ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ένα πάρτυ για το Μαράκι… στο κάμπινγκ!

    Καλημέρα σε όλους! 
     

    Μετά τις σχολικές αναρτήσεις μας (και εδώ) για να σας ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά, σειρά έχει κάτι πιο χαλαρό! 

    Σήμερα θα σας πάω ένα μήνα πίσω! Στον Αύγουστο, και συγκεκριμένα στις 15 του μήνα. Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μεγάλη γιορτή! Για την οικογένειά μας είναι ακόμη πιο σημαντική μιας και γιορτάζει η κόρη μου, το Μαράκι μας, και οι δυο γιαγιάδες της!

    Τα τελευταία χρόνια την περίοδο εκείνη διανύουμε την περίοδο των καλοκαιρινών μας διακοπών. Οπότε φέτος, όπως και πέρυσι, οργανώσαμε ένα πάρτυ στο κάμπινγκ όπου παραθερίζουμε. Η μικρή μας είναι τόσο χαρούμενη γι’ αυτό! Θα ήθελε λέει να έχει γεννηθεί καλοκαίρι για να μπορεί να γιορτάζει εκεί και τα γενέθλιά της (τούρτα με κεράκια δώσ’ της….). Αλλά τι να κάνουμε που έχει γεννηθεί τον Νοέμβριο; Αργότερα θα καταλάβει τι σημαντικό είναι να γιορτάζεις δύο φορές τον χρόνο και όχι δύο,χιχι! (βλ. περισσότερα δώρα,χαχα)

    Από το πάρτυ γενεθλίων του Θάνου και το περσινό πάρτυ για την γιορτή της είχαμε ήδη κάνει μια προετοιμασία για τα παιχνίδια που θα παίζαμε με τα παιδιά. Ο Γιώργος είχε αναλάβει φυσικά την μουσική, ο φίλος μας ο Μ. μας παραχώρησε τα ηχεία του, οπότε του δώσαμε και κατάλαβε. Λίγο καθάρισμα στο διπλανό “οικόπεδο”, στολισμός, και λίγα πράγματα για τον μπουφέ, γιατί όπως λέω συνήθως νηστικό αρκούδι δεν χορεύει και όλα ήταν έτοιμα για ένα τρελό πάρτυ!Ένα πάρτυ για το Μαράκι... στο κάμπινγκ! 1

    Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις έχεις μεγάλες προσδοκίες αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Βλέπετε παράγοντες όπως η επιλογή της μουσικής, του χώρου αλλά ακόμη και οι ηλικίες των παιδιών, που στην προκειμένη περίπτωση ποικίλαν, μπορούν να κάνουν ένα πάρτυ να αποτύχει ή να έχει μεγάλη επιτυχία. 
    Ευτυχώς για μας,  τα παιδιά μας αλλά και φυσικά τους καλεσμένους μας, το πάρτυ μας πήγε πολύ καλά! Αυτό τουλάχιστον είδα στα μάτια των παιδιών μετά το τέλος τους πάρτυ. Και όταν την άλλη μέρα περνούσαν με τα ποδήλατα από εκεί μπροστά και συζητούσαν για το ένα και το άλλο σχετικά με το πάρτυ …ε τότε να με δείτε χαρά! Τι άλλο να θέλει κανείς ν΄ ακούσει!

    Ο χώρος

    Στο θέμα του χώρου ήμασταν πολύ τυχεροί. Η αρχική ιδέα ήταν να γίνει στο δρόμο με αποτέλεσμα να τον κλείναμε και να ενοχλούσαμε ή σε κάποιο κοινόχρηστο σημείο με γκαζόν. Δυο μέρες πριν, όμως, η διπλανή θέση του τροχόσπιτου μας άδειασε οπότε αρπάξαμε την ευκαιρία ρωτώντας τους υπεύθυνους αν μπορούσανε να μας της παραχωρήσουν για εκείνη την μέρα. Το ότι τελικά μπορούσανε μας έβγαλε από την δύσκολη θέση να κουβαλάμε μακριά ό,τι είχαμε ετοιμάσει και να χρησιμοποιούμε πολλές μπαλαντέζες για την παροχή του ρεύματος. 

    Από στολισμό, ωστόσο, δεν κάναμε και πολλά. Λίγα μπαλόνια και λίγα σημαιάκια ήταν αρκετά για να δείχνουν ότι the party is here

    Ένα πάρτυ για το Μαράκι... στο κάμπινγκ! 3
    Επίσης με βοήθησε πολύ και ο τηλεβόας (αντί για μικρόφωνο) στο οποίο μιλούσα και με άκουγαν όλοι χωρίς να χρειάζεται να τσιροκοπάω.

     Ο μπουφές

    Για τον μπουφέ ετοίμασα λίγα και καλά, και γρήγορα.  Ένα πάρτυ για το Μαράκι... στο κάμπινγκ! 5

    Hot dog,  

    Ένα πάρτυ για το Μαράκι... στο κάμπινγκ! 7
    Είχα κόψει το σάντουιτς στην μέση για να το παίρνουν τα παιδάκια και να το τρώνε όλο. Καλύτερα να ξαναπάρουν σκέφτηκα παρά να το πετάξουν.

    σαντουιτσάκια, 

    Ένα πάρτυ για το Μαράκι... στο κάμπινγκ! 9
    Σάντουιτς με φέτες του τοστ στα τέσσερα για περισσότερη ευκολία.

    πατατάκια, ποπ κόρν, τηγανίτες με ζάχαρη και κανέλα και καρπούζι. 

    Από τις τηγανίτες δεν έμεινε ούτε μία! Τα παιδιά ξετρελάθηκαν! Οι μαμάδες, δε, μου ζητούσαν την συνταγή! Χαμός σας λέω!Ένα πάρτυ για το Μαράκι... στο κάμπινγκ! 11Όσο για το καρπούζι… έκανε θραύση! Ένα πάρτυ για το Μαράκι... στο κάμπινγκ! 13

    Η παρουσίαση-γλυφιτζούρι ενθουσίασε τα παιδιά! Ήταν πολύ εύκολο να το κρατήσουνε αλλά και να το φάνε. Επίσης η μερίδα ήταν ικανοποιητική σε ποσότητα ώστε να τα δροσίσει μετά το παιχνίδι και τον χορό. Σχεδόν ένα καρπούζι φάγανε! Και το υπόλοιπο; Καρπουζομαχίες στην παραλία την επόμενη μέρα!Ένα πάρτυ για το Μαράκι... στο κάμπινγκ! 15
    Πως θα το κάνετε; Θα χρειαστείτε καταρχάς αυτά τα ξυλάκια που έχουν οι γιατροί όταν εξετάζουν τα οποία θα τα βρείτε στα φαρμακεία. 

    • Κόψτε το καρπούζι στην μέση και ξανά στην μέση. 
    • Από κάθε τέταρτο του καρπουζιού κόβετε χοντρές ροδέλες. 
    • Ξαπλώστε την ροδέλα στον πάγκο εργασίας και κόψτε σε 3- 4 τριγωνάκια ανάλογα με το μέγεθος του καρπουζιού. 
    • Για να στηρίξετε στην φλούδα του κάθε τριγώνου το ξυλάκι πρέπει να κάνετε μια σχισμή με ένα μαχαίρι. 

    Αν δεν είστε σε εξωτερικό χώρο που να το επιτρέπει, ίσως θα πρέπει να βγάλετε τα περισσότερα κουκούτσια με ένα μαχαίρι.

    Φωτογράφιση

    Το πάρτυ ξεκίνησε με φωτογράφιση. Ανθομελοπάρτυ χωρίς φωτογραφίες γίνεται; Δεν γίνεται!
    Είχα προνοήσει να πάρω μαζί μου τις μάσκες που είχα φτιάξει στο πάρτυ του Θάνου (τις είχα ξαναχρησιμοποιήσει και στο πάρτυ της Μαρίας με θέμα την ζωγραφική). Παρόλαυτά όμως ήταν σαν να τα χρησιμοποιούσαμε για πρώτη φορά αφού οι καλεσμένοι ήταν καινούργιοι! Τα παιδιά μου δε, ήταν ενθουσιασμένα αφού τις είχαν ξαναχρησιμοποιήσει και με πολύ περηφάνια εξηγούσανε στους φίλους τους πως να τις φορέσουν.
    Έτσι λοιπόν βγάλαμε πολλές ομαδικές αστείες φωτογραφίες στην αρχή αλλά και στο τέλος τους πάρτυ! Ένα πάρτυ για το Μαράκι... στο κάμπινγκ! 17Ένα πάρτυ για το Μαράκι... στο κάμπινγκ! 19

    Παιχνίδια

    Τι παιχνίδι ήταν κι αυτό φέτος! Πάντως αν και δεν συνηθίζω να περιαυτολογώ φέτος, μετά από 3 πάρτυ μας στα οποία ανέλαβα τα παιχνίδια, τα πήγα ακόμη καλύτερα. Την άλλη μέρα με ρωτούσαν οι γειτόνισσες αν το επάγγελμά μου είναι ανιματέρ σε πάρτυ! Μήπως τελικά να το κάνω επάγγελμα; Χιχι! 
    Εντάξει βέβαια τον στολισμό και την ετοιμασία που έκανε η αδερφή μου για το πάρτυ της ανιψιάς μου για τα δεύτερα γενέθλιά της δεν τον είχα (έγραψε εκείνη) αλλά δεν πειράζει. Εμείς στο κάμπινγκ δεν γινότανε να ετοιμάσουμε τόσα πολλά.

    Τα περισσότερα παιχνίδια σας τα έχω περιγράψει σε παλαιότερες αναρτήσεις με πάρτυ. Αλλά σας υπόσχομαι ότι θα ετοιμάσω ένα pdf χωρίς φωτογραφίες που θα περιέχει μόνο τον τίτλο του παιχνιδιού και τον τρόπο παιξίματος ώστε να μπορείτε να το τυπώσετε για να τα έχετε όλα μαζί. Εμένα πάντως μου φάνηκε πολύ χρήσιμο το ότι τα είχα τυπωμένα γιατί δεν ξέχασα κανένα!

    Για δείτε κάποια από τα παιχνίδια που παίξαμε. 

    Το κρυμμένο δώρο (αυτό το παίξαμε 2 φορές ώστε να κερδίσει την πρώτη φορά ένα κορίτσι και την δεύτερη ένα αγόρι)Ένα πάρτυ για το Μαράκι... στο κάμπινγκ! 21

    Μουσικά τετράγωνα (σαν μουσικές καρέκλες). Όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται αυτό το παιχνίδι μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκαν πιο πολύ απ όλα!Ένα πάρτυ για το Μαράκι... στο κάμπινγκ! 23Ένα πάρτυ για το Μαράκι... στο κάμπινγκ! 25

    Βουτιά στις καραμέλες …αλλά και στα ποπ κορν
    Εδώ μας την έφερε ο Γιώργος! Και λέω “μας” γιατί έπαιξα κι εγώ μαζί τους ώστε να είναι ίσες οι ομάδες! Αφού τελειώσαμε όλα τα σμάρτιες που είχαν τα πιατάκια, το γυρίσαμε στο αλμυρό και ο Γιώργος γέμιζε στα κρυφά ξανά και ξανά με συνέπεια να μην τελειώνουν ποτέ! Είχαμε πολύ πλάκα!Ένα πάρτυ για το Μαράκι... στο κάμπινγκ! 27Οι μούμιες

    Συμμετέχουν δυο ομάδες από τις οποίες η κάθε μία επιλέγει ένα μέλος της για να τον κάνουν μούμια. Πως; Τυλίγοντάς το μ ένα χαρτί υγείας. Έπεσε πολύ γέλιο εδώ! Το άτιμο το χαρτί κοβότανε πολύ εύκολα και χρειάστηκε να τους βοηθήσουμε!  Το παιχνίδι τελειώνει όταν τελειώσουν τα ρολά υγείας ή όταν τελειώσει το τραγούδι. Ανάλογα τι θα συμφωνήσετε αρχικά. Ο σκοπός του παιχνιδιού μπορεί να διαφέρει. Εννοώ ότι μπορεί να κερδίσει η ομάδα που θα τυλίξει πρώτη την μούμια. Ή αυτή που θα την  τυλίξει καλύτερα! Εσείς αποφασίζετε!Ένα πάρτυ για το Μαράκι... στο κάμπινγκ! 29

    Τράβα το σχοινί
    Γνωστό σε όλους το παιχνίδι αυτό νομίζω. Χρειαστήκαμε ένα σχοινί με κόμπους για να τραβάμε και ένα σχοινί στο έδαφος σαν όριο. Όποια ομάδα πατούσε το σχοινί, θα έχανε. Ξεκίνησαν μόνα τους τα καημένα αλλά τελικά μπήκαμε και οι γονείς  στο παιχνίδι (άλλο που δεν θέλαμε δηλαδή) για να τα βοηθήσουμε. Το ευχαριστηθήκαμε αφάνταστα πολύ όλοι! 

    Ανάμεσα στα παιχνίδια κάναμε διαλείμματα για φαγητό, νερό, χυμό και φυσικά πολύ πολύ χορό! Μικροί και μεγάλοι χορέψαμε όλα τα καλοκαιρινά hit ελληνικά και ξένα! Ξεφαντώσαμε! Δεν είναι τίποτε άλλο ..με βρήκανε και λίγο αδιάβαστη σε μερικά χορευτικά! Του χρόνου πρέπει να ετοιμάσω κι απ’ αυτά! Τι άλλο να κάνω η μάνα!

    Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε γεροί για να μπορέσουμε να το επαναλάβουμε! 

    Ανθομελένια φιλιά!

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    19 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Όλα τα έκανες τέλεια! Έχω ξετρελαθεί! Πολύ θα ήθελα να έχουμε και εμείς μια αφορμή για πάρτι το καλοκαίρι! Έξω στην αυλή, με τόσες δραστηριότητες και παιχνίδια. Να τα εκατοστήσει και καλή πρόοδο!

    2. μπραβω!!!!!!!!πρεπει να το διασκεδασατε πολυ!!!!!!!!!!!!περιμενω με αγωνια την λιστα με τα παιχνιδια!!!!την αλλα κυριακη εχουμε το party μας!!!!!!!!!!!!!

    3. Πόσο ζηλεύω που κάνετε πάρτυ καλοκαίρι.. Εμείς έχουμε γενέθλια τα Χριστούγεννα και αναγκαστικά μέσα…
      Μ'αρέσουν πολύ αυτές οι δραστηριότητες με τα παιδιά…εμένα ο δικός μου είναι πολύ μικρός ακόμη, τα Χριστούγεννα κλείνει τα 2. Πιστεύεις οτι υπάρχουν δραστηριότητες για αυτές τις ηλικίες σε πάρτυ;

      • Η αλήθεια είναι ότι τα δίχρονα (όπως η κόρη μου) είναι δύσκολο να ακολουθήσουν κατά γράμμα τα παιχνίδια. Εμείς φέτος πήραμε μια κοπέλα για τα παιδιά (καθώς στο πάρτυ είχαμε διάφορες ηλικίες παιδιών) και η μικρή μου τα πήγε περίφημα…. από τον χορό, μέχρι τα μαγικά,χιχι! Συμμετείχε σχεδόν σε όλα. Ωστόσο είχαμε και άλλα μικρά στην παρέα που δεν της έδωσαν καν σημασία. Οπότε εξαρτάται από το παιδί. Μπορείς ωστόσο να έχεις ένα χώρο για ζωγραφική ώστε να απασχοληθούν για λίγο τα μικρά ή ακόμα και ζωντανή μουσική (στο dvd) με εικόνα… ώστε να χορεύουν και να βλέπουν επίσης (για τα παιδιά που είναι πιο δύσκολα στον χορό). Γενικά νομίζω ότι όταν έχεις μικρά παιδιά πρέπει να τους έχεις χώρο για παιχνίδι… καθώς και παιχνίδια ώστε να απασχολούνται! Αυτά. Ελπίζω να σε κάλυψα. Κάλη

    4. υπέροχο το πάρτυ!! και του χρόνου!! αυτά τα καλοκαιρινά πάρτυ είναι τα καλύτερα νομίζω!! πρεπει να περάσατε καταπληκτικά!! πολλά φιλιά και χρόνια πολλά και στο Μαράκι!!

    5. Η ιδέα με το καρπούζι ήταν καταπληκτική!!!
      Αλλά απ' ό, τι φαίνεται όλο το πάρτυ υπέροχο ήταν!!
      Και του χρόνου κι έστω με καθυστέρηση χρόνια πολλά στο Μαράκι!!
      Φιλιά πολλά!

    6. Υπέροχο το πάρτυ σας. Απόλυτα ταιριαστό στο χώρο. Γιατι το καλοκαίρι θέλει παιχνίδι και ξενοιασια.Να τη χαίρεσαι την κορη σου και να της κάνεις πάντα υπέροχες γιορτές.

    7. Τα παιχνίδια που βρήκες για να διασκεδάσεις τα παιδιά, ήταν όντως πολύ ευφάνταστα. Κάνεις για animater 🙂
      Να χαίρεσαι τη μικρή σου!

      P.S. Τα καρπουζογλυφιτζουράκια τα είχα στα to-do για το φετινό παρτάκι της Δάειρας, καθώς όταν είδα την ιδέα στο pinterest, τη λάτρεψα. Όμως, δεν πρόλαβα να την υλοποιήσω και τελικά μου έμεινε ο καημός 🙂

    8. Τι να πω βρε τρελομάνα.Τι να πρωτοπω.Εσύ τα έδωσες όλα.Είστε κι οι δυο οι αδελφές…άνεπανάληπτες. όλα φανταστικά.Τα καρπουζάκια όνειρο, αλλά την παράσταση κλέβουν τα παιδιά.Τι χαρούμενα που είναι όλα…κι εσύ μαζί τους!!! Τα παιχνίδια τα ζήλεψα πολύ…Χρόνια πολλά να το χαίρεστε το κουκλί σας!!!! Μα τι κόρες κούκλες κάνατε κι οι δυο!!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης