ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Κάλη ετών 42! Ξόρκισα το “κακό” με πάρτυ γενεθλίων

    Στην ανάρτηση που έρχεται θα διαβάσετε για το πάρτυ γενεθλίων που έκανα λίγους μήνες πριν όταν έκλεισα τα 42. Σοκ και δέος! Ωστόσο ξόρκισα το “κακό” με καλές φίλες, την οικογένειά μου και καλή διάθεση. Εντός της ανάρτησης θα βρείτε και αρκετές ιδέες για να διανθίσετε το δικό σας πάρτυ γενεθλίων! Πάμε όμως να τα πάρουμε όλα με τη σειρά!

    Κι όμως ναι! Έγινα 42 και νομίζω ότι μετά από αρκετά χρόνια ήταν η πρώτη φορά που δεν ένιωσα “κάπως”! Όσο κι αν ίσως σας φαίνεται παράξενο δεν είμαι από αυτούς που δεν επηρεάζονται από την άνοδο της ηλικίας. Με ζορίζει που μεγαλώνω. Οι λόγοι πολλοί αλλά κυρίως ότι δεν νιώθω σε καμία περίπτωση τόσο (φαντάζομαι πολλοί από εσάς νιώθετε πολλοί μικρότεροι) και ότι είχα πολλούς στόχους για αυτή την ηλικία, των 40, που δεν κατάφερα να υλοποιήσω, και αυτό με αγχώνει. Θα προλάβω να κάνω όλα όσα θέλω ή όχι; Έζησα όπως ακριβώς ήθελα μέχρι σήμερα ή θα μπορούσα και καλύτερα; ‘Eφτασα στη μέση της ζωής μου; Πόσο έχω ακόμα;

    Αυτές και άλλες πολλές μαύρες σκέψεις έμπαιναν στο μυαλό μου από τα 37 και μετά. Ωστόσο τα 40 ήρθαν μέσα στην καραντίνα… και κάπου εκεί έχασα την μπάλα. Πότε μπήκα στα 40 μετά στα 41 και τώρα στα 42 δεν το κατάλαβα! Αλλά ταυτόχρονα οι εμπειρίες των τελευταίων ετών καθώς και η ωρίμανση (το λένε και σοφία!!) με έκανε φέτος να μην επιτρέψω στον εαυτό μου να κάνει μαύρες σκέψεις! Όλα ήταν λαμπερά και φωτεινά.

    Η σκέψη αυτή δεν ήρθε όμως ουρανοκατέβατη! Ήρθε μάλιστα κάπως ανορθόδοξα, καθώς αρχικά δεν είχα σκοπό να οργανώσω τίποτα. Μία εβδομάδα πριν με ρώτησε η φίλη μου η Εύη αν σκοπεύω να κάνω κάτι καθώς είχε ένα άλλο κάλεσμα ανήμερα των γενεθλίων και ήθελε να δει πώς θα το χειριστεί και πώς θα το οργανώσει. Σε εκείνη τη φάση, λοιπόν, είπα ένα κάθετο “τίποτα”. Δεν θα κάνω τίποτα. Δύο μέρες μετά άρχισα να λέω στον Κώστα και στην Μελίτα, το κλασικό “μην μου κάνετε καμία έκπληξη”, “δεν είμαι σε φάση” και τέτοια. Άσε που μετά από τόσες εκπλήξεις, η έκπληξη δεν είναι πια έκπληξη! Κούνια που με κούναγε όμως!

    Μια τούρτα η έμπνευση για το πάρτυ γενεθλίων μου

    Και τσουφ από το πουθενά (είπαμε το ίντερνετ μας ακούει) χωρίς να έχω ψάξει τίποτα στο διαδίκτυο για γενέθλια, μου εμφανίζεται μία τούρτα που μου παίρνει τα μυαλά! “Δεν έχω κάνει ποτέ τέτοια τούρτα για μένα” σκέφτηκα! Και βασικά τα τελευταία χρόνια δεν έχω κάνει ένα πάρτυ όπως αυτά που έκανα νεότερη, με φίλους και χορό! Τι θα έχω να θυμάμαι! ‘Ολο τραπέζια και καλέσματα. Και στην τελική “μου αξίζει”! Και κάπως έτσι, δύο μέρες πριν τα γενέθλιά μου άρχισα να βάζω σε τάξη και να πραγματοποιώ τις ιδέες για τα γενέθλιά μου.

    Πάρτυ γενεθλίων για να γιορτάσω τα 42
    Η τούρτα μου έγινε από την Nikolettasweets ακριβώς όπως την ζήτησα και την είχα ονειρευτεί! Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μέσω fb ή instagram. Πείτε ότι είστε από εμάς και μην ανησυχείτε για τίποτα!
    Πάρτυ γενεθλίων για τα 42 _ τούρτα
    Πάρτυ γενεθλίων με τα όλα του!

    Πάρτυ γενεθλίων της τελευταίας στιγμής

    Το πρωί ήταν ήδη κλεισμένο με την φιλεναδίτσα μου την Εύη. Θα την πήγαινα για εορταστικό brunch! To μεσημέρι θα πήγαινα στα μαθήματα και το βράδυ θα καλούσα αγαπημένες φίλες για κρασάκι και χορό στο σπίτι. Έτσι το είχα σκεφτεί! Τώρα θα μου πεις, ποιες απ΄ όλες να καλέσω; Τις κουμπάρες, της φίλες της πολυκατοικίας, του σχολείου, του blogging?

    Δύσκολο task, γιατί ήθελα και να περάσω καλά και διαφορετικά και να μην παρεξηγηθεί κανένας. Χρόνος όμως δεν υπήρχε για πολλές σκέψεις κι έτσι η επιλογή έγινε παρορμητικά. Με ποιον περνούσα πολύ καλά τελευταία με πολύ γέλιο (αυτό που σου λείπει και ψάχνεις άλλωστε!); Με τέσσερις μαμάδες από το σχολείο της Μελίτας που έχουμε πιο στενή σχέση και σούρτα φέρτα από τις υπόλοιπες και κάθε φορά που βρισκόμαστε ευχαριστιόμαστε να γελάμε, να λέμε τα σοβαρά μας και τα αστεία μας. Ε, αυτές θα καλούσα φέτος!

    Πάρτυ γενεθλίων για να γιορτάσω τα 42 _ photobooth
    Κορίτσια μου ακόμα σκέφτομαι τις όμορφες εκείνες στιγμές και χαμογελάω!

    Πρωινό brunch με την κολλητή μου

    Και επειδή όπως σας είπα τα έκανα μαντάρα με την οργάνωση και τον χρόνο, η Εύη είχε κανονίσει και δεν κατάφερε να είναι μαζί μου το βράδυ. Ευτυχώς όμως είχα ήδη κανονίσει να πάμε για πρωινό καφέ. Και παρόλο που κανονικά αυτό το πρωινό γενέθλιο brunch αξίζει δική του ανάρτηση, μέχρι να αξιωθώ να την γράψω, δείτε στο βιντεάκι πόσο ωραία πέρασα με τη φίλη μου την Εύη και πάρτε ιδέες!

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΌ ΓΕΝΕΘΛΙΟ BRUNCH ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΑ ΓΙΑ ΦΙΛΕΣ

    Το πάρτυ γενεθλίων στο σπίτι

    Και αφού έχω πάει για brunch, μετά στα μαθήματα, είχε έρθει η ώρα για τον εορτασμό των γενεθλίων μου. Αααα φυσικά ξέχασα να σας πω ότι επειδή δεν ήθελα και να απογοητεύσω τη Μελίτα που ονειρευόταν ένα μεγάλο πάρτυ για τη μαμά, κάλεσα ταυτόχρονα και τα παιδιά των φίλων μου, δηλαδή τους συμμαθητές της, που ξέρω ότι η Μελίτα κάνει πολύ καλή παρέα. Δίκαια πράγματα! Και κάπως έτσι κατέληξα να περάσω μια από τις πιο όμορφες βραδιές των τελευταίων χρόνων!

    ‘Οσο για τον Κώστα, τον έκλεισα στο δωμάτιο! Χαχα! Εντάξει κάπου στη μέση είναι η αλήθεια καθώς και ο ίδιος δεν ήθελε να μας την χαλάσει (ένας άντρας μέσα σε τόσες γυναίκες) αλλά από την άλλη δεν θέλαμε και να λείπει όταν θα έσβηνα την τούρτα. Του άξιζε άλλωστε έπειτα από τόσο τρέξιμο που έκανε για να προλάβουμε σε δύο μέρες να τα έχουμε όλα έτοιμα. Οπότε στην αρχή και στη μέση έμεινε λίγο μαζί μας και έπειτα άραξε και είδε τηλεόραση στον μέσα χώρο.

    Τα δε παιδιά δεν μας ενόχλησαν καθόλου. Μην σας πω ότι με το ζόρι τα φωνάξαμε να φάνε μεζεδάκια από τον μπουφέ και στο τέλος πάλι εμείς τα φωνάξαμε να χορέψουν μαζί μας. Τελικά εμείς οι μαμάδες μαζί τους δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε! Οπότε ήταν ένα πάρτυ που έμειναν όλοι ευχαριστημένοι. Φαντάζομαι όμως ότι έμειναν και οι φίλες μου γι’ αυτό πάμε να δούμε τι είχα ετοιμάσει για να τις ευχαριστήσω.

    Πρόσκληση – Ομάδα Viber

    Αρχικά δημιούργησα μια ομάδα στο ViBer για να τους στείλω την πρόσκληση και να κανονίσουμε τα διαδικαστικά. Ευτυχώς όλες μπορούσαν μιας και ήταν Παρασκευή βράδυ και όχι Σαββατοκύριακο που ενδεχομένως θα είχαν κανονίσει κάτι με την οικογένειά τους. Φυσικά, όπως καταλαβαίνετε, έγινε κόλαση στο viber και η καλή μας διάθεση ξεκίνησε ήδη από εκεί. Απαραίτητο συστατικό ωστόσο, όπως τους ενημέρωσα, θα ήταν η “καλή” ενδυμασία καθώς ήθελα να δώσουμε και μια κάποια λάμψη στα 42α μου γενέθλια! Φάνηκε άλλωστε και από τα ρούχα μου!

    Πάρτυ γενεθλίων για να γιορτάσω τα 42 _ πρόσκληση
    Η πρόσκληση που έφτιαξα για τα κορίτσια μου, την οποία έστειλα μέσω viber. Την συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιήσαμε και για την οργάνωση και φυσικά για όλη την πλάκα που κάναμε πριν και μετά το πάρτυ!

    Φαγητό και Ποτό

    Πάρτυ χωρίς λίγο τσίμπημα δεν γίνεται. Αυτή τη φορά όμως δεν ήθελα κάτι έτοιμο αλλά ήθελα να τα ετοιμάσω όλα με τα χεράκια μου, να τιμήσω το πόσα χρόνια είμαι νοικοκυρά βρε αδερφέ! Κι έτσι έχοντας οδηγό (κυριολεκτικά τα έκανα όλα από εκεί) τον βιβλίο Για Πάρτυ της Αθηνάς Πάνου, ετοίμασα:

    • Μίνι μπεργκεράκια
    • Μίνι σουβλάκια κοτόπουλο
    • Πίτσες
    • Αραβικές πίτες με γέμιση κοτότοπουλο και κόκκινη πιπεριά
    • Ντιπ από αβοκάντο και σοκ από κόκκινη πιπεριά με λαχανικά κομμένα σε λωρίδες (συν nachos)
    • Ρολίνια με λουκάνικο (δυστυχώς λίγο τα παραέψησα)
    • Μακαρονοσαλάτα

    Για ποτό είχαμε κρασάκι, αναψυκτικά, και αφρώδη οίνο! Με τη σαμπάνια μάλιστα είχαμε και highlight γιατί τα παιδιά τρελάθηκαν που ήταν μαζί μας όταν την ανοίξαμε και προσφέραμε και σε αυτά (μια γουλιά… μην φανταστείτε). Δεν άρεσε μεν σε κανένα (οκ μόνο σε ένα) αλλά σίγουρα τους άρεσε που τους βάλαμε και αυτούς στο παιχνίδι των ενηλίκων. Ένιωσαν και αυτά πολύ μεγάλα!

    Πάρτυ γενεθλίων για να γιορτάσω τα 42  _ μπουφές
    Στην υγειά της οικοδέσποινας!

    Photobooth

    ΟΚ, όσοι με ξέρετε από παλιά, ξέρετε ότι έχω αγάπη με τις φωτογραφίες και πιστεύω ότι το photobooth προσφέρει ένα οργανωμένο έγκλημα… προτρέπει ακόμα κι αυτόν που δεν πολυγουστάρει τις φωτογραφίες να σηκωθεί με την παρέα και να απαθανατιστεί η στιγμή. Τσεκ και σε αυτό, λοιπόν. Γιατί όλες, παρόλο που πάντα εγώ τις κυνηγάω για φωτογραφίες, σηκώθηκαν και βγάλαμε φωτογραφίες με πολλή κέφι και αρκετά γέλια!

    Πάρτυ γενεθλίων για να γιορτάσω τα 42
    Οπως βλέπετε χρυσό photobooth για να έχει την λάμψη που αξίζει σε αυτή την ημέρα!

    Καραόκε – Χορός

    Παρόλο που – από τεχνικής άποψης – το καραόκε δεν πήγε τόσο καλά όσο ήθελα γιατί αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα με το διαδίκτυο, τελικά όταν έχεις κέφι όλα γίνονται. Τα κορίτσια μου είχαν έρθει αποφασισμένες να διασκεδάσουν ή τουλάχιστον δεν ήθελαν να μου χαλάσουν το χατήρι. Για όποιους από τους δύο λόγους (μπορεί και για τους δύο) να είχαν τόσο κέφι, αυτό που ξέρω είναι ότι και τραγούδησαν 80s και χόρεψαν από disco μέχρι ζεμπεκιά! Τι να πω για αυτά τα πλάσματα που είπαν ναι σε κάθε μου τρέλα!

    Κάλη ετών 42! Ξόρκισα το "κακό" με πάρτυ γενεθλίων 7
    Πάρτυ γενεθλίων με τρέλα και κορδέλα! Έγινα 42!

    Φωσφοριζέ γυαλιά

    Ένα ακόμη highlight ήταν τα φωσφοριζέ γυαλιά που αν ήξερα πόση επιτυχία θα είχαν θα παίρναμε σίγουρα ακόμα ένα πακέτο. Είχαμε μόνο 3 κι έτσι αλλάζαμε η μία με την άλλη… νομίζω κάναμε ακόμα πιο χαρά από τα παιδιά! Οπότε μην το σκεφτείς δεύτερη φορά όταν τα βρεις! Έχουν πολύ πλάκα!

    Πάρτυ γενεθλίων για να γιορτάσω τα 42
    Πάντα δίπλα μου και τους αγαπώ!

    Για όσους φτάσατε μέχρι το τέλος, έχει και δωράκι! Βιντεάκι καλέ! Γινόταν να μην καταγράψω τις μικρές αυτές αλλά τόσο όμορφες στιγμές και εικόνα; Εύχομαι να σας αρέσει! Σας φιλώ και σας ευχαριστώ που ήσασταν μαζί μου μέσω τον SoMe.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης