Εύκολες χριστουγεννιάτικες κάρτες για να φτιάξετε με τα παιδιά.

Kathy & Callie
updated 19/12/2013
Πόσο μου αρέσει να λαμβάνω κάρτες τις γιορτές δεν λέγετε! Η αλήθεια είναι βέβαια πως το έχουμε όλοι μας κόψει ή ελαττώσει αυτό το σπορ, ειδικά όσοι δεν έχουμε συγγενείς στο εξωτερικό! Λίγο τα οικονομικά, λίγο τα e-mail και η πιο γρήγορη οπτική επικοινωνία μέσω ίντερνετ…Μου αρέσουν πολύ οι χαρούμενες κάρτες! Αλλά οι προσωποποιημένες είναι ακόμα καλύτερες.
Πέρυσι με μια κάρτα χειροποίητη καλέσαμε την οικογένεια της αδερφής μου να έρθουνε για Χριστούγεννα στο σπίτι μας. 

Σήμερα θα σας δώσω κάποιες ιδέες από καρτούλες που έχουν φτιάξει τα παιδιά στο σχολείο τους αλλά και στο σπίτι. 

Αυτή η κάρτα έχει πάνω στην λινάτσα ένα κομμάτι χαλκού σε σχήμα έλατου. Θα μπορούσατε να βάλετε ένα στολίδι για το δέντρο!

Για δείτε και αυτές τις δύο όμορφες καρτούλες με χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια σε άκρως γιορτινά χρώματα! Κόκκινο, Πράσινο και Χρυσό!

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.


Πέρυσι πήγα στην τάξη του μικρού μου γιου στο νηπιαγωγείο και μαζί με την δασκάλα φτιάξαμε στολίδια κανέλας που μας έμαθε η Ελπίδα και ολόλευκα στολίδια με νισεστέ που μας έμαθε η Λαμπρούκα (και εδώ)! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν! 
Η δασκάλα προτίμησε να βάλει τα στολίδια πάνω σε μια κάρτα. Μέσα στην κάθε μία υπήρχε μια χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά του παιδιού! Τι πιο όμορφο για ένα δωράκι στον παππού ή στην γιαγιά από ένα παιδάκι που δεν ξέρει να γράφει;

 Θα μπορούσατε να φτιάξετε και στολίδια με αλατοζύμη!
 

Χριστουγεννιάτικη κάρτα με βελουτέ χαρτί και χλωρίνη! Το σχήμα του δέντρου γίνεται με χλωρίνη!

Μια ακόμη απλή καρτουλα και μυρωδάτη μια και γίνεται με ποτ πουρί και ξύλα κανέλας.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτή η κάρτα έχει μια πρωτοτυπία στο σχήμα της κατά το άνοιγμα. Από την μια πλευρά είναι έλατο και από τη άλλη το άστρο της Βηθλεέμ. Η πλευρά του δέντρου μάλιστα είναι κομμένη και στο κενό είναι κολλημένο ριζόχαρτο. Μέσα το κείμενο είναι γραμμένο με ασημένιο μαρκαδοράκι!

 

 

 

 

 

Απλή αλλά χαρούμενη! Σχήματα κολλημένα στην κάρτα κομμένα πάνω σε βελουτέ χρωματιστά χαρτιά.Όταν πρόκειται για μικρά παιδιά είναι ιδανική επιλογή.

 

 

 

 

 

 

 

Τι πιο απλό! Διαλέξτε ένα σχέδιο από το ίντερνετ.  Σχεδιάστε το με μολύβι πάνω στην κάρτα σας και μετά ξαναπεράστε το σχήμα με τα ειδικά στικ κολλας με glitter σε διάφορα χρώματα. Οπότε δεν θα χρειαστεί να γεμίσετε χρυσόσκονη!


 

 

 

 

 

Ευχαριστώ πολύ τις δασκάλες των παιδιών μου έφτιαξαν μαζί τους κάποιες από τις παραπάνω.

Μπορείτε επίσης πάνω στην κάρτα να φτιάξετε μια εικόνα με την τεχνική του κολάζ όπως κάναμε εδώ.

Μια άλλη και όμορφη καρτούλα μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας παλιά υφάσματα και ξύλο κανέλας

Τι θα λέγατε να ανακυκλώσετε κορδέλες σε διάφορα μεγέθη που έχετε από δωράκια; Με ένα ξυλάκι κανέλας φτιάχνετε μια χριστουγεννιάτικη κάρτα!

Γράψτε τις ευχές σας και στείλτε τες σε αυτούς που αγαπάτε ή συνοδέψτε ένα δώρο!

Καλή επιτυχία!

Kathy