ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    4 βιβλία για ενήλικες που καθηλώνουν

    Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2017 και ξέροντας πλέον ότι πολλοί από εσάς επιλέγετε βιβλία ως δώρα για τους αγαπημένους σας, έχουμε να σας προτείνουμε τέσσερα διαφορετικά σε στυλ και ύφος βιβλία για ενήλικες ώστε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει σε εσάς ή τους συγγενείς και φίλους σας.

    vivlia_enilikon_archiki

    Ματωμένη Κυριακή

    Συγγραφέας: Nicci-French

    Εκδόσεις Διόπτρα

    (1 αντίτυπο – συμμετοχή στη φόρμα συμμετοχής)

    vivlia_enilikon

    Για όσους έχετε διαβάσει ένα από τα βιβλία της οχταλογίας των Nicci French, η “Ματωμένη Κυριακή” αποτελεί το προτελευταίο βιβλίο και ένα σίγουρο καλό ανάγνωσμα. Παρόλο που δεν το έχω ξεκινήσει ακόμα ανυπομονώ καθώς το προηγούμενο βιβλίο, το Ρέκβιεμ του Σαββάτου με είχε καθηλώσει. Για όσους, λοιπόν, θυμάστε ή ξέρετε καλά, η πρωταγωνίστρια και ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν βρίσκει κάτω από το πάτωμα του σπιτιού της το πτώμα του ανθρώπου που είχε προσλάβει για να την προστατεύει. Τι συμβαίνει όμως όταν ο κύριος ύποπτος έχει πεθάνει εδώ και επτά χρόνια (κρατάει χρόνια αυτό το ανθρωποκυνηγητό βλέπετε!); Δεν λέω άλλα και σας αφήνω να το ανακαλύψετε μόνοι σας! Για τους λάτρεις των θρίλερ… αυτό το βιβλίο είναι must! 


    Κόκκινο Κοράλλι

    Συγγραφέας: Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη 

    Εκδόσεις Ψυχογιός

    Ομολογώ ότι δεν έχω διαβάσει άλλη φορά βιβλίο της κ. Ρώσση-Ζαϊρη και ανυπομονώ να το αρχίσω γιατί έχω ακούσει από εσάς πολύ καλά λόγια. Γενικά έχουμε παρατηρήσει ότι αγαπάτε τους Έλληνες συγγραφείς και έτσι προσπαθούμε πάντα να έχουμε ποικιλία προτάσεων στις αναρτήσεις μας. Έτσι, είπα να ξεφύγω από τα θρίλερ και το σασπένς και να διαβάσω για την ιστορία 4 ηρώων που μπλέκονται μεταξύ τους με κοινό γνώμονα να αναζητήσουν το κόκκινο κοράλλι της καρδιάς τους. Αγάπη, φίλοι μου, το θέμα του βιβλίου αλλά και τα τερτίπια της γιατί πότε η αγάπη είναι στρωμένη με ροδοπέταλα

    vivlia_enilikon (3)
    Τρέχει και διαγωνισμός στο fb που θα δοθεί ακόμα ένα αντίτυπο

    Αγνοούμενη μέχρι αποδείξεως του εναντίου

    Συγγραφέας: Susie Steiner

    Εκδόσεις: Μεταίχμιο

    agnooumeni_metaixmio

    Το βιβλίο αυτό είναι best seller των Sunday times! Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα για μια μυστηριώδη εξαφάνιση  με πρωταγωνίστρια τη ντετέκτιβ Μανόν, πολύ έξυπνα γραμμένο, γρήγορο που σε καθηλώνει από τα πρώτα κεφάλαια. Τελικά έχω την απορία, “μα που τα βρίσκουν και τα γράφουν αυτοί οι συγγραφείς;”. Τι ταλέντο να μπορείς να καθηλώσεις τον αναγνώστη και να τον κάνεις να νιώθει λες και βλέπει ταινία; Και σε αυτό το μυθιστόρημα έτσι ένιωσα! Για τους λάτρεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων. Εσείς αλήθεια τον βρίσκετε τον δολοφόνο; Εγώ ποτέ! 


    Άγαλμα στη Σοφίτα

    Συγγραφέας: Πασχαλία Τραυλού

    Εκδόσεις Διόπτρα

    Το Άγαλμα στη Σοφίτα είναι η επανέκδοση του βιβλίου Τα Ρόδα της Σιωπής αυτή τη φορά από τις εκδόσεις διόπτρα. Η συγγραφέας μεταποίησε το προηγούμενο βιβλίο της κι όσοι το έχετε διαβάσει θα είναι ωραίο να διαβάσετε την μεταμόρφωση του. Η ιστορία είναι η ίδια αλλά όπως γράφει χαρακτηριστικά η Πασχαλία Τραυλού  είναι λογοτεχνικά αλλιώτικη, πιο μεστή, πιο συμπυκνωμένη και πιο καίρια

    to_agalma_sti_sofita

    Η ιστορία ξεκινάει με τον παράξενο γερμανό γλύπτη Καρλ Λούντβιχ που σίγουρα κρύβει κάποιο μυστικό και κανείς δεν ξέρει γιατί δεν επιτρέπει σε κανένα να αγγίζει το άγαλμά του με τη γυναικεία μορφή στο κέντρο του εργαστηρίου του. Τι είναι αυτό που τον κάνει να μεθοκοπάει κάθε βράδυ και να κοιμάται δίπλα στο άγαλμα; Εμφύλιος στην Ελλάδα, Άουσβιτς, έρωτες, μυστικά, προδοσίες θα υφάνουν το ιστό μιας σκληρής ιστορίας. Η Πασχαλία Τραυλού είναι σίγουρο ότι δεν θα απογοητεύσει τους φαν της. 

    Αυτά για φέτος ή μάλλον σχεδόν αυτά γιατί  μας έμεινε μια ακόμα ανάρτηση και ελπίζω να προλάβουμε να τη βγάλουμε μιας και είναι γεμάτη γλύκα και όμορφες οικογενειακές στιγμές. Από το “μέτωπο” των βιβλίων όμως, τέλος! Ευχόμαστε μια χρονιά με πολλά καλά αναγνώσματα και πάνω απ’ όλα χρόνο για διάβασμα!

    Κάλη 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης