Απολαυστική διαμονή στην Πορταριά, στο ξενοδοχείο Κρίτσα

Μπορεί να ήμουν και o μοναδικός άνθρωπος, για να μην πω στον κόσμο ας πω στο φιλικό μου περιβάλλον, που δεν είχε πάει στο Πήλιο μέχρι τώρα. Όλοι μου έλεγαν, “Ελα ρε συ! Δεν έχεις πάει; Α, είναι τέλεια!” Κι εγώ όλο το συζητούσα με τον Κώστα αλλά ποτέ δεν βόλευε να πάμε. Μέχρι που ήρθε στη ζωή μου το Kritsa Gastronomy Hotel και μου έδωσε το έναυσμα που χρειαζόμουν για να ταξιδέψουμε μέχρι το υπέροχο Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, και φυσικά την γραφική Πορταριά

Απολαυστική διαμονή στην Πορταριά, στο ξενοδοχείο Κρίτσα

Παρόλο που το ταξίδι αυτό ήταν να γίνει αρχικά τον Σεπτέμβριο τελικά ήρθε σε μία εποχή, κάθε εμπόδιο σε καλό βλέπετε, που θεωρώ ότι ήταν ιδανική για επισκεφτούμε το Πήλιο. Έτσι, ξεκινήσαμε από την Αθήνα μία Παρασκευή  απόγευμα και ακριβώς μέσα σε τρισήμιση ώρες ήμασταν στην Πορταριά (αν μένετε Β. προάστια υπολογίστε 3 ώρες!). Αυτό που μας ενθουσίασε αρχικά ήταν ο δρόμος. Τι σας λέω τώρα ε; Είχαμε να μπούμε στην Εθνική περίπου ενάμισι χρόνο, μιας και ταξιδεύουμε αεροπορικώς για Θεσσαλονίκη και η έκπληξη μας ήταν μεγάλη όταν είδαμε τα τούνελ που είχαν ανοίξει και ότι ο δρόμος Αθήνα-Βόλος είναι κυριολεκτικά καρφί! Εντάξει, με μόνο μεμπτό τα διόδια, αλλά αυτό το έχουμε πάρει δυστυχώς απόφαση! Έτσι, έχοντας ένα πολύ καλό ταξίδι φτάσαμε στην Πορταριά συνοδεία ενός καιρού που πραγματικά σε προδιέθετε για βουνό και χωριό! 

Απολαυστική διαμονή στην Πορταριά, στο ξενοδοχείο Κρίτσα
Απολαυστική διαμονή στην Πορταριά, στο ξενοδοχείο Κρίτσα

Το αστείο ήταν ότι εκτός από εμένα που είχα κάνει την έρευνά μου και είχα δει φωτογραφίες του ξενοδοχείου, ο Κώστας και η Μελίτα δεν είχαν προλάβει να ενημερωθούν σχετικά. Έτσι, ταξίδευαν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, χιχι! Ο Κώστας, ειδικά, επειδή του είχα πει ότι ο ξενώνας βρίσκεται στον επάνω όροφο μιας οικογενειακής ταβέρνας, πίστευε ότι θα βρούμε μια ψησταριά με γουρουνοπούλα και από πάνω μερικά δωμάτια! Όταν, λοιπόν, φτάσαμε στην Πορταριά μόνο τεράστιο χαμόγελο και ικανοποίηση μπορούσε να μας φέρει αυτό που αντικρίσαμε! 

Η ψησταριά που είχε στο μυαλό του είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ γνωστό και διάσημο (όχι μόνο στην περιοχή αλλά και στην Αθήνα) εστιατόριο για καλοφαγάδες με παραδοσιακές γεύσεις και το δωμάτιο είναι μέρος ενός άκρως παραδοσιακού και περιποιημένου ξενώνα… και όλα αυτά στην καρδιά της Πορταριάς ακριβώς επάνω στην κεντρική πλατεία του χωριού. 

Απολαυστική διαμονή στην Πορταριά, στο ξενοδοχείο Κρίτσα

              

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΡΙΤΣΑ – ΠΟΡΤΑΡΙΑ 

Τα δωμάτια

Ας ξεκινήσουμε όμως με τα δωμάτια και έπειτα να καταλήξουμε στο φαγητό. Ο ξενώνας αποτελείται από 2 ορόφους με 7 συνολικά δωμάτια (δείτε το οικογενειακό δωμάτιο και εδώ), επιπλωμένα όλα σε στυλ παραδοσιακό/ρομαντικό αλλά με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Τα δωμάτια είναι είτε μονόχωρα είτε δίχωρα (εννοείται περιλαμβάνουν και το μπάνιο τους) και μπορούν να φιλοξενήσουν οικογένειες έως και 4 άτομα. Εάν είστε λάτρεις αυτού του στυλ ή αν ψάχνετε ένα άκρως χειμερινό περιβάλλον, τότε η ζεστασιά από τα παχιά χαλιά, η ομορφιά των τοιχογραφιών αλλά και τα cocomat στρώματα θα σας ενθουσιάσουν!

Απολαυστική διαμονή στην Πορταριά, στο ξενοδοχείο Κρίτσα
Το κεντρικό δωμάτιο

Κάντε την κράτησή σας μέσω booking εδώ

Ώρα για χαλάρωση και λίγο ιντερνετική ενημέρωση
Ώρα για χαλάρωση και λίγο ιντερνετική ενημέρωση
Και η θέα του Κρίτσα
Και η θέα του όλη η πλατεία του χωριού

Πρέπει να σας πω ότι η Μελίτα ενθουσιάστηκε με το γεγονός ότι θα είχε τον δικό της χώρο και τη δική της τηλεόραση! Δεν το πίστευε! Στην βιβλιοθήκη πίσω από το κρεβάτι της υπήρχαν και 3-4 βιβλία παιδικά καθώς και 2-3 παιχνίδια για να περάσει ευχάριστα τις λίγες ώρες που μέναμε στο δωμάτιο. Στον ίδιο χώρο υπάρχει ψυγειάκι αλλά και βραστήρας για να κεραστείτε το τσαγάκι που υπάρχει στο δωμάτιο. 

Απολαυστική διαμονή στην Πορταριά, στο ξενοδοχείο Κρίτσα
Το δεύτερο δωμάτιο (που κοιμόταν η Μελίτα) και που προστίθεται δεύτερο κρεβάτι σε περιπτωση που η οικογένεια είναι τετραμελής.

Κοινόχρηστοι χώροι

Το ωραίο επίσης είναι ότι σε κάθε όροφο υπάρχει και ένα μικρό σαλονάκι, στον 1ο μάλιστα έχει και τζάκι, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση που είστε μεγάλη παρέα και θέλετε λίγο κους-κους πριν τον ύπνο!

Απολαυστική διαμονή στην Πορταριά, στο ξενοδοχείο Κρίτσα
Το κοινόχρηστο σαλόνι του πρώτου ορόφου οδηγεί σε μια βεράντα που μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας καθώς και τη θέα στο χωριό.
kritsa_hotel2

Tip: Εκτός από το ξενοδοχείο, τον καφέ σας μπορείτε να τον πιείτε και στο Cafe Αερικό. Μην ξεχάσετε να παραγγείλετε ένα από τα υπέροχα σπιτικά γλυκά του.


Παρόλο που δύο από τα δωμάτια έχουν το δικό τους τζάκι, μην ανησυχείτε εάν είναι ήδη κλεισμένα. Η θερμοκρασία του χώρου είναι ιδανική όλη τη διάρκεια της ημέρας και δεν υπάρχει περίπτωση να σας λείψει η ζέστη ακόμα και με το τοπίο όλο χιονισμένο!

Απολαυστική διαμονή στην Πορταριά, στο ξενοδοχείο Κρίτσα
Ο κοινόχρηστος χώρος του δεύτερου ορόφου σε άκρως παραδοσιακό στυλ και με άκρως αυθεντικά διακοσμητικά.

Καθαριότητα

Και επειδή η καθαριότητα είναι σημαντική, να σας πω ότι και σε αυτόν τον τομέα, ο ξενώνας παίρνει δέκα με τόνο! Σε άλλα δωμάτια ένα μικρό μπάνιο και σε άλλο μεγαλύτερο σε μέγεθος αλλά σε όλα με τις βασικές υπηρεσίες υγιεινής και καθαριότητας. 

kritsa_pilio_anthomeli_15

Αυλή

Ο προαύλιος χώρος του ξενοδοχείου είναι μια όαση ειδικά το καλοκαίρι. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι παρόλο το κρύο πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεγαν για το μεσημεριανό τους φαγητό την αυλή/πλατεία καθώς ήταν μια ευκαιρία να “μαζέψουν ήλιο” και να θαυμάσουν την ομορφιά του τοπίου.

hotel_kritsa_7
Ωρα για παιχνίδι στην αυλή... κούκου τζα!
Ωρα για παιχνίδι στην αυλή… κούκου τζα!

Εμείς πάντως δεν το τολμήσαμε και προτιμήσαμε τη ζεστασιά του εσωτερικού τζακιού και γενικά του εσωτερικού χώρου. 

kritsa_restaurant_14
kritsa_anthomeli
Ζεστές γωνιές για μεγάλες οικογένειες και μεγάλες παρέες
hoteli_kritsa
Η σάλα προσαρμόζεται ανάλογα για το πρωινό
hotel_kritsa_3
Κολοκύθες από την φάρμα της οικογένειας

Info: Το Kritsa Gastronomy Hotel ανήκει στα Bike Friendly Hotels όπου σε συνεργασία με το Bike or Hike προσφέρονται και υπηρεσίες τουρισμού με ποδήλατο.


hotel_kritsa

Εστιατόριο Κρίτσα

Και ήρθε η ώρα που όλοι περιμένατε, ταράν, ταράν! Το Εστιατόριο Κρίτσα είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος για όλα τα γεύματα της ημέρας. Προσωπικά αν με ρωτάτε, νομίζω ότι το κατατάσσω στο Τοπ 3 των εστιατορίων που έχω φάει στη ζωή μου. Αλλά ας ξεκινήσουμε από το πρωινό όπου η παρέλαση των εδεσμάτων δεν έχει σταματημό. Από τις κλασικές μαρμελάδες το μέλι, τυριά, αλλαντικά και κρουασάν έως τις ιδιαίτερες ομελέτες, τις ελληνικές πίτσες, τα γλυκά και τις πίτες.

kritsa_hotel_anthomeli

kritsa_pilio_anthomeli_18

Όλα τα εδέσματα που θα βρείτε, ωστόσο, είναι εμπνευσμένα από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα και η πλειοψηφία των υλικών προέρχεται από την Φάρμα Καραϊσκος (Δείτε την εμπειρία μας εδώ) αλλά και από άλλες ελληνικές εταιρείες. Τα πάντα μαγειρεύονται από το υπέροχo δυναμικό της κουζίνας του Kritsa Restaurant και είναι όλα φροντισμένα για εσάς. 

Εναλλακτική πρόταση διαμονής: Στην φάρμα Καραϊσκος στην Πορταριά. Πρόκειται για κατοικία με ένα υπνοδωμάτιο που φιλοξενεί 2 άτομα. Δείτε περισσότερα εδώ

kritsa_restaurant_7
kritsa_restaurant_9

Ένα ακόμα plus που θα δώσω στο πρωινό είναι ότι σερβίρεται έως τις 11, γεγονός που σας επιτρέπει να ξεκουραστείτε στα υπέροχα και αφράτα κρεβάτια των δωματίων του Ξενοδοχείου Κρίτσα. 

kritsa_anthomeli_1
Μέσα από τον φακό της κόρης μου την ώρα που απολαμβάναμε το πρωινό μας… μην βλέπετε άδειο το πιάτο μου… τα καταβρόχθισα όλα!

Από τις 12 και έπειτα η σάλα του πρωινού μετατρέπεται στο Kritsa Restaurant όπου η κουζίνα του χωρίζεται κυρίως σε δύο κατηγορίες: στα “πιάτα της μαμάς” με κυρίαρχο στοιχείο την πηλιορείτικη και γενικά την ελληνική κουζίνα και στα “πιάτα της ώρας” με πεντανόστιμα κρεατικά. 

Must για μένα είναι οι πεντανόστικες σούπες τους καθώς και οι χειροποίητες πίτες (σύντομα θα σας έχω και την πίτα που ετοίμασα εγώ μαζί με την μαγείρισσα τους!) που ανοίγονται καθημερινά και γεμίζουν με φρεσκότατα υλικά από την Φάρμα Καραϊσκος

Info: Μάθετε για την Φάρμα και τα Μαθήματα Ελληνικής Γαστρονομίας εδώ: Εναλλακτικός Γαστρονομικός Τουρισμός στην Πορταριά Πηλίου.

kritsa_restaurant_11
Εμείς τσακίσαμε τις πίτες με σπιτικό φίλο και αγνά υλικά από το “χωριό” και τις κοτούλες της Φάρμας ΚαραΪσκος αλλά και τον τραχανά που η Μελίτα τίμησε δύο φορές!

Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

10+2 λόγοι για να επισκεφτείτε το Πήλιο

Ταξιδεύοντας στο Πήλιο και τα υπέροχα χωριά του (1ο Μέρος)

Πάμε για πεζοπορία στο Πήλιο;

Ταξιδεύοντας στο Πήλιο και τα υπέροχα χωριά του

Στις Μηλιές με το τρενάκι του Πηλίου, τον «Μουτζούρη»


Εάν με εμπιστεύεστε (και κυρίως τον Κώστα που ξέρετε όλοι ότι είναι καλοφαγάς) τότε επιτρέψτε μου να σας προτείνω μερικά ακόμα πιάτα που δεν θα πρέπει να χάσετε εάν υπάρχουν την εποχή που θα πάτε (βλέπετε το μενού αλλάζει ανάλογα με την φρεσκάδα των υλικών). Σας τα χωρίζω σε μενού ανάλογα με το πώς θα τα προτιμούσα εγώ την επόμενη φορά που θα πάω, χεχε! 

kritsa_restaurant_12
Menu 1: Το αγριογούρουνο στιφάδο είναι το απόλυτο φαγητό! Ο Κώστας ακόμα το ονειρεύεται! Η σαλάτα με λάχανο, ρόδι και ξινόμηλο είναι μια όαση και η φέτα με το φύλλο και το μέλι απλά όνειρο!
kritsa_restaurant_13
Menu 2: Τρυφερό κότσι με πατατούλες, λαχανοντολμάδες που ήταν καλύτεροι και από την μαμάς μου και χορτόπιτα με την απόλυτη ισορροπία στην γεύση μεταξύ γλυκού και αλμυρού!

Και παρόλο που δοκιμάσαμε υπέροχα πιάτα εγώ προσωπικά που αγαπώ τις σούπες θα σας πρότεινα ανεπιφύλακτα την κολοκυθόσουπα! Κατανοώ βέβαια ότι είναι εποχικό πιάτο αλλά αν την πετύχετε μην την χάσετε. 


Tip: Για τις οικογένειες με μικρά παιδιά, να σας πω ότι το εστιατόριο προσφέρει και “μισή μερίδα” για τα παιδιά όπως τη Μελίτα που δεν τρώνε μεγάλη ποσότητα! Οπότε μην διστάσετε να τους το ζητήσετε. 


kritsa_restaurant_15

Info: Περισσότερα για την γαστρονομική ιστορία του Ξενοδοχείου, για τα βραβεία αλλά και για τις πιο πρόσφατες δράσεις της οικογένειας για την προώθηση της ελληνικής κουζίνας μπορείτε να μάθετε μέσα από το site Pelion Gastronomy.


Όλα τα παραπάνω, ωστόσο, δεν θα ήταν εφικτά εάν πίσω από όλα αυτά δεν υπήρχε η Ελένη Καραϊσκου, ο σύζυγος και τα δυο της παλληκάρια (για τους οποίους έχω ακόμα πολλά  να σας πω) που με πραγματικό πάθος αλλά και μεράκι έχουν στήσει μία οικογενειακή επιχείρηση που ο καθένας έχει μεν τον ρόλο του αλλά όλοι μαζί σαν μία γροθιά πηγαίνουν μπροστά και αποτελούν αντάξιους εκπροσώπους της πηλιορείτικης φιλοξενίας αλλά και του ελληνικού τουρισμού γενικότερα. Σε ρόλους σημαντικούς η αδερφή της Ελένης αλλά και ο ανιψιός της κάνουν την ομάδα ακόμα πιο δυνατή με τις γνώσεις τους αλλά και την ουσιαστική επικοινωνία με τον πελάτη. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την οικογένεια για τη ζεστασιά και την αγάπη που μας πρόσφεραν εκείνες τις δύο υπέροχες μέρες που περάσαμε στο “σπίτι” τους. 

Callie

Pin it for later

portaria_kritsa_pinterest
Ήμασταν καλεσμένοι του Ξενοδοχείου Κρίτσα, αλλά όπως πάντα οι απόψεις εντός της ανάρτησης είναι δικές μας και προέρχονται από την προσωπική μας εμπειρία.

Αν θέλετε κι εσείς να μείνετε στο Kritsa Gastronomy Hotel μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Guest Inn. To Ξενοδοχείο Κρίτσα είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου Αγροτουρισμού Guest Inn. 

Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook. Βρείτε όλους τους διαγωνισμούς που τρέχουν στο Ανθομέλι εδώ.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αχ τι ωραιες αναμνησεις που μου εδωσες. Ειχαμε μεινει πριν χρονια σε αυτο το ξενοδοχειο με τον αντρα μου και ειχαμε περασει υπεροχα. Το φαγητο ηταν καταπληκτικο, το δωματιο υπεροχα ρομαντικο και με εκπληκτικη θεα. Απο τις καλυτερες διακοπες της ζωης μας. Πρεπει να κανονισω να ξαναπαμε μια φορα!

  2. Αχ Κάλη μου όλο μας ξεσηκώνετε με αυτές τις αναρτήσεις σας! Λατρεμένος προορισμός το Πήλιο! Όσες φορές και να πάω δεν μου φτάνουν!!! Εκπληκτικές φωτογραφίες!!! Μπαίνει και αυτό στα υπόψη!!! Φιλιά πολλά!!!

  3. Εκπληκτικό το Πήλιο! Τον ξενώνα τον λάτρεψα και ειδικά τον μπουφέ του! Χαχα! Στο Πήλιο έχω πάει αλλά από την άλλη πλευρά στην Τσαγκαράδα! Νομίζω πως πρέπει να το ξαναεπισκεφτώ σύντομα, αυτή τη φορά παρέα με τα παιδιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Άρθρα

Εγγραφείτε στο newsletter!

Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας, τις καινούργιες αναρτήσεις, δωρεάν εκτυπώσιμα και τους τρέχοντες διαγωνισμούς.
Διαβάστε Επίσης