ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    4 #Booktok βιβλία για εφήβους και ενήλικες

    Πω ρε φίλε! Ολο λέω ότι δεν θα διαβάσω άλλο βιβλίο που προτείνει το booktok και όλο πέφτω στην παγίδα του καθώς η αλήθεια είναι ότι οι εκδοτικοί κάνουν τόσο ωραία δουλειά που σε τραβάνε ήδη από το εξώφυλλο! Τώρα αν με ρωτάτε αν είναι για εφήβους. Σας το έχω ξαναπεί και εδώ, όχι όλα! Και αυτό κυρίως γιατί όταν λέμε “έφηβος” μπορεί να εννοοούμε ένα 12χρονο που μόλις έχει μπει στην εφηβεία αλλά και ένα 16-17χρόνο! Οπότε εντελώς διαφορετική αντίληψη και εντελώς διαφορετικά βιώματα. Οπότε έχετε λίγο το νου σας αν τα παιδιά σας είναι στις πρώτες τάξεις του γυμασίου.

    Και όχι γιατί μου αρέσει να λογοκρίνω τα βιβλία, όπως μου είπε μια γνωστή πριν λίγο καιρό και άφρισα από τη σύγχυσή μου είτε γιατί είμαι πουριτανή ή σεμνότυφη αλλά γιατί πιστεύω ότι αρχικά είναι ο ρόλος των γονιών αυτός που θα εισάγει το παιδί στον χώρο της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και δεύτερον γιατί δεν είναι όλες οι σκηνές για όλες τις ηλικίες. Εννοείται ότι δεν κρατάμε τα παιδιά πίσω από τον κόσμο αλλά προσωπική και ταπεινή μου άποψη κάθε ηλικία χρειάζεται διαφορετικές εικόνες και διαφορετική αντιμετώπιση.

    Και αφού τα είπα και ξεσπάθωσα… πάμε να δούμε το βίντεάκι που έφτιαξα για μερικά από τα βιβλία για εφήβους αλλά και ενήλικες από Εκδόσεις Διόπτρα.

    Igtv video με προτάσεις βιβλίων

    Τα βιβλία που σας προτείνουμε στο βίντεο

    Πατήστε στους τίτλους το βιβλίων για τα βρείτε online και να τα ξεφυλλίσετε:

    Αρχίζει με μας – Colleen Hoover

    Το θεώρημα της αγάπης – Ali Hazelwood

    Κόκκινο λευκό & βασιλικό μπλε – Casey McQuiston

    Πρέπει να σε προδώσω – Ruta Sepetys

    Λένε ότι τα άρθρα που περιέχουν βίντεο, πηγαίνουν καλύτερα από αυτά που έχουν μόνο φωτογραφίες. Θα ήθελα τη γνώμη σας. Σας βολεύει που ενσωματώνουμε τα βίντεο που φτιάχνουμε στα SoMe; Είστε του βίντεο ή παραμένετε πατροπαράδοτοι! Θα θέλαμε να ξέρουμε τη γνώμη σας ώστε να προσαρμόσουμε ανάλογα και τις αναρτήσεις μας.

    Και τώρα, όσον αφορά στα βιβλία. Πώς σας φάνηκαν οι προτάσεις μας; Έχετε διαβάσει κάποια από αυτά. Γράψτε μας σε σχόλιο τη γνώμη σας.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης