ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Βιβλία για παιδιά που αναδεικνύουν την ομορφιά της ζωής

    Και τα δύο βιβλία για τα οποία θα σας μιλήσω σήμερα τα λατρέψαμε κι εγώ και η Μελίτα. Είναι από τα βιβλία που σε ταξιδεύουν, σε γεμίζουν όνειρα και χρώματα και πάνω απ’ όλα (αυτό που μου αρέσει περισσότερο) σου δίνουν τροφή για σκέψη και συζήτηση με το παιδί. Βιβλία για παιδιά που αναδεικνύουν την ομορφιά της ζωής και θα τα βοηθήσουν βρουν που κρύβεται η χαρά. Μην τα προσπεράσετε όταν τα δείτε στο ράφι του βιβλιοπωλείου και θυμηθείτε με. Η ομορφιά της ζωής κρύβεται παντού και κυρίως στα μικρά, εκεί που μόνο αυτοί που βλέπουν λίγο πιο βαθιά μπορούν να δουν.

    Βιβλία για παιδιά που αναδεικνύουν την ομορφιά της ζωής 1

    Μια άδεια κουβαρίστρα

    Συγγραφέας: Φωτεινή Βασιλείου

    Εκδόσεις: Μίνωας

    Η Αλίκη ζηλεύει! Ζηλεύει κάθε τι μικρό που έχουν οι φίλοι της και αυτή δεν το έχει. Ζηλεύει χωρίς να βλέπει τι έχει αυτή ή το αν πραγματικά χρειάζεται όλα αυτά που ζητάει. Ώσπου ο παππούς της της χαρίζει ένα κουτάκι με μια άδεια κουβαρίστρα. Και τότε αρχίζει το ταξίδι της, το ταξίδι στην φαντασία αλλά και στην πραγματικότητα που θα την κάνει να δει που κρύβονται οι ομορφιές της ζωής και της χαράς. Ποια είναι όλα αυτά που μας κάνουν χαρούμενους τελικά;

    Βιβλία για παιδιά που αναδεικνύουν την ομορφιά της ζωής 3
    Μια άδεια κουβαρίστρα από τις Εκδόσεις Μίνωας

    Το βιβλίο αρχικά σε κερδίζει με την υπέροχη εικονογράφιση της Ρένας Μεταλληνού, τα χρώματα, τις λεπτομέρειες αλλά συγχρόνως και της αφαιρετικής της τεχνικής. Δεύτερο βασικό συστατικό οι λέξεις που είναι τόσο καλά διαλεγμένες για να γίνεται κατανοητό από παιδιά στην ηλικία της κόρης μου (7-8 ετών) αλλά και από μικρότερα παιδιά.

    Ξεκινήσαμε να το διαβάζουμε ένα πρωινό Κυριακής (αφού είχαμε διαβάσει άλλα 2-3 πριν) με σκοπό να το διαβάσουμε μισό τότε και μισό αργότερα αλλά όταν ξεκινήσαμε το τελειώσαμε με μια ανάσα (και ένα μικρό δάκρυ από εμένα όπως πάντα στο τέλος). Μας άγγιξε, μας έκανε να αγκαλιαστούμε να φιληθούμε και να μιλήσουμε για όλα αυτά που μας δίνουν χαρά βάζοντας και τον μπαμπά στο παιχνίδι. Και φυσικά όλα όσα μου είπε η κόρη μου τα κρατάω φυλαχτό στην καρδιά μου! Εσείς, θα το δοκιμάσετε;

    Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε και εδώ


    Ο λύκος και η Πεταλούδα

    Συγγραφέας: Χριστίνα Αποστολίδη

    Εκδόσεις: Μίνωας

    Το να διαβάσω το βιβλίο της όμως δεν μου ήταν και τόσο εύκολο καθώς η κόρη μου, όπως έχω αναφέρει και παλιότερα, δυστυχώς κρίνει και επιλέγει αρχικά τα βιβλία από το εξώφυλλο της. Και αυτό, της είχε φανεί αρκετά “αγορίστικο”. Ώσπου ένα πρωί Κυριακής έγινε το θαύμα και δέχτηκε να το διαβάσουμε μαζί με μερικά ακόμα βιβλία που είχα τοποθετήσει (εντέχνως) δίπλα στο κομοδίνο της. Και φυσικά μας καθήλωσε. Όσο κι αν αρχικά σας φανεί “για μικρά παιδιά” καθώς τα κείμενα είναι μικρά και λίγα, μην αποθαρρυνθείτε. Το νόημα που κρύβεται πίσω από τις λέξεις είναι πιθανότερο να το καταλάβει ένα μεγαλύτερο παιδί.

    Βιβλία για παιδιά που αναδεικνύουν την ομορφιά της ζωής 5
    O Λύκος και η Πεταλούδα από τις Εκδόσεις Μίνωας

    Για αυτό το βιβλίο είμαι διπλά χαρούμενη καθώς η συγγραφέας, αν και όχι προσωπική μου φίλη, είναι διαδικτυακή μου γνωστή και χρόνια blogger και ενεργή σε διάφορες υπέροχες δράσεις στην Κρήτη και είμαι πολύ περήφανη για αυτό της το βήμα και αυτή της την επιτυχία.

    Όλοι ξέρουμε ότι ο λύκος είναι λύκος και ο σκοπός του στη ζωή είναι να κυνηγάει και να τον φοβούνται. Γιατί όμως αυτό να το εμποδίζει να δει και άλλα πράγματα γύρω του εκτός από τα θηράματά του; Μια ταπεινή πεταλούδα είναι αυτή που θα το ξυπνήσει και θα του δείξει όλα εκείνα τα εκπληκτικά πράγματα που μέχρι στιγμής προσπερνούσε.

    Αυτό άλλωστε δεν συμβαίνει και στην καθημερινότητά μας; Κυνηγάμε το χρήμα, την επιτυχία, την ευτυχία και ξεχνάμε το μεγαλείο και την ομορφιά της ζωής και του κόσμου μας. Δώστε του το έναυσμα να δούνε πέρα από το προφανές και πέρα από τις δυσκολίες που προκύπτουν. Γίνετε εσείς η δική τους πεταλούδα!

    To βιβλίο μπορείτε να το βρείτε και εδώ


    Διαβάστε περισσότερα:


    Ελπίζω να σας άρεσαν οι προτάσεις μας και αν τα διαβάσετε να συμφωνήσετε μαζί μας ότι αυτά τα βιβλία για παιδιά τα βοηθούν να δουν τις ομορφιές της ζωής. Θα χαρούμε να μας αφήσετε σχόλια με τις δικές σας εντυπώσεις και τις δικές σας προτάσεις.

    Και μην ξεχνάτε! Όπως λένε οι ειδικοί αλλά και οι Εκδόσεις Μίνωας: να διαβάζετε στα παιδιά σας έστω και 10 λεπτά την ημέρα. Ίσως να είναι και τα πιο σημαντικά!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης