ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Η ανανέωση της αυλίτσας μας

    Ανανεώνοντας νιώθεις άλλος άνθρωπος!
     Η ανανέωση της αυλίτσας μας 1

    Πέρυσι το καλοκαίρι στην προσπάθειά μου να αποτοξινωθώ από τα παιχνίδια του facebook άρχισα να ψάχνω στον ιστό για διάφορα πράγματα που με ενδιαφέρουν. Ταυτόχρονα συζητούσαμε με τον άντρα μου να βάψουμε το σαλόνι μας και έψαχνα για συνδυασμούς χρωμάτων. Τελικά όμως μετά από αρκετή αναζήτηση αποφασίσαμε να μην βάψουμε το εσωτερικό του σπιτιού αλλά το εξωτερικό. Η πίσω αυλή του σπιτιού δεν είναι πάρα πολύ μεγάλη αλλά το μέγεθός της είναι ικανοποιητικό για μια οικογένεια με δύο μικρά παιδιά. Όμως βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις τοίχους. Τον τοίχο του σπιτιού και δυο άλλους ψηλούς τοίχους-σύνορα με τα διπλανά σπίτια των οποίων το επίπεδο είναι όσο το ύψος των τοίχων. Επίσης το σπίτι έχει ένα τεράστιο παράθυρο με θέα τον κήπο. Το πρόβλημα και πάλι ήταν στον τοίχο που ήταν ψηλός, άσπρος και η αντανάκλαση μας τύφλωνε όταν καθόμασταν μέσα στο σπίτι. 

    Η ανανέωση της αυλίτσας μας 3
     
    Για να πω βέβαια την αλήθεια η αρχή έγινε μετά από την επιθυμία μου να μου φτιάξει ο αντρούλης μου κάποια διακοσμητικά πλαίσια για γλαστράκια που είχα δει στο ίντερνετ, για να γεμίσουμε λίγο τον τοίχο, και πραγματικά με είχαν ξετρελάνει. Με ξύλα που είχαμε στην αποθήκη μας κόψαμε, βιδώσαμε, τρίψαμε, βάψαμε και τελικά κρεμάσαμε τα πλαίσια στον χαμηλότερο τοίχο της αυλής μας. (ενώ ήταν ακόμη άσπρος)
     Η ανανέωση της αυλίτσας μας 5
    Ταυτόχρονα βάλαμε δύο ξύλινες έργολες για αναρριχώμενα φυτά με την ευχή να μεγαλώσει γρήγορα το γιασεμί και το πεντάφυλλο ώστε να καλύψει την ασπρίλα. Έλα όμως που δεν μας ικανοποίησε το αποτέλεσμα!  Η ανανέωση της αυλίτσας μας 7
    Ψάξε, ψάξε είδα εγώ κάτι μεξικάνικες αυλές και τρελάθηκα. Βάψαμε λοιπόν τον χαμηλότερο τοίχο σωμόν  – πορτοκαλί. Στην αρχή πάθαμε σοκ! Μας φάνηκε πάρα πολύ έντονο και φωσφοριζέ. Αλλά στεγνώνοντας το χρώμα και συνηθίζοντας το άρχισε να μας αρέσει. Αλλά μετά ο ψηλότερος άσπρος και βρώμικος τοίχος μας καθότανε στο στομάχι. Εγώ ήθελα να τον βάψουμε κίτρινο για να κάνει πιο μεξικάνικο. Όμως μια φίλη διακοσμήτρια μας πρότεινε το γαλάζιο τ΄ ουρανού γιατί έτσι ψηλά που έφτανε έμοιαζε πως ο ουρανός ήταν προέκταση του τοίχου. Επίσης το γαλάζιο δεν θα μας κούραζε τα μάτια μας! 
    Οι δύο τοίχοι ήταν ταιριαστοί και αντίθετοι μαζί. Κι εμείς χαιρόμασταν τον κήπο μας χωρίς να μας κουράζει η αντηλιά!
    Η ανανέωση της αυλίτσας μας 9
    Ευτυχώς, η φίλη μας, μας βοήθησε φέρνοντάς μας μια ειδική τρόμπα για να τον βάψουμε κι έτσι τελειώσαμε τον ψηλό τοίχο (μαζί με τις διπλανής μας) σε 10΄ χωρίς να ξοδέψουμε πάρα πολύ χρώμα όπως πάθαμε με τον πορτοκαλί τοίχο. Ο λόγος ήταν ότι ήταν πολύ άγριος με έντονα κενά που δεν γέμιζαν ούτε με ρολό, ούτε με μπατανόβουρτσα, ούτε με πινέλο! Ακόμα μάθαμε ότι πρέπει σε τέτοιους εξωτερικούς τοίχους να χρησιμοποιούμε τσιμεντόχρωμα γιατί δεν λερώνει όσο το ακρυλικό.
     
    Η ανανέωση της αυλίτσας μας 11
    Η ανανέωση της αυλίτσας μας 13
    Το ντεκόρ συμπλήρωσε ένα παγκάκι ξύλινο για την ξύλινη τραπεζαρία της αυλής.
     Η ανανέωση της αυλίτσας μας 15 
    Μας βόλεψε αφάνταστα πολύ γιατί οι καρέκλες μας ήταν βαριές για να τις μετακινούν μόνα τους τα παιδιά. Σε αυτό το παγκάκι ανέβαιναν πιο εύκολα στο τραπέζι για να φάνε ή να ζωγραφίσουν. Όταν είχαμε κόσμο χωρούσε και 4 μικρά παιδιά μπορώ να πω! Στο τέλος φτιάξαμε κι ένα για το τραπέζι της κουζίνας. Αλλά γι αυτό θα πούμε σε μια άλλη ανάρτηση.
     
     
    Δεν θα μπορούσα να παραλείψω να σας δείξω ένα εκπληκτικό κεραμικό έργο που μου έκανε ο μπαμπάς μου δώρο στα γενέθλιά μου για να διακοσμήσει το εξωτερικό τοίχο του σπιτιού. Το αγάπησα από την πρώτη στιγμή!
     
    Η ανανέωση της αυλίτσας μας 17
     
     
    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    25 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Καλά, το ξέρεις ότι λατρεύω τον κήπο όπως έχει γίνει!!! Αλλά όταν θα δείξεις και τον υπόλοιπο (καλά, καλά δεν θα μαρτυρήσω την μυστική σου ανάρτηση) θα φανεί ακόμα ομορφότερος!!! Αλλά θέλω να δείξεις και την άλλη πλευρά που έχεις το τραπέζι σου. Ολο μαζί είναι που κάνει τη διαφορά. Περιμένουμε με ανυπομονησία!!!

    2. Όπως το είπες,ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!Το έφτιαξε ο ίδιος?Ξετρελάθηκα!!!Τι να πω για τον κήπο σας?Είναι υπέροχος και τον ζηλεύω!Το θέμα με τα αναρριχώμενα φυτά το έχω κι εγώ.Έχω μια ίδια πέργολα και προσπαθώ να την γεμίσω με τέτοιου είδους φυτά αλλά δεν το έχω καταφέρει εδώ και 10 χρόνια!!!Η δεν θα μεγαλώνουν ή θα ξεραίνονται..Μου είπαν να πάρω κισσό αλλά δεν το έχω κάνει ακόμα!
      Καλά να περνάτε και να χαίρεστε τις ομορφιές που φτιάξατε!!Καλημέρα!

      • Την κεραμίστρια την λένε Έφη Καραΐσκάκη και έχει το εργαστήριό της στην Περαία Ν. Θεσσαλονίκης. Είναι πολύ όμορφο! Η μαμά μου με "με μαλώνει" που το έχω έξω και όχι μέσα στο σπίτι. Αλλά οι πίνακες του μπαμπά μου έχουν γεμίσει όλους τους τοίχους και δεν χωράει τίποτε άλλο!

      • Ο κισσός δεν είναι τόσο καθαρό φυτό. Μπορεί να μεγαλώνει γρήγορα και εύκολα αλλά το ανεξέλεγκτο μεγάλωμά του κρύβει φωλιές ποντικών και σαύρες στα φυλλώματά του! Θα σου πρότεινα το πεντάφυλλο που είναι εύκολο, ανθεκτικό. Ίσως κάνω μια ανάρτηση γι αυτά τα δύο αναρριχώμενα. Το γιασεμί μου δεν πάει καλά από τότε που το πήρα. Θα το παλέψω όμως!

    3. Καλημέρα! Υπέροχος ο κηπάκος σας! Μπράβο! Είμαι σίγουρη οτι τα ζουζουνάκια σας θα τον λατρέψουν! Και όσο για το κεραμικό έργο είναι μοναδικό!

      Μπράβο σας!

    4. Τι να πω!! Καταπληκτική δουλειά κάνατε παιδιά συγχαρητήρια!!Η ιδέα για τα χρώματα έξυπνη και τα πλαίσι αγια να μπουν τα γλαστράκια πανέμορφη.Είστε μερακλήδες…καλά για το δώρο του μπαμπά δεν έχω λόγια μπράβο για το γόυστο του.Είναι πολύ ιδιαίτερο δωράκι, χαρούμενο με τις καρδούλες και τις πεταλούδες…Μπράβο παιδιά να τον χαρείτε τον όμορφο πεντακάθαρο και περιποιημένο σας κήπο και το γιασεμί να γίνει μεγάαααλο και να καλύψει όλο το πλέγμα!! Να μεγαλώσετε εκεί με υγεία και χαρά τα ζουζούνια σας….

      • Ευχαριστούμε Κατερινάκι για τις ευχές! Αν και το σπίτι δεν είναι δικό μας θέλουμε να το νιώθουμε σαν δικό μας γιατί η ζωή μας είναι μέσα σε αυτό.

    5. Υπέροχος!! Υπέροχος!! Υπέροχος!! τα χρώματα ταίριαξαν πάρα πολύ! και τα πλαίσια πολύ ωραία ιδέα!! να χαίρεστε τον κήπο σας και τα πιτσιρίκια σας εκεί μέσα!!

    6. Πανέμορφος κήπος! Πραγματική παιδική χαρά!
      Να τον απολαύσετε και να τον χαρείτε μαζί με τα παιδιά σας και τους φίλους που αγαπάτε.
      Τέτοιες γωνιές είναι οι καλύτερες σε ένα σπίτι που είναι φτιαγμένο με αγάπη!
      Καλό σας απόγευμα!

    7. Μα τι όμορφος κηπάκος! Είναι ό,τι πρέπει για τα παιδιά! Με τα χρώματα κάνατε πολύ καλή επιλογή και παρόλο που δεν είμαι φαν του πορτοκαλί, εδώ έδεσε πολύ όμορφα και δεν ενοχλεί καθόλου στο μάτι!
      Καλά τα πλαίσια είναι υπέροχα ε; Στολιδάκια!
      Όσο για το δώρο του μπαμπά παιχνιδιάρικο και άκρως χρωματιστό – ε, με ξέρετε…
      Μπράβο, καλά καφεδάκια λοιπόν στην όμορφη αυλίτσα σας!

    8. Με το καλό να αναρριχηθούν και τα γιασεμιά! Το φτιάξατε καταπληκτικό, τα καδράκια φοβερά (μου έδωσες ιδέα) ! Οι μεξικάνικοι κήποι είναι τόσο εμπνευστικοί..κι εγώ τρελαίνομαι να τους χαζεύω!
      Λες κιόλας μικρός κήπος..! Μια χαρά είναι, ότι πρέπει! Τα παιδάκια σίγουρα θα τον ευχαριστιούνται!
      Σε φιλώ*

    9. Ξεκινήσαμε να βάψουμε το έναν τοίχο αλλά δεν μας έφτασε,άσε που δεν μας άρεσε το χρώμα στην αρχή,έτσι κάναμε ανακαίνιση όλη την αυλή.Και πράγματι άξιζε το αποτέλεσμα και φυσικά η κούραση.Όταν βέβαια την δείτε ολοκληρωμένη θα καταλάβετε……….θα τα πούμε τότε πάλι.
      Γιώργος

      • Η αλήθεια είναι ότι ήθελε να γράψει: Ο εκφραστής και δημιουργός των εμπνεύσεων της γυναίκας μου! Χαχα! Ε, τι να κάνουμε, στην έμπνευση είμαι καλύτερη αλλά όσον αφορά στην υλοποίηση… δεν ξέρω να χρησιμοποιώ τρυπάνια και πριόνια! Τι να κάνουμε! Εσείς είστε καλοί μάστορες κι εμείς καλύτερα ΤΣΙΡΑΚΙΑ!

    10. με τρελαινουν αυτα τα χρωματα τι καλα να χα κ γω μια μικρη αυλη!!!!!!!!!!!!! τι ζηταω ο ανθρωπος……..ολοι θελουν μεγαλη εγω θελω μικρη……….ναι θελω μια γωνια σαν την δικη σου……..εναν τοιχο τουλαχιστον πρεπει να βρω τροπο ανεξοδο φετος για να κοψω ενα μερος της αυλης για να κανω μια ομορφη ζεστη χουχουλιαρικη γωνια……..μακρια απ τα περιεργα βλεματα……να βλεπω φανταχτερα χρωματα κ πρασιναδα……..που θα μου παει κατι θα κατεβασω……παω να δω κ τα υπολοιπα γιατι ολα μ ενθουσιαζουν σ αυτο το σπιτακι………….καλη βδομαδα

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης