ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ταξίδι στην Κίμωλο με τα παιδιά

    Κίμωλος! Την είχα ακούσει, ήξερα περίπου πού βρισκόταν, είχα διαβάσει/ακούσει φίλες να μιλάνε με πάθος γι αυτήν αλλά δεν την είχα επισκεφτεί ποτέ! Όταν, λοιπόν, το Αφεντάκειο Κληροδότημα Κιμώλου  (για το οποίο θα σας μιλήσω σε επόμενη ανάρτηση) μας έκανε την τιμή να μας καλέσει στο νησί τους ως μέλη των Travel Bloggers Greece, όπως καταλαβαίνετε πέταξα την σκούφια μου! Επιτέλους θα έβλεπα το περίφημο Χωριό (και όχι Χώρα!) και θα έκανα μπάνιο στις μαγευτικές παραλίες του νησιού. Αλλά αυτή τη φορά δεν θα ήμουν με τον Κώστα. Οι συνθήκες ήταν τέτοιες που δεν του επέτρεψαν να έρθει μαζί μας, οπότε εκτός από το Μελιτάκι μου θα είχαμε στην παρέα μας τη Μαμά Μαρία στο παρθενικό της ταξίδι με τους ΤΒG. Σε αυτή όμως την ανάρτηση δεν θα σας μιλήσω για αυτή την πλευρά του ταξιδιού αλλά για την πιο kids-friendly μιας και η Μελίτα μου ήταν η πρωταγωνίστρια αυτού του ταξιδιού και μέσα από τα δικά  της μάτια θα σας αναφέρω τους 10 λόγους που αξίζει να κάνετε ένα ταξίδι στην Κίμωλο με τα παιδιά σας. 

    taksidi_kimkolos_paidia

    Όπως σας έχει πει και η Κατερίνα, τα ταξίδια είναι μεγάλη προίκα για τα παιδιά μας, χτίζουν την αυτοπεποίθησή τους, τα βγάζουν εκτός της ζώνης άνεσής τους και τους επιτρέπουν να μεγαλώνουν με υγεία σωματική και πνευματική. Η Μελίτα, λοιπόν, σε αυτό το ταξίδι μεγάλωσε, μεγάλωσε πολύ και με έκανε τόσο περήφανη με το θάρρος της, την υπομονή της, την επιμονή της, την ευγένειά της προς τους συνταξιδιώτες και φίλους μας αλλά και προς τους ξένους. Γύρισε ένα παιδί διαφορετικό και θα θυμάμαι πάντα την Κίμωλο για την ευκαιρία που έδωσε στη Μελίτα μου να μετρήσει τις δυνάμεις της, να αναμετρηθεί με τους φόβους της και να ανοίξει τα φτερά της απελευθερωμένη από τις συστολές της. Αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε αυτήν λοιπόν!

    taksidi_kimolos_paidia (1)

    Ταξίδι στην Κίμωλο με τα παιδιά

    taksidi_kimolos_paidia (11)
    Το ταξίδι αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τους χορηγούς μας  ένας εκ των οποίων ήταν η Zante Ferries που με ασφάλεια μας οδήγησε στον προορισμό μας.

    Καλώς “ΗΡΧΑΤΕ” στην Κίμωλο… με τα παιδιά σας

    taksidi_kimolo_paidia (2)

    1) Χωριό χωρίς αυτοκίνητο

    Για όσους δεν το ξέρετε η πρωτεύουσα της Κιμώλου ονομάζεται Χωριό και είναι ουσιαστικά το μοναδικό χωριό της Κιμώλου, με τη λογική ότι τα υπόλοιπα “χωριά” όπως η Ψάθη, ή τα Πράσα αποτελούν περισσότερο οικισμούς παρά χωριά. Το Χωριό είναι πανέμορφο και γραφικό και πάνω απ’ όλα είναι car-free! Και μπορεί μια στο τόσο να συναντάς κάποια αυτοκίνητα αλλά την καλοκαιρινή σεζόν απαγορεύονται ακόμα και αυτά! Οπότε τα παιδιά μας μπορούν να τρέξουν, να κάνουν ποδήλατο, να χοροπηδήσουν χωρίς τον φόβο των αυτοκινήτων.

    taksidi_kimolos_paidi (13)
    Στην πλατεία Κάμπου του Χωριού τα παιδιά μπορούν να ζήσουν την απόλυτη ελευθερία χωρίς τα ενοχλητικά αυτοκίνητα να τους εμποδίζουν στο παιχνίδι τους.
    kimolos_paidia (6)
    taksidi_kimolo_paidia (1)
    Γιαγιά και εγγονή απόλαυσαν τις βόλτες τους ανενόχλητες!
    taksidi_kimolos_paidi (16)
    Τις πρωινές ώρες που δεν έχει τόσο κόσμο, τα παιδιά και οι γονείς νιώθουν την απόλυτη ασφάλεια έστω κι αν κάθονται λίγο πιο μακρυά

    2) Παιδική χαρά για παιδιά όλο χαρά

    Και αν νομίζετε ότι δεν θα ξέρετε τι να το κάνετε το παιδί σας το απόγευμα ή το βραδάκι που θα πάτε στο Χωριό είστε γελασμένοι. Η Πλατεία Κάμπου (η κεντρική πλατεία του Χωριού) έχει μια μικρή αλλά γεμάτη ζωή παιδική χαρά που θα σας λύσει τα χέρια. Βρίσκεται μάλιστα ακριβώς δίπλα σε ταβερνάκια και καφέ και έτσι μπορείτε ακόμα να πίνετε τον καφέ σας ή να τρώτε το βραδινό σας και το παιδί να παίζει με ασφάλεια δίπλα σας! Τα βράδια η παιδική χαρά σφύζει από ζωή και ενδεχομένως το παιδί σας έχει τη χαρά να κάνει και νέους φίλους. 

    taksidi_kimolos_paidi (1)
    Εμείς την επισκεφτήκαμε μεσημεράκι και ήταν άδεια αλλά το βράδυ γίνεται αγνώριστη!
    taksidi_kimolos_paidia (12)
    Και εννοείται ότι την χαρήκαμε κι εμείς. Κούνιες και τρενάκι must! χαχα!

    3) Βόλτα στο κάστρο παρέα με πειρατές και καπεταναίους 

    Και μπορεί εγώ να έχω κόρη και ίσως να μην αρέσκεται τόσο σε ιστορίες πολέμου και πειρατών, αλλά σίγουρα τα παιδιά που αγαπούν την ιστορία θα ερωτευτούν το κάστρο και τα χαλάσματά του. Ιστορίες για πειρατές, φτωχούς και πλούσιους Κιμωλιάτες αλλά και ιστορίες για φαντάσματα και πνεύματα είναι σίγουρο ότι θα τους εξιτάρουν. Μπείτε και βγείτε από τις Πορτάρες του κάστρου και δείξτε τους το πως ήταν παλιά το κάστρο (υπάρχουν χάρτες σε διάφορα σημεία του νησιού). Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστούν. 

    taksidi_kimolos_paidia (3)
    Στο κάστρο υπήρχαν σπίτια περιμετρικά και υπάρχουν ακόμα τμήματα που παραμένουν ανέγγιχτα στον χρόνο.

    4) Cine Καλησπερίτης 

    Αν και η Μελίτα δεν διαβάζει ακόμα υπότιτλους, είχαμε την χαρά και την τιμή να είμαστε καλεσμένοι των Κιμωλιστών, σε μια βραδιά που διοργάνωσαν για χάρη μας στο θερινό σινεμά που λειτουργεί μετά από δικής τους προσωπική δουλειά και πρωτοβουλία και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Μέσα στο Κάστρο, σε ένα ύψωμα, έχει στηθεί ένα ιδιαίτερο θερινό σινεμά που 2 φορές περίπου την εβδομάδα παίζει κλασικές ταινίες για όλη την οικογένεια. Και  μπορεί οι θέσεις να μην είναι αναπαυτικές σαν πολυθρόνες αλλά σας διαβεβαιώ πως τα παιδιά σας δεν θα ζήσουν άλλη τέτοια μοναδική εμπειρία ποτέ στη ζωή τους. Και επειδή η Μελίτα κάθισε επί μιάμιση ώρα να βλέπει μία κωμωδία που δεν κατάλαβε γρι…. ε, δεν της άξιζε και ένα παγωτάκι μετά! Σίγουρα, ναι! 

    taksidi_kimolos_paidi (18)
    Και μπορεί οι φωτογραφίες μου να το αδικούν αλλά να ξέρετε ότι είναι μαγικό. Ο χώρος περιβάλλεται από φαναράκια και οι πέτρες έχουν καλυφθεί με κουρελούδες. Η ηχητική και η εικόνα είναι άριστη!

    5) We all scream for ice-cream

    Δείξτε μου ένα παιδί που δεν αγαπάει το παγωτό και πόσο μάλλον το χειροποίητο! Λίγα μέτρα μόλις από την κεντρική πλατεία θα βρείτε το Παγωτοπωλείο Stavento. Η Μελίτα θα μπορούσε να τρώει όλη μέρα και όλη νύχτα παγωτό αν την άφηνα, οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει περίπτωση να μην το συμπεριλάβω στα must του νησιού. Το θεωρώ όμως σημαντικό για ακόμα ένα λόγο μιας και η ιδιοκτήτριά του, η Σμαράγδα, φτιάχνει μόνη της όλες αυτές τις υπέροχες γεύσεις που θα βρείτε. Χειροποίητο παγωτό λοιπόν στο Χωριό της Κιμώλου! Επειδή όμως κι εγώ ένα μικρό παιδί είμαι σας προτείνω και τα σιροπιαστά με παγωτό κρέμα και παγωτό μαστίχα. Εάν πάλι θέλετε κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο τότε δοκιμάστε τη γεύση Ρικότα με ολόκληρα κομμάτια γλυκό σύκο! 

    taksidi_kimolos_paidi (6)
    Φωτογραφία με παγωτό δεν προλάβαμε να βγάλουμε καλές… τα καταβροχθίσαμε εν ριπή οφθαλμού!

    6) S-hop s-hop s-hop

    taksidi_kimolos_paidia (7)

    Το νησί ομολογώ ότι δεν αφθονεί σε καταστήματα με τουριστικά είδη και αυτό ίσως είναι που το κάνει για ακόμη μία φορά μοναδικό. Ακόμα και τα σουβενίρ των καταστημάτων έχουν μία μοναδικότητα και μία αισθητική που φαντάζομαι ότι θα αρέσει και σε εσάς πολύ. Η Μελίτα μου φυσικά δεν ήξερε τι να πρωτοδιαλέξει… είχε και και τη γιαγιά Μαρία να την κακομαθαίνει. Παρ’ όλα αυτά με το χαρτζιλικάκι που της είχα δώσει επέλεξε να πάρει δώρο στον μπαμπά της και στα ξαδέρφια της! Μια κάρτα και ένα μαγνητάκι για τον μπαμπά της και ένα βραχιολάκι και ένα μπρελόκ για τα ξαδέρφια της. Φυσικά κάναμε κι εμείς τις αγορές μας οπότε μικροί μεγάλοι όλοι ευχαριστημένοι! 


    Shopping info: Αν σας αρέσουν τα χειροποίητα κοσμήματα και τα ιδιαίτερα αναμνηστικά θα λατρέψετε την Αρζαντιέρα (ακριβώς απέναντι υπάρχει και το κατάστημα  τους με ρούχα και αξεσουάρ) και το Κουμπί. Τρία καταστήματα που ανήκουν στην ίδια οικογένεια με βασικό τους χαρακτηριστικό το πάθος τους για το νησί. Η κ. Φλώρα μας μάγεψε με τις ιστορίες για το νησί του πατέρα της και φυσικά με το πάθος της για αυτό που κάνει. 

    kimolos_paidia

    Εκτός των άλλων μας μίλησε για το μοναδικό πατενταρισμένο/κατοχυρωμένο καραβάκι του νησιού που έχει ταξιδέψει σε όλα τα Παιδικά Μουσεία της χώρας μας αλλά και σε πολλά μέρη του εξωτερικού. 

    taksidi_kimolos_paidi (4)
    Το καραβάκι αυτό βρέθηκε ανέγγιχτο στα χαλάσματα του σπιτιού που αγόρασαν και είναι το αυθεντικό. Το καραβάκι αυτό ήταν παιχνίδι για τα παιδιά του νησιού και η κατασκευή του είναι μοναδική στον κόσμο μας και έχει ακόμα και κατάστρωμα. Η οικογένεια της κας Φλώρας μετά από πολύ προσπάθεια το κατοχύρωσε ως πατέντα και φυσικά στο κατάστημά τους θα βρείτε και πολλά αντίγραφά του.

    Shopping info: Η Θεανώ είναι αυτό που λέμε η ράφτρα ή μοδίστρα του νησιού και το κατάστημά της ονομάζεται Σούστα Βίστα (βίστα ονομάζονταν οι παραδοσιακές φούστες της Κίμώλου)! Αλλά δεν είναι μια οποιαδήποτε μοδίστρα μιας και είναι η μοναδική που φτιάχνει με οδηγίες της γιαγιάς της τους παραδοσιακούς ντουρβάδες του νησιού (κάτι σαν σακίδιο). Θα ενθουσιαστείτε επίσης με τα ιδιαίτερα ρούχα που φτιάχνει αλλά και με τα τσαντάκια της. 

    taksidi_kimolos_paidi (2)

    7) Μπουκιά και συγΧώριο

    kimolos_paidia (5)

    Στο Χωριό αλλά και στους υπόλοιπους οικισμούς θα βρείτε πολύ μα πολύ καλές ταβέρνες για όλα τα βαλάντια. Αλλά όταν μιλάμε για παιδιά, δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ προτιμώ μαγειρευτά φαγητά γιατί η κόρη μου δεν είναι ούτε των γκουρμέ ούτε των ψητών αλλά ούτε των θαλασσινών. Οπότε βρήκα την υγειά μου στο νησί καθώς τα μαγειρευτά τους είναι ονειρεμένα. Οπότε δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα. 


    Food Info: Η ταβέρνα στην οποία πίνω νερό στο όνομά της είναι η Καλή Καρδιά “Μποχώρης” με τα υπέροχα μαγειρευτά της. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το παστίτσιο και τον μουσακά! Ωστόσο θα βρείτε και πολλά ακόμα υπέροχα φαγητά, όπως το ιμάμ και το μπριάμ, τους ντοματοκεφτέδες και τις υπέροχες σαλάτες με ξινό (πεντανόστιμο τυρί κρέμα που δεν πρέπει να χάσετε!). Η ταβέρνα λειτουργεί από το 1924 και ο κος Αποστόλης, η ψυχή του μαγαζιού, είναι ανοιχτόκαρδος και καλόκαρδος (εξού και το όνομα!) Και είμαι σίγουρη ότι αν του ζητήσετε κάποιο τραγούδι από το τζουκ μποξ που υπάρχει μέσα στο μαγαζί δεν θα σας χαλάσει το χατήρι. Εμείς του δώσαμε και κατάλαβε και ρίξαμε και τις γυροβολιές μας! 

    kimolos_paidia (4)
    Photo credits www.provocolate.com
    taksidi_kimolos_paidi (20)
    Ιμάμ, κατσικάτι, παστίτιο, πιταράκια είναι μόνο λίγα από τα μαγειρευτά που θα βρείτε στη Καλή Καρδιά.

    kimolos_paidia (3)

    Food Info: Μια ακόμη ταβέρνα που αγαπήσαμε πολύ είναι η ταβέρνα Σάρδης. Μαγειρευτά, γαριδομακαρονάδες, πιταράκια, παραδοσιακά εδέσματα και υπέροχες σαλάτες (μιλάμε στο νησί έφαγα τις πιο φοβερές σαλάτες!) Η οικογένεια Σάρδης είναι μια πολύ δεμένη οικογένεια που με αρχηγόπουλο την κ. Μπέμπα έχει αφήσει μεγάλη παράδοση στο νησί με τις νοστιμιές της. Ωστόσο τώρα τα ηνία έχουν ο γιος και η  νύφη της που στην κουζίνα είναι και αυτή άπαιχτη! Πίσω από την ταβέρνα υπάρχουν και καταλύματα που μπορείτε να νοικιάσετε… οπότε τσουπ, δύο σε ένα! 

    kimolos_paidia (2)
    Εκτός από τα πιο γκουρμέ πιάτα υπάρχουν και μαγειρευτά που είναι πιο κατάλληλα για παιδιά οπότε μην διστάσετε καθόλου!

    Food Info: Το νησί  όμως φημίζεται και για τη Λαδένια του, ένα ζυμάρι σε στυλ πίτσας που πάει παρέα με κρεμμύδια και ντομάτα. Μην παραλείψετε να την φάτε φρέσκια και νωρίς το πρωί και είναι σίγουρο ότι θα σας κρατήσει μέχρι αργά το μεσημέρι. Δοκιμάστε την από τους καλόκαρδους παρασκευαστές του φούρνου “Ο Παραδοσιακός”. 

    Κι αν σκέφτεστε να κάνετε εκεί τον γάμο σας, τότε παραγγείλτε τους και τα παραδοσιακά κουλούρια του γάμου σε απίστευτα σχέδια, σαν κέντημα, από την γιαγιά του μαγαζιού! 

    taksidi_kimolos_paidi (17)

    8) Κίμωλος και Σαντορίνη… σαν ερωτευμένοι πιγκούνίνοι!

    taksidi_kimolos_paidia (13)

    Και μπορεί το τραγούδι να λέει “Μύκονος και Σαντορίνη” αλλά εμείς το αντικαταστήσαμε με τη λέξη Κίμωλος γιατί οι παραλίες της αξίζουν όσο τίποτα άλλο. Παραλίες απομονωμένες, οργανωμένες, βαθιές, ρηχές άλλες με βότσαλο και άλλες με άμμο αλλά όλες καθαρές και ιδανικές. Όσο για τη Μελίτα, από αυτές που είδαμε επέλεξε τη Μπονάτσα και την Πράσσα γιατί τις θέλει οργανωμένες… ε, της αρέσει η πολυτέλεια μια στο τόσο! 


    taksidi_kimolos_paidi (11)
    taksidi_kimolos_paidi (23)

    Beach Info: H παραλία στα Πράσσα είναι ιδανική για μια οικογένεια αρκεί ο αέρας να το επιτρέπει. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και έχει και μια καντίνα με όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε. Το βάθος της θάλασσας είναι τόσο όσο χρειάζεται για να ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι. 

    Όμως αυτό που θα σας ενθουσιάσει για ακόμη μία φορά είναι η δράση των Κιμωλιστών. Σε ένα μεγάλο κουτί δίπλα στην καντίνα θα βρείτε παιχνίδια για την άμμο, ρακέτες, μπάλες… μέχρι και βατραχοπέδιλα. Οπότε στην περίπτωση της Μελίτας που δεν είχε παιχνίδια, το κουτί αυτό μας ήρθε… κουτί! 

    taksidi_kimolos_paidi (9)
    Προσοχή όμως, πρέπει να επιστρέψετε πίσω και καλό θα ήταν στην ίδια κατάσταση που τα παραλάβατε.
    taksidi_kimolos_paidi (10)
    Η Μελίτα με την Χρυσουλίτσα της (www.travelpassionate.com) τους έδωσαν και κατάλαβαν φτιάχνοντας υπέροχα κάστρα στην άμμο.

    Beach Info: H παραλία Μπονάτσα είναι επίσης μία οργανωμένη παραλία δίπλα σε ένα beach bar και εστιατόριο που θα λατρέψετε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί η θάλασσα είναι ρηχή και έτσι έχετε εύκολο έλεγχο των παιδιών και δεύτερον για τις υπέροχες μαξιλαροξαπλώστρες της που δεν θα αφήσουν κανέναν κορμί ασυγκίνητο. 

    taksidi_kimolos_paidi (5)
    taksidi_kimolos_paidia (4)
    Αρχόντισσα το κορίτσι μου το είχα, όπως βλέπετε, χαχα!

    taksidi_kimolos_paidi (12)

    Beach Info: H παραλία Μαυροσπήλια θα σας προσφέρει το καλύτερο ηλιοβασίλεμα του νησιού. Το βάθος της είναι πάλι στο ντεμί (ούτε πολύ βαθιά ούτε πολύ ρηχή) και παρόλο που εμείς πήγαμε μια μέρα που είχε τον αέρα της, την απολαύσαμε αρκετά. 

    Η παραλία αυτή συνδέεται μέσω θαλάσσης με μία ακόμη παραλία (που δεν θυμάμαι το όνομά της) και μαζί με τη Μελίτα και την παρέα μας πήραμε το θάρρος να την επισκεφτούμε κολυμπώντας. Θα περάσετε από διάφορες σπηλιές αρχικά και στη συνέχεια… δεν ξέρω την συνέχεια, χαχα! Εγώ προσωπικά με την Μελίτα φτάσαμε μέχρι την μέση της διαδρομής καθώς η μαμά, εγώ δηλαδή, κουράστηκε και φοβήθηκε τα “μαύρα”! Εντάξει δεν υπάρχω το ξέρω αλλά εσείς αν έχετε θάρρος τολμήστε το! 

    taksidi_kimolos_paidia (9)
    Από τις πιο όμορφες στιγμές που θα έχω να θυμάμαι… “Καλίτσα, όχι στα βαθιά παιδί μου” !
    taksidi_kimolos_paidia (8)
    Εκεί στα δεξιά, ο Δημήτρης, το τρελό αγόρι που μας ξεσήκωσε για αυτή την μικρή περιπέτεια!
    taksidi_kimolos_paidia (10)
    taksidi_kimolo_paidia

    Όσο για το ηλιοβασίλεμα… ήμασταν λίγο άτυχοι γιατί τα σύννεφα στον ορίζοντα του ουρανού δεν θα επέτρεψαν να δούμε το ιδανικό ηλιοβασίλεμα αλλά να ακόμη ένας λόγος για να ξαναπάμε. 

    Μάθετε περισσότερα για τις παραλίες του νησιού από το www.gokimolos.gr 


    9) Κρουαζιέρα θα σε πάω…

    Και συνεχίζω σε ρυθμούς καλοκαιρινούς γιατί το νησί κρύβει πολλούς θησαυρούς. Αν πιστεύετε ότι τα έχετε δει όλα στο χωριό κάνοντας μπάνιο στις προσβάσιμες με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια παραλίες του κάνετε λάθος. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τις παραλίες της Πολυαίγου και της Κιμώλου κάνοντας μια μίνι κρουαζιέρα με ένα ταχύπλοο (ή αλλιώς βάρκα ή καίκι ή όπως θέλετε πείτε το!) Ο κος Βαγγέλης προσφέρει εκτός από τον γύρο τον νησιών και μίνι γεύμα πάνω στο σκάφος οπότε θα περάσετε μια μέρα αξέχαστη! (θα σας τα πω όμως και πιο αναλυτικά σύντομα!) 

    taksidi_kimolos_paidi (14)
    Εκτός των άλλων θα κάνετε και στάση στο νησί της Πολυαίγου… αλλά αυτά θα σας τα πω σε επόμενη ανάρτηση.
    taksidi_kimolos_paidi (15)
    Το ατρόμητο κορίτσι μου δεν φοβήθηκε καθόλου και ανεβοκατέβαινε την σκάλα σαν σίφουνας! Εννοείται ότι η εκδρομή ενδείκνυται για παιδιά οπότε μην την χάσετε!

    10) Εθελοντισμός

    Για το τέλος σας άφησα ίσως το καλύτερο κομμάτι του νησιού που αξίζει τον κόπο να μιλήσετε γι αυτό στα παιδιά σας. Την έννοια του εθελοντισμού! Η Κίμωλος ανήκει στα νησιά που αν οι κάτοικοι δεν ήταν διατεθειμένοι να βοηθήσουν το νησί τους δεν ξέρω τι κατάσταση θα ήταν σήμερα. Μαζεύουν τα σκουπίδια τους, ασπρίζουν τους τοίχους τους και πολλά άλλα. Ωστόσο η τριμελής σήμερα ομάδα των Κιμωλιστών (ω, ναι καλά ακούσατε, τριμελής) αξίζει τα περισσότερα συγχαρητήρια. Εκτός του σινεμά για το οποίο σας μίλησα παραπάνω υπάρχουν και ανοιχτές δωρεάν βιβλιοθήκες, όπου μπορείτε να δανειστείτε ένα βιβλίο για τις διακοπές σας και να το επιστρέψετε όταν το τελειώσετε (πριν φύγετε εννοείται!) 

    Μάθετε περισσότερα για τους Κιμωλίστες εδώ

    taksidi_kimolos_paidia (5)

    Τι λέτε σας έπεισα; Κι αν φέτος δεν προλαβαίνετε να πάτε ή να βρείτε κατάλυμα, βάλτε την Κίμωλο στην bucket list σας… αρκεί να σας αρέσουν τα κυκλαδίτικα νησιά, η ηρεμία και το μπάνιο! Περιμένω και τα δικά σας must για μία οικογένεια στην Κίμωλο! 

    Κάλη


    Διαβάστε επίσης για την απολαυστική διαμονή μας στην Κίμωλο εδώ: 

    Χαλαρωτική διαμονή στην Κιμωλία γη

    Διαβάστε επίσης για την Κίμωλο και όσα έχετε να δείτε εκεί:

    Κίμωλος Αρζαντιέρα. Το ασημένιο νησί με τα τυρκουάζ νερά.

    Θέλω να ευχαριστήσω το Αφεντάκειο Κληροδότημα Κιμώλου για την πρόσκληση και την γενναιόδωρη φιλοξενία του (για την φιλανθρωπική του δράση θα σας μιλήσω σε επόμενη ανάρτηση) αλλά και τον Δήμαρχο Κιμώλου, τον κ. Κωνσταντίνο Βεντούρη, για τη διάθεσή του να ακούσει τις εντυπώσεις αλλά και τις παρατηρήσεις μας. Ευχαριστώ επίσης θερμά της κα Μάνια Τσαβλίδου και τον κο. Δημήτρη Παπαδημητρίου για όλη την οργάνωση του ταξιδιού και τη ζεστή τους παρέα αλλά και τον κο Δημήτρη Βεντούρη για την ξενάγηση καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. 

    Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας

    • “Zante Ferries” για την ασφαλή μεταφορά μας
    • “Κιμωλία Γη” για τη διαμονή μας
    • “Kimolos Blue” για τη διαμονή άλλων μελών της ομάδας μας
    • Ταβέρνα “Σάρδης”
    • Εστιατόριο “Μελτέμι”
    • Ταβέρνα Καλή Καρδιά «Μποχώρης»
    • Εστιατόριο “Postali”
    • Εστιατόριο «Το Κύμα»
    • Μπαρ “Παλιά Αγορά”
    • Καφέ “Stavento”
    • Παγωτοπωλείο “Stavento”

    Ευχαριστούμε επίσης τους:

    • Bus Transportation για την μεταφορά μας στο λιμάνι
    • Κο Βαγγέλη για την επίσκεψη στην Πολύαιγο με το ταχύπλοο

    Ένα θερμό ευχαριστούμε στους Κιμωλίστες και ιδιαίτερα στον κο. Φώτη Μαρινάκη για την πεζοπορία μέχρι το Σούφι και για ό,τι άλλο έκανε για εμάς. 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Κάλη μου δεν εχω λόγια να σας ευχαριστήσω όλους και ιδιαίτερα εσένα που με την παρέα το κέφι την ξεγνοιασιά σας καταφέρατε το ταξίδι μας στη Κίμωλο να μπει στη λίστα των καλύτερων ταξιδιών μου.

    2. Κάλη μου μπορεί να μην ήμουν παρέα σας σε αυτό το ταξίδι αλλά με αυτή σου την ανάρτηση με ταξίδεψες! Υπέροχη! Υπέροχο και το νησί! Μπράβο σε όλους τους Κιμωλίστες για τις υπέροχες πρωτοβουλίες! Είναι άξιοι συγχαρητηρίων!

    3. Τι όμορφες φωτογραφίες και τι ωραία που φαίνεται να είναι στην Κίμωλο, την οποία ντρέπομαι που το λέω αλλά δεν την είχα καθόλου στα υπόψην για διακοπές!
      (αυτό το μπλε φόρεμα με την κόκκινη ζώνη εξαιρετικός συνδυασμός!)
      όσο για την ανοιχτή βιβλιοθήκη κ τα δωρεάν κουβαδάκια είναι σούπερ ιδέες και θα έπρεπε κάθε δήμος να τις είχε υλοποιήσει!

    4. Εξαιρετική η προσέγγιση και η παρουσίαση της Κιμώλου και των αναμνήσεών της! Πολύτιμος οδηγός για όσους σκέφτονται να την επισκεφτούν. Συγχαρητήρια!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης