ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη

    Η Κωνσταντινούπολη είναι μια αχανής πόλη που μοιράζεται ανάμεσα σε δύο ηπείρους την Ασία και την Ευρώπη, συνδυάζοντας το παλιό με το καινούριο. Πάντοτε σε ένα ταξίδι, ειδικά όταν αυτό είναι λίγων μόνο ημερών, αναζητούμε όλοι μας τα τοπ αξιοθέατα και μέρη που θα επισκεφτούμε. Δεν υπάρχει περίπτωση ο επισκέπτης να πάει ταξίδι στην Πόλη και να μην ξεναγηθεί στην περιοχή Σουλτάν Αχμέτ και πιο συγκεκριμένα στην Αγιά Σοφιά, στο Μπλε τζαμί και την πλατεία Ιπποδρομίου. Όταν βρεθείτε όμως σε αυτή την περιοχή θα είναι παράλειψή σας να μην πάτε και λίγο πιο βόρεια στην περιοχή Εμίνονού σε δύο μεγάλες και γνωστές κλειστές αγορές, από τις πιο παλιές της Πόλης που πραγματικά αξίζουν την επίσκεψή σας για ψώνια ή έστω για βόλτα. Το μεγάλο σκεπαστό παζάρι είναι γνωστό και ως Καπαλί Τσαρσί ενώ η μικρότερη σκεπαστή αγορά κοντά σε αυτό λέγεται Αιγυπτιακή Αγορά Μπαχαρικών ή Αιγυπτιακή Αγορά. Με την πρώτη να έχει χτιστεί το 1461 και τη δεύτερη το 1664, αποτελούν δυο από τις παλιότερες κλειστές αγορές της Κωνσταντινούπολης.

    Από την περιοχή Σουλτάν Αχμέτ στις κλειστές αγορές

    Η πρώτη μέρα του οικογενειακού ταξιδιού μας στην Κωνσταντινούπολη ήταν αφιερωμένη σε ξεναγήσεις στην περιοχή Σουλτάν Αχμέτ. Το μεσημεράκι ήπιαμε το τσάι και το αριάνι μας σε ένα σκιερό καφέ και φάγαμε κουλούρι, ατσμά (γλυκό ψωμί που μοιάζει με τσουρέκι) και τοστ με σουτζούκι από παραδοσιακές καντίνες στον δρόμο. Γεύσεις για μικρούς και μεγάλους!

    Διαβάστε την ανάρτηση της μαμάς Μαρίας για την περιοχή Σουλτάν Αχμέτ πατώντας εδώ.

    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 32

    Σειρά είχαν οι δύο κλειστές αγορές στην περιοχή Εμίνονού που βρίσκονται πολύ κοντά στην Σουλτάν Αχμέτ. Αφού ξεκουραστήκαμε και ανακτήσαμε τις δυνάμεις μας αποφασίσαμε να πάρουμε το τραμ και να μην πάμε με τα πόδια ως το Καπαλί Τσαρσί. Δύο-τρεις στάσεις με το τραμ ήταν η απόσταση, ενώ με τα πόδια θα χρειαζόμασταν ένα εικοσάλεπτο με μισάωρο τουλάχιστον. Κι αν και τα 20 λεπτά φαντάζουν λίγα, εμείς επιλέξαμε τον εύκολο δρόμο με το τραμ για να κρατήσουμε δυνάμεις για τη βόλτα μας στις κλειστές αγορές που θα επισκεπτόμασταν.

    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 33
    Μεταφορικά μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Πηγαίνοντας στο Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών από την περιοχή Σουλτάν Αχμέτ.
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 34

    ISTANBULKART (κάρτα πολλαπλών διαδρομών)

    Για να μετακινηθείτε εύκολα με όλα τα επίγεια και θαλάσσια μέσα μαζικής μεταφοράς, χωρίς να χρειάζεται να κόβετε κάθε φορά εισιτήριο, μπορείτε να βγάλετε μια κάρτα πολλαπλών διαδρομών (instanbulkart) και να τη γεμίσετε από τα μηχανήματα στους σταθμούς του μετρό ή του τραμ. Η κάρτα δεν είναι απαραίτητο να είναι προσωπική. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ίδια κάρτα για όλα τα μέλη της οικογένειας/παρέας “χτυπώντας” την στα ειδικά μηχανήματα κατά την είσοδό σας στις στάσεις τόσες φορές όσες και τα εισιτήρια που χρειάζεστε.

    Μεταφορικά μέσα στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 35

    Το Καπαλί Τσαρσί και η Αιγυπτιακή Aγορά Mπαχαρικών

    Καπαλί Τσαρσί (kapali carci)

    Το μεγάλο Παζάρι ή Καπαλί Τσαρσί είναι μια τεράστια σκεπαστή αγορά. Είναι από τις πιο παλιές κλειστές αγορές και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης. Τα μαγαζιά του ανάλογα με τα είδη που πουλάνε είναι χωρισμένα ανά περιοχή. Αλλού θα βρείτε καταστήματα με χαλιά, κοσμήματα και αντίκες, ενώ αλλού θα βρείτε δερμάτινα, σουβενίρ ή είδη για το σπίτι. Στο Καπαλί Τσαρσί, τη μεγαλύτερη κλειστή αγορά στον κόσμο, θα βρείτε εκτός από εμπορικά καταστήματα, τα οποία είναι πάνω από 4.000, εστιατόρια, χαμάμ, γραφεία συναλλάγματος, σπίτια αλλά και τζαμιά.

    Καπαλί Τσαρσί στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 36

    Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 8.30-19.00 (εκτός Κυριακών και αργιών)

    Καπαλί Τσαρσί στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 37

    Τα πρώτα είδη που μας γοήτευσαν ήταν τα ιδιαίτερα χρωματιστά γυάλινα φωτιστικά. “Να ένα ξεχωριστό δώρο για το σπίτι μας”, σκεφτήκαμε με τον Γιώργο αφού από κάθε χώρα που επισκεπτόμαστε συνηθίζουμε να αγοράζουμε πάντα κάτι αντιπροσωπευτικό ως ενθύμιο. Πριν ρωτήσουμε όμως την τιμή, του είπα ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένος να κάνει μεγάλα παζάρια! Κι αν και τα παζάρια δεν είναι του στυλ του τα κατάφερε πολύ καλά και πήραμε 2 λαμπατέρ, ένα για μας κι ένα για δώρο, σε πολύ χαμηλή τιμή!

    Καπαλί Τσαρσί  στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 38

    Παζάρια

    Είχα διαβάσει κάπου πως το παζάρι από τη μεριά του πελάτη ξεκινάει στα μισά της αρχικής τιμής και είναι προσβολή για τους ντόπιους να μην κάνεις καθόλου παζάρι. Ωστόσο επειδή η αγορά είναι πλέον ιδιαίτερα τουριστική, οι τιμές δεν χαμηλώνουν και πάρα πολύ. Επίσης ντόπιοι φίλοι μας πρότειναν να προτιμήσουμε τα μαγαζιά έξω από το Καπαλί Τσαρσί που είναι πιο οικονομικά και όχι τόσο τουριστικά. Εγώ αυτό που θα σας πρότεινα είναι να κάνετε τη βόλτα και τα παζάρια σας και να ξαναγυρίσετε σε αυτόν που θα σας δώσει την πιο φθηνή τιμή στο προϊόν που θέλετε να αγοράσετε. Προσοχή επίσης στο τι λέτε γιατί είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν ελληνικά.


    Για να πω την πάσα αλήθεια μου δεν χόρταινα να χαζεύω τα μαγαζάκια. Θα μπορούσα να μείνω για ώρες εκεί και να χαθώ στα δρομάκια της αγοράς ξανά και ξανά. Όμως ως μέλος μιας μεγάλης παρέας έπρεπε να είμαι πιο μαζεμένη και πιο… συγκεκριμένη!

    Καπαλί Τσαρσί στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 39

    Κι άλλη μια αγορά στην Κωνσταντινούπολη

    Μετά από αρκετές βόλτες στα σοκάκια του Καπαλί Τσαρσί τα βήματά μας μάς οδήγησαν έξω από αυτό με σκοπό να επισκεφτούμε και την Αιγυπτιακή αγορά. Χωρίς χάρτες και GPS βγήκαμε από το Μεγάλο Παζάρι και χαλαροί βρεθήκαμε σε μια άλλη αγορά, όχι σκεπαστή αυτή τη φορά, που είχε όμως μια ιδιαίτερη γοητεία. Αυτή τη φορά τα μαγαζιά δεν ήταν ομαδοποιημένα ανά είδος. Εκεί που έβλεπες ένα μαγαζί με είδη προικός, δίπλα έβλεπες ένα μαγαζί με βραδινά φορέματα κι απέναντι ένα μαγαζί με “μαϊμού” ηλεκτρονικά κι ένα άλλο με χαλιά.

    Καπαλί Τσαρσί, Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών και άλλες αγορές στην Κωνσταντινούπολη

    Ένας ατελείωτος δρόμος χωρίς αυτοκίνητα με μικρομάγαζα δεξιά και αριστερά με πωλητές που φώναζαν διαφημίζοντας την πραμάτεια τους κι ανάμεσά τους ο κόσμος που ανεβοκατέβαινε για τις αγορές του. Ντόπιοι αναμεμιγμένοι με τουρίστες περπατούσαν χαζεύοντας ή σταματούσαν για τα ψώνια τους. Η βόλτα μας αυτή ήταν πραγματικά μοναδική και ανέλπιστα ενδιαφέρουσα! Για εμάς τους Έλληνες δεν ήταν μια αγορά τέτοιου είδους πολύ ξένη για τα μάτια μας αφού υπάρχουν και στην Ελλάδα παρόμοιες αγορές. Ωστόσο, αυτό που την έκανε ξεχωριστή εκτός από το μέγεθός της σε έκταση ήταν η πολυποικιλότητα των εθνοτήτων, οι γλώσσες που άκουγες γύρω σου και βέβαια και κάποια είδη που δεν τα βρίσκεις στην Ελλάδα .

    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών και άλλες αγορές στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 40

    Βρήκαμε καταπληκτικά και ποιοτικά είδη προικός για τα οποία φημίζεται η Τουρκία χάριν στην καλή ποιότητα βαμβακιού που έχουν, σε πολύ καλές τιμές και με λίγο παζάρι ακόμα καλύτερες. Αν και το άρθρο δεν είναι διαφημιστικό θα προτείνω την εταιρεία TAC απ’ όπου αγοράσαμε τα είδη προικός (πετσέτες, σεντόνια, πικέ κουβέρτες, μπουρνούζια) γιατί μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από τις τιμές (κάναμε και παζάρι λέμε… τόσα αγοράσαμε) και από την ποιότητα τους (μετά από χρήση φυσικά). Πρόκειται για το κατάστημα μιας εταιρείας που ράβει στην Προύσα. Η αλήθεια είναι πως στα παζάρια βοήθησε πολύ και το ότι ο Κώστας μιλάει τουρκικά! Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο γιατί και αυτοί ξέρουν λίγα ελληνικά οπότε ο καθένας θα μπορούσε να καταφέρει να συνεννοηθεί.

    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών και άλλες αγορές στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 41
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών και άλλες αγορές στην Κωνσταντινούπολη
    Οικογενειακή ανάπαυλα στο πεζούλι ενός καταστήματος μετά την ξεθωτική βόλτα στις αγορές της Κωνσταντινούπολης

    Τα παιδιά δεν έχασαν επίσης την ευκαιρία να πάρουν και κάποια γκατζετάκια ήχου και τηλεφωνίας που αν και δεν ήταν γνήσια, εκ των υστέρων αποδείχθηκαν πως εκτός από οικονομικά ήταν και ποιοτικά.

    Παγωτό Ντοντουρμάς

    Όμως τόσος ποδαρόδρομος, τόσα αξιοθέατα που είδαμε από το πρωί και τα παιδιά μας δεν γκρίνιαξαν ούτε στιγμή! Δεν τους άξιζε λοιπόν ένα παγωτό; Κι όχι ότι κι ότι παγωτό αλλά ντοντουρμάς και μάλιστα με γεύσεις.

    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών και άλλες αγορές στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 42

    Το ιδιαίτερο με αυτό το παγωτό είναι ο τρόπος που φτιάχνεται αλλά και ο τρόπος που… το σερβίρουν. Αυτό το παγωτό ιδρώνεις για να το πάρεις! Οι παγωτατζίδες, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές στέκονται στις ανοιχτές βιτρίνες των καταστημάτων τους και διαλαλούν το παγωτό τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Έχουν μπροστά τους μεγάλες μεταλλικές λεκάνες και με ένα μεταλλικό ραβδί ανακατεύουν το μαστιχωτό παγωτό. Εκείνο συμπαγές όπως είναι κολλάει στη μακριά ράβδο κι εκείνοι το πετάνε ψηλά ή το ρίχνουν στις λεκάνες ή πάνε να σου το δώσουν να το πιάσεις. Όταν παραγγέλνεις σου κάνουν διάφορα κόλπα είτε με το ραβδί είτε με τα χωνάκια του παγωτού για αρκετή ώρα κάνοντας τους τουρίστες να τους χαζεύουν. Κι αν αναρωτιέστε εάν ήταν νόστιμο, να σας πω πως το παγωτό ήταν λίγο σε ποσότητα για τα δικά μας ελληνικά δεδομένα αλλά ήταν οικονομικό και γευστικότατο.

    Αιγυπτιακό παζάρι μπαχαρικών (Misir Carsisi)

    Ικανοποιημένοι από τις αγορές μας, γεμάτοι από εικόνες αλλά αρκετά κουρασμένοι από την ολοήμερη ξενάγηση, φτάσαμε στην Αιγυπτιακή αγορά! Μπαίνοντας μέσα στην Αιγυπτιακή Αγορά των μπαχαρικών μας πλημμύρισαν μυρωδιές από σαπούνια, τσάγια, βότανα και κυρίως μπαχαρικά. Όλα ήταν τόσο όμορφα τοποθετημένα για να σε σαγηνεύουν όχι μόνο με το άρωμά αλλά και με τα χρώματά τους.

    Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 43

    Ώρες λειτουργίας: καθημερινά και Κυριακές 8.00-19.00

     Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 44

    Το Αιγυπτιακό παζάρι μπαχαρικών βρίσκεται στο Εμίνονου του Φατίχ στην Κωνσταντινούπολη. Ονομάστηκε αιγυπτιακό γιατί χτίστηκε με χρήματα από φόρους που έπαιρναν η Οθωμανοί από την Αίγυπτο όταν ήταν επαρχία τους. Το Παζάρι των μπαχαρικών είναι χτισμένο σε σχήμα Γ και έχει 6 εισόδους οι οποίες δεν είναι όλες ανοιχτές πλέον. Πιο γνωστές είναι η Eminonu Gate και η Yeni Camii Gate.

    Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 45

    Στο Αιγυπτιακό παζάρι μπορεί κανείς να βρει καταστήματα με μεγάλη ποικιλία σε χύμα μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, παραδοσιακά γλυκά, ζαχαρωτά, σοκολάτες, λουκούμια, παστουρμά και σουτζούκια. Επίσης υπάρχουν καταστήματα με υφάσματα, ναργιλέδες, είδη δώρων, λευκά είδη και υφάσματα.

    Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 46
    Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 47
    Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 48
    Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 49
    Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 50

    Ως μία αγορά που είναι άκρως τουριστική οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες και οι ντόπιοι προτιμούν τα μαγαζιά γύρω από αυτή την αγορά. Αλλά μια επίσκεψη σε αυτή είναι must και θα σας δώσει μια πλήρως ανατολίτικη εικόνα. Μάλιστα ήμασταν τυχεροί γιατί το 2018 ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση της Αιγυπτιακής αγοράς και ήταν πάρα πολύ περιποιημένη και καθαρή.

    Η αλήθεια είναι πως αν είχαμε μία ακόμα μέρα στην πόλη θα επέλεγα να κάνω κι άλλη βόλτα στις δύο αυτές κλειστές αγορές. Ακόμα και τίποτε να μην αγόραζα σίγουρα θα έβρισκα άπειρα θέματα για να φωτογραφίσω.

    Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 51

    Tip: Κοντά σε μία από τις πύλες του Αιγυπτιακού παζαριού βρίσκεται κι ένα γνωστό καφεκοπτείο της Πόλης έξω από το οποίο θα συναντήσετε ουρές ανθρώπων να περιμένουν για να προμηθευτούν φρεσκοκομμένο τούρκικο καφέ (ή ελληνικό κατ’ εμάς τους Έλληνες).

    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών και άλλες αγορές στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 52

    Γέφυρα του Γαλατά

    Βγαίνοντας από την πύλη Yeni Camii φτάσαμε ακριβώς απέναντί από την αποβάθρα Εμίνονου πολύ κοντά στη γέφυρα του Γαλατά. Είχε αρχίσει να δύει ο ήλιος και η ώρα ήταν ιδανική. Προχωρήσαμε ως τη γέφυρα του Γαλατά και βγάλαμε πολλές φωτογραφίες. Το μόνο που μας έμενε ήταν να τη διασχίσουμε. Από πού να πάμε; Από κάτω ή από πάνω; Εμείς επιλέξαμε να τη διασχίσουμε από την επάνω πλευρά. Κατά μήκος της οι ψαράδες ψάρευαν με τα μεγάλα καλάμια τους. Η εικόνα ήταν μαγική, ειδικά όταν σταματώντας για τις απαραίτητες φωτογραφίες γυρίσαμε προς τα πίσω και είδαμε τα αραγμένα πλοία και τους γλάρους να πετούν με φόντο την Αιγυπτιακή αγορά και το Γενί Τζαμί αλλά και πιο πέρα το τζαμί του Σουλειμάν.

    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών και άλλες αγορές στην Κωνσταντινούπολη. Η Γέφυρα του Γαλατά
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 53

    Μια γεμάτη μέρα στην Κωνσταντινούπολη είχε τελειώσει! Ή μήπως όχι; Οι άντρες της οικογένειας επέλεξαν να πάνε στα ψαράδικά κοντά στη γέφυρα του Γαλατά απ’ όπου μπορείς να αγοράσεις τα ψάρια σου και να σου τα ψήσουν στα μικρά ταβερνάκια.

    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη. Φαγητό κοντά στη Γέφυρα του Γαλατά.
    Ποικιλία ψαρικών και σαλάτες δίπλα από την γέρυρα του γαλατά. Από την κάσα του ψαρά στο πιάτο σας. Τιμή; Πάρα πολύ χαμήλή!

    Tip: Μην φάτε μύδια από πλανόδιους πωλητές. Ακόμη κι αν είστε λάτρης των μυδιών όπως εγώ, καλό θα είναι να τα αποφύγετε! Οι γονείς μου έχουν να διηγηθούν απίστευτες ιστορίες από παλιότερα ταξίδια τους μας από… εντερικά προβλήματα.

    Tip: Επίσης για να μην το ξεχάσω! Προσοχή να πίνετε πάντα εμφιαλωμένο νερό!

    Τα γυναικόπαιδα της παρέας επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο. Είχαμε υποσχεθεί στα παιδιά μπάνιο στην πισίνα! Χρειαζόμασταν κι εμείς λίγη ξεκούραση πριν τη βραδινή μας εξόρμηση και αν δεν τους είχαμε δώσει αυτή τη ριμάδα «την υπόσχεση που δεν σπάει ποτέ», νομίζω πως θα προτιμούσαμε να ήμασταν αραχτές στο κρεβάτι μας. Τελικά απολαύσαμε τις βουτιές μας στην εσωτερική πισίνα του ξενοδοχείου μας, το οποίο βρίσκονταν κοντά στον Πύργο του Γαλατά και στην αρχή της οδού Ιστικλάλ!

    Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι από τη διαμονή μας στο ξενοδοχείο Tunel Residence. Τα δωμάτια, η καθαριότητα, η εξυπηρέτηση, όλα ήταν άψογα. Έπαιξε βέβαια και καθοριστικό ρόλο στην μετακίνηση μας ότι βρισκόταν ακριβώς απέναντι από τη στάση του μετρό, 3 λεπτά από τον σταθμό του tunel και 5′ από την αρχή της οδού Ιστικλάλ. Επίσης είχε θέα στον πύργο του Γαλατά στον οποίο έφτανες με τα πόδια σε 10 λεπτά το πολύ! Δείτε το ξενοδοχείο που μείναμε πατώντας εδώ.

    Υπάρχουν όμως στην πόλη άπειρα ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια. Επιλέξτε την περιοχή και την τιμή που θέλετε από τον παρακάτω χάρτη.



    Booking.com


    Εξτρά πληροφορίες

    Tunel, το δεύτερο πιο παλιό μετρό!

    Πολύ κοντά στη Γέφυρα του Γαλατά που περνάει πάνω από τον Κεράτιο κόλπο βρίσκεται η αφετηρία του πιο παλιού μετρό της Πόλης και δεύτερου παλιότερου και εν λειτουργία μετά το μετρό του Λονδίνου, το υπόγειο τελεφερίκ γνωστό ως Tunel. Το Tunel έχει μόνο ένα βαγόνι και κάνει μια μικρή ανηφορική υπόγεια διαδρομή μέσα σε τούνελ εξού και το όνομά του. Ακόμα και για την εμπειρία σας συνιστώ πως αξίζει τουλάχιστον μία διαδρομή με αυτό.

    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη.
 Tunel, το δεύτερο πιο παλιό μετρό!
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 54

    Δεν είναι τόσο οικονομικό όσο το μετρό και το παραδοσιακό τραμ της οδού Ιστικλάλ αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσει κανείς γρήγορα και εύκολα από τη Γέφυρα του Γαλατά και την αποβάθρα Κarakoy στην αρχή της εμπορικής πεζοδρομημένης οδού Ιστικλάλ, στην περιοχή του Πέραν, σε μόλις 1.5 λεπτό!

    Εμείς το χρησιμοποιούσαμε συχνά γιατί το ξενοδοχείο μας, Tunel Residence, ήταν πολύ κοντά στο τέρμα του ειδικά όταν πηγαίναμε από το Karakoy προς την Ιστικλάλ που ο δρόμος είναι ανηφορικός (γύρω στα 20 λεπτά).

    Ξενοδοχείο Tunel Resedence στην πλατεία Δημαρχείου στην Κωσνταντινούπολη

    Στο Ανθομέλι θα βρείτε κι άλλα άρθρα μας για την Κωνσταντινούπολη με χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι σας.

    Κόκκινο Τραμ-Ιστικλάλ

    Από το τέρμα του μπορείτε να πάρετε (εξωτερικά του σταθμού) το παραδοσιακό κόκκινο τραμ που διασχίζει όλο τον πεζόδρομο της Ιστικλάλ και να φτάσετε στην πλατεία Ταξίμ. Αλλά γι αυτά θα σας μιλήσω αναλυτικά σε άλλη ανάρτηση!

    Παραδοσιακό τραμ στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 55
    Πλατεία ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 56

    Ελπίζω να κατάφερα να σας μεταφέρω έστω και νοερά εις την Πόλιν και μέσα από το φωτογραφικό υλικό μας να σας δώσω λίγη γεύση ανατολίτικη.

    Εσείς έχετε πάει στην Κωνσταντινούπολη; Πώς ήταν η δική σας ταξιδωτική εμπειρία;

    Κατερίνα

    Pin it for later

    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 30
    Καπαλί Τσαρσί και Αιγυπτιακή Αγορά μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη 57

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης