ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Περίσσεψε κάτι στην κονσέρβα; Κολπάκι για να το διατηρήσουμε καλύτερα

    Γεια σας ανθομελάκια! Τι έγινε παιδιά; Γιατί τρέχουμε και δεν φτάνουμε αυτές τις μέρες; Υποτίθεται είχαμε αργίες. Προσωπικά τις τελευταίες μέρες με βασανίζουν πονοκέφαλοι σε συνδυασμό με λίγο συναχάκι. Οπότε ότι κάνω το κάνω σε αργούς ρυθμούς. Από την άλλη ο υπολογιστάκος μου σέρνεται και καθυστερεί. Μια αλλαγούλα θα την ήθελε. Για την ώρα όμως… υπομονή! Στο μεταξύ ετοιμάζω το πάρτυ της κόρης μου και έχω κάποιες παραγγελίες για πινιάτες. Ταυτόχρονα πρέπει να είμαι δασκάλα με υπομονή, χαρωπή νοικοκυρά, πετυχημένη μαγείρισσα, γυναίκα, σύζυγος και όλα αυτά που είναι οι γυναίκες. Μιλάω με την Κάλη στο τηλέφωνο στα κλεφτά! Κι εκείνη μια από τα ίδια. Για να κάτσει την 28η, αναπλήρωνε μαθήματα όλες τις προηγούμενες μέρες! Αλλά εμείς με τίποτα δεν αφήνουμε το Ανθομέλι μας! Γι’ αυτό σας γράφω στα γρήγορα μια αναρτησούλα. Είναι ένα μικρό tip… συμβουλή για την κουζίνα. Το είχα ακούσει σε κάποια εκπομπή μαγειρικής και από τότε μου έμεινε! Κι έχει να κάνει με τη διατήρηση του περιεχομένου μιας κονσέρβας αφού την ανοίξουμε.

    Περίσσεψε κάτι στην κονσέρβα; Κολπάκι για να το διατηρήσουμε καλύτερα 1

    Διαβάστε κι άλλα tips για την κουζίνα πατώντας εδώ.

    Διατήρηση περιεχομένου κονσέρβας

    Αλήθεια εσείς τι ντομάτα χρησιμοποιείτε στο φαγητό; Φτιάχνετε μόνοι σας, αγοράζετε έτοιμη σε γυάλινο βάζο, σε χάρτινη συσκευασία ή σε κονσέρβα; Αν χρησιμοποιείτε αυτή σε κονσέρβα τότε θα σας συμβούλευα μετά το άνοιγμα, όση ποσότητα σας περισσέψει να την αποθηκεύετε στο ψυγείο σε ένα γυάλινο βάζο. Το παραπάνω tip δεν ισχύει μόνο για την ντομάτα αλλά και για ό,τι άλλο είναι στην κονσέρβα όπως μανιτάρια, καλαμπόκι κλπ.

    Περίσσεψε κάτι στην κονσέρβα; Κολπάκι για να το διατηρήσουμε καλύτερα 3

    Συνταγές μαγειρικής μπορείτε να βρείτε εδώ

    Extra tip για να μη μουχλιάσει

    Αν μάλιστα θέλετε να τη διατηρήσετε για περισσότερο καιρό στο ψυγείο χωρίς να πιάσει μούχλα καλό θα είναι να ρίξετε από πάνω και λίγο ελαιόλαδο. Ποτέ λοιπόν η κονσέρβα με ό,τι περίσσεψε μέσα σε αυτή στο ψυγείο. Κατευθείαν σε βάζο! 

    Για την ώρα σας χαιρετώ κι επιστρέφουμε σύντομα με νέα ανάρτηση. 

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    1. εγω την βαζω καταψυξη φιλεναδα σε σακουλακι…αν ειναι ντοματακια..αναπασα στιγμη εχεις μιση κονσερβα…το βουτας αν δεν θυμηθεις να το βγαλεις απ το πρωι σε λιγο νεο κ ετοιμη…τον ΠΕΛΤΑ ομως τον τυλιγω σε λαδοκολλα…..μολις παρει την μορφη "σαλαμι-γλυκο μωσαϊκο"…την βαζω σε σακουλακι κ κοβω με μαχαιρι φετουλες…για καθε κουταλια πελτε σε μπαμπιες ή οπου αλλου θελουμε λιγο χρωμα ντοματας κ οχι ολοκληρα κομματια!!!!

    2. Είναι πολύ χρήσιμο το τιπ σου ειδικά για νέες νοικοκυρές, είναι θέμα υγείας για μένα, ευτυχώς που μου το έχει πει η μαμά μου κι έτσι το εφαρμόζω από τότε που μπήκα στην κουζίνα!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης