Τα μικρά Ανθομελάκια διαβάζουν παιδικά βιβλία και προτείνουν

Callie

Και αυτόν τον μήνα σας προτείνουμε βιβλία για παιδιά, που διάβασαν τα δικά μας παιδιά και τους άρεσαν. Οι ηλικίες τους ποικίλουν, αφού η Μελίτα είναι 6 χρονών, ο Θάνος 9 και η Μαρία 11, και έτσι είναι σίγουρο πως θα βρείτε κάποιο βιβλίο που να ενδιαφέρει και τα δικά σας παιδιά αν είναι μεταξύ 4-13 ετών. Οι ηλικίες μπορεί να διαφέρουν λίγο αφού εξαρτάται από το πόσο διαβάζει το κάθε παιδί, το αν ξέρει να διαβάζει με άνεση, το αν του αρέσουν τα βιβλία κτλ.vivlia_gia_paidia_4


Κερδίστε!

Όπως κάθε μήνα σας κάνουμε δώρο κάποιους από τους παρακάτω τίτλους γι’ αυτό βρείτε τους διαγωνισμούς που τρέχουν.

Βρείτε στην ανάρτηση αυτή:

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

1)τη φόρμα του διαγωνισμού στο τέλος της ανάρτησης,

2) και το link για να επισκεφτείτε το κανάλι του Ανθομέλι στο youtube και να συμμετάσχετε σε έναν ακόμη διαγωνισμό με δώρου τους «‘Απαιχτους Ντεντέκτιβ», την «Αόρατη Έιμι» και το «Πάτα Like επιτέλους».


 

Βιβλία για παιδιά 4-6 ετών

Το μικρό κορίτσι μας είναι πολύ δύσκολο με τις επιλογές του στα βιβλία. Δύσκολη πελάτης που λέμε! Εκεί που περιμένεις ότι θα της αρέσει ένα βιβλίο εκείνη ξινίζεται ενώ πολλές φορές ενθουσιάζεται με βιβλία που δεν το περιμένουμε!  

Κουραμπιές Γιες-Γιες 

Συγγραφέας: Αυγή Βάγια

Εκδόσεις: Διόπτρα

To βιβλίο αυτό πρέπει να πω ότι ενθουσίασε την Μελίτα αλλά και την έκανε και γέλασε συγχρόνως. Δεν ξέρω για τα δικά σας παιδιά αλλά το δικό μου είναι λίγο δύσκολο στα βιβλία. Ενώ της αρέσουν αρκετά δεν είναι το παιδί που δεν μπορώ να το ξεκολλήσω από τα βιβλία. Θέλει τον χρόνο της και τις συνθήκες της για να απολαύσει τα βιβλία της και συνήθως θέλει να είναι μαζί μου. Έτσι ενώ ο Κουραμπιές Γιεσγιές μας είχε έρθει εδώ και καιρό χωρίς να της κινήσει το ενδιαφέρον, τελικά όταν το διαβάσαμε γέλασε πολύ αλλά και μου ζήτησε να το ξαναδιαβάσουμε το βράδυ πριν κοιμηθεί. Ο Κουραμπιές μας λοιπόν είναι ένα παιδί και αυτό που ίσως δεν έχει και πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Το yes είναι διαρκώς στο στόμα του και τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι να χάσει την προσωπικότητά του. Μήπως τελικά όμως και ένα όχι που και που θα κάνει να κερδίσουμε τη χαμένη μας αυτοεκτίμηση; Ένα βιβλίο που περνάει ένα νόημα που αγάπησα!!
vivlia_paidika

Άτλαντας για Παιδιά: Μαθαίνω και Εξερευνώ το Σώμα

Εκδόσεις Διόπτρα

Εντάξει αυτό το βιβλίο ήθελα να το αποκτήσω εδώ και πολύ καιρό. Η Μελίτα έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και καιρό να έχει διάφορες απορίες για τη λειτουργία του σώματος. Ακούμε την καρδιά της να χτυπάει, μιλάμε για το σχήμα του μυαλού και για το μέγεθός του (είχε αρκετά ερεθίσματα από το σχολείο), για τα νύχια της αλλά και τα πνευμόνια της που φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν συνέχεια. Το βιβλίο αυτό ήταν η ευκαιρία μας να τα δούμε και να τα συζητήσουμε όλα. Φυσικά δεν είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται μονορούφι γιατί οι πληροφορίες είναι πολλές. Ο τρόπος όμως που είναι γραμμένο, οι εικόνες και η κατηγοριοποίησή του σε κεφάλαια βοηθάει πολύ στο να στοχεύσετε κάθε φορά σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος. Εμείς έχουμε ακόμα για να το τελειώσουμε… αλλά σίγουρα δεν βιαζόμαστε! 

vivlia_paidia (4)

Ρομπέν των Δασών + Τομ Σόγιερ

Εκδόσεις Μίνωας

Τα δύο αυτά βιβλία είναι τα δεύτερα που διαβάζουμε στην κατηγορία Κλασσικά Μυθιστορήματα από τις Εκδόσεις Μίνωας και μας έχουν αφήσει αρκετά ευχαριστημένες. Και λέω αρκετά γιατί η αλήθεια είναι ότι πιστεύω ότι στοχεύουν σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά από την Μελίτα. Δηλαδή άνω των 6 ετών. Για την Μελίτα είναι αρκετά μεγάλα και θέλουμε σίγουρα 3 βράδια να να τα τελειώσουμε, κάτι που δυστυχώς της κάνει να χάσει το ενδιαφέρον της και να χάσει το σασπένς. Ωστόσο για παιδιά 8-10 ετών είναι ιδανικά γιατί μπορούν να τα διαβάσουν και μόνα τους και σίγουρα να μπουν πιο καλά μέσα στην ιστορία. Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι οι εκδόσεις αυτές (από όλους τους εκδοτικούς που έχουν κάτι αντίστοιχο) είναι η κλασσική ιστορία  απλουστευμένη και πιο περιληπτικά δοσμένη οπότε ένα παιδί άνω των 7 ετών έχει την κρίση να τα διαχειριστεί καλύτερα. Οπότε αν έχετε παιδί, ειδικά αγόρι, άνω των 7-8 ετών είναι must. soger_roben

Μικρό πάθημα, Μεγάλο Μάθημα

Εκδόσεις Μίνωαςmikro_pathima_megalo_mathima

Τα βιβλία με υπολογιστές, τάμπλετ και λοιπά ηλεκτρονικά κάνουν πάντα την Μελίτα μου να ανυπομονεί να τα διαβάσει. Ολα όσα όμως έχουμε πάρει της δίνουν και ένα καλό μάθημα και αυτό με ευχαριστεί ιδιαίτερα. Βέβαια ο στόχος μου δεν είναι να την φοβίσω αλλά να την κάνω να μπορεί τώρα αλλά κυρίως αργότερα να αναγνωρίζει τους κινδύνους και φυσικά να τους αποφεύγει. Οπότε αν κι εσάς το παιδί σας αγαπάει τον κόσμο του διαδικτύου ένα τέτοιο βιβλίο είναι απαραίτητο για την επαγρύπνηση των αισθήσεών αλλά και της διαίσθησής του.  

Βρείτε το εδώ σε προνομιακή τιμή.

Ο Σαλιγκαγκάριν πάει στ’ άστρα

Συγγραφέας: Νίκος Παπαντωνόπουλος – Αλέκος Παπαδάτος

Εκδόσεις Μεταίχμιο

vivlia_paidika (1)

Ωωωω, αυτό το βιβλίο είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψουν τα αγόρια και όλοι οι επίδοξοι και φιλόδοξοι νεαροί εξερευνητές όλου του κόσμου. Η Μελίτα ομολογώ ότι δεν του έδωσε την ευκαιρία που του αξίζει καθώς το νόημα που κρύβει είναι μεγάλο και πραγματικά θα ήθελα να μπορέσει να κοιτάξει περισσότερο πίσω από τις λέξεις η κόρη μου. Η εικονογράφηση είναι ιδιαίτερη και το τέλος αισιόδοξο και πολύ θετικό! Οπως καταλαβαίνετε για ένα μικρό σαλιγκάρι που έχει μεγαλώσει σε έναν κόσμο αργό και τόσο φοβερά φοβισμένο… το να πάει στ’ άστρα ακούγεται σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ομως το θάρρος και οι στόχοι σίγουρα μπορούν να κάνουν όλα τα παιδιά να πάνε μπροστά!!!

Βιβλία για παιδιά 7-10 ετών

Άπαιχτοι Ντεντέκτιβ

(Δώρο το Νο. 1)

Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαθεοδώρου

Εκδόσεις Μεταίχμιοapaixtoi_ntetektib

Το αγόρι της οικογένειας του Ανθομέλι προτιμάει τα αστυνομικά βιβλία για την ηλικία του!Έτσι, αυτόν τον μήνα σας προτείνουμε τα δύο βιβλία της σειράς του συγγραφέα Θοδωρή Παπαθεοδώρου «Άπαιχτοι Ντετέκτιβ» που διάβασε. Το πρώτο βιβλίο της σειράς είναι το Υπόθεση: Εξαφανισμένα (υπέροχα*) αγόρια και οι απίθανοι μικροί ντετέκτιβ προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο της εξαφανισης των αγοριών της ομάδας μπάσκετ του σχολείου. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς είναι το  Υπόθεση: Κλεμμένα βραβεία (και κλεμμένα φιλιά)* κι η άπαιχτη ομάδα δεν έχει μόνο να λύσει το πρόβλημα της Μαίρης που η καρδιά της χτυπά δυνατά για τον Μάνο αλλά και να βρουν τα χαμένα βραβεία του σχολείου τους. Πώ  πω προβλήματα και μυστήρια!!! Θα καταφέρουν να τα λύσουν τελικά; 

Ξεφυλλίστε τα εδώ

Βιβλία για παιδιά 10-12 ετών

Το μεγάλο κορίτσι του Ανθομέλι διαβάζει συνήθως το βράδυ πριν κοιμηθεί! Είναι η δική της ώρα που χαλαρώνει και τα μάτια κλείνουν πιο εύκολα διαβάζοντας αγαπημένες ιστορίες. 

Η Αόρατη Έιμι

Συγγραφέας: Τέρι Λιμπενσεν

Εκδόσεις Ψυχογιόςaorati_emi

Πρόκειται για την ιστορία δυο κοριτσιών που δεν μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους. Η μία είναι η Έμι, ντροπαλή και καλλιτέχνης, ενώ η άλλη είναι εξωστρεφής και πολύ δημοφιλής και το όνομά της είναι Κέιτι. Η Εμι και η Μπρι η φίλη της, στο μεσημεριανό παίζουν διάφορα παιχνίδια. Η ιδέα να γράψουν σημείωματα στον αγαπημένο τους δεν ήταν ίσως και τόσο καλή αφού το ένα από τα δύο σημειώματα έπεσε από τον φάκελο της Έμι και βρέθηκε στα χέρια λάθος παιδιού. Τι θα γίνει τελικά που θα φέρει τα δύο διαφορετικά κορίτσια κοντά και θα καταλάβουν ότι έχουν πολλά κοινά; 

Το βιβλίο είναι ευκολοδιάβαστο γιατί είναι γραμμένο άλλοτε ως κείμενο με εικόνες, άλλοτε ως κόμικ. Αυτό είναι που ονομάζουμε graphic novel. Η εικονογράφιση είναι πολύ ευχάριστη για τα παιδιά και το κείμενο δεν τα κουράζει καθόλου. 

Ξεφυλλίστε το εδώ

Πάτα like επιτέλους

Συγγραφέας: Κέλλυ Αλχανάτη-Παπούλη

Eκδόσεις Μίνωας

Τα παιδιά μεγαλώνουν κι αρχίζουν να ζητάνε κινητά, τάμπλετ, συνδέσεις σε social media κι ένα σωρό άλλα. Εμείς ακόμη το τρενάρουμε για να πω την αλήθεια αλλά για πόσο ακόμη. Στο βιβλίο η Μπίλι νιώθει αντικοινωνική που δεν έχει δικό της τάμπλετ σε σχέση με τους γονείς της. Όταν τελικά το αποκτάει νιώθω πολύ όμορφα και γίνεται δημοφιλής αλλά ένα σωρό μπερδέματα δημιουργούνται. Μήπως τελικά θα το μετανιώσει; Μήπως δεν είναι όλα ρόδινα στον χώρο του διαδικτύου; Ένα βιβλίο σύγχρονο για παιδιά άνω των δέκα ετών που ίσως μας δώσει την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους για θέματα που αφορούν το διαδίκτυο.  
pata_like_epitelous

Διαγωνισμός με φόρμα συμμετοχής

Κερδίστε ένα από τα παρακάτω  βιβλία συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στο τέλος της ανάρτησης επιλέγοντας έναν από τους παρακάτω τίτλους βιβλίων:

  1. Άτλαντας για Παιδιά: Μαθαίνω και Εξερευνώ το Σώμα
  2. Μικρό πάθημα, μεγάλο μάθημα
  3. Τομ Σόγιερ
  4. Ρομπέν των δασών

Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα και λήγει στις 27/11/2017. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν από εμάς με μέιλ. Όσοι μένουν στην Αθήνα παραλαμβάνουν τα βιβλία από τα βιβλιοπωλεία των εκδοτικών.  

Αποτελέσματα διαγωνισμού-Νικητές

Τομ Σόγιερ-Σερτάν Φασλί (Ξάνθη)

Ρομπέν των δασών -Κανιώτη Ολυμπία (Αγρίνιο)

Μικρό πάθημα μεγάλο μάθημα-Ηλιάδου Σοφία (Νέα Σίλατα Χαλκιδικής)

Άτλαντας για παιδιά-Χριστίνα Αρμενίνη (Θεσσαλονίκη)