ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τα μεσημέρια του καλοκαιριού διαβάζουμε;

    Δεν ξέρω αν ήταν η αγάπη μου για τα βιβλία ή απλά ότι παλιότερα δεν είχαμε ούτε κινητά, ούτε τάμπλετ, ούτε τόσα κανάλια για να μας απασχολούν κάθε ώρα και στιγμή, θυμάμαι όμως πως τα μεσημέρια του καλοκαιριού ξαπλώναμε και διαβάζαμε κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο. Δεν μπορώ να πω ότι συμβαίνει αυτό και με τα παιδιά μας. Παρόλ’ αυτά και εγώ αλλά και η αδερφή μου προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά μας αυτή την όμορφη συνήθεια δίνοντάς τους πολλά βιβλία για να διαλέξουν αλλά κυρίως βλέποντας εμάς να διαβάζουμε. Ας δούμε κάποια από τα παιδικά βιβλία που διαβάσαμε τελευταία και σας τα προτείνουμε.

    Τα μεσημέρια του καλοκαιριού διαβάζουμε παιδικά βιβλία

    Η Φρου Λαφάν στην υπηρεσία του στέμματος

    Συγγραφέας: Φανή Τερζόγλου

    Εκδόσεις: Ψυχογιός

    Τα μεσημέρια του καλοκαιριού διαβάζουμε παιδικά βιβλία
    Τα μεσημέρια του καλοκαιριού διαβάζουμε; 7

    Ξεφυλλίστε το εδώ

    Μετά την επιτυχημένη σειρά Μπέτυ Ρουμπέτη για την οποία σας μιλήσαμε εδώ, η συγγραφέας Φανή Τερζόγλου, που μάλιστα τυχαίνει να γνωρίζω και προσωπικά, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός εξέδωσε μια νέα σειρά βιβλίων λίγο πιο αστυνομική που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-10 ετών. Το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς ήρθε στα χέρια μας με αφιέρωση από την ίδια τη Φανή και τα μικρά Ανθομελάκια το διάβασαν με ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση!


    Σειρά Ομάδα δράσης Κλου

    Το Μυστήριο του Ορυχείου 

    Το Μυστήριο του Ιστιοφόρου

    Συγγραφέας: John Lier Horst

    Εκδόσεις: Διόπτρα

    Τα μεσημέρια του καλοκαιριού διαβάζουμε παιδικά βιβλία

    Κυκλοφόρησε το 5ο και 60 βιβλίο της αγαπημένης σειράς μυστηρίου μικρών αλλά και μεγάλων (γιατί δεν σας κρύβω πως είμαι φαν). Η ομάδα Κλου αναζητά να λύσει και πάλι δυο νέα μυστήρια και ταυτόχρονα μαθαίνει για τη φιλοσοφία! Πώς γίνεται αυτό; Με έναν τρόπο μοναδικό!


    Άπαιχτοι Ντετέκτιβ

    Υπόθεση: Παραλίες πλάκες και παλαβές Πριγκίπισσες

    Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαθεοδώρου

    Εκδόσεις: Μεταίχμιο

    Τα μεσημέρια του καλοκαιριού διαβάζουμε παιδικά βιβλία

    Το νέο βιβλίο της σειράς Άπαιχτοι ντετέκτιβ, για παιδιά 9 ετών και άνω, αυτή τη φορά με καλοκαιρινό θέμα! Τα σχολείο έκλεισαν και όλα μοιάζουν τέλεια στο μικρό Γαλαροχώρι. Όμως τα 3 μικρα κουτάβια της κατασκήνωσης εξαφανίστηκαν! Τι να έγιναν άραγε; Οι Άπαιχτοι ντετέκτιβ αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο!

    Ξεφυλλίστε το εδώ


    Βάρκα στο γιαλό

    Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη

    Τα μεσημέρια του καλοκαιριού διαβάζουμε παιδικά βιβλία
    Τα μεσημέρια του καλοκαιριού διαβάζουμε; 8

    Εκδόσεις: Μίνωας

    Η Μάρω Θεοδωράκη, συγγραφέας των βιβλίων Η Σερενάτα για το κανταδοχώρι, Γιαγιά σ’ α γαπώ, Να ζεις δυνατά αλλά και πολλά άλλα βιβλία όπως της σειράς με την Πιπίτσα, υπογράφει το βιβλίο Βάρκα στον γιαλό που απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών. Το βιβλίο περιγράφει τα παιδικά και νεανικά χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη.

    Πιστεύω πως έχει ενδιαφέρον για τα παιδιά να μάθουν για τη ζωή αυτού του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Για το πώς μεγάλωσε, και πώς τελικά ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του και την καριέρα του. Χαρακτηριστικό είναι το ότι χρησιμοποιεί ανάμεσα στο κείμενό της και στίχους από τα τραγούδια του που μπορούν να γίνουν αφορμή για να ακούσουμε με τα παιδιά αυτά τα τραγούδια ώστε να τα συνδυάσουν και με τον συνθέτη τους. 

    Βρείτε το και εδώ


    Ένα μυστήριο για τον Μπούφο- Το στοιχειωμένο κάστρο 

    Συγγραφείς: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Σωτήρης Μητρούσης

    Εκδόσεις: Μίνωας

    Τα μεσημέρια του καλοκαιριού διαβάζουμε παιδικά βιβλία
    Τα μεσημέρια του καλοκαιριού διαβάζουμε; 9

    Το έκτο βιβλίο της χιουμοριστικής σειράς των εκδόσεων Μίνωας για παιδιά 8-10 ετών γεμάτη χιούμορ και…. μπουφαμάρες που κάνουν τα μικρά παιδιά να γελούν! 

    Αποκτήστε το από εδώ

    Αλήθεια εσάς τα παιδιά σας διαβάζουν βιβλία τα μεσημέρια του καλοκαιριού; 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης