ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Προτάσεις βιβλίων για μικρά παιδιά που θα αγαπηθούν

    Ενδεχομένως για όσους μας γνωρίζετε καλά, να σας κάνει εντύπωση η συγκεκριμένη ανάρτηση καθώς δεν συνηθίζουμε να παρουσιάζουμε βιβλία για ηλικίες μικρότερες από των παιδιών μας μιας και πάντα θέλουμε να έχουμε προσωπική άποψη για το αν το βιβλίο άρεσε ή όχι. Ωστόσο, επειδή λαμβάνουμε διάφορα όμορφα μηνύματα από εσάς που έχετε και μικρότερα παιδιά, δεν μπορούμε να χαλάμε χατήρια. Και έτσι βάλαμε τη Μελίτα να τα “αποκρυπτογραφήσει” και ομολογώ ότι εξεπλάγην όταν είδα ότι της άρεσαν αρκετά βιβλία που ενώ φαινομενικά είναι για μικρά παιδιά, η ίδια τα διάβασε με ενδιαφέρον. Πάμε να δούμε ποια βιβλία για μικρά παιδιά της άρεσαν και επέλεξε να σας παρουσιάσουμε. 

    Βιβλία για μικρά παιδιά

    Περισσότερες προτάσεις για βιβλία θα βρείτε στην κατηγορία βιβλία στο Ανθομέλι.

    Γιατί είμαστε όλοι ξεχωριστοί

    Συγγραφέας: Ρόμπερτς Τζίλιαν 

    Εκδόσεις: Διόπτρα 

    Ηλικίες: 4+

    Προτάσεις βιβλίων για μικρά παιδιά-Γιατί είμαστε όλοι ξεχωριστοί;

    Θα ξεκινήσω με αυτό που είναι πιο κοντά στην ηλικία της Μελίτας που κοντεύει τα 7. Την προσοχή σας παρακαλώ. ΔΕΝ είναι για όσους δεν επιθυμείτε να μάθουν τα παιδιά σας ότι υπάρχουν πολλών ειδών άνθρωποι και πολλών ειδών οικογένειες. Για εμένα ωστόσο που αγαπώ να της διδάσκω για τη διαφορετικότητα, το βιβλίο αυτό ήταν βούτυρο στο ψωμί μου.

    Τα μάτια της άστραψαν όταν έμαθε ότι υπάρχουν οικογένειες με δύο μαμάδες και δύο μπαμπάδες (είχαμε μιλήσει και παλιότερα για αυτό αλλά τώρα το κατάλαβε καλύτερα) και μάλιστα όταν γύρισε ο μπαμπάς της έτρεξε να του το προλάβει! Ένας πολύ ήπιος και ομαλός τρόπος για να ανοίξουν τα παιδιά τους ορίζοντές τους και να προετοιμαστούν για όσα πρόκειται να μάθουν και να δουν αργότερα στην ζωή τους. 

    Αγοράστε το με έκπτωση από εδώ


    Ο Τίμος πηγαίνει στη θάλασσα/πηγαίνει στο σχολείο

    Συγγραφέας: Μασόνο Εμάνιελ 

    Εκδόσεις: Μίνωας 

    Ηλικίες: 3+

    Προτάσεις βιβλίων για μικρά παιδιά, Ο Τίμος πηγαίνει στη θάλασσα, Ο Τίμος πηγαίνει στο σχολείο

    Εδώ έχουμε να κάνουμε με τα κλασσικά μικρά υπέροχα βιβλιαράκια (που χωράνε και στην τσάντα!) και συνδυάζουν όμορφη εικονογράφηση, κείμενο όσο για να κρατήσεις την προσοχή του μικρού παιδιού και φυσικά εκπαίδευση. Τι συμβαίνει ότι ο Τίμος θα πάει για πρώτη φορά στο σχολείο; Τι περιπέτειες θα έχει όταν θα πάει πρώτη φορά στη θάλασσα. Προετοιμάζει τα παιδιά με όμορφο τρόπο για αυτά που ενδεχομένως θα νιώσουν ή θα βιώσουν στο προσεχές μέλλον.  Η Μελίτα ωστόσο στεναχωρέθηκε που του Τίμου του πονούσε η κοιλιά του την πρώτη μέρα του σχολείου γιατί εκείνη την εποχή ζούσε κι αυτή κάτι παρόμοιο (όχι επειδή ήταν η πρώτη μέρα βέβαια αλλά για άλλους λόγους) και αρνήθηκε να το ξαναδιαβάσει. 

    Αγοράστε το από εδώ με έκπτωση


    Κι άλλες προτάσεις βιβλίων για μικρά παιδιά

    Το κουνελάκι άκουγε

    Συγγραφέας: Ντόρφελντ Κόρι 

    Εκδόσεις: Διόπτρα 

    Ηλικίες: 2+

    Προτάσεις βιβλίων για μικρά παιδιά, Το κουνελάκι που άκουγε

    Ακόμα και οι μεγάλοι δεν υπάρχουν φορές που θέλουμε απλά κάποιον να μας ακούσει. Όχι, να μας νουθετήσει, ούτε να μας συμβουλέψει  και φυσικά ούτε να μας μαλώσει. Θέλουμε μια αγκαλιά να μας ακούσει και να μας χαϊδέψει. Τι γλυκό βιβλία, Θέε μου! Και για μένα που μιλάω πολύ ήταν και μάθημα ζωής! Το βάζω για 2+ γιατί είναι τόσο όμορφη και γλυκιά η εικονογράφησή του που σίγουρα θα προσελκύσει και τα μικρά σε ηλικία παιδιά έστω κι αν δεν μπορούν να αντιληφθούν πλήρως το νόημα. Αν και ίσως να κάνω λάθος. Μήπως εμείς οι μαμάδες είναι που πρέπει να το καταλάβουμε; 

    Αγοράστε το με έκπτωση από εδώ


    Γούλφι

    Συγγραφέας: Λατιμερ Άλεξ 

    Εκδόσεις: Φουρφούρι 

    Ηλικίες: 4+

    Και μπορεί να το άφησα για το τέλος αλλά δεν έχει καμία σημασία. Το λα-τρε-ψα-με! Τι νόημα, τι όμορφες λέξεις, τι εικονογράφηση. Ένα βιβλίο για την διαφορετικότητα και για την σημασία του να αγαπάμε τον εαυτό μας έτσι ακριβώς όπως είναι. Το συστήνω ανεπιφύλακτα! Η Μελίτα που είναι σχεδόν 7 το διάβασε με πολύ ευχαρίστηση αλλά εννοείται ότι είναι και για μικρότερες ηλικίες γιατί έχει μεγάλη και ιδιαίτερη εικονογράφηση και λίγα σχετικά λόγια. 

    Αγοράστε το βιβλίο από εδώ

    Προτάσεις βιβλίων για μικρά παιδιά, Γούλφι

    Ελπίζω να σας άρεσαν οι προτάσεις βιβλίων για μικρά παιδιά! Θα χαρώ να μας πείτε και τις δικές σας εντυπώσεις. 

    Κάλη 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης