ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Βιβλία που διαβάσαμε και σας προτείνουμε

    Αυτό που λατρεύω τα καλοκαίρια είναι που έχω χρόνο να διαβάσω. Τώρα μάλιστα που μεγάλωσαν τα παιδιά αυτό είναι ακόμη πιο εύκολο! Αν μάλιστα είμαι τυχερή και το βιβλίο είναι ευκολοδιάβαστο και με ενδιαφέρον στόρυ τότε θεωρώ τον εαυτό μου ακόμα πιο τυχερό. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε όπως κάθε μήνα βιβλία απο αγαπημένους εκδοτικούς οίκους που έχουμε διαβάσει και σας τα προτείνουμε. Ελπίζουμε να αρέσουν και σε σας οι προτάσεις μας. Αν πάλι τα έχετε διαβάσει θα χαρούμε να μάθουμε πώς σας φάνηκαν αν και εδώ που τα λέμε είναι και λίγο υποκειμενικο αυτό και πολλές φορές το αν θα μας αρέσει ή όχι ένα βιβλίο εξαρτάται από την διάθεσή μας και τον χρόνο που διαθέτουμε.

    vivlia_enilikon_archiki

    Εξιλέωση 

    Συγγραφέας: Άννα Γαλανού

    vivlia_enilikon

    Εκδόσεις: Διόπτρα 

    Για όσους έχετε διαβάσει τα δύο προηγούμενα βιβλία της κας Γαλανού νομίζω ότι δεν υπάρχουν  λόγια. Ανυπομονούσατε για την συνέχεια; Ε, τότε η συνέχεια της τριλογίας “Οι δρόμοι της Καταιγίδας” μπορεί να έρθει στα χέρια σας. Η Αριάδνη επιστρέψει στον Χάνδακα (εκεί που ξεκίνησε και η ιστορία της μητέρας της) αλλά η ζωή θα την οδηγήσει στην Θεσσαλονίκη όπου θα βρει τον έρωτα στο πρόσωπο του Κωνσταντή και μαζί θα βρεθούν ξανά στην Ανδριανούπολη. Θα ενωθούν τα κομμάτια του παζλ; Θα απαντηθούν τα ερωτήματα που έψαχνε να απαντήσει τόσο καιρό; Η γραφή της συγγραφέως είναι αργή για κάποιους αλλά σίγουρα η πλοκή της τριλογίας θα σας συναρπάσει! 

    Ιρέν

    Συγγραφέας: Πιέρ Λεμέτρ

    Εκδόσεις: Μίνωας 

    Το βιβλίο αυτό είναι το μόνο από όσα σας προτείνουμε σήμερα που δεν έχω καταφέρει να τελειώσω μιας και όπως σας είπα περνάω την φάση του πιο αισθηματικού. Επίσης να σας πω ότι προσωπικά δεν είμαι φαν της γραφής του Λεμέτρ αν και αναγνωρίζω την ιδιαίτερη  και πρωτότυπη γραφή του. Ωστόσο, αν έχετε διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία του Λεμέτρ και είστε φαν των αστυνομικών μυθιστορημάτων με μεγάλη δόση δολοφονιών και εγκλημάτων τότε είστε στο σωστό σημείο. Ο αστυνόμος Βεροβέν για ακόμα μία φορά συνειδητοποιεί ότι η ζωή του είναι απόλυτα συνδεδεμένη με ένα αποτρόπαιο έγκλημα δύο γυναικών στο Παρίσι. Πώς συνδέονται οι δύο δολοφονίες και τελικά ο κατά συρροή δολοφόνος τι σχέση έχει μαζί του; 

    Βρείτε το κι εδώ


    Μυρωδιά από σανίδι

    Συγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας

    Εκδόσεις: Διόπτρα

    Για μένα ο Κώστας Κρομμύδας είναι μεγάλη αποκάλυψη. Και θέλω να ομολογήσω δημοσίως ότι “δεν του το ‘χα”. Με μεγάλη επιφυλακτικότητα διάβασα το προηγούμενο βιβλίο του “Φως μέσα στη Θύελλα” και δεν πίστευα στα μάτια μου. Και τώρα για ακόμη μία φορά, γράφοντας για ένα διαφορετικό εντελώς θέμα,  έρχεται πάλι να με διαψεύσει! Οπότε, όπως καταλαβαίνετε μπαίνει στη λίστα με τους αγαπημένους μου και ανυπομονώ να διαβάσω και τα πρώτα του βιβλία, αυτά που έχασα από την προκατάληψη μου. Το “Μυρωδιά από σανίδι” μας ταξιδεύει πάλι πίσω στον χρόνο και μας διηγείται μια ιστορία που ίσως σας φανεί γνώριμη καθώς είναι ένα μείγμα από τις μεγάλες ιστορίες αγάπης του ελληνικού θεάτρου. Θα νιώσετε συναισθήματα, θα θυμώσετε με τον εγωισμό που κρύβει μια μεγάλη αγάπη, θα συγκινηθείτε με τις μικρές και μεγάλες στιγμές αυτού του έρωτα. Ένα βιβλίο που σίγουρα θα το διαβάσετε με ευχαρίστηση! 

    Ξεφυλλίστε το εδώ

    Το πιο μακρύ ταξίδι

    Συγγραφέας: Μαίρη Μαγούλα

    vivlia_enilikon (1)

    Εκδόσεις: Μεταίχμιο 

    Το βιβλίο αυτό ανήκει επίσης στην σειρά “όχι άλλα αστυνομικά”! Μεταφερόμαστε στην Αθήνα της δεκαετίας του  ’50 και με φόντο την Πλάκα και τα Αναφιώτικα μπαίνουμε στα σπίτια και στις ζωές των ηρώων μας. Διαφορετικές ιστορίες που σιγά σιγά αρχίζουν να ενώνονται και να μπλέκονται τόσο όμορφα και ομαλά όμως που είναι σαν να βλέπεις μια τηλεοπτική σειρά. Φτώχεια αλλά συγχρόνως ελπίδα για το μέλλον, μυστικά που έρχονται στην επιφάνεια και ταράσσουν το είναι των πρωταγωνιστών αλλά και έρωτες που η εποχή δεν τους επέτρεπε να φουντώσουν την φλόγα τους. Ένα βιβλίο που θα σας ταξιδέψει στην παλιά Αθήνα και δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους. 

    Ξεφυλλίστε το εδώ


    Ξενοδοχείο Ζάχερ 

    Συγγραφέας: Rodica Doehnert

    xenodoxeio_zaher

    Εκδόσεις: Διόπτρα

    Τον τελευταίο καιρό είχα κουραστεί με τα αστυνομικά θρίλερ που διάβαζα! Έψαχνα ένα βιβλίο διαφορετικό να διαβάσω, λίγο πιο χαλαρό, ίσως πιο ρομαντικό. Με το βιβλίο “Ξενοδοχείο Ζάχερ” της Rodica Doehnert ταξίδεψα σε άλλες εποχές, στην Βιέννη του 1800. Πιθανότατα, γνωρίζετε το πιο γνωστό βιεννέζικο γλυκό την Ζάχερτόρτε (μεταξύ μας δεν λέει και πολλά αυτό το γλυκό αλλά μέσα στο βιβλίο θα βρείτε και την αυθεντική συνταγή). Αυτό όμως το γλυκό ήταν η μυστική συνταγή του ξενοδοχείου Ζάχερ στο κέντρο της Βιέννης από τότε κι ακόμη πιο παλιά. Εκεί σε αυτό το ξενοδοχείο εξελίσσονται οι ιστορίες των ηρώων του βιβλίου άλλων φτωχών κι άλλων πλούσιων, άλλες φανταστικές κι άλλες αληθινές. Στο τέλος του βιβλίου μάλιστα υπάρχουν και τα σχόλια της συγγραφέως που μας βοηθούν να καταλάβουμε ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα και ποια όχι. Ένα ευχάριστο βιβλίο που κυλάει εύκολα και μας δίνει και αρκετές ιστορικές πληροφορίες για τη Βιέννη πριν τον πόλεμο. Ότι πρέπει για χαλαρωτικά απογεύματα στην ξαπλώστρα ή στο κρεβάτι σας!

    Ξεφυλλίστε το εδώ


    Πώς σας φάνηκαν τα βιβλία μας για αυτό τον μήνα; Λίγα αλλά καλά και νομίζω ότι ήταν και αρκετά διαφορετικά από αυτά που συνήθως σας προτείνουμε τελευταία και έχουν γίνει στη μόδα. Ας επιστρέψουμε και λίγο στο συναίσθημα αγαπητοί μου! 

    Κατερίνα-Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις σας κορίτσια.
      Δεν τα έχω διαβάσει. Του Κώστα Κρομμύδα διάβασα ένα από τα πρώτα του βιβλία κι εντυπωσιάστηκα κι εγώ.
      Τώρα διαβάζω την τριλογία της Μαίρης Κόντζογλου , Οι μεσημβρινοί της ζωής και είμαι ενθουσιασμένη.
      Καλή καλοκαίρι και να περνάτε καλά

    2. Μόλις τελειώσω το βιβλίο που διαβάζω “εξιλέωση” σε προτεραιότητα θα βάλω “Το πιο μακρύ ταξίδι” και το “Ξενοδοχείο Ζάχερ”. Τι λέτε ανθομελάκια μου ταιριάζουν;

    3. Κάνοντας τη “μοιρασιά” των βιβλίων ώστε να μπορέσουμε να τα διαβάσουμε πριν γράψουμε την κριτική μας εδώ στο blog τυχαίνει κάποια από αυτά όταν ανεβαίνει η ανάρτηση να μην τα έχω διαβάσει. Επειδή όμως τελείωσα μόλις χτες ότι το Μυρωδιά από σανίδι θα ήθελα να σχολιάσω το πόσο μου άρεσε! Είχα καιρό να συγκινηθώ τόσο από ένα βιβλίο και θα το τοποθετούσα στην κατηγορία των “ρομαντικών”. Πρώτη μου φορά που διάβασα βιβλίο του συγγραφέα και πιστεύω πως η γραφή του συγκεκριμένου βιβλίου είναι αρκετά πρωτότυπη.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης