ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  6 λόγοι για να συνεργαστείς με άλλους bloggers

  Και σήμερα ήρθε η ώρα για το 3ο άρθρο της σειράς μας #newbiebloggersproject. Για όσους μπαίνετε πρώτη φορά στο Ανθομέλι και δεν γνωρίζετε γι αυτή μας την στήλη, να σας ενημερώσουμε ότι μετά από επτά χρόνια παρουσίας στον χώρο του blogging, αποφασίσαμε με  χαρά να μοιραστούμε με νέους bloggers αλλά και όσους επιθυμούν να μπουν στον χώρο αυτό, μερικά tips και συμβουλές για να ξεκινήσουν “με το δεξί” και να έχουν ένα λαμπρό μέλλον μπροστά τους. Παρακάτω θα δείτε όλα τα άρθρα που έχουν γραφτεί αλλά και αυτά που θα έρθουν τις επόμενες εβδομάδες. 

  Τα έξι άρθρα που θα γραφτούν (αυτό είναι το νούμερο 3) θα είναι τα εξής:

  1. Πώς να γίνεις ένας καλό blogger
  2. 6 τρόποι για να δικτυωθείς αν είσαι νέος blogger
  3. Λόγοι για να συνεργαστείς με άλλους bloggers
  4. Τρόποι για να συνεργαστείς με άλλους bloggers
  5. 4 λόγοι για να σταματήσεις το Follow/Unfollow 
  6.  Έχεις φίλους blogger; Δες εδώ πως να τους στηρίξεις

  6-logoi-gia-na-synergasteis-allous-blogger

  6 λόγοι να συνεργαστείς με άλλους bloggers

  Το σημερινό μας θέμα έχει να κάνει με την ομαδικότητα, κάτι που δυστυχώς σπάνια βλέπουμε στις μέρες μας και μιλάω γενικά χωρίς να απευθύνομαι μόνο στον μικρόκοσμο του blogging. Βλέπετε τα προσωπικά μας συμφέροντα και ο εγωισμός μπαίνουν πολύ συχνά στον δρόμο μας και μας τον φράζουν. Τι να κάνουμε; Άνθρωποι γεννηθήκαμε όλοι, όχι Θεοί! Θέλει, λοιπόν, πολύ μεγάλη αυτοκυριαρχία, συζήτηση με τον εαυτό μας, αυτογνωσία και ένδειξη σεβασμού στην καλή δουλειά του άλλου ώστε να μπούμε στη διαδικασία να παίξουμε ομαδικό παιχνίδι. Θα νιώσετε πολλές φορές αδικημένοι και ίσως άθελά σας (ή όχι!) να αδικήσετε κι εσείς την ομάδα. Ενδεχομένως να βιώσετε την απογοήτευση και να θελήσετε να βάλετε Χ σε όλους τους άλλους. Αλλά όχι! Για να έρθει η υπέρτατη ευχαρίστηση από μια ομαδική δουλειά… ακούστε τη συμβουλή της “σοφή γριάς”… ποτέ μην χάσετε την εμπιστοσύνη σας στους ανθρώπους. Πάντα θα υπάρχει αυτός ο ένας (μακάρι και περισσότεροι) που θα κάνει για δέκα και θα σας βοηθήσει να δείτε τα οφέλη της ομαδικότητας… ψυχικά και πρακτικά. 

  Και επειδή για τα ψυχικά δεν μπορώ να ξέρω πώς λειτουργεί ο καθένας σας, πάμε να δούμε τα πρακτικά οφέλη μιας συνεργασίας μέσω του blogging. 

  Για την αύξηση της επισκεψιμότητας

  Ένα από τα πρώτα ζόρια για κάθε νέο blogger είναι πώς θα κάνει τις αναρτήσεις του να διαβάζονται από τους άλλους. Και παρόλο που τα social media κάνουν σχετικά καλή δουλειά, σίγουρα η συνεργασία με έναν άλλο blogger προσφέρει πρόσβαση σε νέες οθόνες και καινούριους αναγνώστες. Οπότε να η ευκαιρία σας να σας γνωρίσει ακόμα περισσσότερος κόσμος. Η συνεργασία με άλλους bloggers θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τα νούμερά σας αλλά και να κερδίσετε νέους αναγνώστες! Δύο σε ένα! 

  Για στρατηγικούς λόγους (SEO – links – domain ranking κ.α.)

  Εσύ νέε blogger, το ξέρεις ότι όσο πιο συχνά αναφέρουν το blog σου άλλα blogs (ειδικά αν είναι υψηλής αναγνωσιμότητας) ανεβαίνεις κι εσύ στα μάτια της google; Το ήξερες ότι σε “συμφέρει” να υπάρχει το link του blog σου και σε άλλες σελίδες που έχετε συνεργαστεί; Γνωρίζεις τι είναι domain και page ranking και πώς θα αποκτήσεις ένα υψηλό νούμερο; Έχεις γνωριστεί με αυτούς τους γνωστούς άγνωστους που ονομάζονται “backlinks“, “follow και nonfollow links“; Όχι; Ε, τότε καιρός να ψαχτείς λίγο περισσότερο. Δεν είμαι τεχνικός σύμβουλος και φυσικά δεν μπορώ να σας αναλύσω τις στρατηγικές SEO (ξέρω τόσα όσο να στηρίζουμε αξιοπρεπώς το blog μας και έχω πολλά ακόμη να μάθω) αλλά αν σας ενδιαφέρουν οι επαγγελματικής φύσεως συμβουλές και η τεχνική υποστήριξη, τότε οι webhippies είναι οι άνθρωποι σας. 

  Για να δικτυωθείς

  H συνεργασία με έναν άλλον blogger σε βοηθάει (όπως είπαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση) να δικτυωθείς. Να σε μάθει το “σινάφι” σου και να κάνεις νέες γνωριμίες με άλλους bloggers. Γίνεσαι ένα με την ομάδα που ανήκεις και αρχίζεις να γνωρίζεσαι με τους “συναδέλφους” σου. Φυσικά εν καιρό, αυτές οι συνεργασίες είναι πολύ πιθανό να γίνουν και φιλίες αν είσαι ανοιχτός ή αν αυτός ο blogger πραγματικά σου ταιριάζει. Οπότε ακόμα καλύτερα! 

  Για να προσφέρεις και πάρεις έμπνευση

  Πόσες φορές στο παρελθόν έχουμε στεναχωρεθεί που μια πραγματικά καλή ανάρτηση με μια φανταστική ιδέα δεν είχε την αναγνωσιμότητα που περιμέναμε! Μα γιατί, σκεφτόμασταν να μην μπορεί να επωφεληθεί ακόμα περισσότερος κόσμος από αυτή την Χ σούπερ ιδέα; Μήπως αν την είχαμε μοιραστεί με κάποιον άλλον φίλο blogger ή αντίστοιχα αυτός με εμάς, θα είχε όντως φτάσει στα αυτιά περισσότερων ανθρώπων; Η έμπνευση είναι για να μοιράζεται (και όχι να κλέβεται φυσικά, όπως κάποιοι πιστεύουν!) Αντίστοιχα, οι συνεργασίες μπορούν να ανοίξουν και τους δικούς σου ορίζοντες και να δεις και να γνωρίσεις πράγματα που ούτε το πίστευες ότι υπάρχουν! 

  Για να δώσεις κάτι καινούργιο στο κοινό σου

  Η συνεργασία με έναν άλλο blogger έχει οφέλη και για το κοινό σου. Κάθε καινούργια συνεργασία, ανοίγει τους ορίζοντες και των αναγνωστών σου που ενδεχομένως (και μιλάω εκ πείρας) να ψάχνουν απεγνωσμένα στην bloggoσφαιρα για κάτι καινούργιο και φρέσκο.  Άρα με το λινκ ενός άλλου blogger μπορεί να του προσφέρεις ένα καινούργιο blog για ανάγνωση και αυτός με τη σειρά του ένα άλλο και πάει λέγοντας. Να ανοίγει ο κύκλος παιδιά, οι αναγνώστες ζητάνε πάντα το κάτι καινούργιο!

  Για να διασκεδάσεις

  Παρόλο που όλες οι συνεργασίες που έχουμε κάνει απαιτούν από εμάς το 100% μας ώστε να έχουν ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα και να μην εκτεθούμε ή ακόμα χειρότερα να εκθέσουμε τον blogger με τον οποίο συνεργαστήκαμε, σίγουρα αρκετές από αυτές έκρυβαν και αρκετή διασκέδαση, όπως ας πούμε αυτή η κοινή ανάρτηση με την φίλη μου την Εύη από το mamasnpapas. Κι έστω κι αν η διασκέδαση δεν έρθει από την πρώτη συνεργασία (γιατί θα υπάρχει λίγο άγχος στην αρχή) με τον καιρό θα νιώσετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και θα γίνεται όλο και πιο διασκεδαστικό. 


  More: Αν τελικά αποφασίσεις να ξεκινήσεις με ένα guest post σε ένα άλλο blog, διάβασε κι άλλους λόγους που θα σε κάνουν να πεις στον εαυτό σου ένα “μπράβο” για αυτή σου την απόφαση στο edityourlifemagazine


  Και τώρα που το αποφάσισες να συνεργαστείς με άλλους blogger, πως το κάνεις αυτό; Υπομονή μέχρι την επόμενη ανάρτηση που θα σου έχω όλους τους τρόπους που μπορείς να το κάνεις.

  Και όπως σε κάθε ανάρτηση #newbiebloggersproject μη διστάσεις να μας αφήσεις το σχόλιό σου με το link του blog σου για να σε επισκεφτούμε κι εμείς και φυσικά να μας πεις αν σου φάνηκε χρήσιμη η ανάρτησή μας. 

  Κάλη και Κατερίνα 


   

  Pin it for later 

   6_logoi_gia_na_synergaseteis_allous_bloggers

  Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

  6 ΣΧΟΛΙΑ

   • Ρένα μου σε ευχαριστούμε πολύ. Εσύ είσαι παλιά σε αυτό και τα ξέρεις καλά όλα οπότε χαίρομαι που το βρίσκεις ενδιαφέρον. Τα φιλιά μας!

  1. Συμφωνώ με αυτά που γράφεις, είναι σωστό ότι η συνεργασία οδηγεί σε μεγαλύτερη επιτυχία. Και στο κάτω κάτω της γραφής εμείς γράφουμε ένα blog για να μας διαβάζουν άνθρωποι πάλι όπως εμάς. Κι εμείς διαβάζουμε τους άλλους bloggers κτλ.

  2. Πολύ σημαντικά όλα αυτά που αναφέρονται στο άρθρο, πραγματικά!
   Και εμείς όταν ξεκινήσαμε πριν λίγους μήνες, ελάχιστους bloggers γνωρίζαμε. Με τον καιρό όμως ανακαλύψαμε bloggers (το anthomeli ήταν από τα πρώτα 😉 ) που πραγματικά κάνουν υπέροχη δουλειά και σε πρώτη φάση έχουμε “δικτυωθεί”. Αλλά πως μπορεί να υπάρχει το link σου και σε άλλα blogs ; Παράδειγμα, να έχεις γράψει ένα συνεργστικό άρθρο με άλλον blogger;; Με μία κοινή ανάρτηση;

  3. Οι συνεργασίες ειναι πράγματι πολυ σημαντικό κομμάτι στο blogging, θα συμφωνήσω και στο ψυχολογικό κομμάτι αφού σε μένα τουλάχιστο, οι συνεργασίες λειτούργησαν και στα στατιστικά της διάθεσης μου να συνεχίσω εκτός απο τους πολυ πρακτικούς λόγους seo αλλα και επειδή υπήρχε link μου σε αλλα blogs και κάπως έτσι το blog μου έγινε περισσότερο γνωστό.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Διαβάστε Επίσης