Προτάσεις βιβλίων για μεγάλα παιδιά και εφήβους

Με εντυπωσιάζει πόσες καινούργιες εκδόσεις βγαίνουν κάθε μήνα από τους αγαπημένους μας εκδοτικούς! Ζούμε άραγε μία άνθιση του βιβλίου ή λέτε απλά να είναι όλα τα βιβλία τόσο αναλώσιμα και τα παιδιά μας να βαριούνται πολύ γρήγορα; (θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε αυτό!) Όπως και να έχει χαίρομαι να φτάνουν στα χέρια μας ποιοτικές εκδόσεις είτε πρόκειται για μεταφρασμένα βιβλία είτε για Έλληνες συγγραφείς. Κι εμείς για ακόμη μία φορά πιστοί στο μηνιαίο μας ραντεβού για να δούμε παρέα προτάσεις βιβλίων για μεγάλα παιδιά και εφήβους. 

Προτάσεις βιβλίων για μεγάλα παιδιά και εφήβους

Προτάσεις βιβλίων για μεγάλα παιδιά και εφήβους

Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου

Συγγραφέας: Bradley Brubaker Kimberly

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Hλικίες: 10+

Προτάσεις βιβλίων για μεγάλα παιδιά και εφήβους

Δεν σας κρύβω πως αυτό το βιβλίο δεν το έχει διαβάσει η κόρη μου. Το διάβασα όμως εγώ και το αγάπησα! Είναι ένα πολύ τρυφερό και συνάμα συγκινητικό βιβλίο με δυνατά μηνύματα. Ένα βιβλίο που δεν μιλάει για πόλεμο, όπως λέει ο τίτλος του γιατί το χρονικό backround είναι το 1940, αλλά για την αγάπη. Αυτή την αγάπη που τα παιδιά μας θεωρούν δεδομένη από εμάς τους γονείς τους αλλά δυστυχώς δεν ισχύει αυτό για όλα τα παιδιά. 

Ξεφυλλίστε το εδώ


Μην ξενυχτήσεις

Συγγραφέας: Ρ.Λ. Στάιν

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ηλικίες: 12+

Η αλήθεια είναι ότι τα δικά μου παιδιά δεν είναι φαν ούτε των ταινιών τρόμου αλλά ούτε και των βιβλίων τρόμου. Τους αρέσουν οι περιπέτειες αλλά μέχρι εκεί. Να φανταστείτε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο, ο γιος μου ούτε το εξώφυλλο ήθελε να βλέπει. Όμως επειδή το διάβασα εγώ για να έχω μία άποψη, θα πω ότι αν τα παιδιά σας είναι φανατικά του είδους τότε αυτό το βιβλίο πρέπει να το διαβάσουν. Σε μικρή πόλη Σέιντισάιντ, η πρωταγωνίστρια δεν ξέρει αν ζει τους εφιάλτες της πραγματικά ή αν είναι απλά όνειρα. Και οι φόνοι που συμβαίνουν αρχίζουν να τη μπερδεύουν ακόμα περισσότερο. Τι λέτε να συμβαίνει; 

Ξεφυλλίστε το εδώ

Προτάσεις βιβλίων για μεγάλα παιδιά και εφήβους


75 συμβουλές για να γίνεις δημοφιλής

Συγγραφέας: Μαρία Φρίσα

Εκδόσεις: Ψυχογιός 

Ηλικίες: 11+

Ένα βιβλίο για παιδιά αγόρια και κορίτσια στην προεφηβεία και την εφηβεία. Είναι το 4ο βιβλίο της συγγραφέως μετά το 75 συμβουλές για να επιβιώσεις την ημέρα των γενεθλίων σου που έγινε ένα από τα αγαπημένα της κόρης μου. Είναι χιουμοριστικό βιβλίο που όμως θεωρώ πως βοηθάει και τα παιδιά σε κάποια θέματα κοινωνικότητας κυρίως με τους φίλους τους και ο τρόπος που είναι γραμμένος με εικόνες, banner, ιδιαίτερες γραμματοσειρές το κάνει ακόμη προσιτό σε αυτές τις ηλικίες. Ενδιαφέρον επίσης έχει το εγχειρίδιο για τη σωστή χρήση των κοινωνικών δικτύων. 

Προτάσεις βιβλίων για μεγάλα παιδιά και εφήβους

Ξεφυλλίστε το εδώ


Μόμο

Συγγραφέας: Μίχαελ Έντε

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Ηλικίες: 11+

Πριν λίγο καιρό πήγαμε τριήμερη με την κόρη μου στην Αθήνα. Παρακολουθήσαμε την παράσταση Μόμο. Η αλήθεια είναι πως η παράσταση δεν μου άρεσε, ντρέπομαι που το λέω, και βγήκα έξω από την αίθουσα μετά το διάλειμμα. Στα παιδιά όμως τα οποία δούλευαν εκείνο το διάστημα το βιβλίο αυτό με τις δασκάλες τους και γνώριζαν τα νοήματά του άρεσε πολύ.

Έτσι μπήκα στο τρυπάκι να διαβάσω το βιβλίο του Μίχαελ Έντε. Είναι ένα βιβλίο για παιδιά άνω των 11 χρονών. Είναι παλιό αλλά ταυτόχρονα τόσο σύγχρονο. Τόσο κοντά σε όσα ζούμε στις μέρες μας. Ο κόσμος τρέχει πάντα να προλάβει! Ο χρόνος μας κυριεύει. Η Μόμο δεν ήθελε να βιάζονται για όλα και να μην έχουν χρόνο για τον εαυτό τους και προσπάθησε να το αλλαξει. Άραγε τα κατάφερε; 

Ξεφυλλίστε το εδώ


Σέργουφ Χολμς

Συγγραφέας: Issac Palmiola

Εκδόσεις: Διόπτρα 

Ηλικίες: 8+

Δυο ντετέκτιβ και μισός! Ναι, καλά διαβάσατε γιατί κάθε ντετέκτιβ που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει κι έναν σκύλο για βοηθό. Ποιο θα είναι άραγε το μυστήριο που θα πρέπει να λύσουν ο Ντιέγκο και η Τζούλια; Την πρώτη φορά που βγαίνουν βόλτα στο πάρκο με τον καινούριο τους σκύλο κάποιος τον βάζει σε έναν σάκο κι εξαφανίζεται! Αν δεν βρουν τον Σέργουφ θα μείνουν χωρίς σκύλο και επιπλέον οι γονείς τους θα θυμώσουν πολύ!

Προτάσεις βιβλίων για μεγάλα παιδιά και εφήβους

Θα το βρείτε κι εδώ


Σέρλοκ Xολμς

Συγγραφέας: Σαμ Χερν 

Εκδόσεις: Μεταίχμιο 

Ηλικίες: 8+

Τι μόνο εμείς οι ενήλικες θα διαβάζουμε βιβλία μυστηρίου; Η τρέλα έχει περάσει και στα παιδιά μας που γενικά το μυστήριο τους εξιτάρει. Ο Σερλοκ Χολμς και η παρέα του είναι μία νέα σειρά μυστηρίου που θα αγαπήσουν αγόρια και κορίτσια. 

Προτάσεις βιβλίων για μεγάλα παιδιά και εφήβους

Ξεφυλλίστε το εδώ

Ο χορός της χαράς 

Συγγραφέας: Κατερίνα Ανωγιαννάκη

Εκδόσεις: Μεταίχμιο 

Ηλικίες: 8-12 

Η ιδιαίτερη εικονογράφηση είναι το πρώτο που προσέχει κάποιος σε αυτό το βιβλίο! Από εκεί και πέρα η γραφή της Κατερίνας Ανωγιαννάκη κυλάει όμορφα. Η Χαρά είναι ένα κορίτσι που από τη φύση του είναι αγοροκόριτσο όμως η μαμά της προσπαθεί να την κάνει πιο… κορίτσι είτε εμφανισιακά είτε από άποψη επιλογών στις δραστηριότητές της. Τι γίνεται και η Χαρά αλλάζει; Είναι η μαμά της αυτή που θα την αλλάξει ή κάποιος άλλος. Και πόσο άραγε θα κρατήσει αυτή η αλλαγή; Μήπως τελικά θα πρέπει να μείνει ο εαυτός της; 

Ξεφυλλίστε το εδώ


Ένα μυστήριο για τον Μπούφο (Νο 5/Νο 6)

Συγγραφέας: Γιώργος Κωνσταντινίδης – Σωτήρης Μητρούσης

Εκδόσεις: Μίνωας

Ηλικίες: 6+

Προτάσεις βιβλίων για μεγάλα παιδιά και εφήβους

Το 5ο και 6ο τεύχος του μπούφου είναι γεγονός! Οι περιπέτειές του φέρνουν γέλιο στα παιδιά ενώ οι η graffic novel μορφή του σε συνδυασμό με το κείμενο κάνουν την ανάγνωση ευχάριστη ακόμη και σε μικρές ηλικίες. 


Σέρλοκ Λούπεν & Εγώ

Συγγραφέας: Aϊρίν Αντλερ

Εκδόσεις: Μίνωας

Ηλικίες: 9+

Προτάσεις βιβλίων για μεγάλα παιδιά και εφήβους

Ακόμη ένα βιβλίο μυστηρίου! Είπαμε είναι μόδα και στα παιδιά! Ο Σέρλοκ Χολμς, ο Αρσέν Λουπέν και η Αϊρίν Άντλερ συναντιούνται για πρώτη φορά στο Σεν Μαλό το καλοκαίρι του 1870. Από τότε κάθε φορά που συναντιούνται έχουν να λύσουν ένα μυστήριο παρέα. 

Ελπίζουμε να σας άρεσαν οι προτάσεις μας και περιμένουμε στα σχόλιά σας τις εντυπώσεις σας από κάποιο βιβλίο που έχετε διαβάσει. Επίσης θα θέλαμε να μας πείτε πώς σας φαίνεται η στήλη μας με τα βιβλία για μεγάλα παιδιά και εφήβους; Είναι κάτι που σας ενδιαφέρει και θέλετε να συνεχίσουμε; Σας φαίνεται χρήσιμη; Τι άλλο θα θέλατε να σας γράφουμε για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την επόμενη βιβλιοαγορά σας; 

Κάλη και Κατερίνα 

 

Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Άρθρα
Διαβάστε Επίσης