ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τι να πάρετε μαζί σας σε μία κρουαζιέρα

    Τα απαραίτητα ρούχα και αξεσουάρ για μια κρουαζιέρα. Τι να πάρετε μαζί σας σε μία κρουαζιέρα στην Ελλάδα; Τι είναι αυτό που δεν θα σας είναι απαραίτητο για να μη γεμίσετε τις βαλίτσες σας άδικα; Πρόκειται να ταξιδέψετε με τα μόνοι ή θα είναι μια οικογενειακή κρουαζιέρα; Εδώ θα βρείτε συμβουλές και hacks για την κρουαζιέρα σας αλλά και μια δωρεάν εκτυπώσιμη λίστα για να μην ξεχάσετε τίποτα!

    Διαβάστε για τη δική μας εμπειρία με τις οικογένειές μας στην κρουαζιέρα με τη Celestyal Cruises στο Μυθικό Αρχιπέλαγος!

    Το πριν…

    Πριν ξεκινήσουμε να ετοιμαζόμαστε για την κρουαζιέρα προβληματιζόμουν για το τι ρούχα θα πρέπει να πάρω μαζί μου. Αγχώθηκα αρκετά γιατί είμαστε 4 άτομα και έπρεπε να πάρουμε μαζί μας καθημερινά αλλά και πιο καλά ρούχα, είδη για τη θάλασσα, παπούτσια για όλους, καλλυντικά κ.α.. Πραγματικά δεν ήξερα πώς θα τα χωρούσα όλα αυτά στις βαλίτσες μας. Επίσης, είχα άγχος για το πού θα χωρέσουν όλα αυτά στις καμπίνες μας και αν θα υπάρχει χώρος για τις άδειες αποσκευές μας. Ερωτήσεις όπως: «Θα μου χρειαστούν όλα αυτά;», «Μήπως να πάρω κάποια εξτρά ρούχα σε περίπτωση λεκιάσματος;», μου τριβέλιζαν το μυαλό αφού όπως και να το κάνουμε επρόκειτο για μια κρουαζιέρα μιας ολόκληρης εβδομάδας! Από την άλλη φυσικά δεν ήθελα να είμαι και υπερβολική, γιατί έπρεπε να φροντίσω να χωράνε οι αποσκευές μας και στο μέσο μεταφοράς από το σπίτι στο λιμάνι.

    Tip: Για την καλύτερη οργάνωση των αποσκευών σας προτείνουμε τις τσάντες ταξιδίου ώστε να οργανώσετε καλύτερα τη βαλίτσα σας αλλά και νεσεσέρ ταξιδίου που ξεδιπλώνεται για να κρεμαστεί ή αποσπώνται τα μέρη του οργανώνοντας έτσι καλύτερα τα όσα έχετε μέσα σε αυτά.

    Το μετά…

    Στη δική μας περίπτωση κι έχοντας κλείσει δύο junior suites για εμάς και τα παιδιά, στο Celestyal Olympia της Celestyal Cruises, ο χώρος ήταν παραπάνω από ικανοποιητικός. Ακόμα όμως κι αν είχαμε κλείσει μόνο μία σουίτα και για τους τέσσερις πάλι θα είχαμε χώρο για ρούχα, καλλυντικά αλλά και τις άδειες αποσκευές γιατί υπάρχουν μεγάλες ντουλάπες, ντουλάπια με ράφια αλλά και συρτάρια.

    Στην καμπίνα υπάρχει και μικρό χρηματοκιβώτιο για να βάλετε κάποια ήδη αξίας. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα χρήματά σας αλλά δεν χωράνε αντικείμενα όπως tablet ή μεγάλες. Αν έχετε βαλίτσα με σκληρό περίβλημα και όχι υφασμάτινη θα σας πρότεινα να αποθηκεύετε αυτά τα αντικείμενα εκεί κλειδώνοντάς την με τον συνδυασμό της ή χρησιμοποιώντας μια κλειδαριά με συνδυασμό.

    Tip: Αν νιώθετε πως ο χώρος δεν σας είναι αρκετός μη διστάσετε να ζητήσετε να αφαιρέσουν από το δωμάτιό σας κάποια αντικείμενα όπως ποτήρια, κρασιά, φρουτιέρες με φρούτα καλωσορίσματος ή ακόμα και τραπεζάκια.

    Extra tip: Μόλις μπείτε στο δωμάτιό σας φροντίστε να διαθέσετε λίγη ώρα για να τακτοποιήσετε τα πράγματά σας στις ντουλάπες και να μην τα αφήσετε στις βαλίτσες. Πρώτον δεν θα τσαλακωθούνε και δεύτερον θα έχετε περισσότερο χώρο στην καμπίνα ελεύθερο, ειδικά αν ταξιδεύετε οικογενειακώς. Υπάρχει άπλετος χρόνος για εξερεύνηση του πλοίου. Η τακτοποίηση αυτή θα σας δώσει την ευκαιρία να είστε πιο αποδοτικοί όταν ετοιμάζεστε τις επόμενες μέρες και φυσικά δεν θα έχετε στα πόδια σας τις βαλίτσες που στην ουσία πιάνουν και τον περισσότερο χώρο.

    Στο πλοίο απαγορεύεται να έχετε μαζί σας σίδερο ταξιδιού για τον κίνδυνο της πυρκαγιάς. Υπάρχει βέβαια υπηρεσία για σιδέρωμα για όσους το χρειαστούν.

    Τι να πάρετε σε μία κρουαζιέρα το καλοκαίρι στην Ελλάδα

    Ρούχα καθημερινά και επίσημα

    Μετά τη δική μας εφταήμερη εμπειρία κρουάζιέρας θα πρότεινα τα εξής για τα ρούχα που θα ήταν καλό να έχετε μαζί σας:

    Εκτός από τα καθημερινά ρούχα πάρτε και κάποια ρούχα πιο επίσημα για τις βραδινές εξόδους σας. Στις κρουαζιέρες είθισται στο δείπνο να ντύνεται ο κόσμος πιο καλά. Επίσης πάντα γίνονται σόου ή διοργανώνονται συναυλίες. Μα στο κάτω κάτω ταξίδι είμαστε να μην νιώσουμε όμορφα; Τι κι αν είμαστε πάνω σε πλοίο; Φανταστείτε το σαν ένα πολυτελές ξενοδοχείο γιατί αυτό είναι στην τελική. Εμείς, ακόμα και στους νησιωτικούς προορισμούς, επιλέγαμε να ντυθούμε με όμορφα ρούχα μέρα και νύχτα και όχι τόσο σπορ σαν να πηγαίνουμε στη θάλασσα. Casual ντύσιμο και όχι υπερβολικά σπορ. Μην ξεχνάτε πως θα βγείτε και κάποιες φωτογραφίες και ίσως με αυτές φτιάξετε κι ένα άλμπουμ φωτογραφιών.

    Για τις κυρίες θα πρότεινα αέρινα φορέματα ή ολόσωμες φόρμες ή λινές παντελόνες αλλά καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους και κάποιο σορτς ή κάπρι παντελόνι. Για τους άντρες, εκτός από παντελόνι με πουκάμισο ή κάποια βερμούδα καμπαρντίνα με πόλο μπλουζάκι, θα πρότεινα και κάποια αθλητική βερμούδα με t-shirt για την πισίνα.

    Τι ρούχα να πάρετε μαζί σας σε μια κρουαζιέρα.
    Στην Λεμεσό της Κύπρου φορώντας παντελόνα γάζα και εμπριμέ πουκάμισο. Καπέλο από amelie accesories. Αθλητικά new balance για άνετο περπάτημα.

    Tip: Γενικά πρέπει να γνωρίζετε ότι το dress code στο εστιατόριο του πλοίου επιβάλει ευπρεπές ντύσιμο και απαγορεύονται οι σαγιονάρες, τα αμάνικα μπλουζάκια για τους άντρες και τα μαγιό ή παρεό για τις γυναίκες. Γενικά ενημερωθείτε από το dress code του κρουαζιερόπλοιου με το οποίο θα ταξιδέψετε για να μην χάσετε κάποιο πάρτυ ή show εξαιτίας των ρούχων.

    Αθλητικά είδη

    Αν αγαπάτε τη γυμναστική και δεν θέλετε να σας λείψει ούτε για μία μέρα τότε πάρτε τα αθλητικά σας και γυμναστείτε στο γυμναστήριο του πλοίο. Τα αθλητικά ρούχα θα σας φανούν χρήσιμα και για τα μαθήματα χορού ή ζούμπας που γίνονται μία φορά τη μέρα στο κρουαζιερόπλοιο.

    Εσώρουχα-Κάλτσες

    Για εσώρουχα υπολογίστε ένα την ημέρα για κάθε μέλος της οικογένειας. Οι κάλτσες εξαρτώνται από το τι παπούτσια θα επιλέξετε να πάρετε μαζί σας. Συνήθως οι άντρες φοράνε περισσότερο κλειστό παπούτσι ενώ οι γυναίκες πέδιλα.

    Παπούτσια/Σαγιονάρες

    Ένα ζευγάρι πέδιλα θα είναι ό,τι πιο άνετο για τις καλοκαιρινές σας διακοπές στο πλοίο αλλά και τις εξορμήσεις σας στα νησιά.

    Οι πλαστικές σαγιονάρες είναι απαραίτητες για ένα ταξίδι με κρουαζιερόπλοιο. Μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε όταν πάτε για μπάνιο στην πισίνα, ως παντόφλες στην καμπίνα σας ή να τις παίρνετε μαζί σας στα νησιά για τη βουτιά σας. Για τα νησιά δεν θα σας πρότεινα να κατεβαίνετε με σαγιονάρες και ειδικά αν πρόκειται να κάνετε κάποια ξενάγηση. Προτιμήστε ένα πιο σταθερό και άνετο παπούτσι ή σανδάλια.

    Για παπούτσια κάθε είδους επισκεφτείτε το αγαπημένο μας eshop και θα τα έχετε στην πόρτα σας σε λίγες μέρες.

    Τι παπούτσια να πάρετε μαζί σας σε μια κρουαζιέρα.
    Οι σαγιονάρες είναι απαραίτητα αξεσουάρ. Αδιάβροχες και μοδάτες μπορούν να φορεθούν ακόμα και με ρούχα καθημαρινά. Εδώ με τις σαγιονάρες μας στη Σαντορίνη, στην Παραλία Βλυχάδα με τη μαύρη αμμουδιά.

    Ένα ζευγάρι αθλητικά θα ήταν χρήσιμο για τις εξορμήσεις σας στα νησιά ή στην περίπτωση που θελήσετε να επισκεφτείτε το γυμναστήριο.

    Γενικά φροντίστε, πάρετε επίσημα ρούχα, να σκεφτείτε να πάρετε μαζί σας και τα ανάλογα παπούτσια.

    Tip: Αν έχετε μεγάλη οικογένεια, οπότε τα ζευγάρια των παπουτσιών πολλαπλασιάζονται, σκεφτείτε και τη λύση να πάρετε μαζί σας μία υφασμάτινη θήκη οργάνωσης παπουτσιών ταξιδίου. Νομίζω πως αυτό είναι ένα έξυπνο hack για μια οικογένεια σε κάθε ταξίδι!

    Πυτζάμες-Νυχτικιές

    Με λες και κρυουλιάρα αλλά στο πλοίο, επειδή ο κλιματισμός δουλεύει όλη μέρα και στις περισσότερες εξωτερικές καμπίνες, εκτός από την προεδρική που έχει και μπαλκόνι, τα παράθυρα δεν ανοίγουν και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές δεν ήμουν η μόνη στην οικογένεια που κρύωνα! Οπότε, θα πρότεινα κοντομάνικες πιτζάμες για τον ύπνο (δείτε τη δική μου εδώ) για να είστε σίγουροι πως δεν θα κρυώσετε το βράδυ. Προσωπικά μετά το πρώτο βράδυ ζήτησα κι ένα εξτρά πάπλωμα και κοιμόμουν σαν πουλάκι!

    Πανωφόρι

    Θα σας χρειαστεί σίγουρα μια ζακέτα ή μία εσάρπα για τις βραδινές εξόδους σας. Στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου λειτουργεί κλιματισμός και ενδέχεται να κρυώνετε. Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε μια φούτερ ζακέτα ή ένα τζιν μπουφάν. Ανάλογα με την εποχή που ταξιδεύετε μπορεί να πετύχετε και αρκετό αέρα στα νησιά που δεν θα είναι πάντοτε ζεστός.

    Αξεσουάρ

    Βασικά αξεσουάρ για το ταξίδι σας με κρουαζιερόπλοιο είναι το καπέλο, κατά προτίμηση ψάθινο, γιατί σας κρατάει δροσερό το κεφάλι και τα γυαλιά ηλίου. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε κι ένα αθλητικό καπέλο ή μια μπαντάνα. Μην ξεχάσετε ζώνες και ίσως κάποια μπιζού.

    Τα δικά μας καπέλα στις φετινές μας διακοπές τα προμηθευτήκαμε από amelie accessories.

    Τι να πάρετε μαζί σας σε μια κρουαζιέρα για την πισίνα και τη θάλασσα.
    Ψάθινα καπέλα και τσάντες θαλάσσης από Amelie Accesories.

    Έτοιμοι για βουτιά;

    Μαγιό/Καφτάνια

    Μην περιοριστείτε σε ένα μόνο μαγιό ανά άτομο. Πάρτε μαζί σας 2-3 για τον καθένα. Ο λόγος είναι πως αν δεν προλάβει να στεγνώσει το μαγιό σας στον ήλιο μετά τη βουτιά σας, γιατί λόγου χάρη αποφεύγετε την ηλιοθεραπεία ή γιατί δεν θα μείνετε για αρκετή ώρα στην πισίνα, το μαγιό σας λόγω του κλιματισμού στις καμπίνες θα αργήσει να στεγνώσει. Αυτό σημαίνει πως την επόμενη μέρα στο επόμενο νησί δεν θα μπορείτε να φορέσετε στεγνό μαγιό.

    Τι να πάρετε μαζί σας σε μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά
    Μαγιό από tzili.store. Βρείτε το κατάστημα στο instagram και στο facebook.

    Απαραίτητο αξεσουάρ για τις γυναίκες είναι και τα καφτάνια. Φανταστείτε να πρέπει να μετακινηθείτε από την πισίνα του καταστρώματος στο δωμάτιό σας μόνο με το μαγιό ή τυλιγμένη με την πετσέτα σας. Προσωπικά δεν το βρίσκω και τόσο κομψό!

    Τα δικά μας καφτάνια μας έβγαλαν ασπροπρόσωπες όχι μόνο εμάς αλλά και την έφηβη της οικογένειας. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

    Tip: Μπορείτε τη δεύτερη φορά που θα πάτε για μπάνιο στην πισίνα του καταστρώματος ή ακόμα και σε παραλία του νησιού που επισκέπτεστε να πάρετε μαζί σας και τα βρεγμένα μαγιό της προηγούμενης μέρας για να στεγνώσουν.

    Tip: Πάρτε μαζί σας κάποιες νάιλον σακούλες zip για βρεγμένα ρούχα ή μαγιό.

    Τσάντα για την παραλία

    Χρήσιμη επίσης θα ήταν και μία ή δύο τσάντες για την παραλία/πισίνα για να βάλετε αντηλιακά και πετσέτες για να μπορείτε να επισκεφτείτε παραλίες στους εκάστοτε προορισμούς. Ένα μικρό νεσεσέρ θα ήταν χρήσιμο για τα μικροαντικείμενα. Τις τσάντες μας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

    https://www.instagram.com/p/CRESYppLUk3/?utm_source=ig_web_copy_link

    Πετσέτες πισίνας/θαλάσσης

    Πετσέτες για την πισίνα υπάρχουν στο δωμάτιό σας οπότε οι δικές σας πετσέτες θαλάσσης είναι περιττές, εξτρά βάρος και χώρος στις αποσκευές σας. Θα πρότεινα να πάρετε μαζί σας κάποιες πιο ελαφριές ή έστω 2 πετσέτες για 4 άτομα για τις εξορμήσεις σας στις παραλίες των νησιών. Αλλά σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και του πλοίου!

    Αντηλιακά

    Μην ξεχάστε φυσικά τα αντηλιακά σας και ίσως ένα after sun ή αλόη.

    Και για τα μικρούλια;

    Για τα μικρά παιδιά μπορείτε να πάρετε μαζί σας γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης ή κάποιο σωσίβιο ή σανίδα αν μόλις ξεκίνησαν το κολύμπι. Αλλά δεν θα συνιστούσα να κουβαλήσετε μαζί σας την προίκα τους με τα κουβαδάκια, ακόμα κι αν πρόκειται να επισκεφτείτε κάποια παραλία στα νησιά που θα δέσει το πλοίο, γιατί η παραμονή σας εκεί θα είναι μικρή.

    Τι να πάρετε μαζί σας σε μια κρουαζιέρα μαζί με τα παιδιά
    Celestyal Olympia: Η παιδική πισίνα μπορεί να είναι ένα ευχάριστο μέρος και για τα μεγαλύτερα παιδιά για παιχνίδι όταν είναι χωρίς τα μωράκια!

    Καλλυντικά

    Όπως σε κάθε ξενοδοχείο έτσι και στις καμπίνες του κρουαζιερόπλοιου παρέχονται μικρά μπουκαλάκια με είδη για το μπάνιο. Αλλά αν μιλάμε για μια πολυήμερη κρουαζιέρα και μάλιστα για μία ολόκληρη οικογένεια τότε σίγουρα δεν φτάνουν. Σας προτείνω να πάρετε μαζί σας σαμπουάν και αφρόλουτρο σε μια σχετικά μικρή συσκευασία και όχι κάποιο τεράστιο μπουκάλι.

    Από εκεί και πέρα οι άντρες θα πάρουν τα ξυριστικά τους ενώ οι γυναίκες τις κρέμες τους και τα καλλυντικά για το makeup. Η αλήθεια είναι πως σε αυτό μας το ταξίδι οι γυναίκες της παρέας δεν βαφτήκαμε ιδιαίτερα πολύ γιατί φορούσαμε συνεχώς μάσκες στο εσωτερικό του πλοίου αλλά και όταν βγαίναμε στα νησιά. Απαραίτητο στο νεσεσέρ μας φυσικά είδη για την υγιεινή των δοντιών.

    Tip: Στην τουαλέτα του πλοίου υπάρχουν ντουλάπια με καθρέπτες αλλά υπάρχει κι ένα μπουντουάρ στο δωμάτιο για να οργανώσετε τα καλλυντικά σας.


    Για τα μαλλιά

    Αν και γνώριζα πως η καμπίνα μας έχει πιστολάκι για τα μαλλιά μού ήταν αδύνατον να μην πάρω το δικό μου σεσουάρ με φυσούνα γιατί αλλιώς τα μαλλιά μου δεν στρώνουν. Ρωτήστε την καμαριέρα να σας πει πού είναι η κατάλληλη πρίζα στο δωμάτιο για το πιστολάκι. Η αδερφή μου αντίστοιχα πήρε το ισιωτικό για τα μαλλιά της. Προσοχή όμως να μην ξεχνάτε να τα βγάζετε από την πρίζα μετά από τη χρήση! Για τα μαλλιά θα χρειαστεί να πάρετε και προϊόντα styling.

    Ηλεκτρονικά/φωτογραφικά είδη

    Κινητό/φορτιστές

    Εννοείται πως δεν κάνω βήμα χωρίς το κινητό μου. Το αν είναι φορτισμένο είναι άλλο θέμα! Χαχα! Πλέον τα smart phones είναι και φωτογραφικές μηχανές οπότε, αν και το δικό σας έχει καλή ανάλυση, μπορεί να αντικαταστήσει τη φωτογραφική μηχανή. Μην ξεχάσετε πριν φύγετε από το σπίτι τους φορτιστές για κάθε συσκευή που θα έχετε μαζί σας.

    Χρήσιμο θα σας φανεί κι ένα power bank για φόρτιση των κινητών σας κατά τις μετακινήσεις σας. Ειδικά αν δεν έχετε φωτογραφική κι έχετε το κινητό σας για κλήσεις θα σας φανεί χρήσιμο να το έχετε μαζί σας στα νησιά. Ένα ακόμα χρήσιμο αξεσουάρ είναι το selfie stick που θα σας βοηθήσει στις παρείστικες ή οικογενειακές φωτογραφίσεις σας. Εμείς χρησιμοποιούμε αυτό που έχει και τηλεχειριστήριο για να βγάζει αυτόματα.

    Φωτογραφική μηχανή/υπολογιστές

    Ως travel blogger πάντα παίρνω μαζί μου στα ταξίδια μου τάμπλετ ή laptop. Αλλά αυτή τη φορά δεν μου χρειάστηκε κανένα από τα δύο παρόλο που τα είχα μαζί μου. Ήταν τόσο γεμάτες οι μέρες μου που και να ήθελα δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ. Αυτό που θα πρότεινα λοιπόν είναι να περιοριστείτε μόνο στο κινητό σας και μάλιστα να το βάλετε σε λειτουργία πτήσης για να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε.

    Το ίντερνετ (wifi) στο πλοίο είναι ακριβό οπότε αν θέλετε αγοράστε ένα πακέτο δεδομένων από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Εμείς πήραμε και ένα οικογενειακό πακέτο απεριόριστων δεδομένων 15 ημερών που χρησιμοποιούσαμε στα νησιά. Θέλει λίγη προσοχή όμως τις ώρες που το καράβι περνάει από ύδατα ξένων χωρών για να μην χρεωθείτε… στον ύπνο σας. Ενημερωθείτε για τις τυχών εξτρά χρεώσεις ανάλογα με την εταιρεία.

    Tip: Πολύ χρήσιμο θα σας φανεί ένα πολύμπριζο με καλώδιο το οποίο παίρνω πλέον πάντα μαζί μου σε κάθε ταξίδι, για να μπορείτε να φορτίζετε όλοι τα κινητά σας. Δεν είναι ποτέ σίγουρο πως το πόσες πρίζες έχουν τα δωμάτια. Δεν είναι καιρός για μαλώματα για το ποιος θα φορτίσει πρώτος!

    Βαλίτσες/Τσάντες

    Εκτός από τις βαλίτσες σας, φροντίστε να έχει το κάθε μέλος της οικογένειας ένα σακίδιο πλάτης για τις μετακινήσεις σας στους προορισμούς. Εννοείται δεν ξεχνάμε, όπως ανέφερα παραπάνω, τις τσάντες για τη θάλασσα ή την πισίνα.

    Για την οργάνωση του εσωτερικού των αποσκευών σας προτείνουμε θήκες οργάνωσης ταξιδίου.

    Tip: Πάρτε μαζί σας μια τσάντα για τα άπλυτα (Laundry bag). Εμείς επιστρέφοντας χρησιμοποιήσαμε την πιο μικρή από τις βαλίτσες μας για τα άπλυτα μας για να μην μπλεχτούν με τα καθαρά.

    Για τις κυρίες ή έφηβες θα προτείναμε ένα μικρό τσαντάκι για τις βραδινές εμφανίσεις, ενώ για τους άντρες ένα αντρικό τσαντάκι ώμου ή μέσης για τα απολύτως απαραίτητα.

    Μην ξεχάσετε να βάλετε ετικέτα στην βαλίτσα σας με το όνομά και τα στοιχεία, αν και θα σας δοθεί κατά την επιβίβαση αλλά και πριν την αναχώρησή σας από το δωμάτιο, το ειδικό αυτοκόλλητο για αποσκευές με τα στοιχεία σας. Ωστόσο το κόστος είναι μικρό και θα τις έχετε και για τα επόμενα ταξίδια σας.

    Επίσης, θα ήταν πολύ φρόνιμο και χρήσιμο, για την ασφάλεια των προσωπικών σας αντικειμένων, να έχετε για κάθε βαλίτσα μία μικρή κλειδαριά ταξιδίου (εμείς έχουμε με συνδυασμό). Τις αποσκευές τις αφήνετε στο τελωνείο του λιμανιού, πριν την είσοδο στο πλοίο και έξω από την πόρτα του δωματίου σας, το βράδυ πριν την αποβίβασή σας οπότε καλό θα είναι να είναι κλειδωμένες.

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Μίνι φαρμακείο

    Ταξίδι χωρίς φαρμακείο δεν γίνεται. Αν και στο πλοίο υπάρχει γιατρός και σίγουρα νιώθεις μία ασφάλεια, ένα μίνι φαρμακείο πρέπει να το έχουμε μαζί μας στα ταξίδια κι ας μας είναι αχρείαστο. Αν μάλιστα έχετε χώρο στις τσάντες σας προτείνουμε να το παίρνετε μαζί σας και στα νησιά. Ο γιος μου έσκισε την πατούσα του σε κάποια πέτρα σε παραλία της Μυκόνου και χρειαστήκαμε τσιρότο (δες αυτό το κιτ) και λίγο αργότερα pulvo για γρήγορη επούλωση. Πάρτε κάποιο παυσίπονο ή κάποιο αντιπυρετικό σιρόπι αν έχετε μαζί σας μικρά παιδιά.

    Σε μεγάλα ταξίδια, πόσο μάλιστα σε μια κρουαζιέρα που μπορεί να είμαστε μακριά από φαρμακείο για κάποιες ώρες, παίρνω πάντα μαζί μου χάπια για τη διάρροια αλλά και τη ναυτία. Προσοχή! Πρώτον, να γνωρίζετε τις δοσολογίες γι αυτά και δεύτερον, σχετικά με τα χάπια για ναυτία πρέπει να ξέρετε πως να πρέπει να τα πάρετε 30-40 λεπτά πριν ανεβείτε στο πλοίο. Ωστόσο πρέπει να τονίσω πως το κρουαζιερόπλοιο ακόμα και τις μέρες με κυμματάκι κουνούσε ανεπαίσθητα. Δεν έχει καμία σχέση το κούνημα με τα φέρυ μποτ που μπορεί να έχετε ταξιδέψει!

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι:

    Αυτό που πήρα μαζί μου αλλά τελικά δεν χρειάστηκα ήταν το αντικουνουπικό. Συνήθως στα ξενοδοχεία παίρνω μαζί μου και συσκευασία ενάντια στα κουνούπια. Αυτή την φορά δεν πήρα μαζί μου αλλά δεν θα μου είχε χρειαστεί κιόλας.

    Είδη για ασφάλεια από τον covid

    Μάσκες

    Αυτό για το οποίο πρέπει να φροντίσετε αυτή την περίοδο της πανδημίας είναι να έχετε μαζί σας αρκετές μάσκες για όλα τα μέλη της οικογένειας. Εμείς επιλέξαμε μάσκες μιας χρήσης και μάλιστα για να μας είναι πιο ευχάριστες στη συνεχή χρήση αγοράσαμε σε διάφορα χρώματα και τις φορούσαμε έτσι ώστε να ταιριάζουν με τα ρούχα μας. Φροντίστε να έχετε πολλές μάσκες γιατί ο αέρας στο κατάστρωμα, τα πήγαινέλα με τα καραβάκια από το πλοίο στο λιμάνι, οι βόλτες σας στα νησιά σίγουρα κρύβουν εκπλήξεις λόγω του αέρα ή του νερού ή κάποιου κοψίματος του λάστιχου, που θα σας αναγκάσουν να βάλετε καινούρια μάσκα.

    Τι να πάρετε μαζί σας σε μια κρουαζιέρα σε καιρό πανδημίας.
    Απαραίτητη η μάσκα σε όλο το ταξίδι μας αυτή την περίοδο της πανδημίας. Δύσκολο αλλά χρήσιμο για την προστασία μας.

    Αντισηπτικό

    Αν και στο πλοίο υπήρχαν παντού αντισηπτικά τζελ κάθε μέλος της οικογένειας είχε μαζί του αντισηπτικά μαντηλάκια και ένα μπουκαλάκι με αντισηπτικό τζελ στην τσάντα του.

    Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου, πλην του εστιατορίου και των μπαρ όταν καθόμαστε στο τραπέζι, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές. Στα ασανσέρ μπαίνουν μαζί άτομα μόνο από την ίδια οικογένεια ή παρέα.

    Εξτρά είδη

    • Εννοείται πως δεν πρέπει να ξεχάσετε γυαλιά οράσεως ή γυαλιά ηλίου.
    • Βιβλίο: Θα σας πω την πάσα αλήθεια! Αν και ήθελα πολύ να απολαύσω διάβασμα βιβλίου σε μία ξαπλώστρα στο κατάστρωμα ή έστω στην καμπίνα δεν τα κατάφερα! Ο λόγος ήταν ότι ήταν τόσο γεμάτες οι μέρες μας με τα νησιά που επισκεπτόμασταν αλλά και γενικά με τις δραστηριότητες στο πλοίο που δεν βρήκα τον χρόνο παρά μόνο για λίγες σελίδες.
    • Αν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά θα σας πρότεινα να πάρετε μαζί σας κάποια βιβλία με δραστηριότητες για τα παιδιά με κάποιους μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές.
    • Με μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά στην εφηβεία θα πρότεινα και κάποια εξτρά επιτραπέζια ταξιδίου ή κάποια τράπουλα για να παίξουν μεταξύ τους, μαζί σας ή ακόμα και με τους νέους φίλους που μπορεί να γνωρίσουν στο πλοίο. Μια καλή ιδέα για μικρούς και μεγάλους είναι και το UNO.
    • Έχετε μαζί σας ένα σημειωματάριο, στυλό και ίσως ένα φωσφορούχο μαρκαδοράκι. Κρατήστε τα στοιχεία των ανθρώπων που θα γνωρίσετε εκεί, χρησιμοποιήστε το στυλό για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο και τις ταινίες για τις βαλίτσες σας πριν την αποχώρησή σας και σημειώστε στο πρόγραμμα της ημέρας όλα όσα δεν θέλετε να χάσετε.

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι για να επιλέξετε βιβλία ενηλίκων ή βιβλία για παιδιά.

    Έγγραφα

    Έχετε μαζί σας ένα φάκελο ή ντοσιέ με όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Θα σας φανεί χρήσιμο κατά την επιβίβασή σας στο πλοίο στο τελωνείο του λιμανιού. Εμείς έπρεπε να έχουμε μαζί μας τις κάρτες επιβίβασης, τις ταυτότητες (ή διαβατήρια για χώρες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης), τα pcr test που κάναμε 72 ώρες πριν την επιβίβαση και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μας (τα παιδιά δεν είναι εμβολιασμένα).

    Κατά την επιβίβασή σας κρατάνε τις ταυτότητές σας και σας δίνουν μία κάρτα που τις αντικαθιστά και ταυτόχρονα είναι μία κάρτα-κλειδί για την καμπίνα σας. Επίσης αυτή την κάρτα την χρησιμοποιείτε κάθε φορά που θέλετε να παραγγείλετε κάτι. Αν επιλέξετε από το μενού του all iclusive χρεώνεται μηδενικά αλλά αν επιλέξετε κάτι από άλλον κατάλογο (είτε στο εστιατόριο, είτε στα μπαρ του πλοίου), τότε χρεώνεται με ένα ποσό το οποίο θα πληρώσετε μία μέρα πριν την αποβίβασή σας στη reception του πλοίου πριν την παραλαβή των ταυτοτήτων σας.

    Tip: Ωστόσο σε κάθε μας ταξίδι, στο εξωτερικό ειδικά, συνηθίζουμε εκτυπώνουμε σε ένα A4 τις ταυτότητές μας όλων των μελών της οικογένειας, για ώρα ανάγκης. Έτσι κάθε άτομο έχει μαζί του τις ταυτότητες και των υπολοίπων. Επίσης αν υπάρχει ασφάλεια ταξιδιωτική την έχουμε μαζί μας.

    Tip: Προσωπικά νιώθω πολύ ασφαλής με το ταξιδιωτικό τσαντάκι ασφαλείας για τη μέση όπου κρατάω ασφαλή χρήματα, πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες και ταυτότητες/διαβατήρια. Ακόμα κι αν μου κλέψουν την τσάντα πάντα έχω τα απαραίτητα πάνω μου και μάλιστα χωρίς να είναι διακριτό κάτω από τα ρούχα!

    Αυτές είναι οι δικές μου συμβουλές για τι θα πρέπει να πάρετε μαζί σας σε μία κρουαζιέρα με οικογένεια ή και χωρίς! Και μην ξεχνάτε πως δεν πειράζει κι αν δεν τα έχετε όλα μαζί σας! Σημασία έχει να περάσετε καλά και να απολαύσετε κάθε στιγμή των διακοπών σας. Πριν κλείσω όμως σας έχω και δωράκι! Μια δωρεάν εκτυπώσιμη λίστα για να τσεκάρετε όλα όσα πρέπει να πάρετε μαζί σας. Η τρίτη σελίδα είναι άδεια για να συμπληρώσετε αυτά που θέλετε εσείς.

    Τι να πάρετε μαζί σας σε μια κρουαζιέρα. Δωρεάν εκτυπώσιμη λίστα (check packing list) για την κρουαζιέρα ώστε να μην ξεχάσετε τίποτα!
    Δωρεάν εκτυπώσιμη λίστα για να μην ξεχάσετε τίποτα πριν φύγετε κρουαζιέρα.

    Πως να κατεβάσετε το δωρεάν εκτυπώσιμο

    Για να κατεβάστε δωρεάν το εκτυπώσιμο και να το εκτυπώσετε σε καλή ανάλυση κάντε εγγραφή στο newletter μας συμπληρώνοντας το μέιλ σας και το όνομά σας (προαιρετικά) στο παρακάτω κουτάκι. Μόλις πατήσετε το κουμπί εγγραφή θα εμφανιστεί στη θέση του ένα λινκ για να το πατήσετε και να κατεβάσετε το pdf δωρεάν εκτυπώσιμο. Από εκεί και πέρα θα έχετε πρόσβαση σε όλα τα εκτυπώσιμα του Ανθομέλι σε οποιαδήποτε ανάρτηση κι αν ανοίξετε στο μέλλον.

    Κάντε κλικ εδώ για κατέβασμα

    Με την εγγραφή σας στο newsletter του Ανθομέλι έχετε πρόσβαση σε όλα τα δωρεάν εκτυπώσιμα αρχεία που φτιάχνουμε για τους συνδρομητές μας. Επίσης, ενημερώνεστε για όλα μας τα νέα άρθρα κι έτσι παραμένουμε σε επαφή! Σύντομα θα λάβετε και το επόμενο newsletter μας. Τσεκάρετε και τα spam σας γιατί πολλές φορές μπορεί αυτόματα να μπαίνουν εκεί κάποια newletter ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας. Αν έχετε πρόβλημα με το κατέβασμα επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

    Pin it for later

    Τι  να πάρετε μαζί σας σε μία κρουαζιέρα στην Ελλάδα; Απαραίτητα ρούχα και αξεσουάρ! Hacks και δωρεάν εκτυπώσιμη λίστα.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης