ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Η Μιμή η Νευρική και τα νέα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Το βιβλίο Μιμή η Νευρική το είδα πρώτη φορά στο σπίτι μιας μαθήτριάς μου. Η Μιμή καθόταν ωραία ωραία στη βιβλιοθήκη με τα χειλάκια της σουφρωμένα από τα νεύρα και περίμενε ανυπόμονα ένα χέρι να τη σηκώσει και να τη διαβάσει. Αυτή ήμουν εγώ. Την πήρα, την άνοιξα και άρχισα να σκέφτομαι, “τι περίεργος τίτλος για ένα βιβλίο”. “Κρίμα να βάζουμε ταμπέλες σε ένα μικρό κοριτσάκι”. “Για να διαβάσω να δω τι λέει”. Και κάπως έτσι γνώρισα τη Μιμή τη Νευρική ή αλλιώς την JudyMoody.

    Η Μιμή η Νευρική και τα νέα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο 1

    Τελικά η μοίρα το έφερε να πέσει και στα δικά μας χέρια, και σίγουρα ένα έχω να πω. Ο τίτλος αυτός μάλλον αδικεί τη Μιμή (όπως και όλες οι ταμπέλες!). Γιατί η Μιμή εκτός από νευρική είναι και αστεία, χαριτωμένη αλλά και αρκετά καταφερτζού και έξυπνη. Είναι ένα κορίτσι με έντονη προσωπικότητα.

    Η Μελίτα αμέσως αγάπησε τη Μιμή τη Νευρική! Γέλασε με τις γκάφες της και ταυτίστηκε μαζί με κάποια από τα όνειρά της. Γιατί η Μιμή η νευρική θα μπορούσε να είναι η φίλη της ή η συμμαθήτρια της. Είναι ένα κοριτσάκι που μέσα φυσικά από την μυθοπλασία και καμιά φορά ακόμα και το μη πραγματικό, όπως η μαγεία, θα περάσει γνώσεις στα παιδιά. Όπως π.χ στο 6ο βιβλίο όπου η Μιμή θέλει να γυρίσει τον κόσμο ή στο 3ο βιβλίου που η Μιμή μιλάει για το περιβάλλον. Κάθε βιβλίο και ένα διαφορετικό θέμα και μια διαφορετική ιστορία (για αυτό και διαβάζονται και ανεξάρτητα χωρίς απαραίτητα να πρέπει να ξεκινήσετε από το πρώτο).

    Η Μιμή η Νευρική και τα νέα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο 3

    Το βιβλίο προορίζεται για παιδιά άνω των 8 ετών. Έχει μεταφραστεί σε 26 χώρες και έχει πουλήσει πάνω από 18 εκ. αντίτυπα σε όλο των κόσμο. Και επειδή το όνομα που της έδωσε η συγγραφέας είναι κανονικά Judy, μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο www.judymoody.com

    Αγοράστε τα βιβλία της Μιμής της Νευρικής

    https://www.instagram.com/p/B2EBWvGogMU/

    Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Σε άλλα νέα τώρα, καθώς πριν από λίγες ημέρες βρέθηκα στην παρουσίαση των νέων παιδικών βιβλίων των Εκδόσεων Μεταίχμιο, σε μια από αυτές τις όμορφες και “οικογενειακές” παρουσιάσεις που κάνουνε, ξεχώρισα μερικά από τα βιβλία τους και θέλω κι εσείς να τα ψάξετε στην επόμενη επίσκεψή σας στο βιβλιοπωλείο. Μερικούς από αυτούς είναι οι παρακάτω!

    1.Ένα παιδί από το πουθενά – Άλκη Ζέη (διαβάστε περισσότερα και προμηθευτείτε το από εδώ)

    H πολυαγαπημένη και αειθαλής Άλκη Ζέη, δώδεκα χρόνια μετά τον Ψεύτη παππού, επανέρχεται με φρέσκια και ακμαία ματιά, με ένα νέο, σύγχρονο βιβλίο, και έχει τίτλο Ένα παιδί από το πουθενά. Μια ιστορία για τα παιδιά και τα προβλήματά τους σήμερα, όπως τα αφουγκράζεται η ίδια με τον μοναδικό, ξεχωριστό τρόπο της.


    2. Τεό και Λεονί – Conicella Pascal & Montjovent Pascal (διαβάστε περισσότερα και προμηθευτείτε το από εδώ)

    Ένα ταξίδι μύησης στην Ιστορία… Από βιβλίο σε βιβλίο, παρέα με τον Τεό και τη Λεονί, ανακάλυψε αρχαίους πολιτισμούς και συνάντησε πολλές σπουδαίες προσωπικότητες, μεγάλους εξερευνητές, διάσημους σοφούς και φημισμένους καλλιτέχνες.


    3.Ο χιονάνθρωπος – Μάικα Μορπούργκο (διαβάστε περισσότερα και προμηθευτείτε το από εδώ)

    Η κλασική ιστορία του Ρέιμοντ Μπριγκς μαγεύει τους μικρούς αναγνώστες εδώ και 40 χρόνια. Σε αυτή τη μοναδική έκδοση, ο αγαπημένος συγγραφέας των παιδιών Μάικλ Μορπούργκο την ανασκευάζει και μοιράζεται εκ νέου τη μαγεία της με την επόμενη γενιά.


    4.Η πολιτεία των παπουτσιών και ο Ιππόλυτος Ξυπόλυτος (διαβάστε περισσότερα και προμηθευτείτε το από εδώ)

    Ο Ιππόλυτος, ένας άσημος μα καλός και εργατικός τεχνίτης παπουτσιών, καταλήγει ξυπόλητος πρόσφυγας σε μια πολιτεία που οι κάτοικοί της είναι πλούσιοι και ευτυχισμένοι και φορούν τα πιο όμορφα παπούτσια του κόσμου…

    Η Μιμή η Νευρική και τα νέα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο 5

    Εσείς έχετε διαβάσει κάποιο από τα παραπάνω και ποια είναι η γνώμη σας;

    Callie

    Υ.Γ. Διαβάστε κι άλλες βιβλιοπροτάσεις μας για παιδιά από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο εδώ

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης