ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Κηπουρική στον κήπο ή στον μπαξέ;

    Η κηπουρική είναι μεγάλη τάση ξανά. Πολλά είναι τα οφέλη της. Μια αληθινή ψυχοθεραπεία! Εγώ πάντως έχω δοκιμάσει και τα δύο! Ξεκίνησα πρώτα με τον κήπο μου φυτεύοντας σε γλάστρες, ζαρντινιέρες αλλά και απευθείας στο χώμα. Η περηφάνια μου ήταν απερίγραπτη όταν έβλεπα τον κήπο μου ανθισμένο την άνοιξη και το καλοκαίρι που μας πέρασαν!  

    Κηπουρική στον κήπο ή στον μπαξέ; 1
    Ροζ μαργαριτούλες

    Κηπουρική στον κήπο ή στον μπαξέ;

    Όταν πάλι πήγαινα στον μπαξέ που φτιάξαμε με τον άντρα μου και την πεθερά μου δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαλαρή ένιωθα όταν τελείωνα με το καθάρισμά του. Ούτε κι εγώ το πίστευα μιας και δεν είχα ποτέ άλλοτε ασχοληθεί! Ήμουν κουρασμένη σωματικά αλλά χαλαρή πνευματικά αφού έβγαζα από τις σκέψεις μου όλα όσα με προβλημάτιζαν πριν όση ώρα ήμουν στον μπαξέ.

    Κηπουρική στον κήπο ή στον μπαξέ; 3
    Ο μπαξές μας

    Η χαρά μου, δε, ήταν απερίγραπτη όταν μαζεύαμε τις ντοματούλες, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες για να φτιάξουμε φαγητό και σαλάτες!

    Κηπουρική στον κήπο ή στον μπαξέ; 5
    Να και η παραγωγή

    Όμως, τι νομίζετε ότι η κηπουρική είναι μόνο για την άνοιξη; Και βέβαια όχι! Φτάνει να έχεις λίγο χρόνο και πολύ διάθεση! Πριν λίγες μέρες έφτιαξα την πρώτη μου σαλάτα με ρόκα από τον μπαξέ μας και περιμένουμε να μεγαλώσουν τα μαρουλάκια και το σπανάκι! Τι καλύτερο να δίνεις στα παιδιά σου λαχανικά χωρίς φάρμακα χωρίς όμως να αδειάζει ιδιαίτερα η τσέπη σου!

    Διαβάστε επίσης:

    Λουλούδια

    Αν πάλι δεν σας αρέσει ο μπαξές και τα λαχανικά υπάρχουν και τα λουλούδια. Υπάρχουν επιλογές για όλες τις εποχές.


    Να μην ξεχάσω:

    • Να μεταφέρω τα ευαίσθητα φυτά που είναι σε γλάστρες σε σημεία προστατευμένα από το κρύο ή να τα βάλω μέσα στο σπίτι. 
    • Να φυτέψω κυκλάμινα, πανσέδες ή βιολέτες
    • Να μαζέψω τα πεσμένα φύλλα για να φτιάξω κομπόστ ή φυλλόχωμα.   Χειμερινή Πρόταση:   Κυδωνίαστρα

    Μια ακόμα πρόταση είναι τα κυδωνίαστρα. Φυλλοβόλοι, αειθαλείς και ημιαειθαλείς θάμνοι με πράσινα φύλλα, τα οποία γίνονται έντονα κόκκινα το φθινόπωρο. Τον Μάιο έχουν μικρά, λευκά εύοσμα λουλούδια και το φθινόπωρο-χειμώνα μικρούς κόκκινους καρπούς (χαρακτηριστικό της ομορφιάς του). Πολλοί μπερδεύουν το κυδωνίαστρο με τον πυράκανθο γιατί μοιάζουν πολλοί οι καρποί τους. Βέβαια ανήκουν στην ίδια οικογένεια την Rosaceae. Προτιμά ηλιόλουστα σημεία και θέλει μέτριες ποσότητες νερού. Για να αναπτυχθούν χρειάζονται μέτρια υγρά εδάφη και ηλιόλουστες ή ελαφρά σκιασμένες θέσεις. Μπορείτε να τα φυτέψτε σε βραχόκηπους, φράχτες (η θαμνώδεις ποικιλία μπορεί να φτάσει και τα 4 μέτρα σε ύψος αλλά και πλάτος) ή και για εδαφοκάλυψη. Πολλαπλασιάζονται με σπόρο αλλά και μοσχεύματα. Είναι πολύ ανθεκτικά σε χαμηλές θερμοκρασίες. Μπορείτε βέβαια να κλαδεύετε όσο αυστηρά θέλετε μετά το τέλος της καρποφορίας.

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης