ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Σφολιατίνια με καστανή ζάχαρη

    Η απλή αυτή συνταγή βρισκόταν παλιότερα στην ανάρτηση μας “Απόλυτος Οδηγός για το Κολατσιό”, την οποία κάθε χρόνο φέρνετε στην κορυφή των προτιμήσεων σας. Καθώς όμως φέτος αυτή η ανάρτηση ανανεώθηκε και γενικά αναπροσαρμόστηκε, σκεφτήκαμε να διαχωρίσουμε τη συνταγή ώστε να “ελαφρύνει” η ανάρτηση κι έτσι είμαστε σήμερα εδώ με την πιο απλή μορφή συνταγής για σφολιάτα…σφολιατίνια με καστανή ζάχαρη.

    σφολιατίνια με καστανή ζάχαρη

    Όπως καταλάβατε, βασικό συστατικό είναι σφολιάτα (καλό είναι να έχουμε στην κατάψυξη πάντα για να μας βγάζει από δύσκολη θέση αν και υπάρχει και η νωπή στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ). Θα χρειαστείτε ακόμα καστανή ή και λευκή ζάχαρη και προαιρετικά κανέλα και σταφίδες.

    Οι οδηγίες πολύ απλές:

    1. Απλώνουμε τη σφολιάτα και την χωρίζουμε στη μέση.
    2. Πασπαλίζουμε το κάθε κομμάτι με τη ζάχαρη και την κανέλα. 
    3. Τυλίγουμε σε ρολό το μισό φύλλο και μετά σε ένα δεύτερο ρολό το άλλο μισό φύλλο. (για να μην γίνουν πολύ χοντρά).
    4. Κόβουμε το κάθε ρολό σε φετούλες και τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί κουζίνας
    5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν!

    Το καλό με αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορούμε να πασπαλίσουμε τη σφολιάτα με ό,τι υλικά μας αρέσουν!  Μπορείτε να τα απολαύσετε και γλυκά και αλμυρά! Αν σας αρέσουν τα αλμυρά, προτείνουμε κομματάκια ελιάς, γραβιέρα, λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη. Φυσικά πάντα μπορούν να γίνουν και σαν πιτσάκια. Αν προτιμάτε τα γλυκά τότε προσθέστε στην καστανή ζάχαρη και σταφίδες και απογειώστε τα. Φυσικά, τρώγονται και κρύα!

    Tip: Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε όλο το πακέτο της σφολιάτας, μπορείτε απλά να αξιοποιήσετε τα υπολείμματα της σφολιάτας σε περίπτωση που κάνετε μια συνταγή και σας περισσέψουν κομμάτια. Καλύψτε τα με καστανή ζάχαρη και κανέλα, στριφογυρίστε τα και φτιάξτε γλυκά μπαστουνάκια για κολατσιό.

    Τι λέτε; Ευκολάκι τα σφολιατίνια μας ε; Περιμένουμε και τις δικές σας ιδέες με το τι θα μπορούσαμε να γεμίσουμε τα ρολάκια μας.

    Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης