ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Επίσκεψη στο θεματικό Πάρκο Οδύσσεια στο Noesis

    Tο Noesis (Kέντρο Διάδοσης Eπιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας) είναι ένα στολίδι για την πόλη μου τη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο από αρχιτεκτονικής άποψης φυσικά αλλά επειδή προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους γνώση και διασκέδαση. Για το Noesis σας έχω μιλήσει κι εδώ αλλά σήμερα θα ήθελα να γράψω σχετικά με την τελευταία μας επίσκεψη εκεί στο νέο θεματικό πάρκο Οδύσσεια

    Επίσκεψη στο θεματικό Πάρκο Οδύσσεια στο Noesis 1

    Ποιο παιδί δεν αγαπάει τη μυθολογία; Από το νηπιαγωγείο ακόμα μαθαίνουν ιστορίες της μυθολογίας, διαβάζουν βιβλία για τους μυθικούς ήρωες και πλάθουν με τη φαντασία τους εικόνες από τα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων. Αργότερα, στην Γ’ τάξη του δημοτικού που μπαίνει το μάθημα της ιστορίας στο σχολικό τους πρόγραμμα, οι ήρωες ξαναζωντανεύουν και πλέον τα παιδιά μαθαίνουν πολλές περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτούς. Όσοι, λοιπόν, μένουν στη Θεσσαλονίκη ή πρόκειται να ταξιδέψουν σε αυτή θα ήταν υπέροχο να κάνουν μία βόλτα από το Noesis και πιο συγκεκριμένα από το θεματικό πάρκο Οδύσσεια.

    Διαβάστε εδώ: Μαθαίνοντας να διαβάζει ιστορία και θρησκευτικά (για τη γ’ δημοτικού)

    Noesis

    Το Noesis βρίσκεται ελάχιστα έξω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, στο 6ο  χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης, στο ύψος του εμπορικού κέντρου Mediteranean Cosmos και διαθέτει δωρεάν πάρκινγκ για τους επισκέπτες. Στο Noesis μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το πλανητάριο, το cosmoθέατρο με προβολές ταινιών τύπου ντοκυμαντέρ (δείτε εδώ τις ώρες), το τεχνοπάρκο, το μουσείο αυτοκινήτων, τον εξομειωτή και φυσικά ως τις 23 φεβρουαρίου 2019 το θεματικό πάρκο Οδύσσεια με τις περιπέτειες του Οδυσσέα και των συντρόφων του κατά την επιστροφή τους στην Ιθάκη. 

    Επίσκεψη στο θεματικό Πάρκο Οδύσσεια στο Noesis 3
    Noesis-Θεματικό Πάρκο Μουσείο Οδύσσεια

    Η δική μας ξενάγηση στο θεματικό πάρκο Οδύσσεια

    Στην είσοδο του πάρκου μας υποδέχθηκε ο Οδυσσέας μπροστά στον τεράστιο Δούρειο Ίππο που έφτιαξε για να κυριεύσει την Τροία. Οι διηγήσεις του με την βροντερή και καθαρή φωνή του ενθουσίασαν τα παιδιά και τα προετοίμασαν για το τι πρόκειται να δουν. 

    Επίσκεψη στο θεματικό Πάρκο Οδύσσεια στο Noesis 5
    Θεματικό Πάρκο Μουσείο Οδύσσεια – Δούρειος Ίππος
    Επίσκεψη στο θεματικό Πάρκο Οδύσσεια στο Noesis 7
    Θεματικό Πάρκο Μουσείο Οδύσσεια. Η ξενάγηση γίνεται με την καθοδήγηση ηθοποιών που υποδύονται αρχαίους Έλληνες ή Θεούς.

    Στη συνέχεια γνωρίσαμε τον θεό Ποσειδώνα (βίντεο). Αυτός άλλωστε δεν ήταν η αιτία για τις δεκάχρονες περιπέτειες του Οδυσσέα; Τον θεό υποδύεται ο ηθοποιός και συγγραφέας Γιάννης Σερβετάς. Τα κείμενα είναι απολαυστικά και επίκαιρα παρόλο που μιλάει ο… αρχαίος θεός της θάλασσας.

    Σε κάθε τμήμα του θεματικού πάρκου Οδύσσεια μας υποδέχονταν κάθε φορά κι ένα άλλο πρόσωπο της Οδύσσειας δηλαδή ένας ηθοποιός που διηγούνταν την ιστορία του Οδυσσέα αλλά και συζητούσε με τα παιδιά.

    Επίσκεψη στο θεματικό Πάρκο Οδύσσεια στο Noesis 9
    Θεματικό Πάρκο Μουσείο Οδύσσεια – Στην σπηλιά του Κύκλωπα Πολύφημου

    Ο χώρος είναι διαμορφωμένος σε σκηνικό της αρχαιότητας και σε κάθε τμήμα του συναντάμε τρισδιάστατα, μηχανοκίνητα ομοιώματα θηρίων και των τεράτων που διαθέτουν κίνηση και ήχο. Οι ήχοι, οι κατασκευές και τα εφέ και εξαιρετικά και πολύ εντυπωσιακά κάνοντας την επίσκεψή στο πάρκο ακόμα πιο βιωματική.

    Επίσκεψη στο θεματικό Πάρκο Οδύσσεια στο Noesis 11
    Θεματικό Πάρκο Μουσείο Οδύσσεια – Στην σπηλιά του Κύκλωπα

    Στην ξενάγηση από την αρχή γίνεται ξεκάθαρο πως τα παιδιά πρέπει να είναι χωριστά από τους γονείς ώστε να είναι μπροστά και να συμμετέχουν ώστε να υπάρχει περισσότερη διαδραστικότητα μεταξύ ηθοποιών και παιδιών. Ακόμη κι αν έχετε μικρότερα παιδιά μην ανησυχείτε καθόλου γιατί εκεί κοντά θα είστε κι εσείς! Το μόνο αρνητικό για μένα ήταν πως δεν υπάρχει χρόνος για να μείνει ο γονιός με τα παιδιά του λίγο περισσότερο να χαρεί και περιεργαστεί λίγο περισσότερο όλα όσα βλέπει ή…. να βγει μία φωτογραφία. Ε, να μη δούμε λίγο καλύτερα τον γιγάντιο κύκλωπα ή να μην παρατηρήσουμε λίγο περισσότερο τη Σκύλα και την Χάρυβδη με τα πολλά κεφάλια; 

    Επίσκεψη στο θεματικό Πάρκο Οδύσσεια στο Noesis 13
    Θεματικό Πάρκο Μουσείο Οδύσσεια – Ο Κύκλωπας κινείται και ανοιγοκλείνει τα μάτια. Οι ήχοι που βγάζει κάνουν την σκηνή ακόμα πιο πραγματική!
    Επίσκεψη στο θεματικό Πάρκο Οδύσσεια στο Noesis 15
    Θεματικό Πάρκο Μουσείο Οδύσσεια

    Στο τέλος της ξενάγησης τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν ένα παιχνίδι ερωτήσεων. Καθισμένα αμφιθεατρικά πρέπει να απαντήσουν σωστά στις ερωτήσεις που βλέπουν σε μία οθόνη καθοδηγούμενα από τον υπεύθυνο ηθοποιό. Την υπογραφή τους στη δημιουργία και επιμέλεια του παιχνιδιού βάζουν ο Γιάννης Σερβετάς και ο Ευγένιος Τριβιζάς.

    Τύποι ξεναγήσεων

    Κατά την προσωπικού μου άποψη κι επειδή τύχαμε την ώρα που πήγαμε σε ένα γκρουπ με μικρά παιδιά θεώρησα πως το πάρκο απευθύνεται σε παιδιά κάτω των 10 ετών. Αν και τελικά τα παιδιά μου δεν έφυγαν καθόλου δυσαρεστημένα από την ξενάγηση αφού μόνο από καλλιτεχνικής απόψεως να το δει κανείς το θεματικό αυτό πάρκο άξιζε τον κόπο γιατί η δουλειά που έχει γίνει για να στηθεί είναι αξιέπαινη. 

    Όμως εκ των υστέρων έμαθα πως υπάρχουν διαφορετικές ξεναγήσεις για μικρά παιδιά, για παιδιά γυμνασίου, ξεναγήσεις στα αγγλικά αλλά και στα ποντιακά. Και όχι δεν αστειεύομαι! Με την ξενάγηση στα ποντιακά οι δημιουργοί του πάρκου θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

    Κάθε τι καινούργιο που βλέπουμε κάτι έχει να μάθει ή μπορεί με τη βοήθεια της εικόνας να μας τυπώσει στη μνήμη μας τις γνώσεις που ήδη έχουμε και ίσως έχουμε ξεχάσει! Γι αυτό μην χάσετε αυτή την ευκαιρία να το επισκεφθείτε με τα παιδιά ή αν είστε δάσκαλοι να επιδιώξετε να πάτε τους μαθητές σας να το δουν και να βιώσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

    Επίσκεψη στο θεματικό Πάρκο Οδύσσεια στο Noesis 17
    Θεματικό Πάρκο Μουσείο Οδύσσεια – Επίσκεψη στον Άδη!

    Το πάρκο Οδύσσεια έχει δημιουργηθεί από τις εταιρίες παραγωγής Dream Workers και Eksagon Exhibitions, δημιουργούς του απόλυτα πετυχημένου μυθολογικού πάρκου «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι», αλλά και του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας», των «Μυστικών Κόσμων του Ευγένιου Τριβιζά» και των γιγαντιαίων «Δεινόσαυρων». Την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση του θεματικού πάρκου έχει ο ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Κλασικής Φιλολογίας και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, κ. Ιωάννης Καζάζης.

    Τιμές εισιτηρίων

    Επίσκεψη στο θεματικό Πάρκο Οδύσσεια στο Noesis 19
    Θεματικό Πάρκο Μουσείο Οδύσσεια – Τιμές εισιτηρίων

    Η ξενάγηση στο θεματικό πάρκο Οδύσσεια γίνεται σε γκρουπ σχεδόν κάθε μισή ώρα από επαγγελματίες ηθοποιούς και διαρκεί μία ώρα.

    Επίσκεψη στο θεματικό Πάρκο Οδύσσεια στο Noesis 21

    Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://odysseypark.gr/ και καλέστε στο 2312315249. Για σχολικές εκδρομές και ομαδικές κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 2312315248.


    Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης