ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    2 συστατικά στα δερμοκαλλυντικά προϊόντα και η The Ordinary

    Εσύ που με παρακολουθείς συστηματικά έχεις διαβάσει παλιότερη ανάρτηση για τον διαχωρισμό των φυτικών από τα φυσικά καλλυντικά και τα 3 συστατικά που είναι must για να περιέχονται στα καλλυντικά ομορφιάς που χρησιμοποιείς. Επειδή όμως δεν θέλω να αφήσω τη “διδασκαλία” στη μέση, θέλω να δούμε μαζί δύο ακόμα συστατικά δερματοκαλλυντικών προϊόντων που πρέπει να ξέρεις ώστε να διαλέγεις σωστά τα καλλυντικά, τις κρέμες και τα καθαριστικά σου. Στο τέλος σου γράφω για μια εταιρεία δερμοκαλλυντικών που κάνει θραύση, την The Ordinary. Εσύ την γνωρίζεις; Αν όχι τότε καλό θα είναι να φτάσεις μέχρι το τέλος του άρθρου!

    Συστατικά στα δερμοκαλλυντικά προϊόντα που πρέπει να ξέρεις

    Σαλικυλικό οξύ

    Πώς να μην είναι το αγαπημένο μου αφού είναι ιδανικό για όσους έχουν ακμή ή τάση για ακμή. Πλέον δεν επιλέγω κανένα από τα καλλυντικά, τους ορούς ή τις κρέμες μου αν δεν περιέχουν σαλικυλικό οξύ καθώς παρατήρησα ότι όντως η επιδερμίδα μου έχει μεγάλο πλεονέκτημα με τη χρήση του. Μάλιστα, η προσωρινή αλλαγή σε ένα make up που δεν περιείχε σαλικυλικό οξύ με οδήγησε σε πισωγύρισμα και έξαρση της ακμής μου. Ποτέ ξανά το ίδιο λάθος!

    Το σαλικυλικό οξύ είναι μία φυσική ουσία που περιέχεται στον φλοιό της ιτιάς ή της σημύδας. Ωστόσο μπορεί να δημιουργηθεί και με συνθετικό τρόπο. Η χρήση του στην επιδερμίδα στοχεύει στον καθαρισμό και στη μείωση των πόρων καθώς έχει φοβερές αντιβακτηριακές ιδιότητες. Για όσες έχετε ακμή (λόγω ηλικίας ή ορμονών) η είσοδος του σαλικυλικού οξέος στη ζωή σας θα σας βοηθήσει να μειώσετε τη λιπαρότητα του προσώπου σας, να καταπολεμήσετε την ακμή αλλά και την ερυθρότητα που αφήνουν τα σημάδια από τα σπυράκια. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα δίνει και σε όσους έχουν ψωρίαση ή πιτυρίδα καθώς βοηθάει στην απολέπιση.

    Μην αφήσετε τον χρόνο να περνάει χωρίς να γνωρίσετε τις ευεργετικές ιδιότητες του σαλικυλικού οξέος.

    Ρετινόλη

    Και περνάμε τώρα στο συστατικό στο οποίο πίνουν νερό όλες οι γυναίκες άνω των 40. Το απόλυτο συστατικό με αντιγηραντική και αντιοξειδωτική δράση και για μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων. Και ενώ αρχικά αυτό το συστατικό χρησιμοποιούνταν για την καταπολέμηση της ακμής, έρευνες έδειξαν ότι ήταν ικανό να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και εν τέλει να ενισχύει τη δημιουργία του κολλαγόνου.

    Η ρετινόλη είναι ουσιαστικά ένα παράγωγο της Βιταμίνης Α και θα τη συναντήσετε σε αρκετές κρέμες νυκτός. Η νυχτερινή της δράση βοηθάει στην αναγέννηση των κυττάρων αλλά και την επούλωση ουλών από ακμή και άλλα αίτια ή την εξαφάνιση των πανάδων. Προσοχή όμως, επειδή όπως είπαμε έχει απολεπιστική δράση και ανήκει στην οικογένεια των ρετινοειδών, το πρωί καλό θα ήταν να φορέσετε οπωσδήποτε αντιηλιακό ή μια κρέμα/make up με αντηλιακή προστασία.

    Η ρετινόλη αποτελεί συστατικό ζωικής προέλευσης και δεν είναι vegan προϊόν. Σε περίπτωση λοιπόν που θέλετε να βιώσετε τα ευεργετικά της πλεονεκτήματα αλλά αναζητάτε μόνο vegan προϊόντα, τότε ανατρέξτε στην Προβιταμίνη Α, στην ουσία Bakuchiol (για την οποία μιλήσαμε σε παλιότερη ανάρτηση) ή στο έλαιο Cacay.

    2 συστατικά δερμοκαλλυντικών προϊόντων και η The Ordinary

    The Ordinary

    Λίγο πριν κλείσω αυτή την ανάρτηση θέλω να σου συστήσω μια εταιρεία δερμοκαλλυντικών προϊόντων που κάνει θραύση στο εξωτερικό αλλά κερδίζει ολοένα και έδαφος στην Ελλάδα. Πρόκειται για την The Ordinary! Και όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο την γνώρισα μέσα από την έφηβη κόρη μου, η οποία με τη σειρά της την έμαθε μέσα από το TikTok! Ω, ναι!

    Πρόκειται για μια εταιρεία που δημιουργεί κυρίως προϊόντα καταπολέμησης των πιο συχνών δερματικών προβλημάτων, όπως η ακμή ή οι πανάδες αλλά και όχι μόνο! Έχει προϊόντα αντιγηραντικής δράσης, αντηλιακά αλλά και προϊόντα για τα μαλλιά. Ωστόσο επειδή τα προϊόντα της ανήκουν στην κατηγορία φαρμακευτικά/δερμοκαλλυντικά πρέπει να διαβάσεις το τι περιέχουν ή να ρωτήσεις τη δερματολόγο σου. Η τιμή τους πάντως είναι περισσότερο από ανταγωνιστική!

    Διαβάστε περισσότερα:

    H αλήθεια είναι ότι καμιά φορά μπορεί να σας αντιμετωπίζω όπως και τον εαυτό μου, δηλαδή σαν παιδί που μαθαίνει τα πάντα από την αρχή. Σας το έχω ξαναπεί ότι ποτέ δεν τα πήγαινα πολύ καλά με την περιποίηση της επιδερμίδας και τώρα, μετά τα 40, που άρχισα να περιποιούμαι περισσότερο το δέρμα μου νιώθω ότι άνοιξε ένας καινούργιος κόσμος μπροστά μου. Και επειδή δεν νομίζω ότι είμαι η μόνη που είχα μείνει “μετεξεταστέα” σε αυτόν τον τομέα, ελπίζω να βρίσκετε τις πληροφορίες που σας δίνω χρήσιμες.

    Κάλη

    Pin it for later

    Μάθε κι εσύ για 2 συστατικά που περιέχονται μέσα στα δερμοκαλλυντικά προϊόντα και γνώρισε την εταιρεία The Ordinary
    2 συστατικά στα δερμοκαλλυντικά προϊόντα και η The Ordinary 3

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης