Είμαι έξω φρενών με την αχαριστία!!!!

Kathy

Κι εκεί που σκέφτεσαι πόσα έχεις  κάνει για μία φιλική σχέση και νιώθεις περήφανος για τον εαυτό σου… έρχεται το χαστούκι και σε φέρνει στην πραγματικότητα!!! Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!Καταρχάς να ζητήσω συγνώμη από όλους σας γιατί δεν συνηθίζω να γράφω αναρτήσεις συγχυσμένη… σήμερα όμως είμαι τόσο πολύ που θέλω να γράψω γιατί διαφορετικά θα σκάσω. Και πιο πολύ στεναχωριέμαι που η πρώτη μου ανάρτηση μετά τις διακοπές είναι τόσο «θυμωμένη». Ελπίζω να με δικαιολογήσετε!

Όλοι όσοι με ξέρουν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι ποτέ δεν θα μπορούσα να κρατήσω τι ίδιο μου το παιδί κλεισμένο στο τροχόσπιτο (ή στο σπίτι) για να μην συναντήσει/παίξει με ένα άλλο παιδί. Παρόλαυτα σήμερα κατηγορήθηκα για αυτό  κι έχω βγει από τα ρούχα μου! Αν είναι δυνατόν!

Πιστεύω ακράδαντα ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν να επιλέγουν τους φίλους τους. Για μένα η φιλία δεν γίνεται με το ζόρι! Αν το παιδί μου θέλει να κάνει παρέα  με κάποιο άλλο παιδάκι ας κάνει! Αν πάλι δεν θέλει ας μην κάνει, δεν μπορώ να το υποχρεώσω. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα παιδιά  είναι πιο ώριμα απ όσο νομίζουμε. Θεωρώ ότι τα παιδιά μου τα έχω βοηθήσει να μπορούν να επιλέγουν μόνα τους τους φίλους τους και να είναι σε θέση να λήξουν μία παιδική φιλία εάν δεν τους γεμίζει ή εάν αυτή παύει να είναι ευχάριστη γι αυτά. Και αυτό ακριβώς έγινε στην δική μας περίπτωση…. ο γιος μου σταμάτησε να κάνει παρέα μ ένα φίλο του και η μαμά του μου ζήτησε τα ρέστα. Όταν ρώτησα τον μικρό μου μου παραπονέθηκε ότι το άλλο παιδί τον χτυπάει και ότι δεν θέλει πλέον να κάνει παρέα μαζί του. Και τι δηλαδή να μην πιστέψω τίποτε; Και ειλικρινά σας λέω…. ακόμα και έτσι προσπάθησα να του εξηγήσω πώς να φερθεί και ότι καλό θα ήταν να συνεχίζει να παίζει μαζί του αλλά εκείνος δεν ήθελε! Τι παραπάνω να κάνω? 

 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Επίσης θέλω να γράψω και για κάτι άλλο που φαίνεται πως κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν!

Οι διακοπές είναι ιερές και ο καθένας τις περνάει όπως επιθυμεί. 

Στις διακοπές συμβόλαια δεν υπάρχουν (ειδικά όταν δεν έχεις κανονίσει να πας με κάποιον μαζί). Όσο καλή παρέα κι αν κάνεις με κάποιον, υπάρχουν και στιγμές που θες να είσαι μόνος, να διαβάσεις ένα βιβλίο βρε αδερφέ, άλλες που θες να είσαι με την οικογένειά σου, κι άλλες με τους κολλητούς σου! Άλλες πάλι φορές θες να κάνεις τραπέζι και να καλέσεις όλο τον κόσμο! 

Όσο κι αν τα παιδιά μας (ειδικά στις διακοπές)  ειναι non-stop, προσωπικά δεν θα μπορούσα να είμαι μπάστακας στο σπίτι (βλ. τροχόσπιτο) κανενός μόνο και μόνο για να κάνουν παρέα τα παιδιά μου με τα παιδιά του. Όλα έχουν το όριό τους!

Εμείς έχουμε επιλέξει τις διακοπές στο κάμπινγκ επειδή τα παιδιά μπορούν να έχουν την ελευθερία που δεν έχουν στο σπίτι… να πάρουν τα ποδήλατά τους και να κάνουν βόλτες ή να παίξουν σε κάποιο από τα τροχόσπιτα με τους φίλους τους… χωρίς την διαρκή μας επίβλεψη καθώς εκεί είναι από τους λιγοστούς χώρους που έχουμε την πολυτέλεια  να μην είναι αναγκασμένοι να τα κυνηγάμε. Δεν μπορώ να είμαι και πάνω από το κεφάλι τους συνέχεια!!! (Πάντα βέβαια με επαρκή έλεγχο κατά διαστήματα. Μην τα ισοπεδώσουμε όλα!)… αλλά ούτε και συνέχεια πάνω από το κεφάλι του διπλανού ή της διπλανής μου!

[Photo quote via, Printable Poster via Jenny at Hank and Hunt]

Λυπάμαι πολύ που κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο αχάριστοι και ξεχνάνε τι τους έχεις προσφέρει. Λυπάμαι! Λυπάμαι που κατηγορήθηκε ακόμα και ο άντρας μου! Αλλά ως εδώ ήτανε! Είναι οι διακοπές μας, είμαι με την οικογένεια μου και όποιος δεν ξέρει τι θα πει ευγνωμοσύνη απλά δεν μου ταιριάζει. Συγνώμη ακόμη μία φορά για τον τόνο μου και φυσικά με συγχωρείτε που δεν μπορώ να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους. Πάρτε το σημερινό σαν μία ανάγκη μου να ξεσπάσω. Υπόσχομαι να επανέλθω με πιο ευχάριστα θέματα… άλλωστε αυτή την εβδομάδα τελειώνουν οι διακοπές στο κάμπινγκ και γυρνάμε στη βάση μας!!! Θα ηρεμήσω και θα σας έρθω κεφάτη!

Kathy

Υ.Γ. Είναι από τις σπάνιες φορές που δανειζόμαστε φωτογραφίες.