ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Το στήσιμο του τροχόσπιτου και 2 εύκολες κατασκευές (α’ μέρος)

    Τελείωσαν και τα σχολεία και σχεδόν όλες οι εκδηλώσεις που σχετίζονται με αυτά αλλά και με τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών. Κι εμείς χορεύουμε πλέον σε ρυθμούς καλοκαιρινούς! Το τελευταίο μήνα βέβαια τα μυαλά μας είχαν πάρει αέρα και περιμέναμε με ανυπομονησία να έρθει το Σαββατοκύριακο για να φύγουμε στο camping και να απολαύσουμε το παιχνίδι στην εξοχή και στη θάλασσα έστω και για λίγο. Τώρα όμως που τελείωσαν τα σχολεία δεν μας κρατάει σχεδόν τίποτα! Τελειώνουμε κάποιες δουλίτσες και επισκέψεις σε γιατρό για εμβόλια και φύγαμε! Οι διαδικασίες για το στήσιμο του τροχόσπιτου έχουν τελειώσει και θα δείτε αμέσως παρακάτω τι εννοώ.

    Όταν λέω σε φίλους ότι έχουμε τροχόσπιτο συνήθως ενθουσιάζονται. Αρχίζουν και με ρωτάνε πώς είναι η ζωή στο κάμπιγκ και αν έχουμε όλες τις ανέσεις, πόσο κοστίζει ένα τροχόσπιτο και ο εξοπλισμός του κλπ. 

    Το στήσιμο του τροχόσπιτου και 2 εύκολες κατασκευές (α' μέρος) 1
     
    Εκτός, λοιπόν, απ΄ όλα τα θετικά που θα μπορούσα να απαριθμήσω για τις διακοπές στο κάμπιγκ θα πρέπει να τονίσω ιδιαίτερα πόσο σημαντική διαδικασία είναι αυτή του στησίματος του τροχόσπιτου. Ο καθένας βέβαια στήνει το τροχόσπιτο διαφορετικά ανάλογα με τις ανάγκες του, την θέση του στο κάμπιγκ, την οικονομική του άνεση, το πόσες μέρες θα μείνει, και φυσικά ανάλογα με την τρέλα του! Γιατί όσοι κάνουμε κάμπιγκ χρόνια μια τρέλα την έχουμε! Κάμπιγκ για μας δεν είναι παίρνω μια σκηνούλα, ένα φουσκωτό στρώμα, ένα φακό κι έφυγα. Προσπαθούμε να στήσουμε το τροχόσπιτο τόσο καλά ώστε να έχουμε όλες τις ανέσεις, ιδίως αν πρόκειται να μείνουμε για όλη την σεζόν (Μάιο-Σεπτέμβριο), έστω κι αν πηγαίνουμε μόνο για τα Σαββατοκύριακα.
     
    Πίσω από ένα στημένο τροχόσπιτο υπάρχει μια αρκετά μεγάλη διαδικασία στησίματος από τους ιδιοκτήτες (πολλές φορές και από ανθρώπους του κάμπιγκ για όσους βαριούνται και θέλουν να πληρώσουν).
     
    Αφού βρούμε μια θέση στο κάμπιγκ τοποθετούμε το τροχόσπιτο και κατεβάζουμε τα ποδαρικά στήριξης. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ελέγξουμε αν είναι ευθυγραμμισμένο κατά μήκος και κατά πλάτος για να περπατάμε σε ευθεία αλλά περισσότερο για να λειτουργούν σωστά το ψυγείο και το υγραέριο.
     
    Δεύτερο βήμα να στρώσουμε ένα ειδικό χαλί ως πάτωμα (Δίχτυ Σκίασης). Το τεντώνουμε και το καρφώνουμε στις άκρες με ειδικά καρφιά. Το στήσιμο του τροχόσπιτου και 2 εύκολες κατασκευές (α' μέρος) 3 
    Τρίτο βήμα στο στήσιμο της τέντας ή της τροχοσκηνής. Η επιλογή είναι προσωπικό του καθενός. Εμείς επιλέγουμε την περίπτωση της τροχοσκηνής γιατί κρύβει αρκετό τσιμπράγκαλο και σε περίπτωση κακού καιρού δεν χρειάζεται να περιοριζόμαστε μόνο στο εσωτερικό του τροχόσπιτου. 
     
    Αρχικά και αφού περάσουμε τη σκηνή στο τροχόσπιτο, συναρμολογούμε τον σκελετό. Το στήσιμο του τροχόσπιτου και 2 εύκολες κατασκευές (α' μέρος) 5
    Μετά ενώνουμε τα γύρω κομμάτια της σκηνής (παράθυρα, πόρτες) με τα φερμουάρ, τεντώνουμε καλά, και πακτώνουμε στο έδαφος με ειδικά πασαλάκια (τα ίδια που χρησιμοποιήσαμε και για το πράσινο στο δάπεδο). Το στήσιμο του τροχόσπιτου και 2 εύκολες κατασκευές (α' μέρος) 7
    Καλό θα είναι να γεμίσουμε με άμμο τις ειδικές ναύλον θήκες για να είναι πιο σταθερή. Το στήσιμο του τροχόσπιτου και 2 εύκολες κατασκευές (α' μέρος) 9
    Μια κουρτίνα στην πόρτα για να εμποδίζουμε τις μύγες και τα κουνούπια είναι απαραίτητη. Μια αντίστοιχη χρειάζεται να υπάρχει και στην πόρτα του τροχόσπιτου εκτός αν δε διαθέτει σίτα. Παρόμοιες κουρτίνες υπάρχουν και από δερματίνη. Το στήσιμο του τροχόσπιτου και 2 εύκολες κατασκευές (α' μέρος) 11
    Εσωτερικά της σκηνής μπορείτε να κρατήσετε το “πράσινο χαλί” ή να βάλετε κάποιο πάτωμα ειδικό που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη κάμπιγκ. (Αρκετά υψηλό το κόστος). Εμείς πέρυσι βρήκαμε σε προσφορά το ξύλινο πάτωμα του ΙΚΕΑ για εξωτερικούς χώρους και πραγματικά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. 
    Το στήσιμο του τροχόσπιτου και 2 εύκολες κατασκευές (α' μέρος) 13
    Εξωτερικά της σκηνής μπαίνει ένα νέο κομμάτι πράσινο για να είναι πιο μαλακό και παχύ για τα πόδια μας και να μην περνάνε τα χώματα. Υπάρχουν βέβαια κι άλλες επιλογές αλλά εγώ σας λέω τα δικά μας.
    Φέτος αλλάξαμε κάμπιγκ και στη θέση που επιλέξαμε ο χώρος μπροστά από την τροχοσκηνή είναι αρκετά στενός. Οπότε δεν μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη τέντα-κατασκευή που είχαμε παλιότερα.
    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια ομπρέλα ή αν υπάρχουν δέντρα ακόμα και τίποτα. Υπάρχουν και τέντες σετ με την τροχοσκηνή που κουμπώνουν πάνω σε αυτή ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι ένα κιόσκι. Λύσεις υπάρχουν πολλές αλλά πολλές φορές κοστίζουν.
    Και τώρα που είπα κοστίζουν μη νομίζετε πως οι διακοπές στο κάμπιγκ είναι φτηνές. Ο εξοπλισμός είναι ακριβός αλλά ευτυχώς δεν χρειάζεται να αγοράσει κανείς τα πάντα από την πρώτη χρονιά! Στην αρχή θα πάρει τα βασικά και θα χρησιμοποιήσει κάποια αντικείμενα του σπιτιού του. Αργότερα μπορεί να αγοράσει καινούργια τα οποία θα έχει πάντα μέσα στο τροχόσπιτο. 
     
    Για να τελειώσουμε με τα βασικά του εξωτερικού χώρου να πω ότι προαιρετικά μπορείτε να βάλετε τεντάκια στα πλαϊνά μεγάλα παράθυρα του τροχόσπιτου για εξτρά σκίαση.
     
    Επιπρόσθετα θα χρειαστείτε αρκετά μέτρα λάστιχου με βρυσάκι ή ντουζ ρυθμιζόμενο για να πάρετε παροχή από κοντινή βρύση ώστε να έχετε νερό για πλύσιμο ποδιών και χεριών στο εξωτερικό του τροχόσπιτου αν φυσικά το επιτρέπου οι κανονισμοί του camping.  
     
    Η “αυλή” του τροχόσπιτου είναι έτοιμη! Τοποθετούνται τραπέζι με καρέκλες ίσως κάποια αιώρα και διάφορα διακοσμητικά. Το στήσιμο του τροχόσπιτου και 2 εύκολες κατασκευές (α' μέρος) 15Το στήσιμο του τροχόσπιτου και 2 εύκολες κατασκευές (α' μέρος) 17
    Κατασκευές για το εσωτερικό της τροχοσκηνής
     
    Το σημαντικότερο πράγμα που θα χρειαστείτε να βάλετε στην τροχοσκηνή είναι ένα σκαλοπάτι για να ανεβαίνετε στο τροχόσπιτο. Το δικό μας όμως απλό πλαστικό σκαλοπάτι ήταν λίγο χαμηλό για το ύψος των παιδιών και πάνω στο ξύλινο πάτωμα γλιστρούσε και ήταν επικίνδυνο. Γι αυτό και για να μην αγοράζουμε καινούργιο ο Γιώργος έφτιαξε ένα ξύλινο στο πλάτος και ύψος που θέλαμε.
    Το στήσιμο του τροχόσπιτου και 2 εύκολες κατασκευές (α' μέρος) 19
    Εγώ πάλι (μη χάσω) έβαλα το χεράκι μου και το διακόσμησα λιγουλάκι. Ξέρετε μ΄ εκείνα τα αυτοκόλλητα που χρησιμοποίησα για να μετατρέψω τα 3 τραπεζάκια. Κάποια είχαν περισσέψει κι είπα να μην πάνε χαμένα!   
     
    Το στήσιμο του τροχόσπιτου και 2 εύκολες κατασκευές (α' μέρος) 21
    Έτοιμο το σκαλοπάτι!
    Δεύτερη μικρή απλή αλλά χρήσιμη κατασκευή είναι μια βάση για το ψυγείο που έχουμε στην τροχοσκηνή. Και ψυγείο θα πείτε τώρα; Μην τα συζητάτε! Κι αυτό δεν είναι τίποτα. Προχθές είδα στο κάμπιγκ ακόμα και ηλεκτρική κουζίνα και καταψύκτη! Σε αυτό το σημείο ευτυχώς δεν έχουμε φτάσει! Το στήσιμο του τροχόσπιτου και 2 εύκολες κατασκευές (α' μέρος) 23
    Η κουζίνα του τροχόσπιτου έχει μέσα και κουζίνα υγραερίου, απορροφητήρα, ψυγείο και νεροχύτη. Αλλά εγώ δεν τα χρησιμοποιώ πάντα.
    • Το ψυγείο είναι μικρό και χωράει τα βασικά. Συνήθως έχω χυμούς και νερά για τα παιδιά και ρυθμίζω τη θερμοκρασία ώστε να μην είναι πολύ κρύα. Έτσι ένα δεύτερο ψυγείο με κατάψυξη είναι απαραίτητο. 
    • Από την άλλη τις εστίες της κουζίνας τις χρησιμοποιώ μόνο αν έχει κακοκαιρία. Προτιμώ να μαγειρεύω σε εστίες υγραερίου έξω από το τροχόσπιτο ώστε να αποφεύγω τις μυρωδιές στο εσωτερικό του αλλά και για να μην ζεσταίνομαι. Αν και τα τελευταία χρόνια με έχει σώσει το αγαπημένο μου τεπανγιάκι και φυσικά η ψησταριά υγραερίου που έχουμε. 
    •  Όσο για το πλύσιμο των πιάτων προτιμώ τις κοινόχρηστες βρύσες για πλύσιμο των πιάτων. Το μόνο που χρειάζομαι είναι μια μεγάλη λεκάνη για να τα κουβαλήσω μέχρι εκεί και μετά τα αφήνω και στραγγίζουν εκεί.  
    Το στήσιμο του τροχόσπιτου και 2 εύκολες κατασκευές (α' μέρος) 25
    Φέτος βάλαμε κι ένα μικρό τραπέζι για να παίζουν τα παιδιά με τους φίλους τους επιτραπέζια και να ζωγραφίζουν ώστε να μην κάνουν κατάληψη το εξωτερικό τραπέζι.

    Τελευταία λεπτομέρεια οι θήκες για τα παπούτσια, τα μικροαντικείμενα και για τα άπλυτα. 

    Το στήσιμο του τροχόσπιτου και 2 εύκολες κατασκευές (α' μέρος) 27Α! Και φυσικά να μην ξεχάσω το εσωτερικό του τροχόσπιτου που πρέπει κι αυτό να καθαριστεί. 

    Να καθαριστούν τα ντουλάπια και να τακτοποιηθούν πιατικά (τα οποία κι αυτά πρέπει να πλυθούν) και ρούχα, να τιναχτούν τα στρώματα, ίσως να πλυθούν τα κουρτινάκια, να καθαριστεί η κουζίνα και το μπάνιο, τα παράθυρα οι σίτες, κλπ. Δουλειές οι οποίες μπορούν να γίνουν και πριν πάει το τροχόσπιτο στο κάμπιγκ σε περίπτωση που δεν το παρκάρετε για τον χειμώνα εκεί. 

    Το στήσιμο του τροχόσπιτου και 2 εύκολες κατασκευές (α' μέρος) 29
    Όλα αυτά πρέπει να πλυθούν;

      

    Το στήσιμο του τροχόσπιτου και 2 εύκολες κατασκευές (α' μέρος) 31
    Όλοι βοηθάνε με τον τρόπο τους….και το κάνουμε όλοι με χαρά!
    Μετά απ όλα αυτά τα κουραστικά αλλά απαραίτητα (ίσως να τα κάνετε σταδιακά τις πρώτες μέρες που θα πάτε) έρχεται πάντα η ώρα του παιχνιδιού μαζί με τα παιδιά. Γιατί μπορεί να κάνουν πολλή υπομονή ώσπου να τελειώσουμε παίζοντας τα δικά τους αλλά μετά δικαιούνται να τους αφιερώσουμε χρόνο! Χρόνο μόνο γι αυτά!
    Το τηλεκατευθυνόμενο που χάρισε στον μικρό μας ένας καλός μας φίλος ήταν το highlight του Σαββατοκύριακου. Το παιχνίδι στην αμμουδιά με τα πλαστικά παιχνίδια είναι επίσης καθημερινό παιχνίδι.
     
    Το στήσιμο του τροχόσπιτου και 2 εύκολες κατασκευές (α' μέρος) 33
    Τα παιδιά όμως σκαρφίζονται διάφορα όπως το παιχνίδι με φακό και τις σκιές μέσα στο δωμάτιο του τροχόσπιτου με κλειστά “πατζούρια”
     
     
    Συνεχίζεται…
    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    29 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Ax!!!!Camping!!!!!περιμένω πως και πως!!!!!!!11 χρόνια camping κανουμε και δεν το αλλάζω με τιποτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Αυτά τα στολισματάκια μεσα έξω τα κάνω κι εγώ και γελάνε…Δεν με νοιάζει όμως!Χαχαχαχχ!!!!!

    2. Καλημέρα Κατερίνα !!!!! Για ακόμη μία φορά με ξεσήσωκες !!!! Πόσο σας ζηλεύω εσάς που κάνετε διακοπές με τροχόσπιτο !!! Εμείς φέτος θα κάνουμε camping με σκηνή βέβαια, και ανυπομωνώ να έρθει ο Αύγουστος…. Περιμένω λοιπόν με αγωνία και το 2ο μέρος για να πάρω ιδέες !!!! Σε ποιο camping είστε ??? εμείς κομιτσα ….
      Καλές διακόπές !!!! Να γεμίσετε μπαταρίες !!!!! Φιλάκια !!!!!! Δέσποινα

    3. Κατερίνα μου ομολογώ πως και μενα με ξεσήκωσες!!! Ανυπομονώ να περάσουν οι μέρες! Αν και εμείς έχουμε χρόνια να κάνουμε κάμπινγκ… όποτε το καταφέρνουμε μας τα έχετε όλα έτοιμα….οπότε δεν κουραζόμαστε,χιχι!!! Ετσι, και φέτος… θα έρθω και όλα έτοιμα,χιχι! Καλά να περάσετε φέτος στην καινούργια σας επιλογή και ελπίζω να σας βγει για καλό!!! Καλάααα Μπάνιααααααα!!!Κάλη

    4. Λατρεύω κάμπινγκ!! Κάθε ΣΚ όταν μέναμε Αθήνα και φυσικά στις διακοπές μας, πάντα σε οργανωμένο, με σκηνή, τραπέζι, ομπρέλα, στρώμα, κουζίνας πράγματα, ένα σωρό συμπράγκαλα!! Έτσι όπως το λες, σιγά σιγά τα αγοράζαμε. Το αυτοκίνητο γεμάτο κάθε φορά! Τώρα έχουμε χρόνια να κάνουμε και τα πράγματα μας είναι Ελλάδα! Ψηνόμαστε όμως για κάμπινγκ εδώ, ίσως από του χρόνου! Καλά να περάσετε στο εξοχικό σας!!!

    5. Πολύ ωραία το τακτοποιήσατε,Κατερίνα και Γιώργο!!!!!Εμείς θα έρθουμε και θα τα βρούμε έτοιμα.Το μόνο που θα κάνουμε είναι να το απολαύσουμε.Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές.

    6. Τόσο ξεσηκωτική αυτή η ανάρτηση κλαψ! Χρόνια έχουμε και εμείς κα κάνουμε κάμπιγκ , μου αρέσει πολύ ,αλλά,…
      Να είστε καλά αγριομελένιες μου , να περάσετε καλά και ξένοιαστα με την επιλογή σας .
      Φιλάκια ταξιδιάρικα

    7. Μας κάνατε και σκάσαμε απο ζήλεια!!με τρελαίνει το τροχόσπιτο και το camping!!πραματικές ξένοιαστες και φανταστικές διακοπές ειδικά αν είναι δίπλα στη θάλασσα!!να περάσετε όμορφα,χαλαρωτικά ένα ξένοιαστο καλοκαίρι!!

    8. αχ ποσα χρονια πισω με πηγατε! καναμε με τους γονεις μου καμπινγκ αρκετα χρονια! αξεχαστες παιδικες και εφηβικες αναμνησεις…ο αντρας μου ουτε να το ακουσει!
      πολυ χρησιμη αναρτηση για όσους θελουν να το δοκιμασουν!

    9. Παλιά το κάναμε και εμείς αυτό σπορ, πλέον έχουμε εξοχικό, αλλά τον ύπνο στη τροχοσκηνή όταν έβρεχε και ακουγόταν η βροχή να σκάει στην τροχοσκηνή ακόμα τον νοσταλγώ! Βλεπεις εμείς είχαμε ένα ράντζο στη τροχοσκηνή!

    10. Ουάου!!!Τρελαίνομαι..τώρα που έχω κι εγώ τροχόσπιτο "ρούφηξα" την ανάρτηση σου!όμως εσύ..μεγαλεία, εμείς ακόμα φτιάχνουμε συγχρόνως πολλά πράγματα οπότε η εξωτερική τροχοσκηνή (ρωτήσαμε) είναι μεγάλο έξοδο για το βαλάντιο μας!Να περνάς καλά γλυκιά μου, το κάμπινκ για μένα είναι οι καλύτερες διακοπές.

    11. Είχαμε τροχόσπιτο μέ μεγάλη σκηνή,καί φτάναμε μέχρι τήν Λευκάδα!!!
      Πηγαίναμε πάντα σέ οργανωμένα κάμπιγκ γιατί τά παιδιά ήταν μικρά!!!
      Ωραία χρόνια!!!!!Καλές διακοπές!!!!!Καλό καλοκαίρι!!!!Φιλάκια!!!

    12. Κι εμάς μας αρέσει το καμπινγκ αλλά δεν είμαστε τόσο οργανωμένοι.. Με τον απλό τρόπο..χεχε.. Με το Νικόλα δεν έχουμε πάει ποτέ…καλά να περάσετε !! Τέλειο το τροχόσπιτο!! πολλά φιλιά

    13. H αλήθεια είναι ότι δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι έχει όλη αυτή τη διαδικασία.
      Αν και όταν ήμουν μικρή κάναμε διακοπές σε τροχοσκηνή(που είχε μια μεγάλη διαδικασία και ταλαιπωρία για να στηθεί), πίστευα ότι με το τροχόσπιτο ήθελε πολύ λιγότερη προετοιμασία.
      Εύγε, Κατερίνα μου!
      Να το απολαύσετε! 🙂

    14. Πω πω πω ξερεις πως περίμενα αυτή την ανάρτηση Κατερινάκι??? Ξε-τρελάθηκα ξε-σηκώθηκα και κουράστηκα συγχρόνως:) Ήμουν σίγουρη πως εχει διαδικασία αλλα μιλάμε πολύ δουλειά. Μετά όμως απόλαυση και rebel yeaaaaaaaaa!!!!! Ζηλεύω τρελά πολύ. Κάναμε camping με Στράτο προ τέκνων. Τώρα έχουμε ξαναφουντώσει και θέλουμε να αγοράσουμε μια μεγάλη σκηνή να ξεκινήσουμε να διακοπάρουμε καμπινάτα!! Πολύ χρήσιμες όλες οι πληροφορίες σου. Πραγματικά.
      Που ξέρεις, μια μέρα ίσως με έχεις γειτονάκι και στο camping εκτός από τη μπλογκόσφαιρα:))))

    15. Παλιά είχαμε και εμεις τροχόσπιτο. Το είχαμε αραγμένο μόνιμα σε ενα camping και πηγαιναμε ΣΚ και ολο το καλοκαίρι. Η μαμά μαλιστα είχε φυτεψει γυρωγ γυρω και είχε βάλει και περτουλες ασπρες και κόκκινες. Τι ομορφα που ηταν!

    16. ΕΠΕΙΔΗ ΦΕΤΟΣ ΠΗΡΑ ΚΙ ΕΓΩ ΔΙΧΤΥ ΣΚΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΡΦΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΦΩΜΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ Ή ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΤΙ.
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

      • Τα καρφιά αυτά υπάρχουν σε υλικά οικοδομών. Είναι μεγάλα καρφιά 14 ή 18 εκ. Για κάθε καρφί θα χρειαστείς και μία ροδέλα. Το μήκος του καρφιού εξαρτάται από το χώμα. Αν το χώμα είναι μαλακό χρειάζεσαι πιο μακρύ καρφί ενώ αν είναι σκληρό χρειάζεσαι πιο κοντό (14 εκ.) Μπορεί να βρεις επίσης και σε μεγάλα πολυκαταστήματα με εργαλεία αλλά επειδή τα καρφιά με τις ροδέλες πωλούνται χώρια δεν θα έχεις τη δυνατότητα να τα δοκιμάσεις ενώ σε ένα κατάστημα με υλικά οικοδομών που συνήθως τα πουλάνε χύμα θα είναι πιο εύκολο να μην κάνεις λάθος.

    17. Τέλειες ιδέες και πολύ χρήσιμες για εμάς που είμαστε “πρωτάρηδες” στο είδος… Ήθελα να ρωτήσω που βρήκατε τους σάκους για την άμμο, πως να τους ζητήσω…Ευχαριστώ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης