ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Μπισκότα κατά… των ιώσεων!!!

    Όχι, όχι μην μπερδεύεστε από τον τίτλο. Οι Ανθομελένιες δεν βρήκαν (ακόμα) την συνταγή που θα σας γλυτώσει από όλες τις ιώσεις αλλά σίγουρα τον τρόπο για να γλυκάνουν τον πόνο σας. 

    Πριν γίνω μαμά έβρισκα πολύ υπερβολικές τις μαμάδες που ζητούσαν συγνώμη όταν το παιδί τους κολλούσε κάποιο άλλο ή όταν προσπαθούσαν να δικαιολογηθούν ότι δεν ήξεραν ότι το παιδί τους είχα κάτι κολλητικό κ.ο.κ. Αν εξαιρέσουμε, λοιπόν, κάποιες πολύ προκλητικές συμπεριφορές, όπως το να φέρει κάποια μαμά το παιδί της με πυρετό σε ένα πάρτυ ή να τρέχει η μύτη του σαν τρελή κι να είναι σε κάποιον παιδότοπο, πραγματικά θεωρούσα ότι δεν υπήρχε λόγος για στενοχώρια. Ωστόσο αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις. Έτσι κι εγώ!

    Πέρσι το καλοκαίρι μια ολόκληρη παρέα παιδιών κόλλησε από τον ίδιο ιό, ο οποίος απ’ ότι μάθαμε αργότερα από τον γιατρό μας, εμφανιζόταν μετά από 3-6 μέρες από την στιγμή που το παιδί έπαιρνε τον ιό. Έτσι  ενώ νομίζαμε ότι εμείς την γλυτώσαμε…. πήγαμε επίσκεψη στους κολλητούς μας και τσουπ τους μεταφέραμε τον ιό… και μάλιστα κατακαλόκαιρο και με έναν ιό που τα είχε όλα, πυρετό (ευτυχώς μια-δυο μέρες), συνάχι και σπυράκια!

    Εκεί λοιπόν ένιωσα πως είναι να κολλάς κάποιο άλλο παιδάκι χωρίς το καημένο να φταίει σε τίποτα. Έσκασα από την στεναχώρια μου! Όχι τίποτα, αλλά ενώ στην Μελίτα εμφανίστηκε την τρίτη μέρα, στον Θ. εμφανίστηκε μετά από έξι μέρες,δηλαδή όταν εμείς είχαμε ήδη γίνει καλά και είχαμε αρχίσει ήδη τα μπάνια. 

    Μπισκότα κατά... των ιώσεων!!! 1
    Μπισκότα κατά... των ιώσεων!!! 3
    Η αντίδρασή μου, λοιπόν, ήταν… να φτιάξω ένα γλυκό για να μας συγχωρέσει ο Θ. Ποιο παιδάκι άλλωστε μπορεί να αντισταθεί στα σοκολατένια μπισκότα! Έτσι  ο φούρνος άνοιξε, το πακετάκι στήθηκε και η καρτούλα (εκ μέρους της Μελίτας) γράφτηκε. “Θ. συγγνώμη που σε κόλλησα. Να γίνεις γρήγορα καλά για να κάνουμε μπάνια!!! Μελίτα” 
     
    Μπισκότα κατά... των ιώσεων!!! 5

    Φυσικά η αντίδρασή όλων ήταν να σκάσουν στα γέλια. Εγώ όμως ένιωσα καλύτερα και φυσικά ο Θ. μας συγχώρεσε!!! Ευτυχώς!!!! Από τότε δεν έχει συμβεί μεν κάτι τόσο κραυγαλέο αλλά αν ξανασυμβεί (εννοείται κατά λάθος) τώρα ξέρω τον δρόμο… σας κολλάμε και μετά σας ρίχνουμε στάχτη στα μάτια… ε, εννοώ σας προσφέρουμε μερικά μπισκότα,χιχι!!!

    Και όσο ο χειμώνας συνεχίζεται, και οι ιώσεις καλά κρατούν… είμαι σίγουρη ότι αυτή η ανάρτηση θα φανεί χρήσιμη σε πολλούς από εσάς!!!

    Keep smiling Ανθομελάκια!
    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    21 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Eσείς τα φτιάχνετε…κάποιοι άλλοι..σταματούν να πονούν λοιπόν..
      Αν και δεν μας έχει τύχει γιατί ακόμα είναι πολύ μικρός ο "μικρός", μου φάνηκε πάρα πολύ ευγενική η κίνηση και πολύ χρήσιμη η συμβουλή σου.
      Αποθηκεύεται λοιπόν!
      Καλό βράδυ!

    2. Καλημέρα Ανθομελάκι της Αθήνας! Φανταστική η ιδέα σου. Βέβαια, αχρείαστη να είναι!

      Αν πάντως υλοποιούσαμε την ιδέα σου όλες οι μαμάδες, τότε θα έπρεπε η τροφοθήκη μας να είχε τιγκάρει από τα μπισκότα που θα ανταλάσσαμε μεταξύ μας οι μαμάδες των παιδιών στον παιδικό σταθμό.

      Φιλάκια xxx

      • Aλεξάνδρα μου συνταγούλα η αλήθεια είναι ότι την πήρα από την Sugar Buzz οπότε όταν θα βρω χρόνο θα σας βάλω και τον σύνδεσμο! Ωστόσο, οποιοδήποτε γλυκό φαντάζομαι ότι θα το δεχτούν με χαρά,χιχι! Callie

    3. Πολλοί πιθανόν να διαβάσουν την ανάρτηση, αλλά πόσοι τελικά κρατούν τα δικά τους σπίτι όταν είναι άρρωστα? Η κίνηση που έκανες με τα μπισκότα ήταν πραγματικά πολύ τρυφερή και ανθρώπινη αν και δεν τους κολλήσατε εσκεμμένα. Η εμπειρία μου μετά από 3 παιδιά μου έχει δείξει ότι ελάχιστοι γονείς μπαίνουν στην διαδικασία να σκεφτούν τα παιδιά του διπλανού…

    4. αχαχαχαχαχαα ''και μετα σας ριχνουμε σταχτη στα ματια'' αχααχαχαχαχαχχαα

      πολυ καλη η σκεψη σου και ακομα καλυτερη η κινηση σου με τα μπισκοτα αλλα τα ατιμα σε κανουν να βαζεις κιλα χωρις να το καταλαβεις!

      φιλακια πολλα!

    5. Καλημερούδια Callie!! Είσαι καταπληκτική!!! Τέλεια τα μπισκότα συγνώμης σαν ιδέα και πολύ πολύ τρυφερή!!!!
      Αχ πόσο σοβαρό το θέμα που θίγεις για τα άρρωστα παιδάκια και την μεταφορά μικροβίων. Αν σκεφτόντουσαν σωστά όλοι οι γονείς δεν θα υπήρχε αυτός ο χαμός με τις ιώσεις στα σχολεία και στους παιδότοπους που αποφεύγω σαν τρελή (όσο μπορώ) γιατί είναι πηγή ιώσεων! Μα πως γίνεται να πας κυρία μου το παιδί σου να παίξει με δεκάδες άλλα παιδάκια ότι ξέρεις ότι έχει πράσινη μυξούλα και τρελό βήχα και θα κολλήσει τα άλλα παιδάκια??? Το θεωρώ τρομερή ανευθυνότητα όταν φυσικά γνωρίζεις ότι το παιδί σου είναι άρρωστο. Ας ελπίσουμε λοιπόν να μην χρειαζόμαστε τα μπισκοτάκια! χα χα χα

    6. χαχαχαχα! Τι τέλειοοο!! Γλυκιά κίνηση!! Και είναι δύο σε ένα!! Το παιδάκι νιώθει καλύτερα και απολαμβάνει νόστιμα μπισκότα, κι εσένα σου φεύγουν οι τύψεις!! χιχι!
      Φιλάκια!!!
      Καλό βράδυ!!!

    7. Ωωωω, τί γλυκειά ιδέα… Αχρείαστη να είναι βέβαια, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις… Ο χειμώνας είναι μπροστά μας, οι ιώσεις ακόμη δεν άρχισαν… Σ' ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στο πάρτυ!

    8. Τι ομορφη πράξη!!!πολυ ωραια κινηση!!!ερχομαι αποτο παρτυ του manamanoula mama!!!και αχρειαστα να ναι!!!δυστυχως λίγοι σκέφτονται ετσι στις μερες μας!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης