3 εύκολα πιάτα για βραδιά με φίλους στο σπίτι

Και μιας και φέτος ο χειμώνας μας έδειξε το κρύο του πρόσωπο και είδαμε αρκετές άσπρες μέρες και νύχτες, τι καλύτερο από μερικές ζεστές βραδιές με φίλους στο σπίτι. Τζακάκι, εάν υπάρχει φυσικά, ατμόσφαιρα με κεράκια, μερικές λιχουδιές, λίγο κρασάκι και καλή παρέα είναι ό,τι χρειάζεται. Εμείς τελευταία επωφελούμενοι αυτή τη περίοδο που είναι χαλαρή από δουλειά τα Σαββατοκύριακα, καλούμε συχνά φίλους στο σπίτι. Είναι ευκαιρία να τους δούμε και να πούμε τα νέα μας. Χαλάλι η ετοιμασία και όλα όσα συνεπάγονται με ένα κάλεσμα! Γιατί ξέρω τι θα πείτε… ότι χρειάζεται συμμάζεμα το σπίτι πριν και μετά, ότι δεν ξέρετε να μαγειρεύετε, ότι τα καλέσματα είναι έξοδα και τέτοια…! Νομίζω πάντως πως μπορείτε να ετοιμάσετε κάτι και εύκολα και γρήγορα και οικονομικά εάν απλά υπάρχει καλή διάθεση. 

3 εύκολα πιάτα για βραδιά με φίλους στο σπίτι 1
3 εύκολα πιάτα για βραδιά με φίλους στο σπίτι 9

Το βιβλίο συνταγών που χρησιμοποίησα

Αυτό που σας προτείνω σήμερα είναι κάποιες συνταγές της Ερμιόνης Τυλιπάκη από το καινούργιο της βιβλίο αλλά και από το blog της. Είχα την τύχη λίγο πριν από τις γιορτές να κερδίσω σε έναν διαγωνισμό το νέο της βιβλίο “Στην κουζίνα των γεύσεων” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Εκείνο το Σαββατόβραδο ήθελα να ετοιμάσω κάτι για 2-3 καλεσμένους κι εμάς φυσικά. Είχα αποφασίσει ότι θα τσιμπούσαμε στο τραπεζάκι του σαλονιού. Απλά και χαλαρά! Πραγματικά εκείνη την ημέρα με ξελάσπωσε η Ερμιόνη! Ετοίμασα τρεις πιατέλες, γρήγορες και εύκολες που ήταν εντυπωσιακές και γευστικές. Άψογος ο συνδυασμός με το κρασάκι που είχαμε επιλέξει!

3 εύκολα πιάτα για βραδιά με φίλους στο σπίτι 3
3 εύκολα πιάτα για βραδιά με φίλους στο σπίτι 10

Την συνταγή με τις τορτίγιας με φέτα και κράνμπερις την είχα δει στο blog της αλλά πραγματικά κόλλησα μαζί τους όταν τις δοκίμασα σε ένα φιλικό σπίτι! Το τέλειο σνακ για κρασάκι! Νόστιμες, δροσερές, ελαφριές και φτουρίσιμες. Ετοιμάζονται από την προηγούμενη μέρα κι έτσι γλιτώνουμε την κούραση ανήμερα του καλέσματος.

Δεύτερη πρόταση είναι οι φωλίτσες από φύλλο κρούστας με τυριά! Πραγματικά εύκολη συνταγή και πεντανόστιμη. (από το βιβλίο της)

Επίσης προτείνουμε και τις δικές μας φωλίτσες από σφολιάτα με κιμά που είναι επίσης εντυπωσιακές για μπουφέ.

3 εύκολα πιάτα για βραδιά με φίλους στο σπίτι 5
3 εύκολα πιάτα για βραδιά με φίλους στο σπίτι 11

Τρίτη πρόταση τα παναρισμένα κοτοπουλάκια στο φούρνο, με διάφορα ντιπ. 
Εδώ η αλήθεια είναι ότι πρόσθεσα και δύο ακόμα ντιπ λόγω έλλειψης κάποιων υλικών από αυτά που πρότεινε η Ερμιόνη. 

3 εύκολα πιάτα για βραδιά με φίλους στο σπίτι 7
3 εύκολα πιάτα για βραδιά με φίλους στο σπίτι 12

Μια άλλη παρόμοια πρόταση με κοτόπουλο είναι και τα δικά μας φιλετάκια την οποία μπορείτε να τα κόψετε και αυτά σε μπουκίτσες πριν τα πανάρετε. 

Ετοιμάστε ένα γρήγορο πλάνο με τις πιατέλες που θέλετε να ετοιμάσετε από τις προηγούμενες μέρες και να είστε σίγουροι ότι οι καλοί φίλοι δεν χρειάζονται περισσότερα! Αλλωστε η παρέα είναι που μετράει! 

Οσο για το βιβλίο της Ερμιόνης το συστήνω ανεπιφύλακτα τώρα που δοκίμασα και αρκετές από τις συνταγές της!

Να έχετε ένα υπέροχο τριήμερο αποκριάς και Καλά Κούλουμα!!!!
Κατερίνα

Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook. Βρείτε όλους τους διαγωνισμούς που τρέχουν στο Ανθομέλι εδώ.

Kathy
Kathyhttps://www.anthomeli.com
Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αχ πόσο μου αρέσουν αυτές οι συγκεντρώσεις!! Ο χειμώνας ευτυχώς έχει και τα καλά του!Η Ερμιόνη είναι εξαιρετική . Δεν είναι τυχαία από τις αγαπημένες μου food blogger.
    Καλό τριήμερο Ανθομελίτσες!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Άρθρα

Anthomeli Newsletter

Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας, τις καινούργιες αναρτήσεις, δωρεάν εκτυπώσιμα και τους τρέχοντες διαγωνισμούς.

[revue_subscribe]




Διαβάστε Επίσης