεργάτες” σου, χτίζεις το seo και το page authority σου και άλλα πολά


    Παράδειγμα: To round-up post θα μπορούσε να είναι κάτι σε στυλ “οι αγαπημένοι μου bloggers”, όπως αυτή η ανάρτηση που κάναμε για τους δικούς μας αγαπημένους “έλληνες family travel bloggers” (δείτε εδώ


     

    Link parties

    Τα link parties ήταν πολύ δημοφιλή πριν λίγα χρόνια κι αν και δεν ήταν και από τα αγαπημένα μας (κυρίως λόγω του ότι ήθελε πολύ χρόνο για να γίνει σωστά) υπήρχαν φάσεις που πήραμε κι εμείς μέρος αλλά ποτέ δεν διοργανώσαμε ένα. Υπάρχουν πολλών ειδών link parties αλλά συνήθως το κοινό είναι ότι είναι εβδομαδιαία και φυσικά υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις. Αυτό που πρέπει να κάνει κανείς είναι να έχει γράψει ήδη ένα ποστ για το εβδομαδιαίο θέμα του οικοδεσπότη/blogger host, να προσθέσει το λινκ του στην ήδη υπάρχουσα ανάρτηση του οικοδεσπότη και μετά π.χ. να διαβάσει έναν συγκεριμένο αριθμό αναρτήσεων άλλων bloggers, να αφήσει σχόλιο ή να κοινοποιήσει ή να ακολουθήσει τα social media τους. 


    Info: Επειδή δεν είμαι ειδική πάνω στο θέμα και μιλάω καθαρά και μόνο μέσα από εμπειρία δεν θα ασχοληθώ σε αυτό το άρθρο με τα οφέλη της κάθε συνεργασίας ξεχωριστά. Εάν σας ενδιαφέρουν οι επαγγελματικής φύσεως συμβουλές, μπορείτε να απευθυνθείτε στον ειδικό, τον σωτήρα μας Πάνο από το www.inkstory.gr !


     

    Youtube Videos

    Δημιούργησε από κοινού με τον φίλο ή φίλη blogger ένα βίντεο στο youtube. Αυτό σίγουρα θα έχει και πλάκα οπότε γιατί να μην το τολμήσετε. Τώρα θα μου πείτε γιατί να το κάνεις αν δεν είσαι youtubers? Εντάξει για αρχή ξεκινήσετε με ένα βιντεάκι για το instastories ή το fb που δεν θα σας φέρει μεν πολύ κόσμο αλλά θα σας λύσει λίγο μπροστά από την κάμερα και μετά προχωράτε και στα πιο βαθιά νερά που θα σας φέρει και περισσότερο κόσμο. 

    Photoshoots

    Αγαπημένος μου τρόπος φυσικά γιατί ξέρεις πόσο αγαπάω τις φωτογραφίσεις. Λοιπόν, επέλεξε θέμα και κάνε με τη φίλη/φίλο σου μια κοινή φωτογράφιση που θα πλαισιώνει ένα κείμενο ή πολλά διαφορετικά. Σημασία έχει να διασκεδάσετε και να γεμίσετε τα posts σας με όμορφες φωτογραφίες από την φωτογραφική ματιά ο ένας του άλλου.


    Παράδειγμα: Δες εδώ την ομαδική φωτογράφιση με τις φίλες μου Βέρα και Σοφία από το owlmommy και το shareyourlikes αντίστοιχα για την diy αποκριάτικη στολή που είχαμε φτιάξει. 


    Giveaways

    Διοργάνωσε έναν διαγωνισμό. Αν γνωρίζεις και εκτιμάς τη δουλειά ενός φίλου σου blogger πρότεινέ του να του παρουσιάσεις τα προιόντα και να τα προωθήσεις μέσω ενός διαγωνισμού. Ετσι με έναν σμπάρο δυο τριγώνια. Κι εσείς κερδίζεις κόσμο και προσφέρεις στον αναγνωστικό σου κοινό ένα όμορφο δώρο και ο συνεργάτης σου κερδίσει αναγνωρισημότητα και “παίρνει” και μερικούς από τους followers/readers σου. 


    Παράδειγμα: Δείτε εδώ τον διαγωνισμό που είχαμε διοργανώσει πέρσι τέτοια εποχή στο instagram με τη φίλη blogger Λίτσα και το Home is where my story begins.


     

    Πηγαίνετε μαζί σε ένα event ή διοργανώστε μαζί ένα event

    Εντάξει δεν ξέρω πως αυτό θα αυξήσει άμεσα την αναγνωσιμότητα του blog σου αλλά ας μην γελιόμαστε δεν έχει αξία μόνο αυτό. Η δικτύωση είναι πολύ σημαντική καθώς και η ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων. Οπότε μην υποτιμάς τις νέες γνωριμίες γιατί μόνο να πάρεις έχεις. (προσοχή: δεν εννοώ να  εκμεταλλευτείς!!! Με πιάνεις ε;). Φυσικά το να πάρεις μέρος μέχρι το να διοργανώσεις έχει πολύ μεγάλη διαφορά σε κόπο, κούραση, επένδυση χρόνου και χρημάτων αλλά σίγουρα έχεις πιάσει το νόημα. 


    Παράδειγμα: Δες εδώ τα απίθανα picnic (και εδώ) που διοργανώσαμε επί δύο χρονιές μαζί με φίλες bloggers 


     

    Αφήστε σχόλια σε blogs ή social media

    Πόσες φορές περίμενες ένα σχόλιο σε ένα post ή μια φωτογραφία σου και αυτό δεν ερχόταν με τίποτα! Και έτσι ξαφνικά μπαίνει το πρώτο και μετά βροχή και τα επόμενα λες και ντρεπόταν να κάνει κάποιος την αρχή. Μήπως λοιπόν αυτός ο πρώτος να είναι κάποιος φίλος blogger που θα θέλει να σε βοηθήσει κι εσύ φυσικά να βοηθήσεις αυτόν; Μια πολύ καλή λύση για να μην χάνεις τα ποστ των φίλων σου είναι να χρησιμοποιείτε και να ακολουθήσετε ένα κοινό hashtag ώστε κάθε φορά που βγάλει κάτι να στο εμφανίζει στο feed σου ή εσύ να ανατρέχεις και να τα διαβάζεις όλα μαζί. 


    Παράδειγμα: Δες εδώ το hashtag #greekbloggers που αποφασίσαμε να χρησιμοποιούμε στο instagram για να μην χάνουμε τα ποστ των φίλων bloggers. 


     

    Pin it party

    Α, εδώ πέφτουμε στα βαθιά νερά. Προσωπικά δεν έχω πάρει ποτέ μέρος σε pin it party και έχω την εντύπωση ότι στην Ελλάδα είμαστε ακόμα λίγο πισω στο pinterest. Ωστόσο θα σου εξηγήσω τι είναι αν και όπως και στο link party υπάρχουν διάφοροι κανόνες. Λοιπόν γράφεις ένα ποστ π.χ με τα πέντε αγαπημένα σου diy και προσθέτεις μια εικόνα για το pinterest για το καθένα. Καλείς λοιπον τους φίλους σου να pinαρουν αυτές τις φώτος καθώς και να επισκεφτούν τις αντίστοιχες αναρτήσεις. Πως ωφελούνται αυτοί: Στα σχόλια μπορούν να προσθέσουν και τις δικές τους αντίστοιχες αναρτήσεις ώστε να τους επισκεφτούν και οι υπόλοιποι και να pinαρουν τις φωτογραφίες τους (αυτό θα είναι φυσικά μέσα στους κανόνες και όχι προαιρετικό!)  

    Βραβεία  

    Αυτός είναι ένας ακόμη παλιός αλλά για την εποχή του σημαντικός για εμάς τις παλιές bloggers τρόπος συνεργασίας καθώς μας γνώρισε πολύ ο κόσμος και υπήρξε μεγάλο interaction ανάμεσά μας. Φτιάχνεις βραβειάκι, δίνεις βραβειακί και μετά αυτός που το πήρε πρέπει να σε αναφέρει και φυσικά να το δώσει και αυτός με την σειρά του σε κάποιον άλλον. Kαι όλα αυτά μέχρι να κλείσει ο κύκλος γιατί δεν θα έχεις πουθενά αλλού να το δώσεις ή θα βαρεθεί κάποιος να φτιάξει ποστ. Το αναφέρω όμως γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι έμπενευση μπορεί να παρέτε από αυτόν τον “παλιομοδίτικο” τρόπο συνεργασίας. 


    Παράδειγμα: Δες μια παλιά μας ανάρτηση για να καταλάβεις πως λειτουργούσε το σύστημα 


    Ακολούθησε και το Ανθομέλι στο 

    Facebook εδώ

    Ομάδα Ταξιδεύοντας με το Ανθομέλι (για ταξίδια)

    Ομάδα Let’s blog… party (για ιδέες για πάρτυ)

    Instagram εδώ

    Pinterest εδώ


     Φτιάξτε ένα blog/μία ομάδα μαζί

    Εάν με την φίλη αυτή που απέκτησες μέσα από τα socialmedia νιώθεις τόσο δεμένη γιατί να μην φτιάξετε ακόμα ένα blog, μαζί αυτή την φορά για να μιλάτε ίσως για το αγαπημένο κοινό σας θέμα. Ετσι το καινούργιο αυτό blog θα είναι σίγουρα πιο δυνατό γιατί θα συγκεντρώσει τους ανανγνώστες και των δυο σας και θα φέρει νέο κόσμο στα ήδη υπάρχοντα blogs σας.

    Αν πάλι αγαπάς το fb τότε δημιούργησε μαζί με κάποιον άλλο blogger ένα facebook group. Καθορίστε όμως από την αρχή την θεματολογία σας και τους όρους σας για να μην υπάρχουν μετά παρεξηγήσεις. Με αυτό τον τρόπο βοηθάτε ο ένας τον άλλο αλλά και τους υπόλοιπους bloggers (σε περίπτωση που επιτρέπετε την κοινοποίηση των posts τους φυσικά!)


     

    Anthomeli.com

    Για το τέλος, θέλω πάλι να σου υπενθυμίσω ότι οι Bloggers need other bloggers, κοινώς οι bloggers χρειάζονται τους άλλους bloggers. Δεν θα ταιριάξετε με όλους, δεν θα σας κάνουν κλικ όλοι, θα απογητευτείτε, θα χαρείτε, θα μαλώσετε, θα μονιάσετε, θα δυσαρεστηθείτε, θα ενθουσιαστείτε, θα εντυπωσιαστείτε, θα εμπνευστείτε … αλλά πάνω απ΄όλα θα περάσετε καλά και θα εξελιχθείτε ως άνθρωποι! 

    Και όπως σε κάθε ανάρτηση #newbiebloggersproject μη διστάσεις να μας αφήσεις το σχόλιό σου με το link του blog σου για να σε επισκεφτούμε κι εμείς και φυσικά να μας πεις αν σου φάνηκε χρήσιμη η ανάρτησή μας. 

    Κάλη και Κατερίνα 


    Pin it for later

    10-tropoi-synergasias-allous-bloggers_pinterest

     

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Λοιπόν, νόμιζα ότι είχα αρκετές ιδέες συνεργασίας, μέχρι που διάβασα αυτή την ανάρτηση και είδα πόσα δεν είχα σκεφτεί! Η ανάρτηση είναι πολύ βοηθητική και για όχι τόσο αρχάριους τελικά! Ώρα να κάνω λίστα με πιθανές προτάσεις! Ευχαριστούμε Κάλη!

    2. Πολύ εμπεριστατωμένη ανάρτηση και με απλουστευμένη γραφή, χωρίς φανφάρες και όρους που κανείς δε θα καταλάβαινε! Ευχαριστούμε πολύ Κάλη! Θα είσαι στους celebrity στόχους μου όταν “μεγαλώσω”!!!

      • Χαχα! Αυτό πολύ μου άρεσε! Celebrity στόχους! Πηνελόπη μας τιμά πολύ αυτό λες αν και δεν νιώθουμε τόσο διάσημες και ευχόμαστε να σε βοηθήσουν οι συμβουλές μας.

    3. Αγαπημένες,

      δεν ξεχνώ ότι σας γνώρισα μέσα από αυτά τα άρθρα σας.
      Όπως και τα προηγούμενα λοιπόν, έτσι κι αυτό είναι άκρως ενημερωτικό και βοηθητικό για φέλοου μπλόγκερς.
      Και όπως λέει και η Μαρία-Κόκκινη Καμέλια, δεν πήγαινε το μυαλό μου ότι υπάρχουν όλοι αυτοί οι τρόποι.
      Περιμένουμε και τα επόμενα!

      Ηλέκτρα

    4. Κορίτσια μόλις ανακάλυψα και ξεζουμισα τις μπλογκο-αναρτήσεις σας. Πρώτα απ’όλα συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά και για τον κόπο σας! Είναι υπέροχο να δίνεται κατευθύνσεις σε όλους εμάς του νιουφιδες. Προσωπικά ακόμα παλεύω με το στήσιμο και το ύφος του μπλογκ μου, καθώς θέλω να έχω το καλύτερο δυνατό αλλά και όπως αναφέρατε χρειάζεται χρόνο για ένα ωραίο αποτέλεσμα. Είμαι συνεχώς στο ψάξιμο καθώς το θεωρώ απαραίτητο για τη προσωπική και ‘διαδικτυακη’ εξέλιξη, οπότε τέτοια άρθρα είναι εξαιρετικοί οδηγοί. Ευχαριστούμε πολύ για τις ιδέες σας και το μεράκι σας! Κάποια tips ούτε καν τα γνώριζα!Και αν έχετε έμπνευση για το πως βρίσκεις χρόνο θα ήταν το τέλειο άρθρο! Συνεχίστε την εξαιρετική δουλειά!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης