Κηπουρική στον κήπο ή στον μπαξέ;

Kathy
 
Η κηπουρική είναι μεγάλη τάση ξανά. Πολλά είναι τα οφέλη της. Μια αληθινή ψυχοθεραπεία!
 
Κηπουρική στον κήπο ή στον μπαξέ;

Εγώ πάντως έχω δοκιμάσει και τα δύο! Ξεκίνησα πρώτα με τον κηπάκο μου φυτεύοντας σε γλάστρες, ζαρντινιέρες αλλά και κατευθείαν στο χώμα. Η περηφάνια μου ήταν απερίγραπτη όταν έβλεπα τον κήπο μου ανθισμένο την άνοιξη και το καλοκαίρι που μας πέρασαν!  

Ροζ μαργαριτούλες

Όταν πάλι πήγαινα στον μπαξέ που φτιάξαμε με τον άντρα μου και την πεθερά μου δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαλαρή ένιωθα όταν τελείωνα με το καθάρισμά του. Ούτε κι εγώ το πίστευα μιας και δεν είχα ποτέ άλλοτε ασχοληθεί! Ήμουν κουρασμένη σωματικά αλλά χαλαρή πνευματικά αφού έβγαζα από τις σκέψεις μου όλα όσα με προβλημάτιζαν πριν όση ώρα ήμουν στον μπαξέ. Η χαρά μου δε ήταν απερίγραπτη όταν μαζεύαμε τις ντοματούλες, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες για να φτιάξουμε φαγητό και σαλάτες!

Οι ντοματιές μας

 

Να και η παραγωγή!

Όμως τι νομίζετε ότι η κηπουρική είναι μόνο για την άνοιξη; Και βέβαια όχι! Φτάνει να έχεις λίγο χρόνο και πολύ διάθεση! Πριν λίγες μέρες έφτιαξα την πρώτη μου σαλάτα με ρόκα από τον μπαξέ μας και περιμένουμε να μεγαλώσουν τα μαρουλάκια και το σπανάκι! Τι καλύτερο να δίνεις στα παιδιά σου λαχανικά χωρίς φάρμακα χωρίς όμως να αδειάζει ιδιαίτερα η τσέπη σου!

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

   
Αν πάλι δεν σας αρέσει ο μπαξές και τα λαχανικά υπάρχουν και τα λουλούδια.  

Χειμερινή Πρόταση:
Κυδωνίαστρα

Φυλλοβόλοι, αειθαλείς και ημιαειθαλείς θάμνοι με πράσινα φύλλα, τα οποία στα φυλλοβόλα είδη γίνονται έντονα κόκκινα το φθινόπωρο. Τον Μάιο έχουν μικρά, λευκά εύοσμα λουλούδια και το φθινόπωρο-χειμώνα μικρούς κόκκινους καρπούς (χαρακτηριστικό της ομορφιάς του). Πολλοί μπερδεύουν το κυδωνίαστρο με τον πυράκανθο γιατί μοιάζουν πολλοί οι καρποί τους. Βέβαια ανήκουν στην ίδια οικογένεια την Rosaceae. Προτιμά ηλιόλουστα σημεία και θέλει μέτριες ποσότητες νερού. Για να αναπτυχθούν χρειάζονται μέτρια υγρά εδάφη και ηλιόλουστες ή ελαφρά σκιασμένες θέσεις. Μπορείτε να τα φυτέψτε σε βραχόκηπους, φράχτες (η θαμνώδεις ποικιλία μπορεί να φτάσει και τα 4 μέτρα σε ύψος αλλά και πλάτος) ή και για εδαφοκάλυψη. Πολλαπλασιάζονται με σπόρο αλλά και μοσχεύματα. Είναι πολύ ανθεκτικά σε χαμηλές θερμοκρασίες. Μπορείτε βέβαια να κλαδεύετε όσο αυστηρά θέλετε μετά το τέλος της καρποφορίας.

Kathy