ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Εναλλακτικός Γαστρονομικός Τουρισμός στην Πορταριά στο Αγρόκτημα Καραϊσκος

  Γενικά έχω παρατηρήσει ότι ως λαός είμαστε αρκετά παραδοσιακοί στο θέμα διακοπές και δραστηριότητες. Λίγο ότι μας αρέσει η ξεκούραση, λίγο ότι μέχρι στιγμής δεν ήταν αρκετά διαδεδομένος ο εναλλακτικός τουρισμός ή ο αγροτουρισμός και τελικά καταλήγουμε όλο στα ίδια και στα ίδια. Κατά καιρούς, βέβαια, θαυμάζουμε αυτούς που επιλέγουν το διαφορετικό αλλά είναι δύσκολο να το επιλέξουμε εμείς και όλο λέμε, “την επόμενη φορά”. Ήρθε όμως ο καιρός να αλλάξουν τα πράγματα και γι αυτό είμαστε κι εμείς εδώ. Για να σας δίνουμε όμορφες και πρωτότυπες προτάσεις. ‘Οταν επισκεφτήκαμε το Πήλιο και το Ξενοδοχείο Κρίτσα, είχαμε την χαρά να επισκεφτούμε και το Αγρόκτημα της Οικογένειας Καραΐσκου αν και από αυτό που είδαμε αλλά και από τα σχέδια που έχει σκοπό να υλοποιήσει η οικογένεια τα επόμενα χρόνια, μάλλον η λέξη “αγρόκτημα” αδικεί τον χώρο. 

  agroktima_karaiskou_portaria_13
  agroktima_karaiskou_portaria

  Μαθήματα μαγειρικής στη φύση του Πηλίου

  Η εσωτερική κουζίνα

  Μπαίνοντας στον προαύλιο χώρο θα βρείτε το βασικό κτήριο που έχει ως σκοπό να φιλοξενήσει όσους επιθυμούν να εντρυφήσουν στην ελληνική κουζίνα. Ναι, ναι, καλά καταλάβατε! Μαθήματα μαγειρικής μέσα στη φύση. Το εσωτερικό του κτίσματος κρύβει μια άρτια οργανωμένη κουζίνα που θα τη ζήλευαν πολλοί από εμάς. Ένας μεγάλος πάγκος περιμένει να φιλοξενήσει τις μαγειρικές σας ικανότητες ή να σας βοηθήσει να τις αποκτήσετε συνοδεία υλικών προερχόμενων από την πηλιορείτικη φύση και το Αγρόκτημα Καραΐσκος. Το ντεκόρ είναι εμπλουτισμένο με παραδοσιακά αντικείμενα που κάνουν τον χώρο ζεστό και φιλόξενο. Πάνω στον πάγκο βρήκαμε κάθε λογής φρέσκα λαχανικά μιας και οι συνταγές θα γίνουν πραγματικότητα χρησιμοποιώντας υλικά που παράγονται στο αρόκτημα. Εκτός από τον λαχανόκηπο και τον βοτανόκηπο, υπάρχει και ένα κοτέτσι όπου προσφέρει πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιούν όχι μόνο στην φάρμα αλλά και στην υπέροχη ταβέρνα (Κρίτσα) που διατηρεί η οικογένεια στην Πορταριά. Α και το καλύτερα, τις περισσότερες φορές μεγάλο μέρος της συγκομιδής των απαραίτητων συστατικών γίνεται με τη βοήθειά σας!

  Η εξωτερική κουζίνα

  Πίσω από την εσωτερική κουζίνα κρύβεται ακόμα μία έκπληξη. Η εξωτερική κουζίνα που φιλοξενεί έναν μεγάλο ξυλόφουρνο και μια μοντέρνα ψησταριά. Τους καλοκαιρινούς μήνες τα περισσότερα μαθήματα γίνονται έξω στην φύση και δεν έχετε παρά να ενημερωθείτε για τους τρόπους που μπορείτε να κλείσετε τον χώρο για εσάς και την παρέα σας ή απλά να ενσωματωθείτε σε κάποιο γκρουπ: [email protected] Εμείς, την δεύτερη φορά που πήγαμε στο Αγρόκτημα Καραϊσκος είχαμε την χαρά να παρευρεθούμε σε ένα μάθημα ελληνικής μαγειρικής με μια οικογένεια από το Ισραήλ. Το πόσο ωραία περάσαμε δεν λέγεται! Από την συγκομιδή, στα κεράσματα και στα μεζεδάκια, στην παρασκευή του φαγητού και φυσικά στην… κατανάλωση σε κλίμα πραγματικά οικογενειακό. Μόνο ευγνώμων για εκείνη την υπέροχη μέρα!

  Όπως καταλάβατε ο χώρος μας μάγεψε. Με ονειρεύτηκα παρέα με τους φίλους μας να μαγειρεύουμε όλοι μαζί μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού και εκτός από το να μαθαίνουμε τα μυστικά της κουζίνας να περνάμε και καλά! Ω, ναι και όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι αγαπώ να περνάω καλά. Ο χώρος συμπληρώνεται με υπαίθρια τραπεζάκια και ξύλινα έπιπλα για να καθίσετε και να απολαύσετε αυτά που φτιάξατε! 

  Και αν δεν θέλετε να μπείτε στην κουζίνα, μπορείτε απλά να γευτείτε τις τοπικές σπεσιαλιτέ στον κήπο του αγροκτήματος στο Kitchen Garden “Μίνθη”

  agroktima_karaiskou_3
  agroktima_karaiskou_portaria_6
  agroktima_karaiskos_portaria_9
  agroktima_karaiskos_portaria_10
  agroktima_karaiskou_portaria_15

  Info: Επισκεφτείτε το site www.karaiskosfarm.gr για να μάθετε ακόμα περισσότερα για το Αγρόκτημα Καραΐσκος και τα γαστρονομικά βραβεία της οικογένειας αλλά και της πηλιορείτικης κουζίνας. 

  Info: Στην ιστοσελίδα www.visitportaria.gr θα βρείτε επίσης πολλές πληροφορίες για το τι μπορείτε να κάνετε στην Πορταριά αλλά και το που μπορείτε να μείνετε.


        

  agroktima_karaiskou_5
  agroktima_karaiskou_4
  agroktika_karaiskou_portaria_11
  agroktima_karaiskou_portaria_16

  Το κτήμα Καραίσκος είναι παράδεισος για τα παιδιά

  Και επειδή ως family friendly and travel blog δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός τα παιδιά, να σας πω ότι ο χώρος είναι ιδανικός για αυτά. Εάν μάλιστα είναι εξοικειωμένα με τη φύση και τα ζώα θα καταδιασκεδάσουν αφού θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στα ζώα της φάρμας, όπως τα κατσικάκια, τα πόνυ, τα άλογα και οι κοτούλες. Τα παιδιά μπορούν μάλιστα να ιππεύσουν και εντός του Αγροκτήματος Καραϊσκος τα μικρά πόνυ.

  Εαν είστε από την περιοχή να σας ενημερώσω ότι ο χώρος διατίθεται για εκδηλώσεις, συνέδρια, φεστιβάλ αλλά και σχολικές εκδρομές. Μια μέρα για να θυμούνται όλοι!

  agroktima_karaiskou_portaria_2
  agroktima_karaiskou_portaria_7

  Ελληνική σπανοκοτυρόπιτα

  Αλλά το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος. Κατά τη διαμονή μας στο Ξενοδοχείο Κρίτσα είχα την ευκαιρία να βιώσω κι εγώ η ίδια ένα πολύ μικρό μέρος της προετοιμασίας μιας σπιτικής σπανακότυρόπιτας και μάλιστα να βοηθήσω κι εγώ ελάχιστα στο άνοιγμα του σπιτικού φύλλου. Να είστε επιεικείς, ε! 

        

  agroktima_karaiskou_portaria_14

  Και διαμονή στο κτήμα Καραίσκου στο Πήλιο

  Και για το τέλος σας άφησα το καλύτερο! Πλέον στο Αγρόκτημα Καραϊσκος μπορείτε να βρείτε κι ένα υπέροχο κατάλυμα δύο ατόμων, ένα αγροτόσπιτο για να μείνετε όταν επισκεφτείτε το Πήλιο και να ξεκουραστείτε. Βρίσκεται στην Πορταριά της Θεσσαλίας και προσφέρει αίθριο και θέα στον κήπο. Μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας εδώ.

  Επίλογος

  Και κάπως έτσι, με μάτια βουρκωμένα, θέλω να αποχαιρετήσω την τριλογία των αναρτήσεών μου για την Οικογένεια Καραΐσκου. Ξέρετε, μπορεί όλες αυτές οι ταξιδιωτικές μας αναρτήσεις να είναι για εσάς απλές εικόνες με ένα μάτσο πληροφορίες για μέρη και πράγματα που μπορεί να μη σας ενδιαφέρουν και τόσο ή να σας αρέσουν και τελικά ποτέ να μην καταφέρετε να επισκεφτείτε στη ζωή σας για πολλούς λόγους (αν και εύχομαι αυτό να ισχύει μόνο για μια πολύ μικρή μερίδα αναγνωστών μας!) Για εμάς όμως όλα αυτά τα μέρη που σας δείχνουμε έχουν μια ξεχωριστή σημασία. Πίσω από αυτά τα μέρη υπάρχουν άνθρωποι που μας ανοίγουν το σπίτι τους, την καρδιά τους, μας υποδέχονται με ένα υπέροχο χαμόγελο και μας αγκαλιάζουν θερμά όχι μόνο επειδή είναι πραγματικοί απόγονοι του Ξένιου Δία και ξέρουν πώς να περιποιηθούν τον κάθε καλεσμένο τους αλλά γιατί μας σέβονται και εκτιμούν τη δουλειά μας και τους ευχαριστούμε πολύ! Το να είσαι travel blogger είναι κάτι παραπάνω από το “να ταξιδεύεις δωρεάν” όπως κάποιοι πιστεύουν… το να είσαι travel blogger είναι να προσπαθείς να αναδείξεις τα καλύτερα και τους καλύτερους της χώρας σου και αυτό νομίζω έχει κάποια αξία!

  Ελένη μου, σε ευχαριστούμε που εσύ και όλη σου η οικογένεια μας αντιμετωπίσατε με σεβασμό και εμάς και τη δουλειά μας!

  Κάλη

  Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

  Callie
  Callie
  Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

  5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα πω ότι ζήλεψα πολύ γιατί είναι γεγονός πως μου έχει λείψει το χωριό! Εκεί που τόσα καλοκαίρια σαν παιδί περνούσα και τώρα μας έφαγε η πόλη. Εξαιρετικό οδοιπορικό!

   • Μήπως ένα comeback θα σου έκανε καλό! Πολλές φορές οι όμορφες αναμνήσεις που τις ξαναζούμε μέσα κι από τα παιδιά μας μάς αγαλιάζουν την ψυχή!

  2. οτιδηποτε με (ξανα)φερνει σε επαφη με την φυση, το χωριο, τα ζωα με συναρπαζει, ποσο μαλλον η υπεροχη τοποθεσια , τα πανεμορφα ζωα και το ειδυλλιακο περιβαλλον….χαρμα οφθαλμων.Η παρουσιαση σας με γοητευσε, εξαιρετικη, πληρης και η αναφορα στην μαγειρικη εκανε την προταση ακομα πιο ολοκληρωμενη..πολυ ωραια ιδεα για ποιοτικο Σ/Κ για ολη την οικογενεια..ευχαριστουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Σόφη μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Μπορεί ακόμα να μην είμαι έτοιμη για μια μόνιμη ζωή στο χωριό (ίσως και ποτέ) αλλά αυτές οι ανάσες μου δίνουν μεγάλη ώθηση για μια πιο καλή ζωή στην πόλη! Πάντα ήμουν λάτρης της ισορροπίας οπότε θεωρώ ότι με αυτά τα ταξίδια την έχω βρει!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Διαβάστε Επίσης