ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Κάλεσμα για brunch με θέμα το Παρίσι (Emily in Paris)

    Μου αρέσουν τα θεματικά πάρτυ αλλά και να κάνω κάλεσμα για brunch και το έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια με τα πάρτυ της Μελίτας αλλά και με δικά μας πάρτυ ή καλέσματα ενηλίκων που έχουμε κάνει κατά καιρούς. Ο λόγος πέρα από αισθητικός είναι αναμνησιακός, δηλαδή να θυμάμαι τι άρεσε σε εμάς ή τη Μελίτα εκείνη την εποχή, αλλά και πρακτικός, αφού με βοηθάει να οργανώνω καλύτερα το μενού και τη διακόσμηση.

    Έτσι και φέτος, στα γενέθλια μου, θέλοντας να δώσω στο κάλεσμα για brunch που έκανα στις φίλες μου μια σικ νότα σκέφτηκα αρχικά τι ήταν αυτό που μου άρεσε να βλέπω ή να κάνω τον τελευταίο καιρό. Και αφού σκέφτηκα ότι τα Hobbit και το Cobra Kai δεν τα λες και σικάτα, αποφάσισα να επιλέξω τη σειρά που περίμενα να δω καιρό και την απόλαυσα μέσα στις γιορτές. Δηλαδή τη σειρά Emily in Paris στο Netflix. Και κάπως έτσι το κάλεσμα για brunch με θέμα το Παρίσι πήρε σάρκα και οστά.

    Callie in Paris

    Και παρόλο που η αγάπη μου είναι το Λονδίνο (ενώ πάει 2 φορές στο Παρίσι και η αγαπημένη μου σειρά το Sex and the City, το σύμπαν συνωμότησε για να μεταφερθούμε νοερά στο Παρίσι παρέα με την mamasnpapas, την Έλενα από το busymama.gr και την Αλεξάνδρα από το Like Mother, Like Daugter. Πάμε, λοιπόν, παρέα να δούμε τι ετοίμασα για τα κορίτσια μας ώστε να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με όσο πιο γλυκό τρόπο μπορούμε.


    Διαβάστε περισσότερα:


    Κάλεσμα για brunch με θέμα το Παρίσι

    Πρόσκληση

    Μπορεί να ήμασταν μόνο 4 άτομα αλλά κάθε “πάρτυ” που σέβεται τον εαυτό του χρειάζεται να έχει πρόσκληση. Για αυτό δημιούργησα στο αγαπημένο μου canva.com μία πρόσκληση αλλά και το μενού του brunch. Τα κορίτσια μπήκαν με αυτό τον τρόπο κατευθείαν στο κλίμα και φυσικά τους προδιάθεσα για το τι πρόκειται να γευτούν. Πώς σας φαίνονται; Τις έφτιαξα μόνη μου από το μηδέν.

    Πρόσκληση για brunch με θέμα το Παρίσι και το Emily in Paris
    Κάλεσμα για brunch με θέμα το Παρίσι (Emily in Paris) 16
    Πρόσκληση και μενού για brunch με θέμα το Παρίσι και το Emily in Paris
    Κάλεσμα για brunch με θέμα το Παρίσι (Emily in Paris) 17

    Μενού

    Το μενού σκέφτηκα να είναι εμπνευσμένο φυσικά από τη γαλλική κουζίνα κι έτσι μπήκα στο διαδίκτυο να δω τι παίζει. Ε, δεν ήθελε και πολύ μυαλό. Κρουασάν, κρέπες και ζεστή σοκολάτα! Οπότε το μενού διαμορφώθηκε ως εξής:

    Κρουασάν βουτύρου, σοκολάτας και αλμυρά (αγαπήσαμε αυτά εδώ αλλά μπορείτε να προμηθευτείτε και από τον φούρνο σας)

    Κρέπες (αλμυρές με τυριά και αλλαντικά και κρέμα γάλακτος στον φούρνο)- Δες συνταγή εδώ

    Pancakes (με σαντιγί, σιρόπι σφενδάμου, μερέντα και φρούτα του δάσους – ο καθένας τα έτρωγε με ό,τι ήθελε) – Δες συνταγή εδώ

    Cupcakes από την αγαπημένη Nikoletta’s Sweets στο facebook

    Μπισκότα (βρες την και στο instagram Nikoletta’s Sweets)

    Brunch με θέμα το Παρίσι και το Emily in Paris - Μπισκότα
    Ευωδιαστά μπισκότα Πύργος του Αίφελ
    Brunch με θέμα το Παρίσι και το Emily in Paris - cupcakes
    Τα cupcakes ήταν υπέροχα, βανίλια με επικάλυψη σοκολάτα και ελαφρυά ζαχαρόπαστα
    Brunch με θέμα το Παρίσι και το Emily in Paris - Capcakes
    Και φυσικά Callie in Paris από το Emily in Paris

    Για τα ροφήματα

    Καφές (παραγγείλαμε απέξω για να τον ευχαριστηθούμε – εσείς προνοήστε ανάλογα με τα γούστα των φίλων της)

    Φρεσκοστημένος χυμός πορτοκάλι

    Ζεστή σοκολάτα με κουταλάκια σοκολάτας από Nikoletta’s Sweets

    (φυσικά μπορείτε να έχετε τσάι ή/και άλλα είδη χυμών)

    Brunch με θέμα το Παρίσι και το Emily in Paris - Ζεστή σοκολάτα
    Η πιο νόστιμη και παχύρευστη σοκολάτα με κουταλάκια από Nikoletta’s Sweets

    Διακόσμηση

    Η διακόσμηση ήθελα να είναι σικάτη και να εκπέμπει μια δόση πολυτέλειας. Για αυτό έβαλα το λευκό μου τραπεζομάντηλο, έβγαλα τα καλά μου σερβίτσια και μαχαιροπίρουνα και στόλισα τα ασημένια μου κηροπήγια. Απαραίτητη προυπόθεση (ακόμα κι αν έκανε 40 βαθμούς, χεχε!) ήταν το τζάκι που μας χάρισε μια χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα.

    Brunch με θέμα το Παρίσι και το Emily in Paris
    Στο τραπέζι μπορείτε να δείτε και τα κρουασάν αλλά και τις αλμυρές κρέπες στο πυρέξ αλλα και τα pancakes στο βάθος
    Brunch με θέμα το Παρίσι και το Emily in Paris - Pancakes
    Ας δώσουμε μια δόση πολυτέλειας στη ζωή μας.
    Brunch με θέμα το Παρίσι και το Emily in Paris
    Οι φίλες μου είχαν βάλει και αυτές τα καλά τους φουλάρια, μαντήλια και ρούχα ώστε να έχουμε όλες κάτι παριζιάνικο πάνω μας!

    Μουσική

    Καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια έπαιζε το πικάπ υπό τους ήχους της Αdele, των Beatles αλλά και του Πασχάλη (οι των 90s θα με καταλάβετε!). Φυσικά εξαιρετική επιλογή είναι να συνδέσετε το Spotify σε κάποιο ηχείο και να βάλετε μια playlist με γαλλικά τραγούδια.

    Brunch με θέμα το Παρίσι και το Emily in Paris - Πικάπ
    To πικαπ πρόσθεσε μια δόση ρετρό πινελιάς στο brunch – και φυσικά δεν ακούσαμε dup lipa!

    Τούρτα

    Καθώς ανήμερα των γενεθλίων μου έσβησα δύο τούρτες, αποφάσισα να μην σβήσω τούρτα και τη δεύτερη μέρα (το λες και υπερβολή). Ωστόσο αν εσάς θα είναι το βασικό “πάρτυ” σας προτείνω να σβήσετε την τούρτα σας ή να πάρετε μίνι πάστες (μία για τον καθένα είναι πιο σικ) και να σβήσετε κι εσείς μία με ένα μικρό κεράκι. Έχουμε και πανδημία άλλωστε! Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε το κεράκι σας πάνω σε κάποιο cupcake.

    Εξτρά πρόταση: Αν το κάλεσμα σας είναι για την αρχή της χρονιάς, μπορείτε να έχετε και μια μίνι βασιλόπιτα και η τυχερή φίλη ή φίλος σας να κερδίσει ένα γούρι ή ένα δωράκι. Εναλλακτικά κρύψτε ένα νόμισμα στη γενέθλια τούρτα σας, χεχε!

    Γενέθλια
    Εγώ φέτος έσβησα δύο τούρτες και όλες ήταν προφιτερόλ!!! Αυτό ζήτησα, αυτό πήρα! Το λατρεύω!

    Photobooth

    Έχω ξέρετε έχω μια αδυναμία στα photobooth! Οπότε πήρα μερικά διακοσμητικά συν ένα μπαλόνι που έγραφε love και φτιάξαμε αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες. Εννοείται ότι εσείς μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε. Θα αποτελέσει ένα ωραίο background για το σβήσιμο της τούρτας αλλά και τις φωτογραφίες με τις φίλες και τους φίλους σας.

    Brunch με θέμα το Παρίσι και το Emily in Paris - Photobooth
    Brunch με θέμα το Παρίσι και το Emily in Paris - Photobooth
    Brunch με θέμα το Παρίσι και το Emily in Paris - Photobooth
    Brunch με θέμα το Παρίσι και το Emily in Paris - Photobooth

    Δωράκια

    Δωράκια όμως δεν παίρνει μόνο αυτός που έχει γενέθλια αλλά και οι καλεσμένοι! Ετοίμασα για τις φίλες μου ένα σετάκι από μίνι ροζ σαμπάνια με μακαρόν (πιο french oriented πεθαίνεις) και φυσικά ένα ξεχωριστό μήνυμα για την κάθε μία. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία αλλά μπορείς να βρεις τις μίνι σαμπάνιες εδώ και αν είσαι από νότια προάστεια να προμηθευτείς τα μακαρόν σου από το Captain’s Bakery που έχει τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει και σε πολλές γεύσεις!

    Βίντεο

    Αν τώρα δεν χορτάσατε και θέλετε κι άλλο footage και backstage από το Brunch με θέμα το Παρίσι και το Emily in Paris τότε μπορείτε να δείτε το βίντεο που εφτιαξα εδώ!

    Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης