ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Βραδιά χάμπουργκερ στο σπίτι με τους κολλητούς

    Στην σημερινή ανάρτηση ένα είναι σίγουρο! Ο, τι θα σας κάνουμε να πεινάσετε και να λιγουρευτείτε γιατί διοργανώσαμε μια βραδιά χάμπουργκερ με φίλους (burger night) και σας δίνουμε συμβουλές και προτάσεις για να την απογειώσετε κι εσείς!

    Ο καιρός τις τελευταίες εβδομάδες μας έχει ζαλίσει. Άλλοτε βρέχει, άλλοτε έχει κρύο ή φυσάει κι άλλοτε σκάμε από τη ζέστη! Μήπως, όμως, αυτό το τελευταίο να το εκμεταλλευτούμε πριν κλειστούμε μέσα για τοn χειμώνα; Προσωπικά θα πρότεινα φιλική μάζωξη σε κάποιο σπίτι και θα πρότεινα ένα εύκολο concept για να μην κουραστεί ιδιαίτερα η νοικοκυρά που θα φιλοξενήσει την παρέα. Σίγουρα βέβαια για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί και την βοήθεια του συντρόφου της ή τέλος πάντων κάποιου αρσενικού που θα αναλάβει το ψήσιμο. (ε, δεν χρειάζεται να τα κάνουμε όλα μόνες μας!)

    Πρώτη φορά κάναμε βραδιά χάμπουργκερ με λίγους φίλους στο σπίτι της αδερφής μου που μας φιλοξενούσε την Πρωτοχρονιά (αν και η ίδια το συνηθίζουν εδώ και πολύ καιρό!). Τόσο όμορφα περάσαμε, που λίγους μήνες πριν το καλοκαίρι, αποφασίσαμε να το επαναλάβουμε στο σπίτι μας με καλή παρέα, δική μας και των παιδιών.

    Το συγκεκριμένο “burber night” θέμα μπορεί να στηθεί χωρίς πολλά έξοδα (ανάλογα φυσικά και με τα άτομα που θα καλέσετε) αφού τα υλικά που χρειάζονται δεν είναι πολλά. Μπορείτε να το κάνετε σε στυλ μπουφέ αλλά αυτό που εγώ δοκίμασα και είναι πραγματικά πολύ βολικό είναι το καθιστό τραπέζι στο οποίο όμως όλα τα υλικά για τα χάμπουργκερ είναι σε πιατέλες και καθένας μπορεί να φτιάχνει το δικό του χάμπουργκερ όπως το θέλει.

    Τυχερή, φυσικά, είναι και η οικοδέσποινα που με λίγη σωστή οργάνωση από πριν, θα μπορεί να απολαύσει κι εκείνη το δικό της χάμπουργκερ χωρίς να τρέχει πανικόβλητη να πηγαινοφέρνει πιατέλες και ποτά. Στόχος μας είναι όλα να βρίσκονται ήδη στο τραπέζι και με το που θα ψηθούν και τα μπιφτέκια όλοι κάθονται και να σερβίρονται!

    Βραδιά χάμπουργκερ ή burger night στο σπίτι με φίλους και κολλητούς.
    Βραδιά χάμπουργκερ

    To μενού για τη βραδιά χάμπουργκερ ή αλλιώς “burger night”

    Μπιφτέκια

    Δικά σας ή του κρεοπώλη καλό θα ήταν να τα φτιάξτε γύρω στα 200 γραμμάρια το καθένα για να είναι χορταστικά! Υπολογίστε τουλάχιστον 2 μπέργκερ για τον καθένα… εκτός κι αν κάνετε δίαιτα!

    Σχόλιο φίλου μας (Γιάννη thanks! Πως φαίνεται ο μερακλής άντρας!) στο facebook:
    Η όλη ιστορία είναι στο μπιφτέκι. Κιμάς από μοσχαρίσια σπάλα πάντα σιτεμένος ποτέ νωπός (τρελή διαφορά στην γεύση ), περασμένος μια φορά μόνο από την μηχανή (για να είναι αφράτο), τα φτιάχνεις την ίδια μέρα που πήρες τον κιμά για να μην χάσει τα υγρά του και να είναι ζουμερό, δεν βάζεις κανένα μυρωδικό μέσα ή οτιδήποτε άλλο, πλάθεις πολύ ελαφρά και μόνο αλατοπιπερώνεις καλά πάνω κάτω.

    Ψήσιμο σε ζεσταμένο καλά τηγάνι με πολύ λίγο λάδι, τόσο χρόνο όσο να έχει κρουστά απέξω και να είναι ακόμα λίγο ροζ μέσα. Συνήθως 5 λεπτά κάθε πλευρά είναι υπέρ αρκετό. Δυο λεπτά πριν τα σβήσεις βάλε πάνω από κάθε μπιφτέκι μια φέτα cheddar να λιώσει και το πάνω μέρος από το ψωμάκι για να τραβήξει μέσα όλες της μυρωδιές και να ζεσταθεί!

    Ψωμάκια 

    Μπορείτε να φτιάξετε δικά σας ή να πάρετε το πρωί από τον φούρνο της γειτονιάς σας. Δεν θα σας πρότεινα τα έτοιμα από το σούπερ μάρκετ γιατί θρυμματίζεται η ψίχα τους. Ωστόσο, για μεγαλύτερη ευκολία, γιατί όχι!

    Βραδιά χάμπουργκερ ή burger night στο σπίτι με φίλους και κολλητούς.

    Σχόλιο Νο 2 φίλου Γιάννη (παρατηρήστε πως τελειώνει,χαχα):
    Παρήγγειλε από τον φούρνο ψωμί για burger μπριος. Του αλλάζει επίπεδο. Επίσης την τελευταία φορά που έφτιαξα, έβαλα πάνω από το μπιφτέκι μέσα στο ψωμί και ένα τηγανητό αυγό. Κόντεψα να πεθάνω!!!!

    Καραμελωμένα κρεμμύδια

    Λάτρεις ή όχι του κρεμμυδιού, επιβάλλεται να τα φτιάξετε και να είστε σίγουροι πως θα κάνετε την διαφορά
    Επιγραμματικά σας λέω την συνταγή: Κόβω κρεμμύδια, σοτάρω, βάζω μαύρη ζάχαρη να καραμελώσουν και σβήνω με ξύδι μπαλσάμικο.

    Αναλυτικά δείτε την συνταγή εδώ

    Πίκλες

    Έτσι, για την αλμύρα τους! Bάλτε τες και μέσα σε μαγιονέζα και το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο ωραίο!

    Βραδιά χάμπουργκερ ή burger night στο σπίτι με φίλους και κολλητούς.

    Τηγανιτές πατάτες

    Μπορείτε να πάρετε προτηγανισμένες αλλά καλύτερα να προτιμήσετε να τις ετοιμάσετε μόνοι σας. Αν δεν υπάρχει χρόνος σκεφτείτε να τις κάνετε “σαν τηγανιτές” αλλά στον φούρνο σας. Μην μου πείτε ότι δεν το γνωρίζατε; Φυσικά υπάρχει πάντα η επιλογή του ντελίβερι ή του airfryer!

    Βραδιά χάμπουργκερ ή burger night στο σπίτι με φίλους και κολλητούς.

    Ντομάτα σε φέτες ή καλύτερα ετοιμάστε μια σαλάτα

    Εγώ ετοίμασα χωριάτικη σε ξυλάκι. Σουβλάκι σαλάτα έχετε δει; Υπέροχη στο μάτι αλλά και στην γεύση! Θα χρειαστείτε, ντοματίνια, αγγουράκια σε κυβους, πιπεριές, ελιές, φέτα σε κύβους, λάδι ρίγανη, αλάτι.

    Βραδιά χάμπουργκερ ή burger night στο σπίτι με φίλους και κολλητούς.

    Τηγανισμένο μπέικον

    Ε, να μην κάνουμε και λίγο την αμερικανιά μας; Λίγο μπέικον στο τηγάνι ή ακόμα και στο γκριλ αν το θέλετε πιο υγιεινό (λέμε τώρα) μπορεί να απογειώσει τη γεύση του μπέργκερ!

    Βραδιά χάμπουργκερ ή burger night στο σπίτι με φίλους και κολλητούς.

    Μαρούλι

    Δροσερό, δροσερό για το χρώμα και τη φρεσκάδα!

    Βραδιά χάμπουργκερ ή burger night στο σπίτι με φίλους και κολλητούς.

    Κασέρι σε φέτες

    Επιλέξτε ένα κασέρι που λιώνει. Εγώ το έκοψα με κουπ καπ και τα παιδιά ξετρελάθηκαν

    Βραδιά χάμπουργκερ ή burger night στο σπίτι με φίλους και κολλητούς.

    Αλοιφές

    Τυροσαλάτα, ουγγαρέζα, ρώσικη κλπ αλλά θα ταίριαζε πολύ και μια πατατοσαλάτα

    Μουστάρδα, Κέτσαπ, Μαγιονέζα

    Όλο και κάποιος θα θελήσει.

    Βραδιά χάμπουργκερ ή burger night στο σπίτι με φίλους και κολλητούς.


    Ποτά/αναψυκτικά

    Η μπύρα θα ήταν για μένα η καταλληλότερη επιλογή αλλά και με αναψυκτικό δεν θα ήταν άσχημα.

    Επιδόρπιο

    Ε, μετά από τόσο φαγητό σίγουρα θα θέλατε ένα γλυκάκι. Μια γρήγορη επιλογή για μένα (ήταν και Άνοιξη βλέπετε) είναι οι φράουλες. Αλλά οποιαδήποτε φρουτοσαλάτα θα είναι το ίδιο νόστιμη και δροσιστική. Αν πάλι είστε φαν του πολύ γλυκού…δεν μπορώ να σας πείσω!

    Aν ωστόσο αποφασίσετε να σερβίρετε φρουτοσαλάτα, κόβετε τα φρούτα λίγες ώρες πριν, τα πασπαλίζετε με κρυσταλλική ζάχαρη και μετά τα περιχύνετε  με λίγο λικέρ. Σκεπάζετε το τάπερ, τα βάζετε στο ψυγείο ώσπου να έρθει η ώρα να τα σερβίρετε. Τα φρούτα θα έχουν βγάλει τα υγρά τους και θα είναι πεντανόστιμα!

    Βραδιά χάμπουργκερ ή burger night στο σπίτι με φίλους και κολλητούς.

    Εννοείται πως μπορείτε να παραλείψετε κάποιο από τα παραπάνω βήματα αλλά για μένα καλύτερα να έχετε λίγο απ΄ όλα.

    Εσείς τι θα θέλατε να έχει μέσα το χάμπουργκέρ σας;

    Βραδιά χάμπουργκερ ή burger night στο σπίτι με φίλους και κολλητούς.
    Βραδιά χάμπουργκερ στο σπίτι με φίλους

    Tips για μια βραδιά χάμπουργκερ

    • Μπορείτε να στρώσετε στην τραπεζαρία αλλά και πιο χύμα στο τραπεζάκι του σαλονιού.
    • Τα παιδιά μπορείτε να τα βάλετε σε ένα άλλο τραπέζι, ειδικά αν είναι παρέα με τους φίλους τους.
    • Έχετε τα πάντα έτοιμα και μόλις γίνουν τα μπιφτέκια ξεκινάτε το φαγητό. Άλλωστε εκτός από τις πατάτες και τα μπιφτέκια όλα τα υπόλοιπα τρώγονται και κρύα.

    Διαβάστε περισσότερα:  

    Ελπίζω να σας άρεσε η πρότασή μας, η οποία εννοείται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα και τον χειμώνα μπροστά στο τζάκι! Και όπως πάντα σας λέμε… ανοίξτε τα σπίτια σας, η ζωή είναι μικρή για να είμαστε μίζεροι και κλεισμένοι στους εαυτούς μας! Και αν το μπάτζετ σας δεν το επιτρέπει, καλέστε λίγους και καλούς! 

    Καλή σας όρεξη και καλά να περάσετε!

    Kathy and Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    10 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Aυτά τα πράματα δεν τα κάνουν ποστ την ώρα που πεινάει ο κόζμος!
      Εντάξει; (Έχω και χέρι στη μέση, να ξέρετε)! (Τρέχουν σάλια!)

    2. Αμάν αυτά είναι τα καλύτερα! Καταπληκτικό φαγητό σε ποσότητα που θέλει ο καθένας , με υλικά που θέλει και παρέα καλή!Το μόνο μείον είναι που θέλω και εγώ τώρα, χεχε

    3. εγώ θα το ήθελα με καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον, κασεράκι πεταλούδα, μαγιονέζα και πίκλες. Θα μου στείλεις;;; Είναι ακόμη πρωί, δεν έφαγα πρωινό, είδα την τέλεια ανάρτηση και πείνασα ξαφνικά !!! Θα έχω τραπέζι σε λίγες μέρες ένα φιλικό ζευγάρι και λέω να το επιχειρήσω το μενού, νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσουν τα χαμπουργκερ.

    4. Πω πω πω τι κόλαση ηταν βρε κοριτσάρες μου!!!! Οι προτάσεις σας όπως πάντα φοβερές αλλά και τα σχόλια του Γιάννη όλα τα λεφτά!
      Άμα έχεις καταπληκτικούς αναγνώστες βρε παιδί μου:)))

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης