ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τι εξοπλισμό θα χρειαστεί ένα μαθητής για τα διαδικτυακά μαθήματα

    Για τα online μαθήματα σας είχαμε μιλήσει ήδη από πέρσι καθώς σας είχαμε συστήσει το καταπληκτικό φροντιστήριο, Ευσταθόπουλος, που προσφέρει online μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου με ένα προηγμένο σύστημα διδασκαλίας. Μέσα στην χρονιά όμως η ανάγκη για γνωριμία με τα online μαθήματα γιγαντώθηκε λόγω του covid-19 και πολλοί ήταν αυτοί που έτρεχαν να πάρουν όλα τα απαραίτητα για τα διαδικτυακά μαθήματα των παιδιών του. Εσείς ήσασταν από αυτούς; Αν τα έχετε όλα, τότε νομίζω ότι άδικα μας διαβάζετε! Αν όμως όχι, γιατί δεν το θεωρήσατε τότε απαραίτητο ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, τότε είστε στο σωστό άρθρο για να δείτε τι θα χρειαστεί το παιδί σας / ο μαθητής για τα διαδικτυακά μαθήματα.

    Θα χρειαστείτε:

    Έναν αξιοπρεπή υπολογιστή/ laptop

    Λέγοντας αξιοπρεπή δεν εννοώ φυσικά ακριβό. Μιλάμε για έναν υπολογιστή (desktop ή laptop) που να έχει την κατάλληλη χωρητικότητα για να κατεβάσει ο μαθητής το online πρόγραμμα online μαθημάτων, να έχει γρήγορο επεξεργαστή ώστε να μην κολλάει και γενικά να μην του δημιουργεί ένα επιπλέον στρες.

    Πατήστε εδώ για να δείτε τη δική μας πρόταση για laptop

    Σύνδεση στο διαδίκτυο και βελτιώσεις

    Μετά λύπης μου και η Κατερίνα κι εγώ είχαμε στις τάξεις των παιδιών μας μαθητές που δεν είχαν καν πρόσβαση στο διαδίκτυο (για υπολογιστή ούτε λόγος φυσικά). Δεν θα σχολιάσω φυσικά αυτή τη στιγμή την ανάγκη που μπορεί να βρίσκεται ένας γονιός για να μην έχει αυτό που πολλοί από εμάς θεωρούμε δεδομένο… αλλά δυστυχώς για οποιοδήποτε μάθημα χρειάζεται μια καλή σύνδεση που να επιτρέπει τον μαθητή να παρακολουθεί το μάθημα χωρίς διακοπές.

    Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τη θεωρητικά γρήγορη σύνδεση θα πρέπει να υπάρχει και τρόπος ώστε στον χώρο που βρίσκεται ο υπολογιστής να τρέχει το ίντερνετ σωστά. Σας έχει συμβεί ας πούμε να έχετε στο σαλόνι και στην κουζίνα καλό ίντερνετ και όχι στα υπνοδωμάτια; Αν ναι, τότε θα πρέπει να βρείτε λύση. Μιλήστε με τον πάροχο σας ώστε να βάλετε κάποιον ενισχυτή σήματος ή απλά αλλάξτε ταχύτητα ή ακόμα πιο απλά θέση στον υπολογιστή.

    Η Κατερίνα σας προτείνει ένα tp link που την έχει σώσει. Μένοντας σε ένα διώροφο σπίτι υπήρχε πρόβλημα σύνδεσης στον επάνω όροφο. Βάζοντας αυτή τη συσκευή σε μία πρίζα στο επάνω όροφο και με μια πολύ απλή σύνδεση με το ρούτερ του ισογείου έχει πλέον καλό ίντερνετ και στον επάνω όροφο. Φέτος που τα παιδιά κάνουν ταυτόχρονα μάθημα έβαλαν από ένα tiplinκ στο δωμάτιο του καθενός και η σύνδεση είναι ακόμα καλύτερη!

    Web camera

    Αν υποθέσουμε ότι δεν έχετε laptop με ενσωματωμένη κάμερα τότε θα πρέπει να σκεφτείτε την περίπτωση να αγοράσετε μια εξωτερική webcamer για το desktop σας.

    Ακουστικά

    Ενοχλητικά αλλά χρήσιμα ειδικά αν υπάρχουν και άλλοι μαθητές εντός του σπιτιού σας. Προτιμήστε αυτά που στηρίζονται στο κεφάλι και όχι αυτά που μπαίνουν στα αυτιά γιατί είναι πιο ξεκούραστα. Προσωπικά δεν έχω με ακουστικά με ενσωματωμένο μικρόφωνο, καθώς έχω laptop, αλλά εσείς θα αγοράσετε κατά βούληση. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με τη μάρκα και την απόδοση το ήχου και το αν είναι ασύρματα ή ενσύρματα. (Δείτε εδώ ασύρματα ακουστικά με μικρόφωνο, που μάλιστα ενισχύουν την ηχομόνωση και ενσύρματα ακουστικά με μικρόφωνο)

    Τι εξοπλισμό θα χρειαστεί ένα μαθητής για τα διαδικτυακά μαθήματα (online μαθήματα)

    Μικρόφωνο

    Και αυτή η αγορά εξαρτάται πάλι από το αν έχετε laptop ή desktop και από το πόσο σύγχρονο είναι το laptop σας. Σίγουρα πάντως η ύπαρξη μικροφώνου (ενσωματωμένου ή μη) είναι απαραίτητη για online μαθήματα. Πατήστε εδώ για μια οικονομική επιλογή.

    Βάση στήριξης

    Αν ωστόσο δεν υπάρχει η δυνατότητα για online μαθήματα με υπολογιστή ή τάμπλετ ή αν εκείνη την ώρα γίνεται χρήση του από άλλο μέλος της οικογένειας και χρειάζεται να γίνει το μάθημα με κινητό θα σας προτείναμε μια βάση στήριξης κινητού που χρησιμοποιεί η Κατερίνα. Στην ουσία πρόκειται για ένα selfie stick που γίνεται και τρίποδο (δείτε και αυτή). Έτσι θα κάνετε μια αγορά δύο σε ένα και θα έχετε το stick και για τα ταξίδια σας. Αυτό που σας προτείνουμε μάλιστα συνδέεται και με bluetooth και με ένα button που έχετε στο χέρι σας μπορείτε να βγάλετε υπέροχες ομαδικές φωτογραφίες.

    Μα θα μου πείτε γιατί να μην το στηρίξει πάνω σε ένα βιβλίο ή στο τοίχο; Σίγουρα γίνεται κι αυτό αλλά εκτός που αγαπάμε τα gadget σας το προτείνουμε γιατί έχει τη δυνατότητα να ψηλώσει και να το φέρει το παιδί στο ύψος του προσώπου του ή να το στρέψει εκεί που θέλει, να το τοποθετήσει κάθετα αλλά και οριζόντια, να το έχει σταθερό και ασφαλές μπροστά του χωρίς να έχει φόβο να πέσει και να έχει εντελώς ελεύθερα τα χέρια του.

    Για δείτε και μια πιο οικονομική λύση εδώ… Αυτή η βάση βολεύει απίστευτα και σε περίπτωση που το μάθημα είναι μάθημα μουσικής γιατί όπως μου έλεγε η Κατερίνα μπορούσε να στραφεί είτε προς το πρόσωπο είτε προς το μουσικό όργανο. Στην περίπτωση του tablet μπορείτε ως βάση να χρησιμοποιήσετε την ίδια τη θήκη (εάν έχει αυτή τη δυνατότητα) ή μια ειδική βάση για τάμπλετ.


    Εκτυπωτής

    Ένα πολύ χρήσιμο μηχάνημα για το σπίτι είναι ο εκτυπωτής. Έγχρωμος ή έστω ασπρόμαυρος θα σας λύσει τα χέρια με τα online μαθήματα. Σιγά μην τρέχετε στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς για μια εκτύπωση! Εργασίες, φυλλάδια, παρτιτούρες κι ένα σωρό άλλο πλέον μπορείτε να τα εκτυπώνετε από το σπίτι.

    Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις δικές μας προτάσεις για αγορά εκτυπωτή.

    Καρέκλα γραφείου/Γραφείο

    Φυσικά για να μπορεί ο μαθητής να είναι πιο συγκεντρωμένος, είτε τα μαθήματα είναι online είτε όχι, χρειάζεται τον χώρο του. Κι ο δικός του χώρος καλό θα είναι να περιλαμβάνει ένα γραφείο και μια καλή καρέκλα γραφείου. Πολλοί πιστεύουν πως στα παιδιά οι καρέκλες με ροδάκια που ανεβοκατεβαίνουν μπορεί να είναι ο λόγος για να ξεφεύγει το μυαλό κατά τη διάρκεια του διαβάσματος.

    Ναι, μπορεί να συμβαίνει κάποιες φορές οπότε η επιλογή είναι δική σας αν θα επιλέξετε καρέκλα γραφείου με ροδάκια ή μια απλή καρέκλα γραφείου. Επίσης, μπορείτε να διαλέξετε πολυθρόνα με μπράτσα ή μία πολυθρόνα γραφείου χωρίς μπράτσα που ίσως θα χωράει πιο εύκολα κάτω από την επιφάνεια του γραφείου. (Πατήστε στα link για να δείτε τις προτάσεις μας και εδώ για να βρείτε όλα τα σχέδια).


    Δείτε επίσης στο Ανθομέλι: DIY οικονομικό γραφείο για το παιδικό δωμάτιο


    Μικρές Χρήσιμες Συμβουλές

    Έχοντας και οι δύο μας κάνει πολλές ώρες online μαθημάτων με τους μαθητές μας κατά τη διάρκεια της καραντίνας (εγώ αγγλικών και η Κατερίνα πιάνου και θεωρητικών) αυτό που πραγματικά θα σας συμβουλεύαμε ως καθηγήτριες αλλά και μαμάδες είναι να είστε κοντά στα παιδιά σας σε αυτά τα νέα τους online βήματα.

    • Δημιουργήστε έναν ήσυχο χώρο για τα μαθήματά τους, σεβαστείτε αυτά και τον καθηγητή τις ώρες που κάνουν μάθημα κάνοντας ησυχία (μας έχει τύχει στη διάρκεια του μαθήματος να τσιρίζουν αδέρφια, να χτυπάνε κατσαρόλες, να πλένονται πιάτα και πολλά άλλα ωραία).
    • Συμβουλεύστε τα παιδιά να προετοιμάζονται νωρίτερα για το μάθημα έχοντας προετοιμάσει κατάλληλα τον χώρο (συνήθως τρέχουν να προετοιμαστούν τελευταία στιγμή), και να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα βιβλία και μολύβια κλπ.
    • Καλό θα είναι να έχουν μαζί τους νερό και να έχουν πάει τουαλέτα για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στο μάθημα.
    • Ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε από ηλεκτρονικά μην επαναπαύεστε πως τα παιδιά, ως παιδιά της τεχνολογίας, τα ξέρουν όλα και μη διστάσετε να ζητήστε βοήθεια ή συμβουλές από κάποιον φίλο ή τον δάσκαλο-α. Ειδικά αν είναι μικρά χρειάζονται τη βοήθειά σας σε περίπτωση που τους “πετάξει” έξω το πρόγραμμα και δεν ξέρουν να ξαναμπούν (ειδικά αν χρειάζεται κωδικός). Σκεφτείτε πως, ειδικά αν είναι ομαδικό το μάθημα, ο καθηγητής θέλει να επανέλθει ο μαθητής και να συνεχίσει κανονικά.
    • Tip: Αποθηκεύστε στην επιφάνεια εργασίας ή στον crome τα λινκ των σελίδων που επισκέπτεται το παιδί και κάντε αποθήκευση και τους κωδικούς για να μπαίνει χωρίς την βοήθειά σας (webex, webmail κλπ)
    • Είναι σημαντικό να μην κολλάτε μόνο στις εφαρμογές που εσείς γνωρίζετε. Δυστυχώς οι εφαρμογές όπως το viber ή το messenger μπορεί να είναι πιο γνωστές αλλά δεν σημαίνει πως είναι οι πιο κατάλληλες για τα μαθήματα. Οπότε. αν χρειαστεί, κατεβάστε την κατάλληλη εφαρμογή που σας ζητάει ο δάσκαλος για να γίνει πιο σωστά το μάθημα. Νομίζω πως είναι καλό να υπάρχει συνεργασία μεταξύ μας.
    • Τέλος, θα είναι καλό να γνωρίζετε κι εσείς τις ώρες των online μαθημάτων των παιδιών και να υπάρχουν γραμμένα σε ένα οικογενειακό πρόγραμμα μαθημάτων και δραστηριοτήτων στο ψυγείο ή στο γραφείο τους. Τα παιδιά είναι παιδιά και μπορεί να ξεχάσουν κάποιο μάθημα. Είναι κρίμα να το χάσουν ή να χρειαστεί ο καθηγητής να το αναπληρώσει (ειδικά αν πρόκειται για ατομικό μάθημα κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για το πρόγραμμα του καθηγητή).

    Αν υποθέσουμε ότι πριν το καλοκαίρι έγινε η πρώτη “δοκιμαστική”, φέτος πιστεύω ότι θα έρθει η συνήθεια. Κι αν όχι στα σχολεία, ενδεχομένως στα φροντιστήρια ή στα ωδεία και στα ιδιαίτερα μαθήματα. Οπότε ας είμαστε προετοιμασμένοι όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να μπουν και τα παιδιά μας στην εποχή της διαδικτυακής μάθησης που ούτως ή άλλως σε πολλές χώρες υπάρχει εδώ και χρόνια.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης