ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τα κυριότερα αξιοθέατα στην Αθήνα για παιδιά και εφήβους

    Επειδή η Αθήνα είναι η πόλη που ζω με την οικογένειά μου, ξεχνώ καμιά φορά ότι είναι πόλος έλξης εκτός από ξένων τουριστών και πολλών Ελλήνων τουριστών, σχολείων αλλά και νέων που επιθυμούν να δουν τα αξιοθέατά της, να νιώσουν τα vibe της και να γνωρίσουν αυτή την κοσμοξακουσμένη πρωτεύουσα. Σε αυτή την ανάρτηση θα σας δώσω συγκεντρωμένες όλες τις αναρτήσεις που έχουμε γράψει για τα κυριότερα αξιοθέατα στην Αθήνα πολλά από τα οποία είναι ιδανικά για παιδιά και εφήβους όταν επισκεφτείτε σε κάποιο ταξίδι την πόλη με την οικογένειά σας.

    Γενικά η Αθήνα, όπως και οι περισσότερες πόλεις στην Ελλάδα, δεν είναι αμιγώς family friendly καθώς υπάρχουν αρκετές ελλείψεις και κακές υποδομές (βλ. πεζοδρόμιο). Ωστόσο δεν είναι μια “κακή” πόλη για οικογένειες με παιδιά και εφήβους. Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις και να δεις, με μερικά από τα κυριότερα αξιοθέατα του κόσμου αλλά και πολλές εμπειρίες να βιώσεις. Αν, λοιπόν, σκέφτεστε να την επισκεφτείτε σύντομα μαζί με την οικογένεια, πάρτε χαρτί και μολύβι (πόσο πίσω έχω μείνει τελικά) και ξεκινήστε τις σημειώσεις. Εναλλακτικά κάνε pin στο pinterest, εφόσον έχεις, για να αποθηκεύσεις το link του άρθρου μας ή κοινοποιήστε στα social media.

    Αξιοθέατα στην Αθήνα για παιδιά

    Αρχαιολογικοί χώροι στην Αθήνα

    Και παρόλο που η Αθήνα έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, λίγοι είναι αυτοί που θα επιλέξετε αν έρθετε στην Αθήνα για λίγες μέρες. Οι κυριότεροι είναι ο Παρθενώνας, η Αρχαία ή η Ρωμαϊκή Αγορά και ίσως το Σούνιο, που δεν το λες και αμιγώς Αθήνα. Ωστόσο μέσα στα link που σας παραθέτουμε θα βρείτε και πολλές άλλες επιλογές που θα βρεθούν στον δρόμο σου, κάποιες δωρεάν και κάποιες επί πληρωμή. Επιλέξτε με βάση την ηλικία των παιδιών σας και το χρόνο που έχετε.

    Τα κυριότερα αξιοθέατα στην Αθήνα για παιδιά
    Η κόρη μου κι εγώ σε μια από τις πολλές επισκέψεις μας στην Ακρόπολη. Εδώ με φόντο τον Παρθενώνα το σημαντικότερο από τα αξιοθέατα στην Αθήνα.

    Μην ξεχνάτε τις δωρεάν εισόδους στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στην Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

    Γειτονιές της Αθήνας

    Τα Αναφιώτικα είναι μια γειτονιά που επιλέγουν πολλοί από τους τουρίστες να επισκέπτονται. Είναι ουσιαστικά κάτω από την Ακρόπολη οπότε μπορείτε να τα συνδυάσετε με τον Παρθενώνα, την Πλάκα, το Θησείο και γενικά τη βόλτα σας στο κέντρο. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες επιλογές. Επειδή όμως δεν έχουμε γράψει για όλα, σας τα παραθέτουμε ως έμπνευση και επιπλέον επιλογή.

    • Αναφιώτικα, βόλτα στη γειτονιά της Πλάκας
    • Βόλτα στον Λόφο Φιλοπάππου, Πνύκας και Μουσών (ανεβείτε στον λόφο και θαυμάστε τη θέα μαθαίνοντας ιστορία)
    • Ζάππειο (μια ανάσα δροσιάς σε συνδυασμό με μια στάση στις κούνιες ή μιας βόλτα στον Εθνικό Κήπο)
    • Βόλτα στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι
    • Λυκαβηττός (η ωραιότερη θέα της Αθήνας και μια υπέροχη βόλτα στο Εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Μπορείτε να ανεβείτε με το τελεφερίκ σε 3 μόνο λεπτά για να μην γίνει κουραστικό για τα παιδιά)
    • Βόλτα στη Διονυσίου Αεροπαγείτου και το Ηρώδειο
    • Πλατεία Συντάγματος και βόλτα στην Ερμού για ψώνια (στο μέσο της Ερμού ανάψτε κι ένα κεράκι στην Παναγία Καπνικαρέα)
    Τα κυριότερα αξιοθέατα στην Αθήνα για παιδιά
    Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Αγκαλιά με την κόρη μου με φόντο το Μοναστηράκι

    Ακολουθήστε μας στο instagram εδώ κι εδώ αλλά και στο facebook εδώ.

    Μουσεία για παιδιά στην Αθήνα

    Η Αθήνα ως πρωτεύουσα έχει πολλά μουσείο. Επειδή όμως δεν μπορούσε να “χάσουμε” όλες τις διακοπές μας πηγαίνοντας από μουσείο σε μουσείο, διαλέξτε το μουσείο που θέλετε να επισκεφτείτε σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα τα δικά σας αλλά κυρίως των παιδιών σας. Βάλτε τα στο παιχνίδι και επιλέξτε παρέα.

    Μουσεία-εμπειρία στην Αθήνα για παιδιά και εφήβους

    Τα κυριότερα αξιοθέατα στην Αθήνα για παιδιά
    Αξιοθέατα στην Αθήνα: οικογενειακή επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη

    Επίσκεψη σε αξιοθέατα στην Αθήνα με λεωφορείο Hop on – Hop off

    Εσύ ήξερες ότι μπορείς να δεις όλη την Αθήνα, τον Πειραιά και να φτάσεις έως και το Σούνιο με το λεωφορείο Hop on-hop off; Διάβασε την παρακάτω ανάρτηση και ανακάλυψε ποιες στάσεις μπορείς να κάνεις, πόσο κοστίζει το εισιτήριο και ζήσε μια μοναδική τουριστική εμπειρία περιήγησης μαζί με τα παιδιά σου.

    Περιήγηση στα αξιοθέατα της Αθήνας με ένα hop on-hop off bus

    Μπορείς να κλείσεις το εισιτήριό σου για hop on hop off λεωφορείο από εδώ.

    Κλείστε συνδυαστικά εισιτήρια για hop on hop off και αρχαιολογικούς χώρους (βρείτε και τις στάσεις)

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ HOP ON HOP OFF: Η διαδρομή με ένα  λεωφορείο Hop on Hop off σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε την Αθήνα από ψηλά και φυσικά με την ευχέρεια των στάσεων που κάνει να γνωρίσετε από κοντά όλα αυτά που θα μπορούσε να δει ένας τουρίστας. Έχετε το δικαίωμα να κατέβετε σε όποια στάση θέλετε και μετά τη ξενάγησή σας στην συγκεκριμένη περιοχή (ίσως και επίσκεψη σε κάποιο μουσείο ή αξιοθέατο) να πάρετε το επόμενο λεωφορείο για την επόμενη στάση με το ίδιο εισιτήριο φυσικά! Εάν δεν θέλετε να κατεβείτε, κάνετε απλά μια βόλτα απολαμβάνοντας την Αθήνα από τον δεύτερο όροφο του λεωφορείου και σας δίνετε επιπλέον η ευκαιρία, λόγω του ύψους, να βγάλετε καλύτερες φωτογραφίες.

    Εμπειρίες με παιδιά στην Αθήνα

    Ως μοναδικές εμπειρίες στην Αθήνα είναι:

    • H αλλαγή της φρουράς στο Σύνταγμα και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
    • Βόλτα στον Εθνικό Κήπο

    Διαμονή στην Αθήνα

    Και αν ψάχνεις διαμονή, τσέκαρε ένα city hotel που θα καλύψει όμως και όλες σου τις οικογενειακές ανάγκες.

    Τα κυριότερα αξιοθέατα στην Αθήνα για παιδιά
    Brunch στο Royalty Hotels Athens με θέα Μοναστηράκι

    Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Αθήνα

    Το DiscoverCars.com είναι πρωτοπόρος στις online κρατήσεις ενοικίασης αυτοκινήτωνΣυγκρίνει προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων από πολλές εταιρείες, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποια είναι η καλύτερη για το ταξίδι σας. Πολλοί άλλοι ιστότοποι αποκρύπτουν χρεώσεις και επιπλέον κόστος. Το DiscoverCars για την ενοικίαση αυτοκινήτου περιλαμβάνει όλες τις υποχρεωτικές χρεώσεις, φόρους και πρόσθετα στην αναγραφόμενη τιμή, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις όταν φτάσετε στο γραφείο ενοικίασης. Με την υπηρεσία αυτή σας δίνονται επιλογές ώστε να διαλέξετε το αυτοκίνητο που θα νοικιάσετε και βέβαια να βρείτε την τιμή που σας συμφέρει!

    Στο DiscoverCars αναζητήστε την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου

    Φυσικά η Αθήνα έχει πολλά ακόμα πράγματα να κάνεις με τα παιδιά σου αλλά εμείς σε αυτή την ανάρτηση επικεντρωθήκαμε στο πολιτιστικό κομμάτι! Οπότε ίσως και να έρθει και Part 2 με την ψυχαγωγία στην Αθήνα. Ποιος ξέρει! Αν σας αρέσει πολύ και την κοινοποιήσετε… να αξίζει τον κόπο και για δεύτερο μέρος!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης