Πως να φτιάξετε μόνοι σας ένα γραφείο για το παιδικό δωμάτιο

Kathy
Καλημέρα!
 
Σαββατοκύριακο έφτασε και αναρωτιέμαι αν ο καιρός θα μας κάνει την χάρη να φτιάξει.
Αυτό που λέμε…»είσαι άστατος πολύ» σε όλο του το μεγαλείο. Το μόνο καλό που έχει, ωστόσο, είναι ότι με το να μένουμε στο σπίτι, έκανα και κάποιες δουλειές που ήταν σε εκκρεμότητα. Μετά τα Χριστούγεννα ειδικά δεν έχω βάλει «ποπό» κάτω! Αλλά το έχω ευχαριστηθεί γιατί με κάτι αλλαγές που έκανα το σπίτι μας μοιάζει σαν καινούργιο.

Ένα από αυτά ήταν η κατασκευή του γραφείου του Θάνου μας που όπως σας έχω ξαναπεί είναι το πρωτάκι μας. Πριν από αρκετό καιρό σας είχαμε δείξει το κρεβάτι που φτιάχτηκε για τον Θανούλη από τον μπαμπά του. Ήταν ένα υπερυψωμένο κρεβάτι με χώρο για παιχνίδι από κάτω. Στη συνέχεια το δωμάτιο βάφτηκε, στολίστηκε με καδράκια και φωτογραφίες και φυσικά περίμενε με ανυπομονησία το καινούργιο γραφείο. 

Όμως ο χώρος που απέμεινε για το γραφείο ήταν αρκετά μικρός μιας και τα δύο αδέρφια εδώ κι ένα χρόνο αποφάσισαν να μοιράζονται για το βράδυ το ίδιο δωμάτιο. Έτσι ο καναπές ανοίγει και γίνεται διπλό κρεβάτι. Πόσο χώρος να απομείνει για γραφείο στο μικρό δωματιάκι! 

Έτσι αποφασίσαμε και για οικονομία χώρου αλλά και χρημάτων να κάνουμε για την ώρα κάτι συμμαζεμένο και οικονομικό επωφελούμενοι την συρταριέρα που είχαμε από το δικό μου γραφείο το οποίο έχουμε μαζέψει λόγω όγκου αλλά και τα μεταλλικά πόδια που είχαν οι γονείς μου από ένα παλιό πάγκο εργασίας. 

Το μόνο που χρειάστηκε να αγοράσουμε ήταν μία ξύλινη τάβλα στα μέτρα μας. Βιδώθηκαν τα πόδια στην τάβλα και έτοιμο. Τα πόδια ήταν ρυθμιζόμενα σε ύψος οπότε η συρταριέρα χώρεσε άνετα. 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Στην αρχή η καρέκλα του γραφείου ήταν μια πτυσσόμενη που είχαμε – αυτές που ξεμένουν από παλιές τραπεζαρίες για τον κήπο. Αλλά το παιδί δεν έφτανε με άνεση και χρειαζόταν μαξιλάρια. Οπότε η επόμενη αγορά μας ήταν μια καρέκλα. (Τυχεροί ήμασταν κι εδώ μιας και πετύχαμε μια πολύ καλή προσφορά!)

 Λίγα αξεσουάρ και έτοιμο το γραφείο! Φωτιστικό, ένα ξύλινο αριθμητήρι, ένας κουμπαράς, ένα μικρός κάδος για τα σκουπίδια και μολυβοθήκες είναι αρκετά. 

Για μολυβοθήκες προτιμήσαμε αυτές που στηρίζονται πάνω σε μεταλλική ράγα έτσι ώστε να μην έχουμε ατυχήματα με πεσίματα από το γραφείο μα ούτε και να πιάνουν χώρο μιας και το γραφειάκι είναι μικρούλικο. Εξάλλου ταίριαζαν απόλυτα με τα κουτιά παιχνιδιών.

Τώρα μου μένει ένας φελοπίνακας ή ένας μεταλλικός πίνακας με μαγνήτες για να ολοκληρωθεί. Αλλά το σκέφτομαι ακόμα! Κάτι έχω στο νου μου να κάνω…! Ξέρω ότι οι φωτογραφίες δεν κολακεύουν και πολύ τον χώρο αλλά ο λόγος που σας δίνω την ιδέα είναι σε περίπτωση που λόγω μειωμένου μπάτζετ ή ακόμα και χώρου δεν ξέρετε τι να αγοράσετε ή να φτιάξετε!

Για το τέλος να πω ότι … έφυγε και η τηλεόραση μαζί με το επιπλάκι της αφού ούτως ή άλλως δεν την ανοίγανε ποτέ! Τζάμπα χώρος. 

Ξεφορτωθείτε τα περιττά και γίνετε πρακτικοί! Σωστός χώρος διαβάσματος και αρκετός για παιχνίδι είναι η καλύτερη ισορροπία για ένα παιδικό δωμάτιο. 

Kathy