ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ονειρική βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo

    Η αλήθεια είναι ότι πάντα πίστευα ότι ο γάμος και η βάπτιση είναι πολύ υποκειμενικό θέμα! Δεν υπάρχει περίπτωση, όσο καλά και αν τα οργανώσετε όλα, να μην υπάρχει κάποιος που θα βρει ένα ψεγάδι (όχι αναγκαστικά από κακία) ή τουλάχιστον που θα ομολογήσει ότι δεν ήταν του γούστου του. Ωστόσο, τολμώ να πω ότι υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις που δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για αρνητικά σχόλια… μία από αυτές ήταν η βάπτιση της Κατρίνας, δηλαδή για να σας δώσω να καταλάβετε της αδερφής της βαφτισιμιάς μου και δεύτερης κόρης της κουμπάρας μου της Εύης που ήταν μια βάπτιση με θέμα τον Φιόγκο.

    Πριν όμως σας πω για την βάπτιση, θέλω να πω δυο πράγματα για την κολλητή μου φίλη και κουμπάρα μου Εύη. Την Εύη την γνώρισα σε αυτό το περιβόητο ταξίδι στην Φιλανδία που σας έχω μιλήσει άπειρες φορές και κολλήσαμε αμέσως. Συνέβη αυτό το μαγικό… που μιλάς ακατάπαυστα με κάποιος λες και τον ξέρεις χρόνια και βρίσκεις πάντα κάτι να πεις! Μια από τις πρώτες μας, λοιπόν, συζητήσεις ήταν και η απόφασή της να σταματήσει την δουλειά της (μαθηματικός με καλή θέση σε μεγάλη εταιρεία) για να προετοιμάσει το σπίτι της και τον γάμο της και φυσικά να αφοσιωθεί στην οικογένεια που ήθελε να κάνει.

    Ομολογώ πως ξαφνιάστηκα όταν το άκουσα γιατί από την κουβέντα μας την είχα κόψει για μια έντονη προσωπικότητα και δεν μου ταίριαζαν όλα αυτά μεταξύ τους. Ωστόσο το ‘πε (δηλαδή το είχε ήδη πει) και το έκανε. Και όντως, μετά από ένα μήνα από την συζήτησή μας (δηλαδή σχεδόν έξι μήνες μετά τον γάμο) έμεινε έγκυος και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της μητρότητας.. και με μεγάλη επιτυχία. 

    Είναι από αυτές τις μαμάδες που έχουν αφοσιωθεί στα παιδιά τους και που πάντα απορώ πως δεν σκάνε μέσα στο σπίτι. (Αν και σήμερα, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια, δεν σας κρύβω ότι το σκέφτεται αρκετά να βγει και πάλι στην παραγωγή. Πριν γίνει αυτό όμως έφερε δύο θαύματα στον κόσμο, τα οποία μεγάλωσε με υπομονή και υπομονή. Δυο αξιαγάπητα παιδιά με ήθος, ευγένεια και καλούς τρόπους. 

    Αυτή η μαμά, δηλαδή η Εύη, όταν αφοσιώνεται σε κάτι, τα δίνει όλα για όλα. Έτσι έκανε και για τις βαπτίσεις των παιδιών της. Στην περίπτωση μάλιστα της δεύτερης κόρης της, όλα ξεκίνησαν από μια πρωτότυπη ιδέα και τα υπόλοιπα πήραν τον δρόμο τους! Ποια ιδέα; 

    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκο

    Μα πείτε μου, υπάρχει κάτι πιο κοριτσίστικο; Από τα παλιά χρόνια, ο φιόγκος στα μαλλάκια των κοριτσιών ή στα φουστάνια τους ήταν το σήμα κατατεθέν τους! Ωστόσο, μην φανταστείτε ότι δεν αντιμετώπισε προβλήματα γιατί όσο και φυσιολογικό και να ακούγεται το συγκεκριμένο θέμα δεν έβρισκε πουθενά κάτι που να κυριαρχεί ο φιόγκος, ούτε σε προσκλητήρια, ούτε σε μπομπονιέρα! Και έτσι αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. 

    Διακόσμηση της κολυμπήθρας

    Η διακόσμηση της κολυμπήθρας παραμυθένια και ο στολισμός των κεριών ρουστίκ αλλά ταυτόχρονα και πριγκιπικός. Όσο για την λαμπάδα, κλασσική και αρχοντική όπως και όλα τα υπόλοιπα! Το μπουκαλάκι με το λάδι καθώς και το πουγκάκι για το σαπούνι είχε τις λεπτομέρειες του φορέματος και έβγαζε έναν ρομαντισμό!

    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo
    Στολισμένα ακόμα και τα κεριά που βάζουν στην κολυμπήθρα
    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo
    Ρομαντικό στολισμός και στο μπουκαλάκι με το λάδι
    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo
    Το σαπουνάκι για το ξέπλυμα μέσα σε πουγκάκι

    Η προίκα του μωρού

    Να τη και η προίκα της Κατρίνας μας από γνωστό κατάστημα με βαπτιστικά! Ρομαντικά και αέρινα! Από το ίδιο κατάστημα είναι και η λαμπάδα, τα κεριά και ο στολισμός του λαδιού και του σαπουνιού. 

    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo
    Σε μπεζ αποχρώσεις το φόρεμα και ο στολισμός
    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo
    Τι φόρεμα ολοκληρωνόταν με αυτό το ρομαντικό στεφανάκι και τα όμορφα παπουτσάκια

    Τα μαρτυρικά της βάπτισης

    Τα μαρτυρικά ξέφευγαν από το κλασσικό κορδελάκι για το πέτο ή τα βραχιολάκια. Δαχτυλίδια για όλες τις κυρίες με χάντρες και φιλντισένιο σταυρουδάκι και το ίδιο αλλά σε παραμάνα για το πέτο των αντρών. Κανένας να μην μείνει παραπονεμένος! Φυσικά ακόμα και το μαξιλαράκι ήταν σε σχήμα φιόγκου!!!  

    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo
    Μαρτυρικά-δαχτυλίδια

    Τσουρέκι για βάπτιση – ένα ιδιαίτερο έθιμο

    Το τραπέζι στόλιζε και ένα τσουρέκι που έφεραν οι νονοί και αποτελεί έθιμο στα μέρη τους. Στην συνέχεια κόπηκε και μοιράστηκε σε όλα τα τραπέζια για το καλό. 

    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo
    Τσουρέκι βάπτισης

    Τα ρούχα της μαμάς και της κουμπάρας

    Η μαμά με αέρινο φόρεμα με ροζ τριαντάφυλλα ώστε να εναρμονίζεται πλήρως με το περιβάλλον και η νονά με έντονο τιρκουάζ ώστε να κάνει την διαφορά!!!

    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo

    Μπομπονιέρες με θέμα τον φιόγκο

    Πως λέμε το δέντρο των ευχών… ε, εδώ έχουμε το δέντρο με τις φιογκομπομπονιέρες… όλες φτιαγμένες από τα χέρια της μαμάς Εύης! Κι όμως, έφτιαξε στην ραπτομηχανή όλα τα μαξιλαράκια και τα τύλιξε με ένα ανάγλυφο τούλι. Δεμένα με ροζ κορδέλα πήραν το σχήμα φιόγκου και φυσικά δεν έλειπε και το δωράκι μας. Βραχιόλι με ροζ και περλέ χάντρες ώστε να μας το κάνει σετ με το δαχτυλίδι-μαρτυρικό! Το μοίρασμα το έκαναν νεράιδες που αργότερα απασχόλησαν τα παιδιά και έδωσαν και την ευχή τους στην νεοφώτιστη!

    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo
    Το δέντρο με τις μπομπονιέρες
    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo
    Οι μπομπονιέρες

    Σιγά μην έμεναν παραπονεμένα τα μικρά παιδιά. Το κάθε πουγκάκι (εννοείται φτιαγμένο από τα χεράκια της Εύης) περιείχε ένα ρολόι από καουτσούκ καθώς και κουφέτα σοκολάτας για τους μικρούς μπόμπιρες!

    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo
    Οι παιδικές μπομπονιέρες

    Στολισμός Δεξίωσης

    Σειρά έχει φυσικά η δεξίωση, η οποία ήταν στον ίδιο χώρο με τη βάπτιση (μιας και έγινε μέσα στο κτήμα) και εκτός από το γνωστό καλωσόρισμα με το απεριτίφ, η Εύη είχε ετοιμάσει και ένα φοβερό μπουφέ με γλυκίσματα και φυσικά με το βιβλίο των ευχών. Μες στην γλύκα η Κατρίνα, μες στην γλύκα και το καλωσόρισμά της!

    Εύχομαι όλες οι ευχές που είναι γραμμένες μέσα σε αυτό το βιβλίο να βγουν αληθινές!!! To μόνο που δεν σας έδειξα είναι το προσκλητήριο. Πως είναι αυτό το πουγκάκι που γράφει γράψτε μου μια ευχή, έτσι ήταν και το προσκλητήριο. Τούλινος φάκελος γεμισμένος με περλίτσες και ροζ χάντρες και έναν φιόγκο που ήθελες να τον φας (δες το στην παρακάτω φωτογραφία)

    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo
    Το τραπέζι των ευχών
    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo
    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo

    Το τραπέζι ήταν στολισμένο by Evi! Αγόρασε κουτιά, τα οποία στόλισε με κορδέλα πουά και φυσικά έπαιξαν το ρόλο του βάζου. Ανθοδέσμη από το ανθοπωλείο και έτοιμος ο στολισμός του τραπεζιού. Τα νούμερα των τραπεζιών μέσα σε ροζ φιόγκους και έτσι κανέναν δεν έχασε τον δρόμο του!

    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo
    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo

    Η τούρτα της βάπτισης

    Να μην ξεχάσω να σας πω για την τούρτα. Αλήθεια εσείς το έχετε έθιμο να κόβετε τούρτα στις βαπτίσεις σας; Εγώ δεν το ήξερα γιατί στην Θεσσαλονίκη δεν παίζει αυτό το έθιμο. Η Εύη πάντως την τούρτα τους την έκοψαν (ωσάν άλλος γάμος) και στις δύο βαπτίσεις. Άντε τώρα και στους γάμους των κοριτσιών!

    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo
    Η τούρτα της βάπτισης μέσα στο θέμα

    Μπισκότα βάπτισης

    Και από μια βάπτιση με θέμα τον φιόγκο, πως θα μπορούσε να λείπει και το μπισκοτοφιογκάκι!!! Μμμμ, νόστιμο, ευπαρουσίαστο και γλυκό όπως όλη η βάπτιση! Φυσικά made by Γιούλια (εδώ θα την κάνω την διαφήμιση γιατί είναι δικοί μου άνθρωποι,χιχι) όπως και η τούρτα! Πάνω σε κάθε πιάτο υπήρχε και ένα μπισκότο για να γλυκαθούν ακόμα περισσότερο οι καλεσμένοι!Να μην ξεχάσω να πω ότι το κουπάτ ήρθε από Αμερική καθώς στην Ελλάδα δεν ευρέθη!!!

    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo
    Μπισκότα φιόγκος

    Εννοείται πως όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Εύη, καθώς ακόμα και τα μπισκότα, η τούρτα και λοιπός στολισμός αποτελεί δική της έμπνευση!

    Διαβάστε περισσότερα:

    Φυσικά, δεν θα μπορούσα να κλείσω αυτή την βάπτιση χωρίς έστω και ένα σχόλιο για την λατρεμένη  μου βαπτισιμιά, Φ.! Εκείνη την ημέρα έκλεψε τις εντυπώσεις με το υπέροχο χτένισμά της, το ρομαντικό της φόρεμά και φυσικά με το πλατύ παιδικό της χαμόγελό! Εύχομαι να είναι πάντα με την αδερφή της πιασμένες χέρι χέρι και να συμπορεύονται στη ζωή με καρδιά αγνή και χωρίς ίχνος ζήλιας η μία προς την άλλη (όπως εγώ με την ανθομελένια αδερφούλα μου!)

    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo

    Κατρίνα μου εύχομαι στην ζωή σου να έχεις πάντα γύρω σου ανθρώπους που να σε αγαπάνε και να σε σέβονται! Όσο για αυτά τα πατουσάκια, εύχομαι να κάνουν πάντα βήματα σταθερά και φυσικά να σε οδηγούν πάντα προς τον δρόμο της ευτυχίας και της επιτυχίας!!!

    Βάπτιση με θέμα τον Φιόγκo

    Και για όσους ψάχνουν ιδέες για βάπτιση προτείνω να ρίξετε μια ματιά και στην Βάπτιση της κόρης μου. Τις φωτογραφίες του φωτογράφου δεν έχω αξιωθεί ακόμα να τις πάρω για να σας δείξω τι έφτιαξε και η δική μας η νονά, υπόσχομαι όμως ότι θα τις πάρω στα χέρια μου σύντομα!

    Να έχετε μια όμορφη μέρα γεμάτη χρώμα και καλή διάθεση!

    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    20 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Καλημέρααα! Πόσο όμορφα όλα, πόσο γλυκά, πόσο τρυφερά και ρομαντικά, μπράβο στη μαμά Εύη, γεια στα χεράκια της, να τις ζήσουν οι κορούλες. Θέλω κι εγώ λίγο ροζ στη ζωή μου!

    2. Παραμυθένια βάφτιση! Συγχαρητήρια σ' αυτήν την ακούραστη, υπομονετική και ταλαντούχα μανούλα που τα οργάνωσε όλα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια! Να τη χαίρεστε την Κατρίνα!

    3. Μου είχες πει τα καλύτερα για την βάπτιση που οργάνωσε η κουμπάρα σου αλλά τώρα με αυτές τις φώτο και τις δικές σου περιγραφές εντυπωσιάστηκα! Τι οργάνωση, τι λεπτομέρεια! Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι πέρασαν μόνο από το χέρι της μαμάς! Μήπως πρέπει να αναλάβει οργάνωση βαπτίσεων;
      Οι ευχές σου συγκινητικές! Να ευχηθώ κι εγώ με την σειρά μου τα κορίτσια είναι είναι γερά, ευτυχισμένα με ένα μέλλον φωτεινό! Οι γονείς βάζουν τις βάσεις και τα παιδιά κάνουν τις επιλογές!
      Kathy by anthomeli

    4. Καλημέρα Κάλη! Πολύ όμορφη η βάπτιση που οργάνωσε η κουμπάρα σου! Εκτιμώ την καλαισθησία της! Κρίνοντας από τις photos και τις περιγραφές, ήταν μία υπέροχη βάπτιση. Τις θερμότερες ευχές μου στην νεοφώτιστη. Να ζήσει πάντα με υγεία και χαρά!

      Φιλιά!

    5. Κατι τέτοια με κανουν να σκεφτομαι το τριτο,μηπως και βγει κοριτσι! Μετα αλλαζω γνωμη.Αστε που μπορει να μου βγει αγορι παλι. Συγχαρητηρια στην μανουλα και συναδελφο.Φιλακια κοριτσια!

    6. Πω πω πω, μιλάμε για φοβερά καλαίσθητη βάπτιση. Είχαμε καταλάβει βέβαια το άψογο γούστο της κουμπαρίτας σου και η βάπτιση ήρθε να το επιβεβαιώσει. Ειδικά το θέμα "φιόγκος" είναι πολύ πρωτότυπο και δεν έχει "φορεθεί" καθόλου.
      Να τους ζήσει η Κατρίνα λοιπόν. Να είναι πάντα ευτυχισμένη και καλότυχη.

    7. Τι να πω ότι δεν ήταν όμορφη βάπτιση? Ψέμα θα ήταν. Πολύ όμορφη, προσεγμένη διακόσμηση, τέλειες φωτό, μια αψεγάδιαστη τελετή! Να τους ζήσει και να είναι πάντα ευτυχισμένοι. Σε ευχαριστούμε Callie και για την ιδέα και για τις φωτογραφίες που μοιράστηκες μαζί μας. Πρωτότυπο θέμα βάπτισης!
      Καλό βράδυ και στις 2 αδελφές:))

    8. Callie, όλα πανέμορφα!!! Η κουμπάρα σου είναι σωστή καλλιτέχνης!!! Πως τα κατάφερε, πέρασαν όλα από το χέρι της, και ήταν όλα τόσο όμορφα, τόσο ρομαντικά και γλυκά! Υπέροχο το θέμα που διάλεξε για την βάφτιση! Πολλά μπράβο!!
      Να τους ζήσει η μικρούλα Κατρίνα! Ευτυχισμένη και υγιής να είναι πάντα!!
      Το χτένισμα της βαφτισιμιάς σου, τέλειο!! Μου άρεσε πολύ που είχε χάντρες παρόμοιες με τα βραχιολάκια και τα μαρτυρικά, πλεγμένες στα μαλλιά της!!
      Να έχεις ένα όμορφο βράδυ!!
      Φιλιά!!

    9. Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες αλλά τα λόγια σου ακόμα πιο ωραία ! ! !
      Τα κατάφερες και πάλι να με συγκινήσεις !
      Η ανάρτηση αυτή, ήρθε σαν τονωτική ένεση, αυτές τις μελαγχολικές ημέρες για
      μένα, που όλη την ώρα λέω πόσο πολύ έχω κουραστεί και μπουχτίσει στο σπίτι και
      πόσο πολύ θα ήθελα να δούλευα. Έχω βαρεθεί κάθε μέρα μου να είναι ολόιδια με την
      προηγούμενη. Αλλά όπως μου είπε και η Βίκη, υπομονή…..

      Σε ευχαριστώ
      Σ'αγαπώ πολύ !

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης